Şimdi Ara

php web servisleri acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar, çok acil olarak çözmem gereken bir konu var. elimizde hali hazırda bulunan xml ile hazırlanmış webservisimiz var. php ile bu web servisine bağlanıp değişkenlerimi göndermem gerekli.
    öncelikle asmx dosyasını çalıştırdığımda 7 tane hizmet çıkıyor. benim bunlardardan bir tanesiyle işim var. sanıyorum web servisine ulaşacağımız fonksiyonda önce asmx dosyasının adresini, sonra kullanacağımız işlemi sonrada iletmek istediğimiz değişkenleri yazıyoruz.

kullanmak istediğim işleme tıklayıp xml dosyasını görüntülediğimde içinde;

<DBName>string</DBName>
    <DbUserPass>string</DbUserPass>

gibi bölümler bulunmakta. bunlara elimdeki değişkenlerin değerlerini iletmeliyim. internette php ile web servislerin kullanımını anlatan 1 tane kaynak bulabildim onuda kaybettim. biraz uzunca anlattım kusura bakmayın kısaca, php ile asmx dosyasına bağlanıp gerekli değerleri nasıl aktarırım? Yardım eden herkese çok teşekkürler

• her zaman derim şu güne kadar ki en iyi dökümantasyon PHP'nindir diye PHP SOAP Functions adresinde bulabilirsin. Kusra bakma Microsoft'a ait olaylarla hiç ilgilenmediğim için bunun sadece ne olduğunu öğrenmekle yetindim. İleri düzey bir bilgim olsaydı daha fazla yardımcı olmak isterdim.
  • ilgin için teşekkür ederim. php manualde çok fazla fonksiyon var, hangisi benim amacım için uygun bilmiyorum. php soap kısaca başka dilde yazılmış dillerle iletişime geçmek için kullanılıyor. ben visual basic ile phpyi bir arada kullanacam
  • Yukarıda da dediğim gibi Microsoft ve Microsoft ürünleriyle ilgili (.NET vb) ilgilenmediğimden tam olarak bilmiyorum ne yapmaya çalıştığını. Fakat VB ile çalışacaksan PHP'nin Windows Only Extensions bölümünde .NET ve COM eklentileri var. hatta belki işini görür diye bi link veriyim. DOT NET Class. Sanırım Console.writeline .NET'te mevcut bi fonksiyondu. onu görünce aklıma geldi.

Edit :: Son bir link vereyim Bu da PHP'nin web services bölümü. Burda SOAP'la birlikte birkaç tane daha var. XML-RPC falan. PHP Web Services

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TradeMark -- 16 Haziran 2010; 19:50:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bedava web sitesi kurma.YARDIM!!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.