Şimdi Ara

php ve veritabanı ilişki /YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • üye olunabilen ve her üyeye özel bilgilerin getirilebildiği bir site üzerinde çalışıyorum mantık yapısı facebook'a benziyor ama sosyal medya sitesi değil.
    Sorum şu : her üyeye kendine özel bilgileri getirebileceğim bir veritabanı nasıl olmalı ? nasıl bişey yapayım ki veritabanında istediğim zaman kayıt olan her üyeye kendisini ilgilendiren bilgileri ekletme ve kendisine listeleme yapayım.

NOT : mysql de ekleme ve listeleme komutunu sormuyorum sistemin mantığı nasıl olmalı onu soruyorum.

Bu UYELER tablosu içerisinde de çeşitli, hücreler olması gerekli.

Şöyleki:

UYELER
    -> isim
    ->soy_isim
    ->yas
    ->cinsiyet
    ->kayit_tarih
    ->meslek
    ->memleket
    ->sehir
    ->web_sitesi
    ->istedigin_bilgiler
    ->neler_olabilir
    ->dusun_ve
    ->aklina_gelenler_icin
    ->hucreler_olustur

gibi.. mesela

Ben üyenin yasini hesaplamak istiyorum o zaman PHP de öyle bir kod yazamam lazım ki, üye doğum gününü girsin ama ben o sayıları UNIX zamanlamasına çivirip veri tabanına atayım ki rahatça her istediğimi yapayım.

Yada üyenin hangi tarihte kayıt olduğunu görmek isteyeceğim, o zaman bunu UYELER tablosuna yine kayıt sırasında INSERT işlemi içine eklemem gerekli.

Tek bir INSERT işlemi içerisinde hucre isimlerini bildirerek ve hangi hucreye ne veri, gireceğini belirleyen $degiskenler ekleyerek bu kayıt işlemini tek bir SQL INSERT işlemi ile yapabilirsin.

Ama çok daha karışık bir siten olavak ise, mesela UYELER tablosuna üye hakkında bir takım bilgileri girmesini isterken senin Önceden belirlemiş olduğun bazı seçenekleri seçerek üye olmalarını istersen o zaman INSERT işleminden önce bir SELECT işlemi yaparak veri tabanından önceden girilmiş verileri çekmesini ve üyenin bu verileri kullanmasnı isteyebilirsin..

SELECT ile BANLIST tablosunu komple çekerek, önceden belirlediğin E-MAİL adreslerine sahip yada DOMAIN isimlerine sahip mail ler ile üye olanları engelleyebilirsin.

Yada SELECT ile UYELER tablosunu kayıt işlemi ANINDA çekerek aynı üye ismi ile bir başkası olup olmadığını kontrol edebilrisin, varsa sayfa ya hata verdirir kulllanıcıdan gelen verileri INSERT ettirmez ve kullanıcıya bir hata çıkartabilirsin karşısına.

Senin belirlediğin şehirleri seçebilirler, üye olurken önceden belirlediğin GRUP lara üye olabiller. Select ile grupları çeker ve HTML ile kayıt ekranına yansıtırsın bir checkbox işlemi yaptırırsın üye hangi seçimi yaparsa o veriyi INSERT işlemine eklersin $degisken olarak ..

php ve veritabanı ilişki /YARDIM

• Yazdıklarınızı anladım bazı yerler sorumla ilgili değil di ama biraz düşününce sorumun cevabını kendi kendime aldım . Bunun için teşekkür ederim size açıklayıcı bir yazı yazmışsınız .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.