Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bu foruma açtığım ilk konum, yanlış bir yere açtıysam affola. Şimdi benim sorunum şu; sitemize basit bir sepet sistemi eklemek istiyorum. İnternetten araştırıp bulduğum kod dizilimi şöyle; <?php header('content-type: text/html; charset=utf8'); ob_start(); /* Ürünlerim */ $id=$_GET["id"]; $konu=$db->prepare("select * from konular inner join kategoriler on
kategoriler.kategori_id = konular.konu_kategori inner join uyeler on uyeler.uye_eposta=konular.konu_ekleyen where konu_id=?"); $konu->execute(array($id)); $x=$konu->fetchALL(PDO::FETCH_ASSOC); /* Sepetimi Göster */ if(isset($_GET['basket'])) { echo '<h2>basket ('.count($_COOKIE['konular']).')</h2>'; if(isset($_COOKIE['konular'])) { foreach($_COOKIE['konular'] as $konular => $val) { echo ' <div style="border:1px solid #ddd;padding:10px; margin-bottom:10px;"> <h2> ' . $konular . ' </h2> <p> </p> <a href="?cikart='.$konular.'">[Remove from Cart]</a> </div>'; } } else { echo "You have no items in your cart."; } } else { /* Sepet'te Kaç Tane Ürün Var */ if(isset($_COOKIE['konular'])) { echo 'There is <strong>('.count($_COOKIE['konular']).') </strong> product in your cart now. <br> <a href="?basket=true">[Show Cart]</a> | <a href="?bosalt=true">[Empty Cart]</a> '; } else { echo "You have no items in your cart."; } /* Ürünleri Listeleyelim */ foreach($konu as $konular) { echo ' <div style="border:1px solid #ddd;padding:10px;margin-bottom:10px;">
Ürün echo $m["konu_baslik"];?><p>Ürün Açıklaması</p> '.(isset($_COOKIE['konular'] [$konular]) ? '<a href="?cikart=<?php echo $m["konu_baslik"];?>"> [Remove from Cart]</a>' : '<a href="?ekle=<?php echo $m["konu_baslik"];?>">[Add to Basket]</a>' ).' </div>'; } } /* Sepete Ürün Ekle */ if(isset($_GET['ekle'])) { $id = $_GET['ekle']; setcookie('konular['.$id.']', $id, time() + 86400); header('Location:'.$_SERVER['HTTP_REFERER']); } /* Sepeti Boşalt */ if(isset($_GET['bosalt'])) { foreach($_COOKIE['konular'] as $key => $val) { setcookie('konular['.$key.']', $key, time() - 86400); } header('Location:'.$_SERVER['HTTP_REFERER']); } /* Sepetten Çıkart */ if(isset($_GET['cikart'])) { setcookie('konular['.$_GET['cikart'].']', $_GET['cikart'], time() - 86400); header('Location:'.$_SERVER['HTTP_REFERER']); } ?>
Ürünleri sepete gönderebiliyorum. Fakat, ekleme işlemini yaparken kullandığımız kod dizilimi bu olduğu için: <a href="?ekle=<?php echo $m["konu_adi"];?>"> [Add to Basket]</a><br>
link olarak eklemiş oluyorum ya id yada el ile girdiğimiz arada boşluk olmayan bir isim ekleyebiliyorum. yani "konu_adi" olarak ekleyemedim. (kodların içerisine veritabanından çekmek için birkaç kod ekledim ama başaramadım onu pek önemsemeyebilirsiniz.) yardımcı olabilecek ustalarım var mı acaba? |
Bildirim