Şimdi Ara

Php öğrenmek yeterli olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar web tasarıma hevesim var bilgi 0.Adobe Muse'de kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama program ile yapabileceklerim sınırlı bildiğiniz gibi.Acaba internetteki kaynaklardan veya kitap alarak sadece php öğrenmem yeterli olur mu yoksa yanına html .... vb zorunlu mu?

• html ogrenmekte zaten cok birsey yok temel seyler sadece ama html ogrenmedende site yapamazsin bi ogleden sonrani alir html ogrenmek. css de sart php zaten sart bak su sekilde dusun html olusturma, css tasarimini yapma, php de kodlama. ama php nin yaninda javascrpit ve ajax da ogrenmelisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor; Web tasarım ile Web yazılım aynı şeyler değildir. Eğer web tasarımcı olmak istiyorsanız: HTML(HTML5 ile birlikte), CSS (CSS3 ile birliktle), Javascript ve ajax bilgisi yeterli olacaktır. Çünkü sizin işiniz sadece tasarımı yapıp gerisini siteyi kodlayacak kişiye teslim etmek. Siteyi kodlayacak kişide Web yazılımcı olacaktır. Web yazılımcı olmak istiyorsanız: PHP yada ASP.NET dillerinden birini öğrenmeniz ve bu dile hakim olmanız gerekiyor. Şimdi siz seçin hangisi olmak istediğinizi. Birde hepsinden önce programlama temelleri bilginiz yok ise mutlaka bu temelleri edinerek o şekilde web yazılım tarafına atılmalısınız. Web tasarım tarafında olacaksanız da en azından bir değişken nasıl tanımlanır gibi basit konularda bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Son olarak şunu belirteyim; Elbette ki Web tasarım ve Web yazılım farklı kişiler tarafından yapılması gereken işlerdir ama Türkiye'de maalesef bu işler böyle ilerlemiyor. Bir firmada işe gireceğiniz zaman muhtemelen bu iki iş alanınında bilmesi gerekenleri, sizin de biliyor olmanız istenecektir. Hatta bunların yanında veritabanını da sizin yapmanızı isteyeceklerdir. Bunları da göze alarak seçiminizi yapabilirsiniz.

Kolay gelsin ve başarılar dilerim...

• İkinize de çok teşekür ederim zaman ayırdığınız için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle HTML öğrenmen gerekiyor. Ardından CSS öğren. Bu iki dil senin orta düzeyde bir site yapmanı sağlayabilir. Ayrıyetten PHP öğren ve SQL öğren. PHP ve veritabanı ile siteni dahada ileriye taşıyabilirsin. Çizgi Tagem`in eğitim setleri var internette. Ücretsiz olması lazım tam hatırlamıyorum. O setleri edin. Ben şuan PHP setinden PHP öğrendim. İyi bir düzeyde PHP bilgim var. Takıldığın bir yer olursa PM`den sorabilirsin.
  • merhaba

web tasarım ve yazılım ileriyle uğraşacaksan (kısaca web sitesi işleriyle uğraşacaksan) öncelikle html+css de kendini biraz geliştir daha sonra php öğren gerisi kendiliğinden zamanla gelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.