Şimdi Ara

php öğrenmeden önce html 5.0 ve css 3 bilmek önemli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 1 yıl ve ya 1.5 yıl kadar programram dillerine çalışmayı planlıyorum günlük en az 5-6 saat kadar suan elimde a dan z ye detaylı anlatım lı php kitabı var 1 hafta kadar baktım ama içince css ve html kodları da var html temeli var html 5.0 öncesinde ki html lerden bu işlerle ugraşan bir kişiye sordum sı şekilde sıralama verdi html 5.0 ile basla oraki konuları bitirtikten sonra css3 ile kendini geliştir dedi javascript ide bitirdikten sonra php ye baslamamı söyledi temelden olarak sizce sıralama bu şekilde olacak yoksa farklı bir şekilde öğrenim mi olacak ve bu konuları 1 yada 1.5 yılda rahatlıkla sökebilirmiyim ayrıca html 5.0 rı ve css3 anlatan güzel bit kitab söylermisiniz ve çalışma şekli nasıl yapmalıyım oku-yaz-uygula şeklinde gibi.

• 1-1.5 yıldan sonra ne yapacaksın dostum? bırakacak mısın?

eğer dediğin gibi günde 5-6 saat çalışırsan konuları yalar yutar sağlam projeler bile yaparsın

ben html yada css ile ilgili olarak kitap video kaynağı veremem kendimde pek bilmiyorum ama açık akademiden şu an c# çalışıyorum sana da tavsiye ederim.

başarılar hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gel pc pc

1-1.5 yıldan sonra ne yapacaksın dostum? bırakacak mısın?

eğer dediğin gibi günde 5-6 saat çalışırsan konuları yalar yutar sağlam projeler bile yaparsın

ben html yada css ile ilgili olarak kitap video kaynağı veremem kendimde pek bilmiyorum ama açık akademiden şu an c# çalışıyorum sana da tavsiye ederim.

başarılar hocam.

1.5 sene sonra askere gideceğim bırakma filan olmayacak
  • html ve css web programcılığının iskeletidir. Onlar olmadan olmaz. css html'i düzenlemek için kullanılıyor zaten. Günlük dediğin gibi çalışırsan fazlasıyla bir şeyler elde edersin. Çalışma şekli olarak herkese göre farklıdır ama benim önerim, oku(izle), sonra da mutlaka uygula. Uygulamadan öğrenemezsin.
  • sıra şu olmalı:html-css(ikisi ayrılmaz bütün) , javascript(html içine yazılır.),php(html içine yazılır).
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chandler.

sıra şu olmalı:html-css(ikisi ayrılmaz bütün) , javascript(html içine yazılır.),php(html içine yazılır).

php(html içine yazılır). PHP HTML içine yazılmaz. Php ile dinamik veriler HTML olarak son kullanıcıya sunulur..

Asıl soruya gelecek olursak .
    Cidden web sitesi yapma konusunda php kullanmayı düşünüyorsan;

HTML => Olmazsa olmaz zaten sen aslında php yazmıyorsun php ile html çıktılar oluşturuyorsun tablo veya div kullanmayı öğrenmeden yada bir text e value atamayı bilmeden zaten php ile bir site yapamazsın tasarım konusunda.
    CSS => candır tek bir şey ekleyerek yada değiştirerek bütün siteye hükmedersin.
    PHP => :D yazmama gerek varmı?

Java Script ve jquery şart olucak sonrasında zaten. Göze daha güzel görünen daha kullanışlı siteler yapmak istiyorsan.

• Öncelik şunu öğren demek yanlış olur. Her bir dil web geliştirme için temel seviyede, onlar olmadan geliştirme olmaz. Daha önce herhangi bir yazılım dili ile ilişkiniz olmadıysa öncelikle algoritma nedir, nasıl geliştirilir öğrenmeye çalışın. Sonra dillere geçiş yapın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: deliaxe

Öncelik şunu öğren demek yanlış olur. Her bir dil web geliştirme için temel seviyede, onlar olmadan geliştirme olmaz. Daha önce herhangi bir yazılım dili ile ilişkiniz olmadıysa öncelikle algoritma nedir, nasıl geliştirilir öğrenmeye çalışın. Sonra dillere geçiş yapın.

algoritma bilgim var yeteri kadar html 5 vs css3 beraber çalışıp götürecem ardından sanırım html 5 bilirsen javaya pek gerek kalmıyor direk php ye gecerim ondan sonra
  • joker669 kullanıcısına yanıt
    Gıcıklık olsun diye söylemiyorum ama Javascript ile Java bambaşka dillerdir, Javascript tarayıcı tabanlı çalışan çok kısıtlı bir dildir, Java ise bir deryadır... Bu işlerle ilgilenen kimse Javascrip'te Java deme cür'etini gösteremez . HTML5 çoğu temel sorunları hallediyor, Örneğin <input> için yapılan email, date, number, vs tipleri çok kullanışlı ama bazı tarayıcılar desteklemiyor, bu durumda javascript ve dolayısıyla jquery bilmek bir mecburiyet oluyor. Ayrıca önerim daha hızlı tasarım ve daha az kural yazımı için LESS öğrenmen olur.

Kolay gelsin
  • HTML ve CSS bilmeden PHP işine yaramaz zaten ve HTLM ve CSS oyalayıcı bir dil değildir hemen kavrarsın.Mesela benim şöyle bir dil öğrenme aşamalarım oldu > Küçükken HTML öğrendim tr.gg ve o tür küçük işlerde sonrasında CSS'i 1 hafta içinde kavradım zaten çok kafa yoran bişi değil sonrasında PHP'ye başladım PHP başlamamda çok garip oldu gece saat 12,1 gibi başladım sabah bi bakmışım PHP öğreniyorum sonrasında yavaş yavaş geliştirme derken öğrenmişim.Şimdide Jquery ve C# dillerini öğrenmeye çalışıyorum.Kapsamlı bir örnek vermek gerekirse bir bina yapıyorsun HTLM ile iskeleti CSS ile duvar dış iç dekorasyon PHP ile insanları Jquery ilede Asansör Otomatik kapı vb. dinamik şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail.yildiz

HTML ve CSS bilmeden PHP işine yaramaz zaten ve HTLM ve CSS oyalayıcı bir dil değildir hemen kavrarsın.Mesela benim şöyle bir dil öğrenme aşamalarım oldu > Küçükken HTML öğrendim tr.gg ve o tür küçük işlerde sonrasında CSS'i 1 hafta içinde kavradım zaten çok kafa yoran bişi değil sonrasında PHP'ye başladım PHP başlamamda çok garip oldu gece saat 12,1 gibi başladım sabah bi bakmışım PHP öğreniyorum sonrasında yavaş yavaş geliştirme derken öğrenmişim.Şimdide Jquery ve C# dillerini öğrenmeye çalışıyorum.Kapsamlı bir örnek vermek gerekirse bir bina yapıyorsun HTLM ile iskeleti CSS ile duvar dış iç dekorasyon PHP ile insanları Jquery ilede Asansör Otomatik kapı vb. dinamik şeyler.

şimdi anladım hocam sagolasın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.