Şimdi Ara

PHP kod nasıl eklenir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • index.php nin içine bir kod nasıl eklenir.Bir de kodun gözükeceği yeri nasıl belirleriz?

echo $total; ?>

Mesela bunu eklmem lazım.Nasıl yparaım

• Sadece copy/paste yeer mi?
  • bunu yazdıgın yerde $total değişkenin içinde ne varsa ekrana basılır.

yalnız bunu yazarken şuna dikkat etmelisin.

zaten

<? xxx
    xxx
    xxx
    xxx
    xxx

?>

diye bir kod varsa bunun arasına bu kodu eklerken <? ve ?> etiketlerini kullanmamalısın.

yani kodu şu şekilde eklemelisin.

<? xxx
    xxx
    xxx
    xxx
    echo $total;
    xxx

?>
  • Tamam anladım zaten ekleyince hata veriyor.Bir de şimdi o kod bir şeyler gösteriyor.Görsel olarak.onun stilini falan ne belirliyor?Bir de görünmesi istediğim yeri nasıl ayarlayacağım yani height=800 falan mı yazacağız
  • Unzip the files to a location you desire.
    b. Add the following line of code to the very top of every page you want the
    counter on:
    <?php include("counter.php"); ?>
    You may need to change the path of the file.
    c. Now where you want the TOTAL VISITS to appear on the page, add the following
    line of code:
    <?php echo $total; ?>
    d. Where you want the TOTAL UNIQUE HITS to appear on the page, add the following
    line of code:
    <?php echo $total_uniques; ?>

Açıklama böyle ben index.php nin en altına
    php include("counter.php");
    php echo $total;
    php echo $total_uniques;

Sırayla böyle yazıp counter.php yi de upload ediyorum.Ama hata veriyor sayfa açılırken
  • Bilgisayarda diğer konuda verilen progamı kurdum.normalde forumda sorun yok ancak kodlar ekleyince

Şu satırda hata var

php include("counter.php");

Yalnız bu sayacı kullanan da var?
  • php include("counter.php");

bu kodu nereye eklediğini bilmediğim için yine aynı şeyi soyleyeceğim
    eğer bu kodu ekledğin yer zaten bir php etiketinin içindeyse yani <?php .....?> etiketleri arasındaysa
    sadece include("counter.php"); yazmalısın.
    eklediğin dosya index.php ise counter.php ile index.php aynı dizinin içinde olmalı.

şimdi kodun nerede gözükmesi gerektiğini ayarlayabilmen için HTML bilmen gerekli.
    Yalnız PHP kodlarının içinde bunu ayarlamak senin için zor olabilir. çünkü PHPBB 'nin index.php dosyasının içinde PHP kodları vardır.
    ve bu kodlar HTML kodlarını duruma göre üretirler.
    Yani Forumunda Kac Ana Konu var ise Bir Tablonun o kadar satırı oluşacaktır.
    bu durumda sen sayaçın en aşağıda gözükmesini istediğine göre, Bu tablonun satırlarını oluşturan döngünün dışına bu kodu yazman lazım.
    buradan anlatması biraz zor oluyor. ama daha fazla nasıl anlatabilirim bilmiyorum.

Eğer anlamadıysan aşağıda ki açıklamanın türkçesini yazabilirim.
    quote:

Unzip the files to a location you desire.
    b. Add the following line of code to the very top of every page you want the
    counter on:
    <?php include("counter.php"); ?>
    You may need to change the path of the file.
    c. Now where you want the TOTAL VISITS to appear on the page, add the following
    line of code:
    <?php echo $total; ?>
    d. Where you want the TOTAL UNIQUE HITS to appear on the page, add the following
    line of code:
    <?php echo $total_uniques; ?>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 1 Ağustos 2006; 20:48:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kod nasıl düzenlenir
    2 yıl önce açıldı
    foruma nasıl dosya eklenir???
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki o kodun dışına nasıl yazarız.Yani mesela an sol alt köşeye yaz gibi.Nasıl yapabiliriz.Açıklamayı anladım. Onda sorun yok.
  • O şekilde yazınca çalıştı yalnız bu sefer de counter yok yani tasarım aynı
  • açıklamayı anladım demişsin ama orada
    include("counter.php");
    kodunu Sayfanın en üstüne yapıştır demiş.

şimdi phpbb dosyalarını inceledim, sanırım şöyle yapabilirsin.

templates klasorunun içinden kullandıgın Template'in içine gir.
    orada overall_header.tpl dosyası var. onu aç

üstlerde bir yere mesela <head> etiketinden hemen sonra, <?php include("counter.php"); ?> kodunu ekle.

kaydet ve çık.
    sonra overall_footer.tpl dosyasını aç.
    burada en üstte <div align="center"><span class="copyright"><br />{ADMIN_LINK}<br /> kodunu görürsün.
    bu kod sayfaya yönetici girişi yaptıgın zaman en aşağıya Yönetim Paneli Bağlantısını ekler.

sonra bir açıklama var orası işlenmez. daha sonra
    Powered by <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=8453946&url=http://www.phpbb.com/" target="_phpbb" class="copyright" data-href="http://www.phpbb.com/" target="_phpbb" class="copyright">phpBB</a> © 2001, 2005 phpBB Group<br />{TRANSLATION_INFO}</span></div>

kodunu göreceksin.
    bu kodda ise ekrana Powered by PHPBB yazar ve varsa yanına türkçe dil dosyasını oluşturan kişinin bağlantısını ekler.
    sen bunların altına bir yere de mesela </table> kodundan sonra

<center>
    <?php echo "Toplam Ziyaretçi Sayısı :".$total;
    echo "<br>Tekil Ziyaretçi Sayısı : ".$total_uniques; ?>
    </center>

kodlarını ekle. PHPBB nin çalışmasında yanlış bildiğim birşeyler yok ise böyle olması lazım.
    olmazsa bu kadar şeyi boşuna anlatmışım, PhpBB ye sayaç kodu böyle eklenmiyor demektir.

Kolay gelsin.

• Sağolasınız çok güzel anlatmışsınız da maslesef yapamadım.Şimdi ilk verdiğim üç tane kodu index.php ye ekleyecezmiyiz? Ekleyince olmadı.Eklemeyince de olmadı.Dİğerlerini de yaptım.
  • alper bu kadar soru sorana kadar php yi öğrenmiştin yaw gözünü seviyim biraz öğrenmeye çalış
    öğrenicem dersen sana bi kaynak veriyim kullan
  • Bende inat ettim Silentum Counter v1.1.1 sayacını buldum. localhost'a phpbb2 Yi kurdum.
    ancak bu sayacı çalıştıramadım.

Bilmiyorum vazgeç istersen.. ya da sayaç hizmeti veren siteler var onlardan faydalan..
  • Zaten foruma sayaç aldım ama html kodu var eklemeyi deneyim bir
  • Vallahi yaptım Yardımı geçen herkese çok teşekkür ederim BUradakileri okumasam hayatta yapamazdım.
  • Forumumda en altta solda duruyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.