Şimdi Ara

php joker karakter

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba. php hakkında hıc bır bılgım yok ve elımde kı bır php scriptinde bır sey yapmak ıstıyorum.
    scripte upload edılmesıne ızın verıler uzantılar verılmıs. ben burada butun uzantılara ızın vermek ısıtıyorum. ornegın: "www.ornek.com/ornek.mp4?xysz" gibi
    mp4 uzantısına ızın versede sonunda kı tokenlar ıle eklemeye calıstıgımda ızın vermıyor, bunu nasıl yapabılırım. yardımcı olacak arkadaslara sımdıden tesekkurler.

    daha acıklayıcı olması ıcın ornek kodu asagıda paylasıyorum:


    if (!function_exists('isVideoFile')){ 
    function isVideoFile($fileName){
    $parts = explode('.', trim($fileName));
    if(!empty($parts)){
    $ext = strtolower($parts[count($parts)-1]);
    if(in_array($ext, array('mp4', '3gp', 'avi', 'webm', 'mkv', 'flv', 'ogg', 'wmv', 'mp3', 'm3u8'))) return true;
    }
    return false;
    }
    }



  • arkadaslar gerek kalmadı kodda gereklı yerde kı fıltrelemeyı kaldırdım. ıstedıgım oldu.
  • (!function_exists('isVideoFile')){ Şeklinde fonksiyonun kullanıldığını düşünürsek, aynı sayfanın 1 den fazla defa çekildiğini anlamak mümkün, ve doğru bir işlem değil, bunu düzeltmen PHP hızına da olumlu yansıyacaktır.

    Ayrıca 'mp4', '3gp', 'avi', 'webm', 'mkv', 'flv' ... gibi video uzantılarının kontrolünü yapmamak sitenin hacklenmesi için güzel bir yöntem, bilgine, iyi çalışmalar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NEFRIT

    (!function_exists('isVideoFile')){ Şeklinde fonksiyonun kullanıldığını düşünürsek, aynı sayfanın 1 den fazla defa çekildiğini anlamak mümkün, ve doğru bir işlem değil, bunu düzeltmen PHP hızına da olumlu yansıyacaktır.

    Ayrıca 'mp4', '3gp', 'avi', 'webm', 'mkv', 'flv' ... gibi video uzantılarının kontrolünü yapmamak sitenin hacklenmesi için güzel bir yöntem, bilgine, iyi çalışmalar.

    ilginiz ıcın tesekkur ederım.
    yalnız bu fonksıyonu admın panelınde calıstırıyorum yanı normal kullanıcılara acık bır yer de degıl buradan sadece yıne ben upload yapıyorum. yınede sıtem ıcın tehlıke tesıl eder mı?
    tekrar tesekkur ederım
  • lostcontrol, eğer bu kullandığın script internette bulunuyorsa isteyen her kişi elde edebiliyorsa, yinede risktir. Kötü niyetli bir kişi, scriptin kod yapısını inceleyerek açık arayacak bulduğu zaman ise, intyernette bu scripti kullanan site arayıp hemen işe koyulacaktır.
  • Cevabını çok geç gördüm KARABASUKA, öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim, kod bana özel bir kod, buna rağmen açık bulup hackleyenede helal olsun demekten başka birşey diyemem herhalde:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.