Arkadaşlar ben şöyle bir şey yapmak istiyorum. Bir link olucak, o linke tıklayanların ip adresi ve kaç kere tıkladığı bana liste halinde görünecek. Bu mümkün mü acaba?
gayet mümkün :)
$_SERVER['REMOTE_ADDR']
komutuyla kişinin ipsini öğrenebilirsin. Tıklama sayısınıda nereye kaydetmek istediğine göre kodlama yapacaksın
quote:
Orijinalden alıntı: YaBuZ
gayet mümkün :)
$_SERVER['REMOTE_ADDR']
komutuyla kişinin ipsini öğrenebilirsin. Tıklama sayısınıda nereye kaydetmek istediğine göre kodlama yapacaksın
tabiki de hocam. bunu başka bir sitede bulmuştum şu şekilde :
ancak benim istediğim linke tıklayan biris olunca o ip ile o gün kaç kere tıklamış bana otomatik olarak gelcek. bende de PHP bilgisi yok maalesef. bir proje üzerinde uğraşıyordum bu şey lazım oldu.
peki linke tıklayınca ne olacak? bir sayfaya mı yönlenecek, aynı sayfa mı yenilenecek, bir dosya mı inecek. Bir de bilgiler sana nasıl gelecek mail, veritabanı, dosya?
quote:
Orijinalden alıntı: mafeay
Arkadaşlar ben şöyle bir şey yapmak istiyorum. Bir link olucak, o linke tıklayanların ip adresi ve kaç kere tıkladığı bana liste halinde görünecek. Bu mümkün mü acaba?
Öncelikle linke tıklanınca kaç kere tıklandığını vs. olayını çözelim.. Bir makale
<?php $tiklanma=0; $ip=$_SERVeR['REMOTE_ADDR']; while() { // while döngüsü içerisinde neyi listeletceksen listelet.. $tiklanma++; echo 'Şu kadar tıklandı' . $tiklanma . '<br>'; echo 'İP Adresi: ' . $ip; } ?>
önce tıklanma olayını çözemezsin. Kodlama bir bütündür zaten kodlamaya başlayanların sıkıntısı burada ortaya çıkıyor. İstediğin şeyi önceden belirlemen lazım ki kodlamaya ona göre başlayasın. Parça parça bu iş olmaz...
misal verdiğin kodda sonucu sadece tıklayan kişi görür sen göremezsin. Önce ona karar vermen gerekiyor sen nasıl göreceksin? Sana özel kontrol paneli mi olacak? Veri tabanında tıklamaları tutacakta her gün belli saatte sana rapor olarak mı mail gönderecek gibi...
IP alacağınız zaman REMOTE_ADDR tek başına pek güvenli değil. Bazen gerçek değeri alamayabiliyorsunuz. Bu fonksiyonu kullanmanızı öneririm;
İstediğin olaya gelirsek veritabanına ip adresi ve kaç kez tıkladığına dair bir sütun oluştur. Adrese giriş yapıldığında önce veritabanında o IP kayıtlımı diye arat. Değilse IP adresini ekle. Eğer aynı IP adresi tekrar giriş yapıyorsa, yani veritabanında o IP kayıtlıysa onun yanındaki tıklanma sütunundaki değeri 1 artır.
İstediğin olaya gelirsek veritabanına ip adresi ve kaç kez tıkladığına dair bir sütun oluştur. Adrese giriş yapıldığında önce veritabanında o IP kayıtlımı diye arat. Değilse IP adresini ekle. Eğer aynı IP adresi tekrar giriş yapıyorsa, yani veritabanında o IP kayıtlıysa onun yanındaki tıklanma sütunundaki değeri 1 artır.
Benim mantıkla aynı.
quote:
Orijinalden alıntı: Slothere
IP alacağınız zaman REMOTE_ADDR tek başına pek güvenli değil. Bazen gerçek değeri alamayabiliyorsunuz. Bu fonksiyonu kullanmanızı öneririm;
hocam bilgileriniz iyi hoş da benim php bilgim yok. zaten üst tarafta belirtmişim. ben sadece php olarak kaydedip ftp'ye atmayı biliyorum (biraz ukalalık oluyo ama gerçekten acilen lazım. ama en kısa zamanda öğreneceğim bu php olayını ;) ) verdiğinz koddan sonra anlattıklarınızı pek anlamadım php bilgim olmadığından.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme