Şimdi Ara

Php ile sayfa yönetimi admin paneli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Php ile yapmak istediğim bir admin paneli var. admin panelinin tek olayı yeni sayfa oluşturup (forum siteleri gibi başlıkla benzer veya aynı url li olabilir gerçi çok da önemli değil) ardından yazılan yazıyı oraya koyacak.

Burdaki sorunum veritabanından yazılan yazıyı çektirebiliyorum sayfaya onda sorun yok ama yeni sayfa açmayı ve bu siteye hazırda olan tasarımı otomatik yüklemesi.
    Cidden ne mantığını ne de nasıl yapcağımı hiç bulamadım yardımlarınızı bekliyorum...

Bunun dışında bunu halledersem eğer otomatik olarak oluşturulan sayfaların linklerinin konular.php sayfasına otomatik gitmesi ve küçük bi önizlemesinin olması [örneğin ilk 10 cümlesini vercek yazının ve tıklandığında otomatik oluşturulmuş sayfaya gitcek].İlk sorumun mantığını anlarsam bunu da yapabileceğimi düşünüyorum ama yinede bu soruya da yardım edebilirsiniz

• Şimdi veri tabanında yazıların var, makaleler diyelim. Bunları girerken mutlaka ID li şekilde girmişsindir yani her birinin benzersiz bşr numarası olduğunu tahmin ediyorum, olması lazım çünkü.

MAKALELER (tablosu)
    id, baslik, konu, tarih, yazar

Burada öncelikle istediğin makaleyi çekmek için ID yi belirtiyorsun ?

WHERE id = 76

sonra sana 76 nolu makale geliyor..

Peki buraya kadar anlattıklarımı yapıyor olmalısın, çünkü yazıyı gösterebiliyorum demişsin. ("yazıyı çektirebiliyorum sayfaya onda sorun yok")

Peki bu yazıyı gosterdiğin, yada kendi tabirinle çektirdiğin sayfan yok mu zaten =?

Ama yeni sayfa açmak için gene o sayfayı kullanabilirsin, PHP de sayfa yapmayı araştırmanı öneririm, sayfa ve sayfalama.

Mesela şöyle bir sayfa adresi yapabilirsen:

makale.php?id=77

zaten bir sayfada istediğin makaleyi gösterebilirsin, ama ustte zaten makaleyi görüntüleyebiliyorum diyorsun buna benzer bir sistemin mutlaka var ?

genede sayfalama nasıl yapılır bunu iyice araştırırsan, gerisi gelecektir.

"bunu halledersem eğer otomatik olarak oluşturulan sayfaların linklerinin konular.php sayfasına otomatik gitmesi" sorun eğer konular.php de ustte bahsettiğim veri çekme - sayfalama işlemini yaparsan zaten sorununu çzöüyorsun.

"örneğin ilk 10 cümlesini vercek yazının" kısmında ise sen mesela veri tabanından gene yazını FULL şekilde çekersin..

sonra bu sitede gösterilen fonksiyonu kullanırsan istediğin şekilde kısaltabileceksin yazını, yani bir nevi ön izlemesi olmuş olacak:

http://www.erbilen.net/php-yazi-kisaltma-fonksiyonu/

sonra "tıklandığında otomatik oluşturulmuş sayfaya gitcek" kısmında ise bu fonksiyonu kullanmazsın ve FULL şekilde çıkar içerik..

Sonra eğer sayfalama nın lazım olduğunu düşünürsen ve senin konular.php sayfanda böyle bir sayfalama işlemi yoksa:

https://www.phpr.org/php-ile-sayfalama/

Buradan yararlanabilirsin.

verdiğim sayfaları iyice inceler ve bazı denemeler yaparsan mutlaka bunu yapabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.