Şimdi Ara

php gönderilen formu kaydetmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeniyim en iyisi burası gibi geldi.
    Sorunum bir php sayfasından başka bir siteye form verileri gönderiliyor.
    Ben bunları kayıt altına almak istiyorum.
    Mesela siz açıklamayı yazdınız göndere bastığınızda kayıt gerçekleşti ve direk gönderildi. Bunu nasıl yaparım acaba...

• Form için öncelikle

"html, form, input" taglarını öğrenmek gerekir.

Ardından PHP kısmında ise gelen veriler (büyük ihtimal POST kullanacaksınız.)

$_POST['gelen_veri_ismi']; şeklinde alınır.

deneme.html

<html> 
    <body>

<form name="deneme" id="deneme" method="POST" action="test.php">

<input type="text" name="isim" id="isim" />
    <input type="text" name="soyisim" id="soyisim" />
    <input type="text" name="yas" id="yas" />

<input type="submit" name="gonder" id="gonder" value="Gönder" />

</form>

</body>
    </html>

test.php
    <?php 

$isim = $_POST['isim'];
    $soyisim = $_POST['soyisim'];
    $yas = $_POST['yas'];

echo "İsim : ".$isim." Soyisim : ".$soyisim." Yaş : ".$yas;

?>

• Öncelikle sahip olduğun php sayfasında

</form>

kısımları muhakkak vardır.

action="test.php" kısmı işlemleri nereye yonlendireceğini belirlemeni sağlar. Kendi site içersindeki bilgileri bir başka siteye gönderim yapamazsın. yani iki site de sana ait ve aynı sunucuda kullanıyorsan bulut sunucu kullanıyorsan ya da sunucunda diğer alan adınıda barındıyorsan bu işlemi yapabilirsin.

subdomain içinde yapabilirsin bunu elbette. mesela index.php dosyasında olsun bu form kodların. blog.siteadi.com diyede blog şekilnde açtın bilgileri blog'a gondermek istiyorsun ozaman

action="blog/test.php" şeklinde gönderim yapabilirsin.

Aynı şekilde alan adı barındırıyorsan

action="siteadi.com/test.php" şeklinde gönderim yapabilirsin.

type yani tipi ne olsun sorusudur bu aslında. text olursa yazı alanı oluşur. button olursa buton olur submit olursa yine buton işlevi gorur.

radio olursa yuvarlak seçim kutucuğu olur. checkbox olursa tik işareti koyabileceğin kutuuk olur.

id kısmı ise bu veriyi js ile kontrol altına almak için kullanılır. mesela email kontrolu. kişi asdasdasd@asdasd şeklinde yazarsa email kısmını kontrol etmesini soyler. asdasd@asdasd.net yazarsa dogrular. şeklinde kullanılır.

name bu kısım value ya da içeriği kısaca adlandırdığı kısımdır. her bilgi namesi benzersizdir ve aynı name kullanılamaz.

Mesela name='parabirimi' işe sql kayıt altına alırken test = '$_post[parabirimi]' şeklinde alınır. yani benzersiz olması gerekiyor.

value bilginin içeriğidir. mesela başlık yazacaksan

<input type="text" name="baslik" id="baslik" />

bu size text yani yazı alanı açacaktır. siz bilgi girersiniz ve kayıt altına alırsınız.

Mesela aynı bilginin bir satırında sorunvar ve siz değiştirmek istiyorsunuz. ozaman <input type="text" name="baslik" id="baslik" value="" /> value içerisine sql sorgusu yapıp baslik kısmını çekmeniz kayıt alınan başlıgı ekranda gostermenızı ve değiştirmenizi sağlar.

bu bilgileri nasıl kayıt altına alacaksınız. peki yani sql sorgusu ne olacak

kısaca anlatayım.

</form>

yukarıdaki gibi bir formumuz var diyelim

ve msqlimizde deneme tablosu var. bu deneme tablosunda

id isim soyisim yas

1 ahmet aksoy 27

şeklinde de veritabanımız olduğunu varsayalım.

<? $sql1 = "INSERT INTO deneme (isim,soyisim,yas) VALUES ('".$_POST['isim']."','".$_POST['soyisim']."','".$_POST['yas']."')";?>

şeklinde sql kayıt altına alabilirsin.

Anlatmak istediğini anladıysam eğer anlamak istediğini anlattım. sorun olursa kodlarını paylaş yardımcı olurum.

• Arkadaşlar şimdi güzel demişinizde ben bunları txt ye kaydetmek istiyorum veri tabanına değil.

Tamam doğru demişin başka siteye gönderemezsin diye ama öle oluyor scripte anlamadım :)

Herneyse sorunum gönder butonuna basınca kullanıcı bunu farketmeden txt dosyasına yazsın.

Yani şuan için gönder butonuna bastığım işlem aynen devam etsin ama forma yazılanlar aynı zamanda da txt ye kaydolsun.
    Çok teşekkürler
  • Hocam yapmak istediğiniz şeyi lütfen yapmayın. heleki bunu kıbrısta yapıyorsunuz. siteadresinizide biliyorum.
    ben kıbrıta alışveriş ve ilan sitesi işletiyorum. cyprustore.com kullanıcıların hiç bir bilgisini kayıt altına almıyorum.

İstediğiniz şey kolay ancak ben bunun için asla yardım etmiyeceğim.
  • Hocam ilerde bi sıkıntı olmaz dimi ben onun için istiyorum aslında takip amaçlı hani bi sorun olur filan diye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.