ARKADAŞLAR İYİ GÜNLER İYİ ÇALIŞMALAR. BENİM BİR ÖDEVİM VAR PHP İLE BİR OKUL SİTESİ YAPIYORUM . İLK DEFA PHP İLE YAZIYORUM . BENİM SIKINTIM ŞU ADMİN PANELİNDEN HABER EKLEMEM GEREKİYOR VE BU HABER SAYFADA HABERLER KISMINDA GÖRÜNMESİNİ İSTİYOR HOCA. FCKEDİTÖR KULLANMAYA ÇALIŞTIM FAKAT YAPAMADIM . BANA BİR YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM . 8 MAYIS SON TARİHİM . DUYURU VE ETKİNLİK KISIMLARINIDA YAPMAM GEREK FAKAT HABER EKLEMEYİ YAPARSAM AYNISINIDA ORDA KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM . ACİLLLL YARDIM .
WYSIWYG editör kullanın, bunlarla, gelen veriyi HTML koduna çevirebilirsiniz. < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Yapman gerekenler basit. ckeditor kullanmanı tavsiye ederim. ve bunun üzerine size kodları vereceğim. Öncelikle ckadeitor u indirin.http://ckeditor.com/download sayfasına girin download ckeditor e tıklayın. indirdiğiniz zip içerisindeki dosyayı sitenizin istediğiniz bir dizini,ne atın. örneğin public_html/adminpanel/ckeditor şeklinde ya da direk ana dizine atabilirsiniz public_html/ckeditor şeklinde. Dosya gönderim işlemi bittikten sonra yapmanız gereken şudur. ckeditor klasorunu girin ve içerisindeki config.js dosyasını notepad (not defteri) ile açın en alttaki }; bu koddan önce config.language = 'tr'; bunu ekleyin bunun amacı ckeditor u türkçeye çevirmek. Değişiklik yaptığınız dosyayı sunucuya göndermeyi unutmayın. Sonrasında ise yapmanız gereken şudur. haber ekleme sayfanızın <html><head> </html></head> kodları arasına <script type="text/javascript" src="editor/ckeditor.js"></script> editor/ckeditor.js bu kısmı editorun olduğu klasorle değiştirin. örneğin: adminpanel/editor/ckeditor.js şeklinde. Haber eklemek için veri gönderimi yapmanız gerekmektedir. bunu bildiğinizi varsayyıyorum <forum action="ekle.php" method="post" > <input type="text" value="" name="baslik"> </form> bu şekilde yazdığınız başlık kısmı yönlendirdiğiniz sayfaya (ekle.php) post edilecektir. ekle.php sayfasınde php kou açarak <?php $baslik = $_post["baslik"]; ?> bunları biliyorusnuzdur muhtemelen ancak ben yinede bilgilendirmek istedim. input da bulunan name="" değeri neyse post değeride o olur. örneğin name="aciklama" post ettirdiğin sayfada bu $_post["aciklama"] olacaktır. ----------------------------------------------- Gelelim ckeditor u nasıl kullanacağımıza <textarea name="aciklama" rows="30" style="width:100%;" class="ckeditor"></textarea> eklediğimiz textarea ile ckeditorü kullanmış olacağız yapacağınız şey bukadar basittir aslında. Eğer sorun yaşarsanız yapamazsanız, haber ekleme yaptığınız sayfayı burada paylaşın yardımcı olayım