Şimdi Ara

PHP DOSYA UPLOAD SİSTEMİ OPTİMİZASYONU HAKKINDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, aylık 15 tb trafiği olan bir resim paylaşım sitesini tekrar elden geçiriyoruz. Sıfırdan yeni bir sistem hazırlıyoruz. Optimizasyon bizim için en önemli nokta. Resim upload ederken ve resimleri görüntülerken sunucuyu çok daha az yormak için önerebileceğiniz yöntemler var mıdır?

Bu arada sunucu centos 5.X. Sistem php ile hazırlanacak. Dosyaları upload ederken progress bar koyup koymamak arasında kaldım. İlerleme çubuğunun server'ı zorlayacağı konusunda bazı yazılar okudum. Çok yoğun bir site olduğundan dolayı sunucuyu yoracak en ufak bir hata dahi büyük bir risktir. İlerleme çubuğunu, cgi ile çözmek uygun olur mu? Bu iş için çok basit bir script var mıdır? Gördüklerim 300-400 kb civarında javascript ve php kodlarından oluşuyor. Bu bile beni korkutuyor doğrusu Sadece kaç byte sunucuya gitti buna bakacaz, 400 kb kod çok fazla geldi bana.

Yardımlarınız için teşekkürler.

• Ajax kullanmak trafiğinizi %5-10 rahatlatır.
  • muhakkak sıkıştırılmış ve yorumlardan arındırılmış sürümleri vardır. js ve css kütüphanelerinin boyutu yine programcıya kalıyor. mesela permans amaçlı bir scriptin kodlarında açıklama veya yorum satırlarına ne kadar gerek olduğu tartışılır. artık nerdeyse bütün tarayıcılarda gzip sıkıştırmasını destekliyor. bence bunları dikkate almalısınız.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.