dreamweaver da hazırladığım bir e-ticaret sistemi üzerinde çalışıyorum mysql veri tabanı ile ürünlerimi listeliyorum ürünlerimin id sini kullanarak incele olayını yaptım ama ürüne sepet ekle dediğimde sayfamın en üstünde bulunan kısımda sepet bilgisi olarak adetinin yazmasını ve kasaya git dendiğinde ise eklenen ürünün bilgilerinin gelmesini istiyorum... bunu nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz cok acil
Şimdi eticaret yazılımı ile uğraşıyorum diyorsun ancak sepet olayını kasa olayını bilmiyorsun bu nasıl birşey anlamadım ?
Gel gelelim sorularının cevabına;
Şimdi nasıl bir yapı kullanıyorsun önce buna bakmak gerekiyor. Örneğin sepete eklenen ürün kaç dakika cash olarak sepette kalacak yada kişi silinceye kadar orada mı kalacak gibi..
Var olan zaman fonksiyonun nedir buda önemli bir etken. çünkü alışveriş esnasında yada sepet işlemlerinde zaman önemlidir.
yapman gereken şu olacaktır.
veritabananında tablo açacaksın:
sepet adında olabilir.
id sepet_id urunid kim tarih btarih adet fiyat
şeklinde ürünün bilgilerini ekleyebieceğin stunlar ekleyeceksin. burada id sepet_id urunid ve kim kısımlarının bulunması yeterli olur. ancak diğer kısımlarda alışveriş esnasında kullnamana yaraya bilir. önek bir çalışma yapalım. ben basit şekilde sepet ekleme silme alışveriş kısımları göstereceğim sana sen bunları daha gelişmiş şekle dönüştürebilirsin. js ve ajax kullanarak daha jenerik yapabilirsin. Buradaki amaç sana mantığını göstermektir.
Örneğin böyle bir sayfaya girdik ve ürünü burada listeledik. bu sayfamızda spete ekle butonu koyduk eğer ürün adeti varsa form ile buton oluşturacağız. yani ürün adet sistemi varsa yazılımında. yoksa sadece ink ile yapacağız.
Örneğin link ile yapalım: <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=92676396&url=sepetekle.php?urunid=<?php echo $urunid; ?>" data-href="sepetekle.php?urunid=<?php echo $urunid; ?>">Sepete Ekle</a>
$urunid listelediğin ürünün id sini çekeceksin anlayacağın.
Aynı şekilde adet olayını yapalım $adettoplam değeri urunid değeri gibi aynı şekilde urunun adetini çekeceksin $adettoplam değişkenine ata.
ilginiz için teşekkür ederim. Mesajınızı geç gördüm kusura bakmayın. Şuan basit bi sistem şeklinde yaptım. Eksiklerim tabiki var ama bu yazdıklarınızla tekrar gözden geçirerek düzenlemeler yapacağım.