html ile kodlanmış sayfanın içerisinde bi resme tıklayınca, aynı sitenin diğer 5 sayfasından 1 tanesini rastgele seçerek gitmesini istiyorum. yani böyle bi link yapmak istiyorum ama bırakın bunu, php de diğer sayfaya geçmeyi bile beceremedim.
PHP ile başka sayfaya link verilmez. PHP programlama dilidir, HTML işaretleme dilidir. PHP sunucuda çalışır ve sizin isteğinize uygun html 'Yi üretir.
Sayfalarınızın 1.php 2.php ... 5.php olduğunu varsayarsak.
HTML ile link verme kodu olan <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=19411046&url=gidillecek sayfa" data-href="gidillecek sayfa"> Gözüken yazı </a>
şeklinde kod kullanarak link verdim. şimdi ben yine php kullanarak resime tıklanınca hem sayfa.html nin hem de sayfa2.html nin beraberce, birisinin aynı pencerede diğerinin farklı pencerede açılmasını istiyorum. bunu nasıl bi kodla yapabilririm?,
yardım ederseniz sevinirim.
sayfa.html 'nin içine javascript ile yeni sayfa açmasını ekleyebilirsin.
window.popup gibi bir javasciprt fonksiyonu vardı galiba, tam hatırlamıyorum şimdi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme