Şimdi Ara

Photoshop CS6 ve Ubuntu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar. Emektar Laptopuma ubuntu kurmak istiyorum. Kullanacağım tek program Photoshop CS6. onun harici İnternet, Film izleme, ve Müzik dinlemede kullanıcam.

CS6 kurmanın bir yolu varmıdır acaba ? (ücretsiz )

Bu arada acaba laptopum Çekermi son versiyonunu ?

İntel Core 2 duo T5800
    3Gb DDR2 ram
    intel geforce 9300MS 512 mb sanıyorum.
    500GB 7200rpm HDD

Çekermi? Driver sıkıntısı çekermiyim ? ubuntu çok hoşuma gidiyor çünkü :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3DneBandim -- 18 Temmuz 2014; 14:44:41 >

• hocam bu soruyu bence linux temelli forumlara sorun çünki burada bek kimse sallamıyor. mesela sabaj iki soru sordum bunlardan birini başka bir forumada açtım orada yanıt çok hızlı geldi. burada daha tık yok eminim ki gelmeyecekte

ha onun dışında soruna gelecek olursak sanal makina ile çalışabilir ps wine ile çalışır herhalde ama windows da ki kadar perdormans verir mi orasını bilemem . :)
    bu arada şu adobe de bi destek vermedi gitti linux a. ah keşke master colection paketi nin linux versiyonu çıksa da herkes rahatlasa :D :D
  • (bu soruyu daha önce cevaplamışım gibi hissediyorum da neyse..) Photoshop'un alternatifi olan GIMP 2'yi kullanabilirsiniz. Ben kullanmadım ama arayüzü Photoshop'a çok benziyor. Zorluk çekeceğinizi sanmıyorum.
  • Eski bir Çin atasözü der ki:
    "Gimp'te Photoshop aramak yerine tadını çıkar."

Gimp'i deneyin bir süre. Windows'ta da deneyebilirsiniz. Yok olmadıysa başka şeyler deneriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlucan96

Eski bir Çin atasözü der ki:
    "Gimp'te Photoshop aramak yerine tadını çıkar."

Gimp'i deneyin bir süre. Windows'ta da deneyebilirsiniz. Yok olmadıysa başka şeyler deneriz.

Hocam. GIMP de güzele benziyor hemde ücretsiz akat bnim photoshop kullanmam lazım. Sebebi ise
    RAW işliyorum, Photoshop pluginleri Actionları vs kullanıyorum.
  • adobe veya coreldraw gibi kapsamlı programların yeni sürümlerini linux üzerinde çalıştıramazsınız .
    ancak o firmalar destek verirlerse çalışır .
    wine ile çok eski sürümler belki çalışabiliyor .hiç uğraşmayın.boşa zaman kaybı .
    roboform gibi basit bir programı dahi linuxda çalıştıramadığım için linuxu terketmek üzereyim
  • Windows'ta çalıştırdığınız programları Linux'ta çalıştırmaya çalışmak ancak son çare olarak başvurulacak bir yöntem olmalıdır, aksi takdirde tavsiye etmem. Windows programları için Windows kullanmanızı tavsiye ederim.

Şurada ne yazıyor bakın:
    quote:

Wine'ın nelere erişimi var?
    Wine'ın gününüzü mahvetmeye yetecek kadar fazla şeye erişimi vardır. Kolaylık olsun diye "belgelerim" klasörü sizin kullanıcı klasörünüze bir kısayoldur. Yani Wine uygulamalarıyla kullanıcı klasörünüze bir dosya kaydedebilirsiniz, bu şu anlama geliyor: basit bir virüs bile, mesela, kullanıcı klasörünüzdeki bütün dosyaları şifreleyip rehin alabilir.

Linux altında Windows programları, hele crack'leri vs. çalıştırmak Windows virüslerine davetiye çıkarmaktır. Sadece paket yöneticisinden program kurmanızı tavsiye ederim.

fauconni, Windows programlarından kopamayıp Linux kullanmaya çalışmak elbette bir eziyet olacaktır. Windows'a dönmek elbette akıllıca olur bu durumda. Ya da alternatif programlar arayabilir ve deneyebilirsiniz:
    http://alternativeto.net/software/roboform/?license=opensource
    Bu linkte açık kaynak RoboForm alternatiflerinin bir listesi var. İşinize yarayan çıkar mı bilmem ancak depolarda bulunanları tek tek kurup deneyebilirsiniz.

Vendetta0, Photoshop'u Wine altında çalıştırabilirseniz bile büyük ihtimalle verimsiz çalışacaktır, Photoshop'u Windows'ta kullanmak daha akıllıca olur. Ancak eğer dilerseniz paket yöneticinizden GIMP eklentilerine bakabilirsiniz, hepsi kurulu olarak gelmiyor çünkü. Örneğin GIMP'in raw alma ve ile ilgili iki eklentisini buldum şimdi depolarda: gimp-dcraw ve gimp-ufraw paketleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _memet -- 31 Temmuz 2014; 1:20:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Wine Loader ile yükleyebilirsiniz, ama GIMP gibi yok..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.