Şimdi Ara

PHİLİPSTEN YENİ MODEL DVP / 5980 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
13.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Ser_Tar

İşte 5980/12 türkçe kullanım klavuzu linki
    http://www.p4c.philips.com/files/d/dvp5980_12/dvp5980_12_dfu_tur.pdf

herkese iyi bayramlar, lcd tv'imden 1080i görüntü alabileceğim upscaling yapabilen ve türkçe karakterlerde sorun yaratmayan bi player almayı düşünüyorum. HD870 ile 5980/12 arasından bi seçim yapıcağım yalnız türkçe kullanım klavuzunun 168. sayfasındaki bi bağlantı detayı aklımı karıştırdı. burda repeater denen bi cihaz üzerinden tv ye baglantı yapılmış. bu repeater=HDMI YİNELEYİCİ diye adlandırdığı aparat nedir? upscale edilmiş görüntü alabilmek için playerin haricinde başka bi cihazada mı ihtiyaç var anlayamadım. ayrıca Ser_Tar klavuz için teşekkürler.

• benim anlamadığım bir şey var bu upscale nedir? bu dvd player HD DVDleri oynatmıyor benim bildğim. 1080p yapınca ne oluyor? sadece resim gibi dosyaları mı gösteriyor. yoksa 640*480 in üzerine mi çıkıyor. ben de aldım teknosadan 150YTL'ye geldi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: balbasaur

benim anlamadığım bir şey var bu upscale nedir? bu dvd player HD DVDleri oynatmıyor benim bildğim. 1080p yapınca ne oluyor? sadece resim gibi dosyaları mı gösteriyor. yoksa 640*480 in üzerine mi çıkıyor. ben de aldım teknosadan 150YTL'ye geldi.

Upscale olayının HD DVD yada BLU-RAY gibi yeni nesil formatlarla alakası yok. Halihazırda kullandığımız DVD filmlerin ve DivX filmlerin yetersiz kalan çözünürlüklerini, yüksek çözünürlüğe sahip HD TV' lere uygun hale getiren bir işlem. Mucizeler yaratmasa da gözle görülür iyileştirme sağlıyor. Ayrıca bu playerlarda görüntüyü kayıpsız bir şekilde dijital olarak aktarım sağlayan HDMI bağlantısı bulunmakta. Benim gibi tüm parasını LCD TV'ye yatırıp da TV'nin hakkını verecek aksesuar alamanyaların geçici çözüm planı olabilir anlayacağın.
    Ekonomik durumum düzelirse!? BLU-RAY özelliğine sahip PS3 almayı planlıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: forza1905
    burda repeater denen bi cihaz üzerinden tv ye baglantı yapılmış. bu repeater=HDMI YİNELEYİCİ diye adlandırdığı aparat nedir? upscale edilmiş görüntü alabilmek için playerin haricinde başka bi cihazada mı ihtiyaç var anlayamadım.

Philips 5980'i daha yeni aldım. Dediğin şemaya baktım, ben de bir anlam veremedim. Ama herhangi bir şeye gerek yok, playerı direk iki ucu da HDMI olan kablo ile TV ye bağladım. Upscale olayında hiç bir sorun yok.

• arkadaşlar bir sey sorabirirmiyim
    benim ses sistemim kırmızı beyaz uçlu kablo ile eski dvd bağlıyordum Galiba stero çıkış
    acaba 5980 baglayabilirmiyim (aslında 3 kırmızı ve 3 beyazlada baglıyabiliiyorumda)

hdd disk perfonması nasıl divx filmlerimi atacamda öyle izlemeyi plannıyorum
  • peki ben laptopu nasıl bağlayabilirim 5980'e? usb to usb kablo diye bişiy var mı?
  • yardım???
  • quote:

peki ben laptopu nasıl bağlayabilirim 5980'e? usb to usb kablo diye bişiy var mı?

iki ucu da usb kablo var....
  • Yaklaşık bir haftadır DvD/DivX player inceliyorum. Bir çok markayı bizzat elime alıp inceledim ve değerlendirmeye çalıştım. En sonunda geldiğim nokta Philips 5980/12 oldu. Şu an için İnternet üzerinde HDMI kablosu dahil 165 YTL civarında satılıyor ki, fiyatı da uygun gibi. En son ufak tefek sıkıntıların da firmware ile aşılabildiği yazıldı. USB 1.1 konusuna gelince, yazılanlar doğru ancak zaten piyasadaki cihazlar genel olarak 2.0 uyumlu olup, 1.1 çalışıyorlar ve 2.0 uygun cihaz da şu an için yok gibi.
    Bu nedenle 5980/12 nin alınabilir olduğunu düşünüyorum.
  • arkadaşlar ilgilenirseniz çok çok uygun fiyattan sıfır 5980 veriyorum :

http://forum.donanimhaber.com/m_20566793/mpage_1/key_//tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: jpsarter

Tespitler için teşekkürler.
    Yazılım güncellemesi kolay dmeişsiniz. Bu işlemi nasıl yapabileceğimiz hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

Rica ederim. Gerci siz cozmussunuzdur olayi ama baska merak edenler olabilir diye yazilim guncelleme isini kisaca ozetleyelim:

urunun yazilim guncellemesi oldukca kolay.
    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=TR&slg=TUR&cat=DVD_HOME_THEATER_CA&sct=DVD_PLAYERS_SU&session=20080206042329_193.140.92.250&grp=HOME_ENTERTAINMENT_GR&ctn=DVP5980/12&mid=Link_Software&hlt=Link_Software

adresindeki "English (UK), Zip dosyası (2.15 MB) Version: V12.07.31.33" dosyasi indirilip .zip dosyasi acildiktan sonra bir CD'ye yazilacak ve CD 5980'e takilacak. gerisi adim adim gerceklesen bir surec. Asagidaki dosyada adim adim tarifi var:

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpcontent.pl?scy=TR&slg=TUR&mid=Link_Software&cat=DVD_HOME_THEATER_CA&sct=DVD_PLAYERS_SU&session=20080206042329_193.140.92.250&grp=HOME_ENTERTAINMENT_GR&ctn=DVP5980/12&dct=FUS&did=ENG&file=/files/d/dvp5980_12/dvp5980_12_fur_eng.pdf

Onemli Not: yazilim guncelleme yapilirken kesinlikle cihazin enerjisi kesilmemeli. O sirada elektrik kesilirse sansiniza kusun:)

• quote:

peki ben laptopu nasıl bağlayabilirim 5980'e? usb to usb kablo diye bişiy var mı?

Hayır maalesef laptop kesinlikle bu cihaza baglanamaz. İki ucu USB kablo bile taksaniz bu cihazin laptopun icini gorme ozelligi yok.

Bu cihaz sadece 500 GB'a kadar FAT167 veya FAT32 formatli pasif hafiza urunlerinin icini gorebilir.
  • Cihaz Bu akşam geldi. Güncellemeleri de yaptım. Elimde mevcut Divx'leri okudu. LCD'ye HDMI ile bağladım. Bence gayet güzel bir makina. DVD sürücü kızağının "dandik" olması ifadesine katılmıyorum. Üzerine bardak (dolu) koymadıkça ve kızaktan tutup kaldırmadıkça bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Yalnızca HDMI çıkış bağlantısı ile pırıl pırıl bir görüntü bekliyordum, hata yaptığımı anladım. Hangi cihaz olursa olsun beklentilerin sınırlanması gerektiğini düşünüyorum.
  • 1 TB lık MAXTOR marka HDD kullanmayı düşünüyorum bu cihaz ile kaldırmaz mı şimdi? max. 500 Gb denmiş bunu neye göre söylediniz bi açıklayabilirmisiniz?
  • slm arkadaslar Philips DVP-5980 dvd plyr almak ıstıyorum nasıl sızce ve usb gırıslı baska bı dvd oneerırmısınız tosıba vee pılıpıs arasında kaldım tosının usb gırıslı pek modelı yok galıba alsam mı yada baska bı onerınız var mı tsklr.....
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.