Şimdi Ara

PHİLİPSTEN YENİ MODEL DVP / 5980 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
13.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

USB;

Bugün akşam itibariyle DVD'yi aldım fakat , işlerim sebebiyle ayrıntılı bir teste tabi tutamadım :(
    Sadece aklımda olan 1-2 şeyi denedim. Öncelikle cihazın kendisi ve görüntü kalitesi gerçekten çok iyi.
    5960 modelini veya başka USB'li markaları daha önce hiç deneme fırsatım olmadı.
    O yüzden neyle kıyaslayacağımı bilmiyorum. Ama 5960 forumlarında anlatılanlara bakılırsa , bu cihaz USB 2.0
    olmasına rağmen , ben o performansı açıkçası pek hisssetmedim. Aksilik bugün elimde 2 adet USB bellek vardı.
    Biri hergün kullandığım emektar 512 sandisk mini , diğeri E3 kington. 512'yi haliyle gördü.Ama boyut itibariyle
    ancak LOST vs atıp deneme fırsatı bulabildim. yüksek bitrate oranlarına sahip olmadığı için sorunsuz çalıştılar.
    E3'ü cihaz tanımadı. Tahmin etmiştim.E3 özelliğini uninstall etmek gerekirdi, arkadaşımın olduğu için dokunmadım :)
    Mecburen 2-3 tane bitrate'i yüksek film bulup , crop'ladım. USB; Beklediğim performansı vermedi.Hareketli sahnelerde
    çok yavaşlamasada, saliselik duraklamalar hemen dikkat çekiyor. Ee haliyle sıkıcı bir durum.
    3-4 tane dolby demo VOB dosyası denedim.Haliyle onlarda da duraksamalar bolca hissediliyor.
    Ama zaten o konuda bir beklentim yoktu. Yani kısaca USB performansı; 5960 için yazılanlara bakacak olursak çok farklı değil gibi bence.

SUBTITLE;
    Altyazılar türkçe destekli.Ama dünde söylediğim gibi klasik philips firmware'i :)
    Menüde standart (Türkçe desteğini bu veriyor) , kiril ve orta avrupa diye 3 sub seçeneği var.
    Standart dışındakilerde , türç karakterle bozuk çıkıyor.
    Dediğim gibi klasik Philips altyazı tarzı. Beyaz,küçük font ve gri şeffaf zemin.
    Altyazı olayını çok takmıyorum.Yakın zamanda hiç değilse güzel bir altyazı desteğine sahip oluruz diye düşünüyorum.
    Ayrıca klasörde tek altazı olduğu sürece , film adı ile aynı olmasına bakmıyor,oynatıyor.
    Ama birden fazla altyazı olması durumunda genelde hiçbirini görmüyor.
    Genelde dedim , çünkü birkere klasöre hepsi farklı adlarda 5 altyazı attım.
    Büyük ihtimal enüsttekini okudu.

DİĞER
    -5960'da kumanda sorunundan bahsedilmişti.Ben açıkçası tuşlarının sert olması dışında bir sorun görmedim.
    Kumandayı tersten duvara tutsam bile cihaz algıladı.
    Ama 2 sene Philips LX3900 kullanınca o DVD'deki kumandanın kalitesini aradım biraz :)
    Nedense ben şu yeni Philips kumandalarını pek sevmedim. Tuşları çok hantal.

- Muzio FS300 Mp3 playerımı kablo ile bağladım.Sorunsuz tanıdı. Tabii sadece kendi 512 hafızasını. 512 yanında SD kartı görmedi.

İşlerden fırsat buldukça dahada ayrıntılı testler yapmaya çalışacağım.
    Sizin merak ettiğiniz birşeyler olursa kontrol ederim

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ser_Tar -- 24 Mayıs 2007; 3:01:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ser_Tar

Selamlar,

USB;

Bugün akşam itibariyle DVD'yi aldım fakat , işlerim sebebiyle ayrıntılı bir teste tabi tutamadım :( ............

öncelikle yeni player ınız hayırlı olsun, ben özellikle scart performansını, görüntü kalitesini, .mkv uzantılı dosyaları çalıştırıp çalıştırmadığını ve kullanım sürecine bi başka sorunla karşılaştınız mı merak ediyorum.. almayı düşünüyorum da kullanıcı yorumları ve deneyimleri önemli tabi, teşekkürler şimdiden..
  • quote:

Orjinalden alıntı: marmaris

quote:

Selamlar,

USB;

Bugün akşam itibariyle DVD'yi aldım fakat , işlerim sebebiyle ayrıntılı bir teste tabi tutamadım :( ............

öncelikle yeni player ınız hayırlı olsun, ben özellikle scart performansını, görüntü kalitesini, .mkv uzantılı dosyaları çalıştırıp çalıştırmadığını ve kullanım sürecine bi başka sorunla karşılaştınız mı merak ediyorum.. almayı düşünüyorum da kullanıcı yorumları ve deneyimleri önemli tabi, teşekkürler şimdiden..

Merhaba,

Çok kullanma fırsatım olmadı ama ilk dikkatimi çeken görüntü kalitesi oldu.TV'm çok kaliteli olmamasına rağmen , görüntü eski LX3900'den daha iyi. Bende Scart bağlıyım şuan. Diiğerleri için ayrıntılı incelemeyi bugün , yarın sunacağım

Saygılar

• 720p veya 1080p görüntü yükseltme performansını özellikle çok merak ediyorum.
    cihazın 1080p destekledigini okumuştum.
    720p ile 1080p arasındaki fark bariz olarak gözle fark edilebiliyormu?
    1080p laf olsun torba dolsun diyemi yazılmış acaba?
    1080p için ful hd tv şartmı?
    1366/768 çözünürlügü olan bir tv de 1080p görüntü alabilirmiyiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: görece

720p veya 1080p görüntü yükseltme performansını özellikle çok merak ediyorum.

Yani upscale özelliğini deneyecek LCD/Plazma ekranım şuan olmadığı için ben bir yorum yupamayacağım.Tüplü TV'lerde birşey farketmeyecektir
  • Yeni bir firmware yayımlandı deneme durumunuzda resimlerini bekliyoruz. cihazı güle güle kullanın .. iyi seçim

quote:

Selamlar,

USB;

Bugün akşam itibariyle DVD'yi aldım fakat , işlerim sebebiyle ayrıntılı bir teste tabi tutamadım :(
    Sadece aklımda olan 1-2 şeyi denedim. Öncelikle cihazın kendisi ve görüntü kalitesi gerçekten çok iyi.
    5960 modelini veya başka USB'li markaları daha önce hiç deneme fırsatım olmadı.
    O yüzden neyle kıyaslayacağımı bilmiyorum. Ama 5960 forumlarında anlatılanlara bakılırsa , bu cihaz USB 2.0
    olmasına rağmen , ben o performansı açıkçası pek hisssetmedim. Aksilik bugün elimde 2 adet USB bellek vardı.
    Biri hergün kullandığım emektar 512 sandisk mini , diğeri E3 kington. 512'yi haliyle gördü.Ama boyut itibariyle
    ancak LOST vs atıp deneme fırsatı bulabildim. yüksek bitrate oranlarına sahip olmadığı için sorunsuz çalıştılar.
    E3'ü cihaz tanımadı. Tahmin etmiştim.E3 özelliğini uninstall etmek gerekirdi, arkadaşımın olduğu için dokunmadım :)
    Mecburen 2-3 tane bitrate'i yüksek film bulup , crop'ladım. USB; Beklediğim performansı vermedi.Hareketli sahnelerde
    çok yavaşlamasada, saliselik duraklamalar hemen dikkat çekiyor. Ee haliyle sıkıcı bir durum.
    3-4 tane dolby demo VOB dosyası denedim.Haliyle onlarda da duraksamalar bolca hissediliyor.
    Ama zaten o konuda bir beklentim yoktu. Yani kısaca USB performansı; 5960 için yazılanlara bakacak olursak çok farklı değil gibi bence.

SUBTITLE;
    Altyazılar türkçe destekli.Ama dünde söylediğim gibi klasik philips firmware'i :)
    Menüde standart (Türkçe desteğini bu veriyor) , kiril ve orta avrupa diye 3 sub seçeneği var.
    Standart dışındakilerde , türç karakterle bozuk çıkıyor.
    Dediğim gibi klasik Philips altyazı tarzı. Beyaz,küçük font ve gri şeffaf zemin.
    Altyazı olayını çok takmıyorum.Yakın zamanda hiç değilse güzel bir altyazı desteğine sahip oluruz diye düşünüyorum.
    Ayrıca klasörde tek altazı olduğu sürece , film adı ile aynı olmasına bakmıyor,oynatıyor.
    Ama birden fazla altyazı olması durumunda genelde hiçbirini görmüyor.
    Genelde dedim , çünkü birkere klasöre hepsi farklı adlarda 5 altyazı attım.
    Büyük ihtimal enüsttekini okudu.

DİĞER
    -5960'da kumanda sorunundan bahsedilmişti.Ben açıkçası tuşlarının sert olması dışında bir sorun görmedim.
    Kumandayı tersten duvara tutsam bile cihaz algıladı.
    Ama 2 sene Philips LX3900 kullanınca o DVD'deki kumandanın kalitesini aradım biraz :)
    Nedense ben şu yeni Philips kumandalarını pek sevmedim. Tuşları çok hantal.

- Muzio FS300 Mp3 playerımı kablo ile bağladım.Sorunsuz tanıdı. Tabii sadece kendi 512 hafızasını. 512 yanında SD kartı görmedi.

İşlerden fırsat buldukça dahada ayrıntılı testler yapmaya çalışacağım.
    Sizin merak ettiğiniz birşeyler olursa kontrol ederim

Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: görece

720p veya 1080p görüntü yükseltme performansını özellikle çok merak ediyorum.

Hayır alamazsınız. Upscale kullanabilmeniz için öncelikle HDMI bağlantısı kullanmanız gerekiyor. HDMI bağlantısı yaptığınızda TV ile haberleşerek desteklenmeyen upscale seçeneklerini kapatıyor. Ben 1080p haliyle kullanamadım. Ancak 1080i deneme fırsatım oldu! upscale seçeneklerini değiştirirken ekranın uzun süre kapanması(~3sn) karşılaştırma yapmamı çok zorlaştırdı. Sanki aşırı bir fark göremedim(LOST divx) Başka deneyenler olursa bizimle paylaşsınlar!

• quote:

Bugün öğlen Philips'in merkezi ile görüştüm.
    Yarın akşam belirttiğim bir philips bayisinden almak üzere ürünü gönderecekler
    Yani cihazı kısmetse yarın test etme olanağım olacak.
    Fakat azönce enterasan bolca açıklayıcı açıklayıcı birkaç bilgiye ulaştım internette.
    Sizinde hoşunuza gidecektir.Biliyorsunuzdur belki.5980'in amerika versiyonu 5982 olarak geçer.
    Onunla ilgili birkaç forumda bizim gibi 1.1 , 2.0 konusunu tartışıyorlar.
    Satın alan birinin yaptığı açıklamaya bakarsak 5980/37 modeli USB 2.0 gözüküyor.
    Aynı bilgi kullanım kitapçığında da aynen yer alıyor.
    Ayrıca yukarda cevap aranılan çoğu soruda bu kitapçıkta yanıt buluyor.
    (Altyazı dosya adı , film ile aynı olmak zorunda vs. vs.)
    Forum ve kullanım kitapçığı linkleri aşağıda

Forum linki;
    http://forum.videohelp.com/topic324555.html

Bu linkteki PDF dosyasının 9. sayfası .Bildiğimiz üzere 5960'ın sadece 1.1'i desteklediğini yazıyor.
    http://www.p4c.philips.com/files/d/dvp5960_12/dvp5960_12_dfu_tur.pdf

Bu linkteki PDF dosyasının 16. sayfa ve 33.sayfası. Lütfen dikkat. USB'den Divx oynatabildiğini ve USB desteğinin 2.0 veya 1.1 olduğunu yazmışlar
    http://www.p4c.philips.com/files/d/dvp5982_37/dvp5982_37_dfu_aen.pdf

Nee o bu bilgiler sizi kesmedimi.Belki sadece amerika versiyonunda vardır diyenleriniz olacaktır
    Veeeee yukardaki sayfalardan yola çıkarak aşağıdakini buldum :)
    Buna çok sevineceksiniz :) Biliyorsunuz Türkiyede satılan modeller /12 kodludur.
    DVP5960/12 gibi.Buyrun size DVP5980/12 TÜRKÇE kullanım klavuzu :)
    Aynı şeylerden buradada bahsediliyor. Yani cihaz USB 2.0 destekli :)

Eee bu kadar araştırma sonucu , bu cihaz hakkında ayrıntılı bilgi arayan ve hala soru işaretinden kurtulamayanlardan bir teşekkür alırım dimi :)

İşte 5980/12 türkçe kullanım klavuzu linki
    http://www.p4c.philips.com/files/d/dvp5980_12/dvp5980_12_dfu_tur.pdf

Tabii , eşşeği sağlam kazığa bağlayalım , yarın akşam USB 2.0 desteği bizzat tarafımdan yapılacak

Saygılar
    Serdar

Arkadaşlar,

Dün Philips'e USB hakkında gönderdiğim maile bugün aşağıdaki cevap geldi. Sonuç hüsran Philips DVP5980/12 DVD player USB 1.1 çalışıyor

Soru:

Merhaba,

Philips DVP5980/12 DVD player için USB desteği mevcut ve cihaz USB 2.0 destekler görünüyor. Merak ettiğim; USB 2.0 harici ortamları USB 1.1. gibi mi çalıştırıyor yoksa USB 2.0 özelliği olan 480 mbit/sn hızı destekliyor mu?

Teşekkürler.

Philips cevabı:

Tuketici Danisma Merkezi’mize gondermis oldugunuz e-mail icin tesekkur ederiz. USB 2.0 harici ortamlari USB 1.1 gibi çalistirilmaktadir.

Her turlu soru ve sorununuzda size yardimci olmaktan mutluluk duyariz.

Bİlgilerinize

• Forumda yapılan çeşitli yorumlar kafamı karıştırdı doğrusu, bazıları hd kalitesinde yani 720p çözünürlükte olan bir .avi dosyasını cd ye çekip bu player ile izlenemeyeceğini yazmış, bunun için daha pahali bir player gerekiyormuş ??? ne yani ben şimdi 720p çözünürlüğünde bir divx videosunu cd ye çekip hd destekli tv de izleyemezmiyim?
  • bu akşam 5980 satın aldım.
    harka bir alet.. tr karakter desteği de mevcut.
    lost ve prison break divx dizilerini sorunsuz okudu..
    1 gb kingston usb disk ten divx filmi takılmadan oynattı.
    dvd de görüntü harika..

satın almadan önce;
    voxline 933 : lost u divx cd sini tanımadı bile :(
    saba divx: görüntü var altyazı yoktu :(
    samsung hd870: görüntü var altyazı var tr karakterler yoktu :(
    toshiba divx : altyazıda tr karakterler yoktu :(
    lg wifi li 5.1 divx player : sorunsuz okudu, 1500 ytl :(

bayağı bir model denedikten, bilgisiz satış danışmanlarına divx tarifi ile uğraşmaktan ve ısrarla istediğim modeli teknomarketlerden burup satın aldıktan sonra amacıma ulaştım.
    model bilgisi veren herkese teşekkürler..
  • merhaba arkadaşlar bende philips dvp 5980 var.geçen gün toshiba u3 özellikli bir usb bellek aldım.eve geldim dvd player a bağladım "device not supported" diye bir yazı çıktı.şimdi benim ne yapmam lazım başka bir bellek almamın bi faydası olur mu yoksa başka bir çözüm yolu varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arzach

merhaba arkadaşlar bende philips dvp 5980 var.geçen gün toshiba u3 özellikli bir usb bellek aldım.eve geldim dvd player a bağladım "device not supported" diye bir yazı çıktı.şimdi benim ne yapmam lazım başka bir bellek almamın bi faydası olur mu yoksa başka bir çözüm yolu varmı?

U3 özelliğini sitesinden indireceğiniz program ile Uninstall etmeniz gerekiyor.
    Başka türlü 5980 tanıyamaz.

Yaa bu özellikten vazgeçeceksiniz , yada yeni bir USB almanız gerekiyor
  • Bu gün akşam bir PHILIPS DVP 5980 satın aldım. Teknosa'larda 199 YTL (9 taksit) olan fiyatı Philips Bayilerinde daha düşük yakalama umudu ile bir Philips bayisine gittim. teknosa'lardaki bu ürüne HDMI kablo hediye ediliyor. Fakat bayidekinde yoktu, sanırım eski üründü. Demir Home'a gittim, orada da kablo hediyesi yoktu. Fakat itiraz edince, bir yerleri aradılar ve bana Hama marka, etiket fiyatı 40 YTL olan bir HDMI kablo hediye ve 195 YTL (12 taksit) fiyatı teklif etiler. Kabul ettim.

Hemen DVD, Divx arşivi zengin bir arkadaşıma gittim. Yaklaşık 10 çeşit DVD, Divx denedik ve sonuç hüsrandı. Görüntü takılıyordu. Telefon ettim, getirin değiştirelim dediler. Götürdüm, değiştirdiler. Şimdi elimdeki bütün Divx'leri çalıyor. Altyazı sorunu yok.

Fakat benim derdim, MKV dosyalarını izlemek. Fakat göstermiyor. Bu konuda bir fikri olan var mı? Kullandığım tv'nin HDTV 1080i desteği mevcut.

• bende de 5980 var yeni indirdigim bazı divx filmlerin sadece sesi geliyor bazılarında ise sürekli donmalar oluyor .bunun çözümü varmı
  • selamlar bende bugün dvp 5980 modelini aldım kurdum denedim bu 720p 1080p vs özellikleri değişik değişik kullanıp seçmeme rağmen kalitede hiç bi değişme olmadı en düşükde aynı en yüksek 1080 p dede aynı anlıcanız . hdmı kaployla bağladığım için lcd tv ye görüntü kalitesi 100 de 20 30 artar dediler dvd vcd hepsi için konuşuyorum bana sanki aynı geldi kuömandasından dvd nin cd kapağını açıp kapatamıyosun mesela yada ben bulamadım anlıcanız bana öyle çok süper bi alet olarak gözükmedi bakalım mennun kalmaz isem iade etcem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventsr -- 14 Aralık 2007; 1:46:15 >
  • Philips 5960 ve 5980 için kişisel yorumlarım şu şekilde (Aşağıdaki yorumlar 5960 ve 5980 için de geçerli. iki ürün arasında 1080p upscale haricinde fark yok. birebir aynı)

avantajları:
    - USB giriş var ve önde. Eğer USB diskinizi tak-çıkar kullanacaksanız kullanımı kolay.
    - USB girişten harici beslemeli max 500 GB FAT32 formatli hard disk baglanabiliyor.
    - HDMI çıkışı var, (Buradan High Density HD film oynatabildiği zannedilmesin. HD dosyalari gosteremiyor. Yine de kaliteli bir bağlantı portu olarak HDMI olması avantaj zira scart'dan bağladığınızda parazitli taşınan ses ve görüntü HDMI ile neredeyse sıfır parazitle taşınıyor)
    - Upscale ozelligi var, yani düşük çözünürlüklü bir dosyayi 1080i veya 1080p'ye kadar yükseltebiliyor. Ancak bu hiçbir zaman gerçek 1080i kalitesine çıkarıyor anlamına gelmez. Eldeki bilgiyi kullanarak görüntüyü biraz daha netleştirip kesinleştiriyor diyebiliriz.
    - Yazilim guncellemesi cok kolay,
    - Kilitlenme veya dosya okuyamama sıkıntısı yok,
    - Divx 6 ve Divx ultra destegi olan nadir urunlerden,
    - USB aygıtın icinde windows explorer'da gezer gibi dosya secilip oynatılabiliyor.
    - 550 YTL'lik Kiss 1600'un acamadigi dosyalari rahatlıkla acabiliyor.
    - Sessiz ve sorunsuz.
    - Memory Stick'lerde sorun yok. Hepsini okuyor,
    - Altyazıda Türkçe karakter desteği var.
    - coaxial digital çıkış var (5.1 kullanmak mumkun)

dezavantajlari:
    - Her iki cihaz da (5960 ve 5980) USB 1.1 girişli. (USB 2.0 uyumlu ancak hızı kesinlikle 1.1. yani taktığınız USB 2.0 cihazı görüyor, okuyor ama USB 1.1 hızında) Şu an piyasada USB 2.0 yok. Yalnızca Kiss 1600'de USB2 yazıyor ve hızı fena değil ancak fiyatı 550 YTL civarında.
    - Yüksek çözünürlüklü çift divx dosyasindan oluşan AC3.2 filmlerde USB 1.1 arasıra takılmalara neden oluyor. Ancak cihaz kilitlenmeden orayı 1-2 sn yavaşlayarak geçtikten sonra normale dönüyor. Yine de keyif kaçırıcı bir durum. Şu ana kadar 100 dosyanın en fazla 5 veya 6 tanesinde bu tarz bir tıkanma ile karşılaştım.
    - Uzun dosya ismi desteği yok. ilk 8 karakterden dosyanin adini anlamak zorundasiniz.
    - iç içe açılmış 3'ten fazla klasorde biraz bocalıyor.
    - High Density (HD) filmleri okuyamıyor.
    - 500 GB'dan daha büyük Hard disklerin 500 GB'dan sonrasını görmüyor. Tabii sizin dosyanızın nerede konumlandığını bilemeyeceğinize göre maximum 500 GB ile kullanılmalı.
    - Hard diskin formatı kesinlikle FAT tabanlı (FAT, FAT16 ve FAT32) olmalı. NTFS formatlı harddiskleri görmüyor.
    - Pasaport tipli harici beslemesi olmayan hard diskleri görmüyor.
    - altyazı fontu çok okunaklı değil. Değiştirmek mümkün değil.
    - optik digital çıkış yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olarticoechea -- 25 Aralık 2007; 5:36:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: olarticoechea

Philips 5960 ve 5980 için kişisel yorumlarım şu şekilde (Aşağıdaki yorumlar 5960 ve 5980 için de geçerli. iki ürün arasında 1080p upscale haricinde fark yok. birebir aynı)

avantajları:
    - USB giriş var ve önde. Eğer USB diskinizi tak-çıkar kullanacaksanız kullanımı kolay.
    - USB girişten harici beslemeli max 500 GB FAT32 formatli hard disk baglanabiliyor.
    - HDMI çıkışı var, (Buradan High Density HD film oynatabildiği zannedilmesin. HD dosyalari gosteremiyor. Yine de kaliteli bir bağlantı portu olarak HDMI olması avantaj zira scart'dan bağladığınızda parazitli taşınan ses ve görüntü HDMI ile neredeyse sıfır parazitle taşınıyor)
    - Upscale ozelligi var,
    - Yazilim guncellemesi cok kolay,
    - Kilitlenme veya dosya okuyamama sıkıntısı yok,
    - Divx 6 ve Divx ultra destegi olan nadir urunlerden,
    - USB aygıtın icinde windows explorer'da gezer gibi dosya secilip oynatılabiliyor.
    - 550 YTL'lik Kiss 1600'un acamadigi dosyalari rahatlıkla acabiliyor.
    - Sessiz ve sorunsuz.
    - Uzaktan kumandasında "eject" tuşunun olmaması bir avantaj. Cam dolap içerisinde duran cihazın kapağı diğer ürünlerde olduğu yanlış tuşlama durumunda dolap camına dayanmıyor. Zaten siz cihazın yanında değilseniz eject yapmak anlamsız olduğu için mantıklı bir tasarım,
    - Memory Stick'lerde sorun yok. Hepsini okuyor,
    - Altyazıda Türkçe karakter desteği var.
    - coaxial digital çıkış var (5.1 kullanmak mumkun)

dezavantajlari:
    - Her iki cihaz da USB 1.1 (USB 2.0 uyumlu ancak hızı kesinlikle 1.1) Şu an piyasada USB 2.0 yok. Yalnızca Kiss 1600'de USB2 yazıyor ve hızı fena değil ancak fiyatı 550 YTL civarında.
    - Yüksek çözünürlüklü çift divx dosyasindan oluşan AC3.2 filmlerde USB 1.1 arasıra takılmalara neden oluyor. Ancak cihaz kilitlenmeden orayı 1-2 sn yavaşlayarak geçtikten sonra normale dönüyor. Yine de keyif kaçırıcı bir durum. Şu ana kadar 100 dosyanın en fazla 5 veya 6 tanesinde bu tarz bir tıkanma ile karşılaştım.
    - Uzun dosya ismi desteği yok. ilk 8 karakterden dosyanin adini anlamak zorundasiniz.
    - iç içe açılmış 3'ten fazla klasorde biraz bocalıyor.
    - High Density (HD) filmleri okuyamıyor.
    - 500 GB'dan daha büyük Hard disklerin 500 GB'dan sonrasını görmüyor. Tabii sizin dosyanızın nerede konumlandığını bilemeyeceğinize göre maximum 500 GB ile kullanılmalı.
    - Hard diskin formatı kesinlikle FAT olmalı. NTFS formatlı harddiskleri görmüyor.
    - Pasaport tipli harici beslemesi olmayan hard diskleri görmüyor.
    - altyazı fontu çok okunaklı değil. Değiştirmek mümkün değil.
    - optik digital çıkış yok

Tespitler için teşekkürler.
    Yazılım güncellemesi kolay dmeişsiniz. Bu işlemi nasıl yapabileceğimiz hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

• stop tuşuna basılı tutarsan cd kapağını açabilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: leventsr

selamlar bende bugün dvp 5980 modelini aldım kurdum denedim bu 720p 1080p vs özellikleri değişik değişik kullanıp seçmeme rağmen kalitede hiç bi değişme olmadı en düşükde aynı en yüksek 1080 p dede aynı anlıcanız . hdmı kaployla bağladığım için lcd tv ye görüntü kalitesi 100 de 20 30 artar dediler dvd vcd hepsi için konuşuyorum bana sanki aynı geldi kuömandasından dvd nin cd kapağını açıp kapatamıyosun mesela yada ben bulamadım anlıcanız bana öyle çok süper bi alet olarak gözükmedi bakalım mennun kalmaz isem iade etcem
  • stop tuşu için saol; yazılım güncellemesinde ne gibi artılar var sitesinde ''English (UK), Zip dosyası (2.15 MB) Version: V12.07.31.33 '' diye bi yazılım var bumudur +bunu flashbellek le takıp yükleyebilirmiyiz+ makinanın hangi versiyonu olduğunu nasıl öğrenebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWoLF -- 19 Aralık 2007; 1:34:02 >
  • 12.07.31.33 nolu sürüm için changelog:

- HDMI to DVI TV: resolve set losing resolution setting upon standby
    - Set HDMI Audio setting default to ON
    - Improve HDMI Compatibility

Elimde, şu an cihazımda da kullandığım, Naviga70'in düzenlediği 12.07.31.26 nolu sürüme dayalı bir firmware var, özelllikleri:

- Divx Altyazıların arkasında çıkan gri arka fon kaldırıldı, yazı opak beyaz yapıldı.
    - File Browser'da 34 karakter dosya ismi desteği sağlandı.
    - 3 farklı font ve boyda divx altyazı seçeneği eklendi.
    - srt altyazilardaki timing sorunu giderildi.
    - Divx filmlerde mevcut altyazinin otomatik yuklenme ozellligi eklendi.
    - GoTo ozelligi eklendi. Divx/Xvid filmin istediginiz suresine gitmek icin iki kez title tusuna basip, filmin gitmek istediginiz zamanini yaziniz.

Arzu eden arkadaşlar bu firmware'e şuradan erişebilirler:http://www.savefile.com/files/780376

Açıkcası altyazı dosyalarının film ile aynı isimde olma zorunluluğu bu firmware ile mevcut ancak bu kısıtlamayı ortadan kaldıran ALLSUB özellikli firmware ile HDMI çıkışının kapandığı ve daha bir çok sorunun ortaya çıktığını bildiğimden onu kullanmıyor ve tavsiye etmiyorum. Aşılması çok zor bir sorun da değil bence...

Şu an USB slotunun 1.1 olması dışındaki tüm eksileri benim için bu firmware ile ortadan kalkmıştır, memnuniyetle tavsiye ederim...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.