Şimdi Ara

Philips X-tremeUltinon H7 LED - SEAT LEON

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
4
Favori
15.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arları led olmayıp aydınlatmasından memnun olmayan, beyaza yakın halojen lamba yada beyaz led taktırmak isteyenlere örnek olması için aşağıdaki videodaki ürünleri seat leon aracımda kullanmaktayım.

    philips xtreme %130 h7 halojen lambayı geçen kışdan beri kullanmaktayım. Normal standart ampullere kıyasla çok başarılıdır.

    yeni çıkan philips h7 led ampulleride yaklaşık 10 gündür kullanmaktayım. Videoda da göreceğiniz amerikada satılmakta olan MICTUNING H7 Cree LED marka lambaları ise 2017 ilkbaharında amazondan almıştım. bu ledler uzun olduğundan halojen içindeki şapkayı sıkıştırmakla beraber çok güçlü olmalarından dolayı kısalara taktığımda ne kadar far ayarı yapsamda karşı tarafı kör ettiğinden çıkarmıştım.

    Philipsin h7 için led çıkardığını gördüğümde biraz araştırdım ve halojen tipli farlar için tasarlandığını okudum. Ne hikmetse yurtdışı fiyatları TR fiyatlarından pahalı olmasından dolayı GG den siparişi geçtim.. Ürünler 1 günde bana ulaştı.

    Montajı beklediğimden kolay oldu çünkü philips bu ledlerin boyunu kısa ve halojen ampullerin dipleri gibi ledlerinde diplerini aynı tip tasarlamış. 1 saatten kısa bir sürede montajını yaptım. Aracın sol farı dar alandan dolayı daha çok uğraştırıyor.

    Farlar eski halojenlere göre ayarlı olduğundan ledleri taktığımda ışık çok önüme düştü sonra aklıma 1 nesil led sahiplerinin otomatik yükseltme ayar şikayetleri geldi.. herhangibir duvara 10 metre mesafede ayar yaptıktan sonra videodaki aydınlatma mesafesine ulaştım. Aydınlatma mesafesini daha fazlada artırabilirdim ama karşı sürücüleri yada arkasında bulunduğum aracı rahatsız etmek istemedim. 10 gündür henüz selektör yemedim :)


    beğenirseniz ayrıca çok makbule geçecektir..

    Gereksiz yorumlardan uzak duralım.. ürünün resmi sayfası budurhttps://www.philips.com.sg/c-p/12985BWX2/x-tremeultinon-led-headlight-bulb

    öncelikle araştırın..

    saygılar..








  • Tekrardan merhabalar

    Öncelikle mesajımı bekleyen arkadaşlar varsa kusura bakmayın havalar malum yağmurlu gidiyordu pek uygulama yapamamıştım, adım adım yazmak istiyorum ne yaptım ne aldım ne kadara mal ettim.
    Not: eğer benim gibi yapmak isteyen arkadaşlar varsa işe girişmeden önce el yatkınlığı ve biraz elektrik bilgisi olsun yoksa yarıda bırakıp sanayi yolu gözükebilir.

    Aracım: 2014 model Hyundai i20 1.2 benzinli orta kasa jump

    İlk olarak çok fazla araştırma yaptım. Araba stok halde 5 yıl kullandım hiçbir bakımını geciktirmeden titiz bir şekilde kullandım. (Biraz detaycılardanım.)
    Aracımın facebook forumlarında ve arkadaşlarıma da danıştım hangisi güzel ve modele yakışan ne olur diye düşündüm ve alacaklarıma karar verdim. Ayrıca soket yapıları montaja uygunluğuna da baktım.

    Listem şöyle;

    Kısa + Park (N11)
    Philips h7 ultinon essential LED fansız = 340 TL
    Philips t10 dipsiz 6000k LED parklar için yanında hediyesiydi

    Uzun (N11)
    Niken evo serisi h7 =100 TL

    Tavan iç aydınlatma (N11)
    Photon sofit 31mm 6000k beyaz ph7025 =27TL

    Plakalık (N11)
    Photon t10 dipsiz LED ph7021 =45TL

    Bagaj (N11)
    Photon t10 dipsiz LED ph7021 =45TL

    Gündüz ledi (ALİEXPRESS)
    Ceyes 2 adet 60cm lik dönüş sinyalli kayar drl şerit LED =49 TL+ 19TL(gümrük) 25günde geldi

    Tüm bu parçalara karar verebilmek ve bütçe ayarlamak baya bir uzun sürdü.

    1.Montaj:
    Daha sonra montaj işlemine vakit oldukça yapmaya başladım ilk olarak kolay olan iç, plaka ve bagaj aydınlatmaları ile başladım. Gündüz montajını yapınca ilk başta bir fark anlayamamıştım ve hem korktum hem üzüldüm ama sonra iyice gece çökünce bir baktım ki önceki halojen yapılı ampullere oranla çok rahat 2 -2,5 kat fazla ışık verdiklerini gördüm. Son derecede beyaz ışıktan dolayı görünüşlerini beğendim.

    2.Montaj:
    Bir süre sonra kısa farları ve parkları takmak için giriştim. Bunlar Philips marka tercih etme sebebim sürekli kullanılacak olması beni yarı yolda bırakmaması ve kaliteli bir markaya olan güvendiğim için biraz tuzlu sayılırdı ama tercihimi bu şekilde kullandım.
    Önce kısa farlardan başladım halojenleri sökmek çok basitti. Kısa farların montajı da bir o kadar basit oldu arka kısmında fan olmaması nedeniyle çok rahat sığdı hatta çok bile boşluk kaldı. Parkların sökme işlemleri biraz uğraştırmasına rağmen onları da halledip test ettim. Sonuç mükemmel oldu. Acayip derece de halojene kıyasla 3 kat görüş ve performans farkını bariz yaşadım. Karşı taraftan bir şikâyette yaşamadım (selektör yemedim).

    3.montaj
    Uzun farlarım oldu uzun farları Niken tercih sebebim uzun farları pek kullanmayı sevmiyorum genelde şehir içi kullanan birisiyim yüzde 90 selektör amaçlı kullanıyorum. Bu sebeple ucuz yollu şeylere yöneldim. Bunun montajı da aynı kısalar gibiydi sadece far kapaklarını kapatırken korktum bir an sığmayacak zannettim kablosunun sıkışması nedeniyle kapanmıyormuş ama yine de 1 cm var ya da yoktur boşluk tam sığdı denebilir. Yorumum da Philipslerle müthiş uyum sağladılar şimşek etkili olduğu için selektör görevini fazlasıyla yerine getiriyor bir defa çakmam yetiyor. Devamlı yaktığım vakit fazla dağınık aydınlattığını fark ettim. Herhalde bir ayar istiyor buna ileride bakacam.

    4.montaj
    Gündüz ledileri beni baya uğraştırdı açıkçası neredeyse takmayacaktım. Ürün gelince kablolarını evde uzattım birleştirdim ayarlamalarını yaptım. Arabada gerekli yerleri bir türlü bulamadım. En sonunda orayı burayı dene dene bıktım. Ama buldum çok değişik bir yol ile bağlayabildim. Bir kabloyu direk akünün eksi kutbundan alıyorsunuz. Bir kabloyu sinyallere bir kabloyu da acc ye bağlamak gerekiyor ama sigorta kutusunda nereyi denediysem bulamadım acc girişini bende artık parklara bağlamaya karar verdim. Ne hikmetse farlara giren sokette bir kabloluk boş girişin olduğunu fark ettim lastik bir tıpa ile boş yeri kapatmışlar
    Bende o tıpayı çıkarıp soketin içine girdim oradan parkların girişini buldum ve o girişin içine sıkıştırdım kabloyu aynı şekilde sinyal dişine de geçirdim kabloyu ve soketi yerine takıp test ettim sonuç başarılıydı. Tek sıkıntı beyaz ledi parklarla aktif oluyor. Başka sıkıntım yok

    Genel olarak izlenimlerim şöyle;
    Yaptığım tüm değişikliklerden memnunum ve çevremden çok güzel dönütler aldım buda insana yaptığı işin ne kadar güzel olduğunu gösteriyor. Şimdilik fotoğraf koyamıyorum ama yaptığım tüm değişiklikleri en kısa zamanda fotoğraflayıp mesaja ekleyeceğim. İlgilenenler daha iyi bir bilgi sahibi olur diye düşünüyorum. Yaptığım masrafa tamamen değdi diyebilirim arabasına bu şekilde değişiklik yapmak isteyenler varsa bu kadar parayı da harcamak isterlerse hiç durmasınlar hemen yapsınlar derim cidden çok büyük farklılıklar oluyor. Şimdilik bu kadar arkadaşlar.

    Biraz uzun oldu ama sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim sağlıcakla…
    sorulariniza genel cevap veriyorum.

    philipsin kendi youtube kanalinda videosu bile var.. benim aracim leon oldugu icin bir sikinti yasamadim. far tipinizi yuvanizi ve far ici şapka genişliginizi arastirip karar vermenizde fayda var..

    https://www.youtube.com/watch?v=pZc2STYQ3C8&feature=youtu.be


    aracinizin uyumluluğunu kontrol edin. fanli modeller tercih sebebi fakat bahse konu olan isinma hususu aracinizin elektrik aksaminada bagli.. sadece ampullede iş bitmiyor..

    kodiaq icinse nightbreaker philips ultimate bunlar hepsi performans lambasi.. philips ve nighthbreaker onceki ampullerimde kullandim. her ikiside normal halojenlere gore daha basarililar. sizi memnun edeceklerdir.. renk tonu bu ampullerin limon sarisidir ve daha berrak aydinlatma sunarlar..

    karsilastirma icin bu kanalin videolarina bakabilirsinizhttps://www.youtube.com/watch?v=XGyhDLCn2oU&feature=youtu.be
  • Videoda fena görünmüyor. Sizce normal halojene aydınlatma göre %kaç seviyesindedir? Leonun led paketli farlara göre karşılaştırma şansınız var mı mesela?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkeril

    Videoda fena görünmüyor. Sizce normal halojene aydınlatma göre %kaç seviyesindedir? Leonun led paketli farlara göre karşılaştırma şansınız var mı mesela?

    leonun led paketli farlara gore karsilastirma sansim yok fakat 1. nesil led farlardan kötü olacagini dusunmuyorum halojen farlara kiyasla cok kisi aydinlatmasindan sikayetciydi.. 2. nesilde ise durum farkli yeni ledler basarililar..



    bunun bana maliyeti 400tl iken araci alirken ledlerin maliyeti 3000tl civarinda.. sonradan taktirmakta bu civarda sanirim.. ama ne olursa olsun orjinal led farlar bu tarz uygulamalarin orjinallik acisindan 5 adim onunde..



    yagmurlu havalarda beyaz isigin mercekli olmadikca sari isiga oranla kabiliyeti malum..



    bu sebepten ledle ugrasmam derseniz philips xtreme %130 yada racing vision %150 oneririm.. bunun disinda philips ledlerden 10 gundur istanbul kullanimimda memnunum.




  • dewr kullanıcısına yanıt
    O zaman mercekli halojen farlı araçlarda iyi sonuç verebilir sanırım. Philiosin diğer fazla aydınlatan halojenleri 6 ayda kesiyor ama lede bi şey olmaz diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkeril

    O zaman mercekli halojen farlı araçlarda iyi sonuç verebilir sanırım. Philiosin diğer fazla aydınlatan halojenleri 6 ayda kesiyor ama lede bi şey olmaz diye düşünüyorum.

    videoda gordugunuz h7 halogen philipsi 6 aydan uzun suredir otomatik farda kullaniyorum.. henuz kesme yapmadilar.. bence aracin elektrik aksami ile alakali
  • Bişey ararken konuya denk geldim halen memnun musun?

    https://www.amazon.com/Philips-X-tremeUltinon-bi-LED-Bulbs-12901HPX2/dp/B0759RTSWT

    Şunlardan sipariş geçsem h4 ün rezalet aydınlatmasından kurtulabilir miyim acaba mercek olmadığı için led takamıyordum...
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    ben memnunum hala kullaniyorum sikintisiz. ozellikle karanlik yollarda aydinlatmasi cok guzel.

    mercekli olmasindan xik aracinizin far tipi ve sekli onemli. bu philipsler kisa oldugundan halojen şapkasinin icerisinde kaliyor ve karsi tarafi rahatsiz etmiyor ve guzel yol aydinlatmasi sagliuor.

    ben alirken bu kadar pahali deildi 300tlye setini almistim suanda uçmuş fiyatlar :) youtubeda kendi aracinizin modeline gore aratin belki birileri denemistir
  • Herşeyin fiyatı artıyor onun için yapacak birşey yok bu ürün Türkiyede Ultinon h4 var. X treme ultinon yok farklarını aradım göremedim büyük fark yoksa ultinonda alabilirim. Ama önemli olan merceksiz farlarıma ultinonda uyum sağlar mı?

    Araba attrage az kişide var bir kişi xtreme ultinon h4 takıp far ayarı yapmış memnun ışınlar dağılmıyor. Ultinon h4 takan bulamadım...
  • Merhabalar bende 2005 model skoda fabia var 1.4 tdi. Farlar halojen tipe uygun ve mercek yok. Şuanki farlarım resmen hiç ışık vermiyor devamlı uzunlarla gidicem nerdeyse. Hem şık olması acısından hemde yolu daha iyi görmem acısından yeni bir far ampülü(beyaz) takmak istiyorum. Aracımın far tipi H7.
    Almışken LED ve kaliteli alıyım dedim. Sorum şu linkte attığım ampüller benim araç için uygun olur mu? Ayrıca halojene kıyasla ekstra sıcaklık üretip erime yanma tehlikeli bir durum oluşturur mu? Sanayide tanıdık var ben arabadan cok anlamıyorum, siparis edip ustaya taktırıcam ama mesafe var gidemiyorum bide netten göstersem bilemem ben yeğenim falan der şimdi. Cevaplarınız bekliyorum simdiden tesekkürler.

    Link:https://urun.n11.com/ampul/philips-led-xenon-zenon-h4-h7-h8-h11-h16-6200k-beyaz-P350806594?SOKET+G%C4%B0R%C4%B0%C5%9E%C4%B0=H-4&gclid=EAIaIQobChMIz7-_ruGr5AIVguR3Ch3vDw2CEAYYBiABEgK2d_D_BwE&gclsrc=aw.ds
    https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/philips-yeni-led-xenon-h7-11972uex2-6000k-daha-parlak-isik-463751592

    Linkler aynı ürün galba, yine de bir incelersiniz :)
    Son olarak xenon falan yazmışlar benim araç xenon değil.Herhalde xenon efektli diye sov olsun diye yazmıs satışı yapanlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenKings -- 31 Ağustos 2019; 2:56:39 >




  • FallenKings kullanıcısına yanıt
    Ben de bu soruya benzer bir yanıt arıyorum. 2008 model Polo aracım var. Bildiğim kadarıyla merceklere sahip değil ve ben de far kalitesinden memnun değilim derken soldaki far tamamen çalışmaz hale geldi. Beyaz farların kalitesi nasıl bilmiyorum ama "kekoların" yaptığı gibi yapmadan iyi bir görüş sağlamak ve trafikteki diğer sürücülerin görüş kalitesini etkilemeden yeni bir far seti arıyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı? Neler yapmalıyım, neyi tercih etmeliyim?
  • Urun kac watt ariza isigi yakiyormu? Siz nerden aldiniz linki varmi
  • Antocio kullanıcısına yanıt
    Aldım enfes oldu philips led h7 hl diye geçiyor. Biraz fazla para verdim ama en pahalısını aldım türkiye sartlarında. Buyrun ürün daha hiç selektör yemedim ve sunu araca bir takın ne demek istediğimi anlıcaksınız gaz lambasıyla araba kullanıyomusum resmen, şuan uzunları acıyorum ışık azalıyo desem yeridir. Bunlara ek olarak sol farım sağ farıma göre az yanıyordu aracımda güc kaybı var diye ödüm kopuyordu (öyle gözükmesinden nefret ediyorum), eski ampüldeymiş sorun birinin ömrü tükenmis suan ikisi eşit harika mutluyum haha
    Benim parklar sarı oldugu ve iyi durmadıgı icin onlarıda değiştirdim ikili kampanya ile.

    Philips X-tremeUltinon H7 LED - SEAT LEON

    Philips X-tremeUltinon H7 LED - SEAT LEON

    Philips X-tremeUltinon H7 LED - SEAT LEON




  • FallenKings kullanıcısına yanıt
    aracım i20 2014 model sarı halojenden bıktım ve bu taktığınız model led farlardan düşünüyorum 1 ay önce yazmışsınız acaba yorumlarınızı paylaşırmısınız aynı park ve h7 ledten alacağım performansı ve aydınlatması nasıl acaba

    memnun kalırsam ve maddı durumu da oluşturunca uzunlarıda değiştiricem şuanlık sadece bütçem kısalara yetiyor ama bu ledlerin performansı uzun yaktırmayacak kadar iyiyse uzun almam bile belki zifir karanlıkta bile halojen kısa farlarla seyir ederim alışkınım yani

    belki şöylede olabilir bütçe ayarlayamazsam uzunları beyaz halojen yaparım malum biraz daha uygun fiyattalar (diamond vision serisi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aburaksen -- 15 Ekim 2019; 16:48:38 >
  • aburaksen kullanıcısına yanıt
    üzgünüm geç cevap için 10 gün geçmiş aradan ne satın aldınız bilmiyorum ama verdiğim paranın karsılıgını alıyorum her gün asla verdiğim yüksek ücretten şikayetçi değilim. hiç şüphe etmeden alın benim aracımın farları halojen yapılı. Bu ürünü aldım arkadası önüme aldım kısaları yaktım dikizden göz alıyor mu diye göz almadı karsıma aldım yine göz almıyor dedi. Satıcı da kesiyor ışığı demişti satış yapmak için değil gerçekmiş çünkü halojen yapılı fara led far takıldıgında mutlaka patlıyor kazaya sebebiyet verir diye çok okudum, korkuyordum. Çok memnunum aydınlatma gerçekten mükemmel hiç şüpheniz olmasın gönül rahatlığıyla alın.

    **Bir diğer konu park ampül için söyleyeyim. Benim aracımın park ve kısaları alt üst şeklinde. Gönül isterdi yan yana olsun ben beyaz yerine turuncu t10 alıp parklara takayım orijinal amerikan park gibi kullanayım(ben yan yana turuncu beyaz amerikan park seviyorum arabamda siyah oldugu icin cok tatlı oluyor, herkesin zevki farklı tabii ) ama olmadığı için ben onu da aynı seri beyaz aldım. Ama safi beyaz şekilde çok patlak beyaz oldu hoş durmadı benim arabamda çünkü halojen yapılı far(bu benim icin önemli değildi cünkü sinyalleri turuncu amerikan parka cevireceğimden beyaz turuncu uyum yakalayacağımı biliyordum), devam olarak bazı mercekler görüyorum t10da kısada bembeyaz takmıs benim gibi ama mercek oldugu icin beyazı değişik bir beyaz veriyor cok hos duruyor. Neyse bunca zaman sonra daha bugün para toplarladım elektrikçi de sinyalleri turuncu amerikan park yaptırdım ama nasıl tatlı oldu fotoğraf atıcam uygun olunca seviceğinize eminim, bundan banane diyceksin, diyeceğim şu ki aracının farlarını bilmiyorum netten baktım ama tam da anlayamadım nasıl bir renk yakalayacaksın bilemiyorum, bugün elektrikcide bir arac gördüm yeni model bi forddu beyaz kısa almıs, cool blue bir t10 almıs cok tatlı duruyordu. Yani olay şu sen t10-kısa uyumunu nasıl istiyorsan ona göre almalısın nasıl hos buluyorsan onu yakalamalısın. Ama ürünlerin parlaklıgı verdiği ışık kalitesi renk kalitesinden yana en ufak bir şüphen olmasın en ufak bir pişmanlık yaşamazsın.




  • aburaksen kullanıcısına yanıt
    uzunlar için yorum yapmamısım, uzunlar suan sarı benim berbat gözüküyor actıgımda beyazla karısınca, acil toparlayıp bende uygun bir beyaz ayarında uzun far alıcam senin mantık ile hareket edip,ne yazık ki philipse verdiğim parayı uzunlar icinde veremem her ne kadar kaliteden memnun kalsamda...
  • aburaksen kullanıcısına yanıt
    Philips X-tremeUltinon H7 LED - SEAT LEON

    Görüntü sabah 8.30 civarı cekildi gece bambaşka duruyor ama çekim yapmak imkansız cünkü cok parlıyor kamerada maalesef yine de örnek olması icin koydum sağdan açılı çektim biraz patlamayı azaltması için, yine de tam belli olamıyor.

    Philips X-tremeUltinon H7 LED - SEAT LEON




  • FallenKings kullanıcısına yanıt
    Hocam olsun geç olsun güç olmasın yorumların için çok teşekkür ederim.
    Şöyle sistem yapmaya karar verdim Amerikan Park modülü kayar sinyal ve kisalara Philips uzunlarada dandik LED niken marka olarak bir kombin yapicam yaninada plakalık iç aydınlatma ve bagajlarida LED beyaz yapicam birkaçının siparişi verildi bütçeyi çok zorladım
    Bakalım hepsi bitince yine bir fotograf paylaşırım ama tamamen bitmesi 1 ayı bulucak çok sabırsızlanıyorum ☺️
  • Faydalı konu.
  • Takipteyim,
    Ben de h7 Philips ultinon essential siparişi vermeyi düşünüyorum.
    Fansiz oluşu avantaj, ama fanli üst serisine göre aydinlatmasi daha düşükmus, teknik özelliklerini inceledim.

    Uzunlar için kısa tip cree ledli alabileceğim en uygun giyatliya bakacağım. Gerçi cree LED olanlar da yine Philipsten çok aşağı kalır değiller.

    Kısaya, uzuna, sislere takanlar fotoğraf paylasabilirlerse süper olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aburaksen

    Hocam olsun geç olsun güç olmasın yorumların için çok teşekkür ederim.
    Şöyle sistem yapmaya karar verdim Amerikan Park modülü kayar sinyal ve kisalara Philips uzunlarada dandik LED niken marka olarak bir kombin yapicam yaninada plakalık iç aydınlatma ve bagajlarida LED beyaz yapicam birkaçının siparişi verildi bütçeyi çok zorladım
    Bakalım hepsi bitince yine bir fotograf paylaşırım ama tamamen bitmesi 1 ayı bulucak çok sabırsızlanıyorum ☺️
    Nerede, neleri, ne fiyata sipariş verdiniz, paylaşabilirsiniz seviniriz:)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.