< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (72. sayfa)

-
-
gerek yok bende atıcam yakında 4 ay geçsin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
4346/70 modelini almayı düşünüyorum ve indirim kovalıyorum. Amazonda 14.077 tl iken bir gecede 14350 ye çıktı sinirlendim almadım. Neyse asıl sorum birkaç mesaj okudum kafam karıştı bu modelde çekirdek yerine toz filtre kahve kullanabiliyormuyuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet ancak öncesinde kahve ayarını en aza yani toz kahve seçeneğine indirmeniz lazım her seferinde yoksa , değirmen çalışıyor kahve boş diyor haliyle kahve ziyan oluyor.Biz çözene kadar yarım paket kahve ziyan ettik.😂🥹🫣
Bunlar hep Türkçe menü ve kullanım kılavuzu olmadığından oldu ☺️😊🥴
Ayrıca fiyatları yakın olduğu için üst model 54 serisi daha mantıklı hatta Hepsiburada da 54 serisi daha ucuzdu.
Farkları menü de ve cihaz üzerinde renkli simgeler, bardak kısmında led ışıklı aydınlatma, cihaz üstünde bardak ısıtıcı yüzey, 4 içeçek fazla yapması ( flat white, lungo, vs. ) ,daha şık tasarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 2 Eylül 2023; 12:11:51 >
Teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam moralini bozmak gibi olmasın ama artırma makinaları 1 lt su size verirken neredeyse 1 lt de atık su oluşturlar. Bende arıtma alıp damacanadan kurtulmak istiyordum ama boşa giden suyun israfına içim elvermedi.
-
Bardak ısıtıcı sasece göstermelik. Fonksiyonu yok
Keşke 1 lt atık olsa. En az 3-4 lt atık su çıkarıyor
hocam aslında 1 litreye 3 litre verir, pompa varsa basınç iyise 2 litreye kadar düşebilir.Ancak günlük tüketim alışkanlıklarımıza göre bu oran çok az , günlük sifona 3 kere az , birkaç kere yarım basmış gibi düşünün.Tavsiye ederim ,illa israf olarak görecekseniz balkon veya tuvalet yakınsa 19 luk damacana da biriktirip yer silme yıkamada kullanabilirsiniz.Basit bir şamandıra sistemi ile taşma riski olmadan damacana dolunca atık suyu gidere yönlendirecek bir sistem kurabilirsiniz.
Hocam bendeki sistem pompalı. Atık daha az oluyor. Damacana suda bize gelene kadar kaç kere arıtılıyordur. Tabi gönül ister hiç atık olmasın ama maalesef oluyor.
Mesela çayı çeşme suyu ile demliyorduk. Demlik kireç oluyordu. Bu seferde kireci çıkartmak için temizlemek gerekiyor. Bu sefer daha çok su gidiyordu. Arıtma suyunda kireç olmuyor.
Atık suyu değerlendirenlerde var ama benim için zor
Aqua clean filtre değişim süresi nedir. Kaç ayda bir değiştirmek gerekir?
3 ayda ama en fazla 4 ay deniliyor.Arıtma varsa kullanmayın derim bende 3 ay geçsin atıcam hem hazne de yer açılır.
-
Aquaclean brita vb aktif karbon filtrelerin mikrobiyel ömrü maks 2-3 aydır hocam. Yukarıda makaleyi paylaştım. Arıtma kullanıyorsanız direk sökebilirsiniz zaten gerek yok uğraşmayın.
Arıtmada da çift membran atık suyu azaltıyor deniyor. Bkz.youtube
Su Arıtma Cihazı Atık Su İsrafına Kesin Çözüm ! Çift Membran Sistemi Nedir, Nasıl Yapılır?https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=hFBpxKhMJwA
Arıtmadan çıkan atık su yüksek mineralli su, o suyu gidere göndermeyin hocam yazık, varsa bahçeye fln verin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
merhaba makineyi uzun süre kullanmayacaksak (1 ay kadar) filtre kullanımı nasıl olmalı? suyun içinde mi kalmalı yoksa suyunu boşaltıp mı kalmalı? suyu boşaltırsak tekrar kullanacağımızda ilk filtre takdığımızdaki gibi su dolu bir kaba batırıp, havasını aldıktan sonra mı kullanmaya devam edilmeli?
-
Ben kendi adıma uzun süre kullanım olmayacaksa filtrenin ve su tankının boş kalmasını tercih ediyorum. Yosunlanma olabilir. Tekrar kullanmadan önce de belirttiğiniz adımları uygulayıp filtreyi kullanmaya devam ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ben filtre değişimini yaz tatiline denk getiriyorum :)
-
Aktif karbon filtre ilk ıslandıktan sonra kullanım ömrü başlar, kullanmazsanız nemli havasız kaldığında ve sıcak ortamda bakteri üretebilir. 1 ay durgun ve nemli bekleyen filtre bana sorarsanız direk çöp.
Makinenizi uzun süre kullanmayacaksanız mümkünse temizliğini yapıp, hazneleri filtreyi vs söküp temizleyip kurutup hava alan bir yere kaldırmanızda fayda var. Tekrar kullanacağınız zaman da mutlaka temizlik yapıp kullanınız. Isıtma bloğunun içi illa nemli kalır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Makinaya alışma aşamasındayım birkaç sorum var bilenler yanıtlayabilirse sevinirim.
1- Suyu 1,5 litrelik ya da 5 lik paketlerden alıp kullanıyorum, makineye musluk suyu asla kullanmıyorum. Su haznesine filtre koymadan kullanabilirmiyim?
2- çekirdek kahve yerine toz filtre kahve evde mevcut. İlk çalıştırdığımda 3 ölçü kaşığı toz kahve koydum ama makine “cancelling” yazıp kahve yapmadı. Tüm kahveyi atık bölümüne döktüğünü gördüm. Belki eksik yapmışımdır diye tekrar denedim ve bu sefer 1 ölçü kaşığı toz kahve koydum ve makine kahveyi yaptı. Bu durumda her 1 kahve için 1 ölçek mi kahve koymak gerekiyor?
1.evet 2.evet
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X