Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.010
Cevap
187
Favori
174.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba hocam, bende makinayı yeni aldım sayılır. Açıkcası yaşadığınız problem hakkında bir fikrim yok.

Filtre konusunda amazon.de yerine yine yurtdışından ancak amazon.tr üzerinden şu ürün fiyat olarak daha mantıklı gibi. Açıklamasında da uyumlu olduğu belirtilmiş.

amazon
    Clarifilter CLF-13 Kahve Makinesi Su Filtresi Saeco AquaClean CA6903, CA6903/10, CA6903/22 & Philips 2200 3100 4000, Latte Go, PicoBaristo, Xelsis, Incanto, Intelia ile uyumlu (3)
    https://www.amazon.com.tr/Clarifilter-CLF-13-Makinesi-AquaClean-PicoBaristo/dp/B09GW5W1V5
  • Teşekkür ederim Tuncay Hocam, iyi günler dilerim

• pediatrician P kullanıcısına yanıt

Özel mesaj yolladım.. garantisi devamsa servise götürün bence. İlk açtığınızda tırrr diye su alma motoru çalışıyor mu.. başka arızalık durum yoktur diye düşünüyorum.. filtresizde kullanmayı deneyin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @mdmrx Tesekkur ederım , ilk açtıgımda tırr dıye su alma motoru calısmıyor , alttakı tabakı yerınden cıkarıp taktıktan sonra cıhaz o vakıt calısıyor .

• Tepsinin telve kabı girdiği yerin sağ üstünde bir mandalı yukarı itiyor. O mandal sıkışıyor olabilir. Parmağınızla yukarı itin 5.10 kere.. takılma varsa nasıl düzelebilir bilgim yok.. yay mı sorunlu bakımsızlıktan(2. El) pislik mi kaçtı vb.

Takılma varsa içeriye bol kağıt sıkıştırarak mandaldan yukarı çok minik wd40 benzeri silikonlu yağlayıcı denenebilir.. ama garanti varsa servise götürün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 16 Temmuz 2022; 8:44:13 >
  • Muadil Aqua Filtre JOSPL Philips AquaClean CA6903 bu modeli buldum amazonda. Kullanan oldu mu ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben conta siparişi verecektim ama kafam karıştı .Demleme ünitesindeki büyük halka için verilen linkte sadece od çapı çıkıyor od çapını 40 seçmem yeterli olur mu ? ID 32 mm seçilecek kısım yok .Bir de bu contaları yılda bir mı değiştirmek gerekiyor .Kullanım kılavuzunda neden anlatmazlar o da ayrı saçmalık

Bir diğer sorumda kireç çözücü olarak bu uygun olur mu ? Laktik asit çok anlayamadım açıkçası yapımı zor geldi https://www.hepsiburada.com/kahve-espresso-makineleri-icin-kirec-cozucu-sivi-p-HBV00000HAK66?ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.68076814-SDA.dsa.camp1635355105adgr63142839075&ds_rl=1294343&gclid=EAIaIQobChMIh7bfh7OD-QIVBuJ3Ch1PRwllEAAYASAAEgLet_D_BwE&gclsrc=aw.ds

Bir de en baştaki iletiden çok yardım aldım ama acqua clean alternatif linki açılmıyor. Amazon da çok fazla seçenek var hangisi etkili karar veremedim açıkçası .Bu yorumu görürseniz tekrardan link paylaşabilir misiniz acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aaysenurr -- 19 Temmuz 2022; 1:18:16 >

• Clarifilter CLF-13 Kahve Makinesi Su Filtresi Saeco AquaClean CA6903, CA6903/10, CA6903/22 & Philips 2200 3100 4000, Latte Go, PicoBaristo, Xelsis, Incanto, Intelia ile uyumlu (3) : Amazon.com.tr: Mutfak

40 seçmeniz yeterli cs:4 yazdıktan sonra..32+4+4=40

yıprandıkça değiştirmek yeterli aslında.. veya 2-3 yılda bir.. ilk makine ile gelen 13-9-2 çabuk parçalanıyor. sonradan çinden gelen şimdilik iyi

şu daha iyi yada zararsız olabilir. siemens içinde ne ne kadar var bilmiyorum.

Heitmann Biyo Sıvı Kireç Sökücü Fiyatı - Taksit Seçenekleri (hepsiburada.com)

yada.. 2 ye bölüp 2 kere kullanabilirsiniz:

Delonghi Ecodecalk Kahve Makinası Kireç Sökücü - 500 ml Fiyatı (hepsiburada.com)

@elvis35

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 19 Temmuz 2022; 8:29:20 >

• Arkadaşlar ücreti + kargo bedeli karşılığında set olarak aldığı lastiklerden 1 veya 2 adet satmayı düşünen olursa özel mesaj yolu ile ulaşabilir mi elimdeki lastik kullanılmaz halde yurtdışından gelişini beklemek uzun sürecek

• Kirec cozucu bekleyenler
    Amazonda stoga girdi ben aldim

Philips CA6700/10 için çözücü ilaveli özel makineyle Espresso
    amazon
    Philips CA6700/10 için çözücü ilaveli özel makineyle Espresso
    https://www.amazon.com.tr/dp/B074KQXMSJ/ref=cm_sw_r_apan_i_10124TG03X03W8D99VKV?_encoding=UTF8&psc=1

• Tşkler.. gayet hesaplı.. kargo bedava + 30 tl vergi 150 ye geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 5 Ağustos 2022; 16:37:6 >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ürün tek kullanımlık mı oluyor ⁉️
    Hoş ben makinada arıtma su kullandığım için kireç oranı sıfır ama en kötü yılda bir kullanayım diyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tunc@y kullanıcısına yanıt

Evet 1 şişe bir kullanımlık.. filtresiz kullanımlarda şart bence, yılda bir..

Ben yerli muadil ürünler kullandığım halde yılda 1 , 2 kez yapıyorum özellikle 10 günden uzun tatile gitmeden önce makineyi temiz bırakıyorum.

• EP2231 kullanıcısıyım. Su haznesi çok çabuk kirleniyor. 0 kireçli kaliteli bir damacana suyu kullanmama rağmen dipte ve su da yabancı maddeler oluşuyor. 1,2 haftada bir hazneyi fırçalayarak veya bulaşık makinesinde temizlemek gerekiyor. Kısa süre öncesine kadar diğer aksamın temizliğine odaklanıp su haznesine dikkat etmemiştim açıkçası.

Daha önce paylaşıldığından emin olmadığım bir deneyimimi paylaşmak istedim.

• nsy77 kullanıcısına yanıt

Su haznesi bulaşık makinasına uyumlu olmayabilir. İnşallah dedikleriniz deformasyona bağlı mikro plastik değildir. Haftada bir çalkalıyorum.. 6 ayda bir falan üst bölgede suyun üst sınırında çizgi şeklinde kireç oluşuyor onuda sprey banyo kireç çözücü ile dağıtıp bulaşık deterjanı sünger ile genel temizlik yapıyorum.

Hazneyi 1 defa bulaşık makinesinde yıkadım, edindiğim izlenim düşük ısıda yıkanmasında sorun çıkmayacağı oldu açıkçası. Belki ileride olumsuz sonuçları da olabilecek (bu nedenle önermiyorum) bir deneyimimden daha bahsedeyim. Demleme ünitesini bile bulaşık makinesinde 50 derecede yıkayıp, kurumasını bekleyip, yağlayıp makineye taktım. Şu an sorunsuz kullanıyorum.

Suda yüzen parçacıklar mikroplastik olabilir mi bilmiyorum. Ben makineyi uzun süre suyu tamamen boşaltmadan eksildikçe üzerine takviye ederek kullanıyordum önceleri. (Tamamen boşaltıp, yeniden su doldurmanın filtrenin ve makinenin ömrü üzerinde olumsuz etki oluşturacağına dair bir kanaat oluşmuştu bende. Biliyorsunuz su tamamen boşalıp yeniden doldurulduktan sonra makinenin ilk su alımındaki çalışması biraz tedirgin edici.) Belki buna bağlı gerçekleşen bir yosunlaşma olabilir mi bilemiyorum. Suda yüzen garip parçacıklar ve haznenin duvarında ve zemininde kaygan bir tabaka oluşuyor. Asıl garip olan bunun 1, 2 hafta gibi oldukça kısa bir sürede görülmesi. Benim bazen bir sürahide veya damacanada çok daha uzun süre su beklettiğim oluyor, buna benzer yosunlaşma gibi bir durumla karşılaşmıyorum.

Ben muhtemelen kireçsiz damacana suyu kullandığım için hiç kireç sorunuyla karşılaşmıyorum bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsy77 -- 9 Ağustos 2022; 8:44:10 >

• Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce mediamarkt dan 5447/90 modelini aldık fakat 2 günlük kullanımdan sonra süt köpürtme işlemini yapmamaya başladı, süt temizleme işlemini de yapmıyor makine yani birkaç kullanımdan sonra bu durumla karşılaşmak çok canımızı sıktı. Benzer durumla karşılaşıp çözüm üreten var mıdır yoksa direk garantiye mi götürülmeli?

• ZenSiz kullanıcısına yanıt

elbette direk götürün.. 5 serilerinde bayağı problem çıkıyor nedense.. ama;

kurulumu düzgün yaptınız mı.. filtreyi suya daldırıp baloncuk çıkarak içindeki hava çıktı mı, sonra takıp hazneye düzenli su çıktı mı.. cevap evetse.. sütlü kahve yaparken suyu alıp tak-tak-tak diye pompa çalışıp.. puffffff diye buhar çıkartıyor mu? süt haznesi takılı değilken deneyin aman dikkat yanında durmayın yanarsınız..

herşey normal ise sütün haznedeki çıkış yolu tıkanmış olabilir. hazneyi söküp yıkayın. buhar girişine su tutun.. üfleyin vb..

soğuk kutu süt kullanıyorsunuzdur sanırım? çiftlik sütü kullanılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 21 Ağustos 2022; 21:59:56 >

Cevap için teşekkürler, ilk başta kurulumu düzgünce yaptık 2 gün boyunca zaten dediğiniz gibi çalıştı, süt temizleme işlemi vs. her kullanımdan sonra yaptık. Bugün filtresiz denedim yine aynı sonuç fakat şimdi de başka sorun çıktı makineyi açtığımda "error 5" hatası veriyor makinenin içine hava kaçmış. Ne biçim iş anlamadım, keşke almasaydık 10 bin lira çöp oldu.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.