Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.322
Cevap
203
Favori
198.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam azminizi tebrik ediyorum. Gerçekten taktir edilmesi gereken bir başarılı çalışma oldu. Makineye oldukça hassas bir girişimde bulundunuz. Tahminim, kart ve sigortalar uzunca bir süre sorun çıkarmayacak gibi geliyor bana. Yeni triyak ve termostatlar, üstünde gelenden daha sağlıklı olabilir.

Yeni aldığınız termostatlarla eskisini açıp kıyaslama şansınız oldu mu? Yenileri test edebildiniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 10 Haziran 2025; 11:40:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • -Nefer- kullanıcısına yanıt
    Hocam hakan hocam yapıştırmış, fast hocamda 3d parça çıktı almıştı en son. Hazne amazonda var ancak globalde 35-40 dolar civarı sanırım.

Isıtıcı blokta kullanılan malzeme Termal Sigorta tek kullanımlık ama ben genede KD302 aldığım için taktım biraz ufak geldi ama bir şekilde sıkıştırmayı başardım aynı işi göreceğine eminim kimsenin başına gelmez inşallah ama gelen olurda bu mesajı olursa artık biliyorlar ki Tek Kullanımlık Bir termal sigorta bunlar

Triyak da orjinal sipariş verdim ama bayramdan dolayısıyla daha gelmedi motorobitden aldığım BTA12-TO220 taktım heycanımdan çokda güzel çalıştırdı makinemi orjinal gelince makinenin bir yerine bantlayacağım orada kalsın

Yalnız şöyle bir sorunum var kahve posası çamur gibi oluyor bir de orta çekirdek ayarında cancalled yazıp proğramı iptal ediyor bir tık altında çekirdek seçersem kabul ediyor sizce hangi ihtimaller olabilr sizin tecrübeniz vardır diye size bir sorayım istedim

Triyak olması imkansız çünkü triyak pompa için değil pompa triyak bozukken de çalışıyordu Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vet.Emin -- 10 Haziran 2025; 12:58:17 >

• onatba O kullanıcısına yanıt

Sütü kendim ısıtayım kahveyi makineden alayım dedim nescafe den beter olmuş bende 3k bayıldım aldım hocam yapıştırmak için 10 saat uğraştım yine olmadı yapacak bir şey yok. Teşekkür ederim.

i9 14900K - ROG 4090 OC - ROG Z790 DARK - ROG RYUJİN III 360 -SAMSUNG 990 PRO 4 TB - G SKİLL TRİDENT Z5 64 GB - MSI MEG Ai1300P PCIE5 1300W - CORSAIR iCUE QL120 RGB - COOLER MASTER HAF 700 EVO ARGB - ASUS ROG HERCULX - LOGITECH G PRO X 7.1 KABLOSUZ - LOGITECH G502 X PLUS LIGHTSPEED - CORSAIR GAMING ST100 - CORSAIR MM700 RGB - ASUS ROG Swift 32'' 4K OLED PG32UCDM
  • Vet.Emin V kullanıcısına yanıt
    Çok detaylı bilgim yok hocam ancak makine resetlendikten sonra, anladığım kadarıyla demleme ünitesini çeviren motor bir süre kendini kalibre edene kadar posa sulu çıkıyor. Özellikle yeni makineler kullanıma bağlı 1 hafta kadar sulu posa veriyor. Sizde komple reset atıp kullanmaya devam ederseniz, kartta ayrıca bir yanlış okuma yada hasar yoksa, tahminim 2-3 güne posa düzelir gibime geldi.

Normalde posadaki fazla basıncın, demleme sonrası solenoid vasıtasıyla alt tepsiye tahliye olması gerek. Bu işlemi makine içerisinde gördüğünüz solenoid vasıtasıyla, makine kendi otomatik yapıyor olması lazım.

Orta öğütme ayarında cancelled diyip inceltince devam etmesine ise pek anlam veremedim, çünkü normalde inceltince motor daha çok akım çeker, daha fazla yorulur. Triyakla alakası olacağını sanmıyorum, ancak triyakı patlatan bir akıma maruz mu kaldı, kartta farklı bir sorun var mı acaba diye aklıma gelmiyor değil.

Makineyi uzun süre fişten çektiğiniz ve kullanmadığınız için makine belki kendini resetlemiş olabilir. Sizde tekrar menüden reset atıp kendini tekrar kalibre etmesini deneyebilirisniz.

Süt ısıtmada yada sıcak su vermesinde herhangi bir problem var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 10 Haziran 2025; 15:28:7 >

Süt ısıtması su sıcaklığı gayet güzel 90° buluyor şu sıcaklığı makinedeki test bölümünde gözüken süt sıcaklığını ölçmedim ama oda iyiydi sonradan posayi elime alınca kalın olduğunu farkettim ogutme ayarını oynadığım halde değişen bir durum yoktu hem kalın öğütüyor bende değirmeni komple söktüm temizledim 😃 bakalım geri toplayabilirsem duruma bakacağız

Kalibrasyon olayı varsa o zaman biraz bekleyeceğiz sen olmasan böyle bir şeyden haberim bile yoktu vay be demekki akıllı bizim makineler 😅 Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vet.Emin -- 10 Haziran 2025; 15:54:14 >

Değirmenin dişleri oldukça temiz ve sağlam duruyor. Benim çekincelerimden biri seramik değirmendi bu philipslerde, sizinki yoğun kullanıma rağmen gayet sağlam duruyor. Çekirdek ne kullanıyorsunuz hocam?

Kalibrasyonu bende videolardan öğrendim. Alet kendini nasıl kalibre ediyor bilmiyorum. Videoda reset atın kendini kalibre eder demişlerdi.

İndirimde ne bulursam kullandım hocam hepsi geçiyor bizim boğazdan sigara içen adamda zaten cokda lezzet farkı aramasın 🤣

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vet.Emin -- 10 Haziran 2025; 16:22:51 >
    Bende indirimden kiloluk alıyorum genelde. Mehmet efendi, kahve dünyası vb denk geliyor genelde. Mehmet efendiyle aramız iyi.

herkes soğuk kahve isteyince buz yetmiyor.

buz yapma makinalarından kullanan ve model tavsiye edecek var mı ?

• Kalibrasyondan ziyade boşken bir miktar kahve koyulduğunda kanalda bekleyen kahve için süreye göre az kahve birikiyor bu da yeterince sıkışmadıından ilk kahve genelde sorunlu olabiliyor. (gözlemlediğim.)

Ayrıca kahveye göre kalınlık ayarı gerekse de mevcut en ince ayar biraz kalın kalmakta bu da etkenlerden biri olabiliyor. Ben açtığımda biraz daha inceltmiştim o günden sonra kalıp sadece boşaldıtan sonrakinde olmayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 10 Haziran 2025; 18:20:32 >

Destek bakımından eksik gördüğüm firmalar: DH, Zyxel, Toshiba-Carrier-Alarko, BOSCH, Goldmaster, Tunçmatik, Philips, DFI, APC, nVidia, realtek, atheros, conexant
  • Ürünleri ben de denemek istiyorum fakat aşırı kavrum olunca içimi pek mümkün olmuyor. Bu sebeple riske girmiyorum. Zahmet olmayacaksa açıkta çekirdek varsa görsel atabilir misiniz?

Destek bakımından eksik gördüğüm firmalar: DH, Zyxel, Toshiba-Carrier-Alarko, BOSCH, Goldmaster, Tunçmatik, Philips, DFI, APC, nVidia, realtek, atheros, conexant
  • Elektrotek kullanıcısına yanıt
    Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346
    Makinede kırmızı espresso paketi var şu anda.
    Burada hocam alttaki kovadaki çekirdekler kırmızı mehmet efendi espresso.

Beyaz kapaktaki mehmet efendi kolombiya.

Yeşil kapaktaki moliendo salerno.

Üsttekide camdaki butik orta kavrum, elimdeki en orta kavrum kahve.

Mehmet efendiler yarımşar kg pakette satılıyor olması lazım. Sütlü şekerli kahve içiyorsanız şans verebilirsiniz. Brezilyasında muhtemelen santos a2 çekirdekleri kullanılıyor olabilir, o sebeple türk kahvesi tadı almanız olası. Kolombiyası baya standart taze orta-koyu kavrum kolombiya kahvesi.

Espresso olarak mare mosso blendleride dengeli buldum. Makinede fena sonuç vermedi yanlız yanlışlıkla hazır öğütülmüş seçmişim, öğütülmüş geldi. Çekirdek paylaşamıyorum o sebeple. Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346

Şurda gene üst 2 moliendo espressolar, akttaki tchibo sicilya koyu kavrum.

Birkaç çekirdek daha var ancak hocam farklı üreticilerde farklı parti hatta farklı çuvallardaki ürünler bile oldukça farklı çıkabiliyor. O sebeple hepsini referans almak çok doğru olmayabilir.

Specialty dediğimiz hata/kusur oranı düşük, seçme çekirdek kahvelerle bu partileri kıyaslamak pek doğru olmayacaktır hocam ancak gene makineye koyarken baktınız eciş bücüş falso çekirdek varsa elle alsanız bile bir miktar olumlu etkisi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 10 Haziran 2025; 20:42:12 >

Çok teşekkürler. Denk gelirse açık olan üsttekilerden deneyebilirim.

Ben hangi ürün olursa olsun makineye koymadan taş ve kusurlu çekirdek için mutlaka bir ayıklama yapıyorum. Bazı taşlar kahve çekirdeğine benzer renkte olabiliyor. Sonuçta porselen değirmen her şey olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 10 Haziran 2025; 20:48:10 >

Bu paylaştıklarımdan en koyusu tchibo sciliya hocam, baya koyu, french-italian roast arası. Kimisine göre fazla koyu, ancak sevenide çok.

Moliendo espresso blendler, mare mosso espresso blendler ve mehmet efendiler etikette ve literatürde orta kavrum olarak geçiyor.

O sizin beğendiğiniz üstteki blonde guatemala oldukça açık kavrum aslında. Fotoda çok anlaşılmayabiliyor. Bu tip açık-orta kavrum kahveler otomatik makineler için pek randımanlı olmayabilir. Çelik el değirmeni bile oldukça zorluyor, makine öğütemeyebilir.

3. nesil firmalar artık fiyat yönünden pek bekleneni vermemeye başladı. Nadiren güzel kahve denk geliyor. Ben de hazır ve uygun ürüne yönelmeye çalışıyorum fakat ürünlerle ilgili hiç inceleme görsel bulamıyorum. Daha önce çok övülen bir kaç yabancı firmadan aldıklarım da çöpe gidince hazırlara biraz mesafeli bakıyorum.

Kısaca makine omni ve açık kavrumda değirmen ve sıcaklık ayarlamasıyla verimli sonuç verebiliyor. Tabi bu da kişisel belki başka biri hiç hoşlanmayabilir.

• Soğuk kahve için karamel vanilya şurup önerisi olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsoBey -- 11 Haziran 2025; 2:14:2 >
    Hocam denemek isterseniz bkz.
    www.maremosso.com.tr
    ESPRESSO LİMANLAR SERİSİ - 100 GR X 3 PAKET
    https://www.maremosso.com.tr/urun/espresso-limanlar-serisi-100-gr-x-3-paket

Değirmeni modifiye etmek derken inceltmeden mi kalınlaştırmadan mı bahsediyorsunuz o kısmı tam anlamadım. Kalın öğütürseniz yeteri kadar ekstraksiyon elde edemeyebilirsiniz. Kahve yoğurtsa hocam espresso yoğurdun kaymağıdır. Sulandırırsanız tuzsuz ayran olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 11 Haziran 2025; 14:3:13 >

• AsoBey kullanıcısına yanıt
    fo food products
    İçecek Şurupları, Sıcak ve Soğuk Aromalı Şuruplar - Fo
    https://fostore.com/suruplar?o=4&page=3

Bunlar olabilir.

içerdeki parça kırıldığında değişim yaparken ayarı daha da inceltmiştim. mevcut fabrika ayarının min seviyesinden daha ince oldu. Biraz daha inceltilebilir ama riske girmedim.

• 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.