Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.043
Cevap
190
Favori
177.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bosh kahve temizleme tableti kullanan varmı acaba ? Önerirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FunnFrell -- 29 Mayıs 2024; 8:58:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• FunnFrell F kullanıcısına yanıt
    Hocam bu tip makine tabletlerinin katı bulaşık makinesi tabletinden pek farkı yok. Elinizde varsa katı bulaşık makinesi tabletini kırıp kullanabilirsiniz. İlla almak istiyorsanız neobarista, puly, cafiza, urnex vb markalarda daha uygun seçenekler var. İçeriklerini yukarıda birkaç kez kıyasladım.

• onatba O kullanıcısına yanıt
    Bulaşık tableti riskli ya 😁 bana kalsa aspirin atarım yada sirke😅

Riskli değil hocam içeriği hemen hemen aynı. Yukarıda içerikleri birkaç kez kıyasladım, tekrar yazmayayım. Klasik tip ucuz katı bulaşık mk tabletleri hatta kimi zaman daha bile güvenli. Bulaşık mk tabletleri, gıda kap gereçleri temizliği için onay almış, testten geçmiş tabletler. İçerikleri kendiniz de kıyaslayabilirsiniz.

Aspirinde kireç temizliği için kullanılabilir ancak muhtemelen gramaj açısından yetersiz gelir. Aspirin 500mg asetisalisilik asit içeriyor. Bir ara aspirinle demlik tencere vs temizleme modaydı.

Sirke kullanmayın hocam, Philips sirke(asetik asit) ve sülfamik asit önermiyor. Limon tuzu kullanabilirsiniz.

Teşekkür ederim bakacağım hepsine 😇

Dediğiniz ürünleri bulamadim link atabilirmisiniz acaba tablet uygun fiyatli

Bulaşık makinesi tablet deterjanının nesini bulama dınız? 3 ila 5 harfli marketlerde satılıyor.

neobarista, puly, cafiza, urnex vb

Bu ürünlerden bahsetmistim

• 1 martta aldığım 5 serisi makine bugün kireç temizleme uyarısı verdi. Aldığım günden beri brita su arıtma cihazından geçirdiğim suyu kullanıyorum aslında. 550 tane kahve içilmiş. İç temizliğini birkaç sefer yaptım. Puly caf yağ temizleyiciyi 2 3 haftada bir kullanıyorum. Makineyi hiç yağlamadım. Kireç temizleme uyarısı erken geldi sanki , yorumlarda 1 yıl da yaptım denmiş genellikle.
    Kireç temizliği için kadın makyaj malzemeleri satan mağazadan bir ürün öneriliyordu sanki var mı o hala

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Puly caf amazon ve Hepsiburada da vardı geçen ay aldım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • müfettis06 M kullanıcısına yanıt
    Hocam makineye girdiğiniz su sertlik değerine göre makine uyarı veriyor. Kireç sensörü yok makinede. Hafızada takvim var. Brita kullandıysanız kireç tutmamıştır.

Kireç temizliği genede yapacaksanız limon tuzu ile yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 2 Haziran 2024; 22:14:17 >
    Hocam kimyacı arkadaş bkz.
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158488045

Buda örnek tablet bkz.
    www.sokmarket.com.tr
    Mintax 7 İn 1 Bul. Mak.tablet Deterjanı 50li - Cepte Şok
    https://www.sokmarket.com.tr/mintax-7-in-1-bul-mak-tablet-deterjani-50li-p-5803

Tanesi 16gr, 2 liraya geliyor. Yarısını kullansanız 8gr 1 lira. 1/4 kullansanız 4gr 50 krş. 2gr kullansanız 25 kuruş. Orjinal tabletler 1,5-2gr civarı. Yani 2grx10 tablet, 2.5 lira. 2.5 liralık tableti ithal edip 250 tl vermeye pek lüzum yok hocam. Üstelik bunlar tek tek naylona sarılı, o sebeple bayatlama derdi yok.

Perkarbonat tabanlı deterjanlar(bulaşık, çamaşır, kahve tableti vb) zamanla nem ve sıcakla beraber peroksite dönüşerek etkisini kaybeder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 31 Mayıs 2024; 12:53:20 >

• Philips'in espresso makinesini alsam mı diye düşenenlerin aklında bulundurmasını tavsiye ettiğim bir husus var.

Distribütörler nedeniyle delonghi, sage, gaggia, krups, lelit vb. birçok marka çok fahiş espresso makinesi satıyor.

500 euro-dolarlık ürünler 25-30 bin bandında.

500 euroluk philips lattego modelleri ise 17 bine kadar alınıyor.

Özellikle tam otomatik kahve camiasında en iyi fiyatları philips sunuyor. Hatta zaman zaman avrupa'nın altında kalıyor fiyatlar. Bu nedenle herkesin önceliği philips olmalı. Şayet doymak bilmeyen distribütörleri zengin etmek istemiyorsanız.

Ben özellikle sage'nin yarı otomatik makinelerini çok severim. yurtdışında bir dönem kullandım. 500 euroluk barista serisi müthiş espresso çıkartıyor. Ancak enplus sağolsun 500 euroluk makineyi 30 binden aşağı bulamıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 2 Haziran 2024; 1:1:7 >
  • müfettis06 M kullanıcısına yanıt

şu hemen geçtiğimiz 1 mart.. 3 aylık cihaz ise, ya philips kireç temizleme sürelerini değiştirmiş diyeceğim ama sanmam yada filtreyi aktif etmemişsinizdir. düzenli filtre takılsa ve de aktif edilse teoride kahve sayısını aşmadığınız sürece 2 yıl.. ama yılda bir tavsiye ediyorum. kimse makineyi üreticisinin talimatlarına uyarak kullanmıyor

• nhtgrck N kullanıcısına yanıt
    Hocam distribitörler üreticiden daha çok kâr ediyor olabilir. Marka vermeyeyim, çinde üretilen toptanda FOB 80-100 dolarlık çelik değirmenli sage tipi kombine makine yerli bir kahve sitesinde 700 dolar civarı satılıyor.

Bu tip plastik ağırlıklı seramik değirmenli ev tipi makinelerin toptan fabrika çıkış maliyeti kâr dahil ortalama 80-100 dolar.

Sage gibi kombine yerine değirmen ve makine ayrı ayrı alınabilir. Gaggia classic pro ve ortalama bir konik değirmen gayet iş görecektir. El değirmenide gayet iş görüyor.

Bunun yanı sıra BSH de makineleri ucuzlattı baya. Çin grubu makineler(grundig, vestel, karaca, idose vb) çelik değirmen ve çelik süzgeçle piyasaya fason olarak yerel markalarla girdiler ve dünyada en çok satılan makinelerden birkaçı haline geldiler. Bir çoğunu HK borsasına kote, ısıtıcı bloklar ve termodünamik üzerinde uzmanlaşmış townray diye bir firma talebe göre tasarlayıp üretiyor. Rekabet için hem philips, hem bsh mecbur indirime gitti.

Çin grubu maalesef çok iyi demlemiyor hocam. Tunbow'ın demleme ünitesi fiyatına göre iyi, ama lezzeti birkaç tık geride, posası bile dağınık ve sulu çıkıyor. İyi pres yapamıyor mesela makine. Birçok ayar yaptım, çekirdek değiştirdim, düzeltemedim. Malzeme kalitesi, çelik değirmen, süt köpürtmesi vs. gerçekten iyi, rakiplerinin ardında kalmıyor. Ama başat faktör demleme grubunda hala gözle görülür derecede geriler. Onu da halletseler herhalde komple piyasayı ele geçirirler.

Ben özellikle sage/breville distribütörüne müthiş ayarım. F/p olarak çok iyi makineleri var, alamıyoruz. Öğütücülü yarı otomatik cihazları hem iyi espresso veriyor, hem uğraştırmıyor. Gel görki %50 %100 pahalıya satıyor enplus. Bu güzel nimetten faydalanamıyoruz. Sage barista serisi philips fiyatına satılsa kesinlikle onu alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 3 Haziran 2024; 17:55:43 >
    Hocam sulu telve otomatik makinelerde rastlanan bir durum. Genelde kalibrasyonla düzelebiliyor. Bazende 3 yollu valfte yada kanalda sorun olabiliyor. Philipste de var hatta yukarıda videosunu paylaştım.

Sizdeki makine özelinde durumu bilemiyorum ancak bulabilirseniz kalibrasyon ayarıyla belki düzelir. Bekir beyin videosunda tds 4 küsürlerde çıkıyor ancak demleme sıcaklığı 82 derecelerdeydi. Belki varsa 3 yollu valfte hata vardır. Tunbow iç aksamı bilmiyorum. Söktünüz mü hiç?

Yok hocam, o kadar uzmanı değilim, dışarıdan yapılabilecek şeyler yaptım. Sorun etmedim fazla, işyerinde kullanıyorum şu an. Philips'i de eve aldım. Daha lezzetli geldi kahvesi.

Hocam garanti devamsa garantiye verebilirsiniz. Varsa solenoid valf veya OPV gibi bir parçada sorun olmuş olabilir. Çözümü kokaydır genelde. Şu videolarda telve gözüküyor.

Bkz.
    Bekir Başeryoutube
    En çok satan 2 makineyi kıyasladım. Philips EP 5443/70 Grundig KVA7230.
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=RZ_oAYI2uzo

Bkz2
    Bekir Başeryoutube
    Bu videoyu izlemeden kahve makinesi almayın! Arçelik EM 6395, Beko CEG 7303 X , Grundig KVA 7230
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=DbU2g3h4J54

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Haziran 2024; 18:37:36 >

• Arkadaşlar herkese hayırlı günler,

Philips ep2210 makinesini araştırıyorum fikirlerinizi alabilir miyim şunu alsan daha iyi olur der misini? Süt lü içecek çok içmiyorum sadece kahve içmeyi seviyorum arada bir süt ile de yapabilirim belki misafirlere vs. Önerileriniz bekliyorum

• 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.