Şimdi Ara

Philips NAS SPD8020 için Özel Bellenim(Custom Firmware)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizde benim gibi SPD8020 sahibi iseniz kendi yazılımının yetersiz olduğunu bilirsiniz. Bizim gibi düşünüp de bizden farklı olarak harekete geçen bir Linux kurdu arkasaşımız SPD8020 için özel bellenim yazmış. Ben şu an kullanıyorum ve oldukça stabil. Yayıncı notlarının hepsini çeviremeyeceğim ama bu bellenimi kurup kurmama noktasıında kararınızı etkileyecek özelliklerini ekleyeyeyim.

1-En önemlisi (bence) bir torrent istemcisi eklemesi. Benim eklediğim versiyonda iki adet torrent istemcisi var. Şiddetle Transmission kullanmanızı öneririm. Oldukça sessiz çalışan bu NAS, 7/24 açık kalsa bile sizi rahatsız etmez. Bu benim gibi fazla download yapanlar için bir nimet.

2-Kullanıcı tanımlayabiliyorsunuz. User Accounts menusunden kullanıcı ekleyip NAS'ınıza bağlanan diğer kullanıcıları kısıtlayabiliyorsunuz.

3-Birden fazla share oluşturabiliyorusunuz.

4-Marvell media Server'a ek olarak Townky ve Oxylbox mevcut. Ayrıca iTunes server olarak Firefly mevcut.

5-NFS Server eklenmiş.

vs...

Kurulum:
    Kurulumu çok basit. Dosyayı indirdikten sonra, NAS'ınızın web arayüzünden, firmware update kısmından dosyayı seçip tamamlıyorsunuz. Yalnız bu noktada biraz sabırlı olamınız gerekli, işlem biraz uzun sürebilir. İşlem bitince NAS kendini resetleyecektir. Bellenim kurulurken KESİNLİKLE Nas'ınızı kapatmayın veya restlemeye çalışmayın.

Önemli notlar:
    Bu bellenimi riskleri göze alarak kurun. Tamamen ev yapımı bir bellenim olduğu için sorumluluk kabul etmiyorum.
    SPD8020 16MB ram ve zayıf bir işlemciye sahip, o yüzden fazla zorlamayın kasabilir.
    Bu bellenim SADECE SPD8020 içindir, başka bir cihaza kurmaya çalışmayın.

Kaynak:
    http://convopit.org/forum3/viewtopic.php?f=120&t=19371

http://r4p1d$hare.com/files/322585533/SPD8020_firmware_upgrade_to_fvdw5-1.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 18 Aralık 2009; 17:17:30 >

• Yukarı ve ileri
  • 2-Kullanıcı tanımlayabiliyorsunuz. User Accounts menusunden kullanıcı ekleyip NAS'ınıza bağlanan diğer kullanıcıları kısıtlayabiliyorsunuz.

konusunda çoksorun çıkarttı deneyen var mı
  • arkadaşlar konunuzu hortlatmış olacam ama bu diskten var bende fakat çok uzun uğraşlar sonucu çökertmiş bulunmaktayım diski ve cihazın işletim sistemi diskteymiş sanırım bu diskin acronisle vb bir programla alınmış bir image ını nereden bulabilirim acaba ?? :(
  • philips servisine verdiğinizde 150 TL istiyorlar.
    Ama dilerseniz benden temin edebilirsiniz.
    lÜTFEN mail atınız.
    okansoykan@bilgiislemmerkezi.com
  • Ayrıca bu bellenimi denedim. User account kısmında gerçekten sorun var. Bir de üzerine yüklediğiniz klasörlerdeki yazma izinlerini değiştiremiyorsunuz. Örneğin indirdiğiniz bir filmi yada dosyayı daha sonra silemiyorsunuz. ancak linux ta bağlayıp oradan silmeniz gerekiyor. Bu da çok uzun bir işlem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.