Konuyu açan arkadaşımızın sorusuna cevabım da şudur :
Öncelikle ses sistemi seçimi tamamen alacak kişiye bağlıdır. Zamanında Creative 5200 set için "Çok harika, sanki olayın içindeymişsin gibi oluyor" deniyordu; kulak alıştıktan sonra bu sete burun kıvrılıyor.
Kimi insan bir kule hoparlöre 3.500 Euro ödüyor ve fiyata değdi, ... özellikleri çok iyi diyebiliyor.
150-200 YTL civarında alınan hoparlörler, hatta daha üst Creative Megaworks ve en üst Gigaworks gibi setler, unutulmamalıdır ki, genelde bilgisayar ile kullanılmak üzere tasarlanmış multimedya setlerdir.
Dolayısıyla, geçmiş tecrübelerinize göre, odanızın büyüklüğüne göre, kulağınıza göre, 80W RMS'lik Philips MMS460 da, 700W RMS'lik Gigaworks de işinizi görebilir.
Ancak ben giriş düzeyinde bir ev sistemi için en az 1 milyar para ayırabilirim derseniz (ki ben böyle yaptım); o zaman işler değişir, Anfi + 5 Hoparlör + Subwoofer alırsınız ve ses sisteminiz boyut değiştirir.
www.turkeyforum.com sitesindeki "ses sistemleri" alt başlığında, her türlü inceleme mevcut (site reklamına giriyorsa ve yasak ise, editlerim veya editlensin, uzmanlaşmış bilgi kaynağı olduğu için yazdım)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme