Şimdi Ara

philips mms 460 5+1 sorunum var !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    philips mms 460 5+1 ses sistemim var yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum sistemi açtıktan bikaç saat sonra wooferın olduğu yerden bi ses gelio cızrtı degil sabit bi şase sesi gibi (wuuuuuu gibi bi ses) tam anlatamıycam şimdi sesi
    neden yapar bilgisi olan varsa lütfen bişiler yazın sistemden fln sandım format attım fln aynı
    wooferın üzerindeki giriş kablolarını söktüm sadece tek kolon çalıştırdım biraz düzeldi giti o ses 1 saat sonra tekrar başladı ne yapmalyım

• garip bir durum... garantisi varsa garantiye yolla... yoksa ver teknik servise baksınlar...
  • garantide 2 saat açık tutup denemezlerki ya takçak çalıştırcak geri yollıca beklemezki 2 saat
    2 3 saatten sonra ses yapmaya başlıyo
  • elinde sonunda sistemi yapmaları lazım... yapcaklardırda... bu kadar karamsar olma... yapmazlarsa seninde tüketici olarak hakların var ona başvurursun...
  • şimdi baktım garanti 1 ay önde dolmuş şansa bak ya servise gittimmi yenisi kadar para isticekler şimdi offf
  • Yaklaşık 5 senedir kullanıyorum bu ürünü. İlk aldığımda arka hoparlörlerden birinden ses çıkmıyordu. Verdim servise. Yapıldı 1 hafta içinde geldi.
    Fakat geldikten sonra açma / kapama tuşuna basarken bir ses çıkıyordu. Bas sesi. Ve tek bir basışta açılmıyordu tam olarak. Güç geliyordu, ışığı yanıyordu ama gümbürtüler yapıyordu bastan. Birkaç kere kapatıp açıp basınca düzeliyor ve sorunsuz çalışmaya devam ediyordu gün boyu.

Gel gelelim bu hafta başı ilk kez beni sinir etmeye başladı yine. Bugüne değin o ilk açılıştaki gümbürtüler hep oldu. Fakat açıldıktan sonra hiç sorun çıkarmıyordu. Bu haftanın başından beri açık kaldıktan birkaç saat sonra aynı seninki gibi bir sorun olmaya başladı bende de.

Gümbürtüler yapıp duruyor. Kendi kendine kalp atışı gibi belli sürede bir (30 sn filan) güm deyip duruyor artık. Bazen ise rüzgar efekti yapıyor bas sesi vermek yerine. Çok ince bir sesle.

Rewbeli arkadaşım işin ilginci aynı ses sistemini kullanıyoruz. İmzana baktım da. Aynı İşlemci ve aynı anakarta da sahibiz. Hatta Ram'im OCZ. Ve 4 GB (2 x 2 dual) Kendi bilg.imi kendim topladım, 1,5 yıl filan önce. Şaşırdım kaldım

Uzman biri olarak sanmıyorum ama, acaba sorunumuz sistemimizden mi kaynaklı ki

• sanırım bunu ısı artısı yapıyo. amfinde sorun olabilir dostum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Kartım 5+1'e Uyumlu mu?
    14 yıl önce açıldı
    Xiaomi Mi Box s 5+1 ses problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mutemelen sebep ısı artışıdır, başka bir adaptör denediniz mi ? sanırım mms460'ların adaptörleri normale göre hızlı ısınıyorlarmış.
  • 22 Ocak'da attığım mesajdan yaklaşık 2-3 gün sonra problemim tamamen gitti. Problem dediğim durup dururken ses çıkarması... Yoksa ilk açarken çıkan bas sesi yine oluyor. Birkaç kapama açma girişimimden sonra çözülüyor o srunum. Ama normal çalıştığı zaman zarfında eskisi gibi birden bam bum şeklindeki bas sesleri gelmiyor artık.

Düzelme sebebini bilemiyorum ama düzelmeden önce, subwoofer'ın ön ve arka kısmındaki 4'er vidayı söktüm. Kapaklarını çıkarıp içini kontrol etmek için. Fakat vidaları sökmeme rağmen o panelleri çıkaramadım. ayrıca ek bir aparatla zorlayıp çıkarmak gerekiyor sanırım. Baktım makineyi zorluyorum, bıraktım öylece geri taktım vidalarını. Ama ilginçtir ki, işte o sökme takma işlemimden sonra durup dururken çıkardığı bas sesi de puuff gittii

Bir düzelme sebebi olarakta şu olabilir: Benim subwoofer'ın yanında UPS bulunuyor. Ayağımın solunda kalıyor ikisi de yan yana. UPS'i sağıma koyamam. O yüzden yan yana durmak zorundalar. Hoparlör gibi aletlerin yanına elektromanyetik diğer cihazlar en azından yaklaşık 3 cm filan uzakta durmalılar biliyorum. Fakat benimkiler dip dibeydi diye aralarını yaklaşık 1 cm filan açtım. Belki de böyle çözülmüştür.

Rewbeli arkadaşım, senin sorunun çözüldü mü merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apollo11 -- 20 Şubat 2009; 16:19:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.