Şimdi Ara

Philips Gogear Raga değerlendirmem ve sansa clip kıyaslaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
4.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar birkaç hafta önce burada sansa clip'in ses karakteristiğinden memnun olmadığımı ve değiştirmek istediğimi yazmıştım. Sağolun ki hiçbiriniz bir kelam bile etmediniz. 3 yıldan fazladır kullandığım ilk jenerasyon sansa clip'im pili iyiden iyiye kendini bırakınca yeni bir arayışa girdim. Böyle küçük, başucu mp3 çaları olarak iyi yorumlarını okuduğum gogear raga'yı aldım sonunda karar verim. Sonuçta 60lira kaybım çok büyük olmazdı, beklentim de çok yüksek değildi. Iriver t10 alacaktım ama hem yüksek fiyatı hem de sıcak ses karakteristiği olduğunu okuduğumdan dolayı vazgeçtim. Fazla sıcak karakterli cihazları sevmiyorum. Net ses karakterli cihazlar tercihim.

    Bir üniversitemizin konservatuvarında öğretim elemanıyım, enstrüman yapımı eğitimi veriyoruz. Müzik kültürüm,kulağım vardır ama bir odyofil değilim, öyle bir iddiam yoktur.



    Neyse benim aldığım model sa3 serisi 3 jenerasyon. 2gb radyosuz.

     Philips Gogear Raga değerlendirmem ve sansa clip kıyaslaması


    Arkadaşlar şu anda vsonic gr06 kulaklık kullanıyorum. Müziği çalmaya başladığım an "vay be sansa'da bas diye birşey yokmuş" dedim. Özellikle bas meraklısı bir insan değilim bundan dolayı sansa'da ciddi rahatsızlık duymamıştım, ama philipste bariz güm güm hissediyorsunuz basları. Çok tok. Gerçekten sansa'da bas yokmuş.

    İkinci olarak beni en cezbeden özelliği frekans ayrımı oldu. Yani elinizdeki parça da kaliteliyse(flac, ape destekliyor) parçadaki baslar, midler ve tizleri çok çok net bir şekilde ayırıp verebiliyor. Sansada bu kesinlikle yoktu. Çoğu kişinin beğendiği flat sesi karakteristiğini ben sevmiyordum bana zevksiz, tatsız geliyordu. Ben temiz ve kaliteli vokalleri en net şekliyle duymayı sevdiğim için midleri biraz az ön planda olan kulaklıkları ya da ekolayzırla dengelenebilen mp3 çalarları severim. Çünkü Pink martini, Cesaria Evora, Ella Fitzgerald gibi vokalin çok iyi olduğu sanatçılar/gruplar değişmezim. Sansadaki düz ses karakteristiği teknik olarak en mükemmeli olabilir ama müzikal eğlence olarak bence tatsız sanki yağı, limonu konmamış salata gibi. Kulaklıklar da aynı şekilde. Neyse dediğim gibi bu alette frekans ayrımı çok net. Sansada hepsi bir karışık haldeydi ve detaylı müzikler işin içine girdimi karman çorman bir dinleme oluyordu. Raga da ise farklı, hele rapper's delight'ta uçtum resmen. Bir ekolayzır gibi baslar solda, midler ortada, tizler sada kafamın içinde orkestra yarattı. Bu bakımdan sansadan daha başarılı. Midleri bir tık ön planda ve vokalleri çok iyi veriyor. Tiz frekanslarda çok az zayıflığı var, ekolayzırla düzeltilebilir.

    3. en memnun kaldığım özellik ekolayzır yanıtı. Elbette bir trekstor vibez değil, ama ekolayzırı ayara çok iyi cevap veriyor. Sansayı bilirsiniz ekolayzır kesinlikle ellenmez çünkü dokunduğunuz anda iğrenç yapay bir ses verir, bütün karakteristiği bozar, rockbox falan yemez. Sansanın en sevmediğim özelliği buydu, şimdiye kadar ekolayzır tepkisi en kötü olan cihazdı. A818 de farklı değildi gerçi, ses karakterini sıcak, daha sıcak, daha az sıcak yapmaktan başka bir işe yaramıyordu, odun gibiydi benim için. Raga ise 1. jenerasyon creative zen'ime yakın bir karakter sergiliyor. Ayar aralıkları çok ince ve uyumlu. Çekinmeden sesi bozmadan ayar yapabilirsiniz. Öyle bir tık değiştrince sesi plastik gibi yapan aletlerden değil.

    Bunlar memnun kaldığım özellikleri oldu. Ben kişisel olarak 3 yıldır ne rockboxla, ne cx300le, um1le, gr06yla, ne grado sr80le istediğim canlı ve baharatlı ses karakteristiğini alamadığım sansa clip'e göre ses karakteristiğini daha çok beğendim raga'nın.

    Ses yüksekliği oldukça iyi. 31'e kadar çıkıyor 18 üstü dinlenilecek gibi değil iem ile. Boyu sansa ile aynı gibi , birkaç milim daha kısa, yarım cm daha geniş. Daha hafif ve ince. Clipteki, klipsi oldukça özleyecğeim gibi yürüyüş yaparken çok pratik oluyordu. Pil ömrü 22 saat verilmiş henüz test edemedim. 5 dakikalık şarjla 90 dakika çalma özelliği çok hoş olmuş. Full şarjı sansa'dan daha hızlı gibi.


    Kısaca sansa'ya göre özetlersem:

    -Basları fersah fersah daha belirgin. Oh be bas özlemişim resmen.
    -ses çıkış kalitesi sansadan belki -dikkat belki diyorum daha fazla kullanmam lazım kesin olmam için bariz fark yok- yarım tık geride, ama frekans ayrımı ve belirgin midleri ile çıkan nihai müzik karakteristiği bence daha iyi bir müzik keyfi sunuyor.
    -kullanımı çok basit ve bana menü olarak sansadan daha pratik ve rahat geldi. Özellikle de rockbox karmaşasından sonra. Sansadaki slide butonun gereksizliğine bir türlü alışamamıştım. Bunda herşey tık tık ayarlanıyor.
    -ses çıkış değerlerini bilmiyorum ama çok yüksek, büyük ihtimalle sansa clipten hallice yüksek.
    -fullsound diye bir özelliği var sesi rezalet hale getiriyor, default kapalı kalacak. Her türlü yapay efekte karşıyım.
    -frekans ayrımı ve ekolayzır cevabından dolayı aleti ister sıcak karakterli, ister net mid karakterli, ister tiz soğuk karakterli hale getirebiliyorsunuz sesi yapaylaştırmadan. Buna göre misal sony a818 hep sıcak olarak, sansa da sabit değişmeden donuk kalarak sıkıcıydı.
    -böyle bir alette klips olmaması bence eksiklik.
    -ucuz; bugün 4gb sansa clip+ 110 lira, bu cihaz 2gb 60 lira. Cep yakmıyor.


    Kendim de yıllardır kullanıyor olmama rağmen sansanın sonradan overrated bir cihaz haline geldiğini düşünüyordum hep. Kulak benim kulağım, teknik anlamda başarılı olabilir ama müzikal anlamda donuk, bir şeyleri eksikti. Philips bu açıdan bana daha zevkli geldi. Piyasadaki durumuna bakarak aşırı underrated bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Philips'e karşı bir önyargı var, biraz da haklı olarak. Philips bu tip cihazlarda ve kulaklıklarda genelde vasattır, ama bu aleti bir deneyin arkadaşlar. Ucuz zaten. Özellikle sansa'da benimki gibi bir noksanlık hisseden arkadaşlara, ya da bas seven kimselere şiddetle denemelerini öneririm. Analist bir insan değilseniz sansa clip'e göre daha memnun kalacağınızı zannediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 25 Ocak 2013; 1:07:34 >







  • Elinize sağlık Philips lerin genel karakteri heralde benim ariaz da clip+ a göre bayağı bas veriyor. Hangi kulaklıklarla denediniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MTRMSK

    Elinize sağlık Philips lerin genel karakteri heralde benim ariaz da clip+ a göre bayağı bas veriyor. Hangi kulaklıklarla denediniz?

    Teşekkür ederim. Şu an Vsonic gr06 kulakiçi kulaklıkla kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    quote:

    Orijinalden alıntı: MTRMSK

    Elinize sağlık Philips lerin genel karakteri heralde benim ariaz da clip+ a göre bayağı bas veriyor. Hangi kulaklıklarla denediniz?

    Teşekkür ederim. Şu an Vsonic gr06 kulakiçi kulaklıkla kullanıyorum.

    HOCAM! öncelikle Ellerinize Sağlık gerçekten çok güzel bir inceleme olmuş!!! Tam Anlatmak istediğim şeyleri bir çırpıda belli bir düzene göre Anlatmışsınız...
    SANSA Da BASS falan YOK!!!!!' sanal bir şekilde pat pat vuran DERİNLİĞİ olmayan YAPAY bir bas var.... çok analitik bir sese sahip...
    Gerçekten Philipste ( Eski modellerinde olan SES KISIKLIĞI YOK) iyi bir kulaklıkla çok TATLI bir ses Alınabilir piyasada çok kulaklık ve ekipman kullandım Sony kadar olmasada hafif tatlı bir sese sahip...
    Yanınızda taşıyıp Şarj Çabuk bitmeyecek bir ürün gibi duruyor Tek Eksiği Artırabilir hafızası olmaması Fakat Kısa Seyahatler için YÜKLÜ bir hafıza gerekli olmadığını düşünüyorum....
    Playlist seçeneği ise çok kullanışlı hale getiriyor..
    Ayrıntılı Bilgi İçin önce Ürün Sahibine daha sonra bana başvurabilirsiniz .... Diğer Philips Cihazlarına Klavuz niteliğinde olacaktır...

    Saygılar..




  • Teşekkür ederim mc teknosoft. Evet dediğin gibi sansanın sesi analitik geliyordu bana da. Bakıyorum; yerli yabancı her yerde mp3 çalar sorana hemen sansa clip cevabını yapıştırıp geçiyorlar. Ama artık kulaktan kulağa geçme gibi oldu. Zamanında um1 kulaklıkta hem yerli hem yabancı forumlarda efsane ilan edilmişti. Aa iki sene geçti ne oldu, "muddy earphones" oldu. Yani bazen gaza gleip çok abartıyor insanlar. Hemen kağıt üzeri verilere bakıp bir kalemde cihazları efsane ya da çöp yapıyorlar. Halbuki önemli olan somut kullanım testi.

    Bakın misal benim geleneksel tıraş sitem var. Ustura falan kullanıyoruz işte, usturayı bilerken de nihai keskinliğini test etmenin yöntemleri vardır ama bunlar hep yapay testlerdir, asıl sonucu ancak ve ancak bilediğiniz usturayla tıraş olup görebilirsiniz. O zaman keskinliği, konforu iyi mi dğeil mi herşeyi ortaya çıkar. Mp3 çalarlarda da böyle kağıt üzeri verilerden önce dinlemek lazım. İnsanların yazdıklarına da çok bakmamak lazım çünkü herkesin beğenisi, algısı ve kulak hassasiyeti değişiklik gösteriyor. Bu bakımdan 60 liraya çok da büyük bir risk olmayacak şekilde raga'yı bizzat alıp deneyimlemeyi öneriyorum.

    Çok hoşuma giden yanı 5 dakika şarj ile 90 dakika müzik dinleyebilmek. Ben hep yatmadan önce dinlerim müziği, sansada pilin bittiğini unutup takıyordum kulaklıkları 10 saniye çalıp susuyordu. Sonra küfrede kürede bir kenara bırakıyordum. Çünkü bir 20-30 dakika şarj etmek gerekirdi. Philipste dişinizi fırçalayıp, yüzünüzü yıkasanız yetecek o süre o gece için. Çok güzel.


    Arttırılabilir hafızası olsa gerçekten güzel olurmuş. Çünkü flac ve ape formatlarını desteklediği için içine 8gb'lık bir kart takılıp full flac ile doldurulabilirdi. Ama 60 liraya bu kadar oluyor işte. Benim 2-3 sene memnun edecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    Teşekkür ederim mc teknosoft. Evet dediğin gibi sansanın sesi analitik geliyordu bana da. Bakıyorum; yerli yabancı her yerde mp3 çalar sorana hemen sansa clip cevabını yapıştırıp geçiyorlar. Ama artık kulaktan kulağa geçme gibi oldu. Zamanında um1 kulaklıkta hem yerli hem yabancı forumlarda efsane ilan edilmişti. Aa iki sene geçti ne oldu, "muddy earphones" oldu. Yani bazen gaza gleip çok abartıyor insanlar. Hemen kağıt üzeri verilere bakıp bir kalemde cihazları efsane ya da çöp yapıyorlar. Halbuki önemli olan somut kullanım testi.

    Bakın misal benim geleneksel tıraş sitem var. Ustura falan kullanıyoruz işte, usturayı bilerken de nihai keskinliğini test etmenin yöntemleri vardır ama bunlar hep yapay testlerdir, asıl sonucu ancak ve ancak bilediğiniz usturayla tıraş olup görebilirsiniz. O zaman keskinliği, konforu iyi mi dğeil mi herşeyi ortaya çıkar. Mp3 çalarlarda da böyle kağıt üzeri verilerden önce dinlemek lazım. İnsanların yazdıklarına da çok bakmamak lazım çünkü herkesin beğenisi, algısı ve kulak hassasiyeti değişiklik gösteriyor. Bu bakımdan 60 liraya çok da büyük bir risk olmayacak şekilde raga'yı bizzat alıp deneyimlemeyi öneriyorum.

    Çok hoşuma giden yanı 5 dakika şarj ile 90 dakika müzik dinleyebilmek. Ben hep yatmadan önce dinlerim müziği, sansada pilin bittiğini unutup takıyordum kulaklıkları 10 saniye çalıp susuyordu. Sonra küfrede kürede bir kenara bırakıyordum. Çünkü bir 20-30 dakika şarj etmek gerekirdi. Philipste dişinizi fırçalayıp, yüzünüzü yıkasanız yetecek o süre o gece için. Çok güzel.


    Arttırılabilir hafızası olsa gerçekten güzel olurmuş. Çünkü flac ve ape formatlarını desteklediği için içine 8gb'lık bir kart takılıp full flac ile doldurulabilirdi. Ama 60 liraya bu kadar oluyor işte. Benim 2-3 sene memnun edecektir.

    Gerçekten Philips Bu ürünün peşine düşse güzel işler çıkarabilir...
    Ekranı Kaliteli Yapabilir... biraz daha ses efekti verilebilir( Pure Bass -Srs wow-dolby) o zaman bakın nasıl satıyor..... birazda tasarım koydu mu....
    Bütün gençliği üstüne çekebilir;)




  • http://forum.donanimhaber.com/m_46615451/tm.htm
    Hangisine bakmak lazım arkadaşlar kafam karıştı :/

    Başka varmı bu üründen kullanan biri diyor bass harika diğeri bass falan yok diyor ?
  • Ürünün tam kodu nedir?4gb olan modeli var mıdır?
    Mp3 alma aşamasındayım bir türlü karar veremiyorum.Sansa lara çok bakıyorum(Fuze).
    Bakalım en son elimize ne düşecek bilemiyorum.Kullanan kişilerin düşünceleri çok önemli,kullanmadan yorum yapanları hiç sevemedim.Marka bağımlısı değilim.
    Teşekkürler
  • Model tam olarak kodu nedir?Ayrıca 4gb olan modeli var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    Arkadaşlar birkaç hafta önce burada sansa clip'in ses karakteristiğinden memnun olmadığımı ve değiştirmek istediğimi yazmıştım. Sağolun ki hiçbiriniz bir kelam bile etmediniz. 3 yıldan fazladır kullandığım ilk jenerasyon sansa clip'im pili iyiden iyiye kendini bırakınca yeni bir arayışa girdim. Böyle küçük, başucu mp3 çaları olarak iyi yorumlarını okuduğum gogear raga'yı aldım sonunda karar verim. Sonuçta 60lira kaybım çok büyük olmazdı, beklentim de çok yüksek değildi. Iriver t10 alacaktım ama hem yüksek fiyatı hem de sıcak ses karakteristiği olduğunu okuduğumdan dolayı vazgeçtim. Fazla sıcak karakterli cihazları sevmiyorum. Net ses karakterli cihazlar tercihim.

    Bir üniversitemizin konservatuvarında öğretim elemanıyım, enstrüman yapımı eğitimi veriyoruz. Müzik kültürüm,kulağım vardır ama bir odyofil değilim, öyle bir iddiam yoktur.



    Neyse benim aldığım model sa3 serisi 3 jenerasyon. 2gb radyosuz.

     Philips Gogear Raga değerlendirmem ve sansa clip kıyaslaması


    Arkadaşlar şu anda vsonic gr06 kulaklık kullanıyorum. Müziği çalmaya başladığım an "vay be sansa'da bas diye birşey yokmuş" dedim. Özellikle bas meraklısı bir insan değilim bundan dolayı sansa'da ciddi rahatsızlık duymamıştım, ama philipste bariz güm güm hissediyorsunuz basları. Çok tok. Gerçekten sansa'da bas yokmuş.

    İkinci olarak beni en cezbeden özelliği frekans ayrımı oldu. Yani elinizdeki parça da kaliteliyse(flac, ape destekliyor) parçadaki baslar, midler ve tizleri çok çok net bir şekilde ayırıp verebiliyor. Sansada bu kesinlikle yoktu. Çoğu kişinin beğendiği flat sesi karakteristiğini ben sevmiyordum bana zevksiz, tatsız geliyordu. Ben temiz ve kaliteli vokalleri en net şekliyle duymayı sevdiğim için midleri biraz az ön planda olan kulaklıkları ya da ekolayzırla dengelenebilen mp3 çalarları severim. Çünkü Pink martini, Cesaria Evora, Ella Fitzgerald gibi vokalin çok iyi olduğu sanatçılar/gruplar değişmezim. Sansadaki düz ses karakteristiği teknik olarak en mükemmeli olabilir ama müzikal eğlence olarak bence tatsız sanki yağı, limonu konmamış salata gibi. Kulaklıklar da aynı şekilde. Neyse dediğim gibi bu alette frekans ayrımı çok net. Sansada hepsi bir karışık haldeydi ve detaylı müzikler işin içine girdimi karman çorman bir dinleme oluyordu. Raga da ise farklı, hele rapper's delight'ta uçtum resmen. Bir ekolayzır gibi baslar solda, midler ortada, tizler sada kafamın içinde orkestra yarattı. Bu bakımdan sansadan daha başarılı. Midleri bir tık ön planda ve vokalleri çok iyi veriyor. Tiz frekanslarda çok az zayıflığı var, ekolayzırla düzeltilebilir.

    3. en memnun kaldığım özellik ekolayzır yanıtı. Elbette bir trekstor vibez değil, ama ekolayzırı ayara çok iyi cevap veriyor. Sansayı bilirsiniz ekolayzır kesinlikle ellenmez çünkü dokunduğunuz anda iğrenç yapay bir ses verir, bütün karakteristiği bozar, rockbox falan yemez. Sansanın en sevmediğim özelliği buydu, şimdiye kadar ekolayzır tepkisi en kötü olan cihazdı. A818 de farklı değildi gerçi, ses karakterini sıcak, daha sıcak, daha az sıcak yapmaktan başka bir işe yaramıyordu, odun gibiydi benim için. Raga ise 1. jenerasyon creative zen'ime yakın bir karakter sergiliyor. Ayar aralıkları çok ince ve uyumlu. Çekinmeden sesi bozmadan ayar yapabilirsiniz. Öyle bir tık değiştrince sesi plastik gibi yapan aletlerden değil.

    Bunlar memnun kaldığım özellikleri oldu. Ben kişisel olarak 3 yıldır ne rockboxla, ne cx300le, um1le, gr06yla, ne grado sr80le istediğim canlı ve baharatlı ses karakteristiğini alamadığım sansa clip'e göre ses karakteristiğini daha çok beğendim raga'nın.

    Ses yüksekliği oldukça iyi. 31'e kadar çıkıyor 18 üstü dinlenilecek gibi değil iem ile. Boyu sansa ile aynı gibi , birkaç milim daha kısa, yarım cm daha geniş. Daha hafif ve ince. Clipteki, klipsi oldukça özleyecğeim gibi yürüyüş yaparken çok pratik oluyordu. Pil ömrü 22 saat verilmiş henüz test edemedim. 5 dakikalık şarjla 90 dakika çalma özelliği çok hoş olmuş. Full şarjı sansa'dan daha hızlı gibi.


    Kısaca sansa'ya göre özetlersem:

    -Basları fersah fersah daha belirgin. Oh be bas özlemişim resmen.
    -ses çıkış kalitesi sansadan belki -dikkat belki diyorum daha fazla kullanmam lazım kesin olmam için bariz fark yok- yarım tık geride, ama frekans ayrımı ve belirgin midleri ile çıkan nihai müzik karakteristiği bence daha iyi bir müzik keyfi sunuyor.
    -kullanımı çok basit ve bana menü olarak sansadan daha pratik ve rahat geldi. Özellikle de rockbox karmaşasından sonra. Sansadaki slide butonun gereksizliğine bir türlü alışamamıştım. Bunda herşey tık tık ayarlanıyor.
    -ses çıkış değerlerini bilmiyorum ama çok yüksek, büyük ihtimalle sansa clipten hallice yüksek.
    -fullsound diye bir özelliği var sesi rezalet hale getiriyor, default kapalı kalacak. Her türlü yapay efekte karşıyım.
    -frekans ayrımı ve ekolayzır cevabından dolayı aleti ister sıcak karakterli, ister net mid karakterli, ister tiz soğuk karakterli hale getirebiliyorsunuz sesi yapaylaştırmadan. Buna göre misal sony a818 hep sıcak olarak, sansa da sabit değişmeden donuk kalarak sıkıcıydı.
    -böyle bir alette klips olmaması bence eksiklik.
    -ucuz; bugün 4gb sansa clip+ 110 lira, bu cihaz 2gb 60 lira. Cep yakmıyor.


    Kendim de yıllardır kullanıyor olmama rağmen sansanın sonradan overrated bir cihaz haline geldiğini düşünüyordum hep. Kulak benim kulağım, teknik anlamda başarılı olabilir ama müzikal anlamda donuk, bir şeyleri eksikti. Philips bu açıdan bana daha zevkli geldi. Piyasadaki durumuna bakarak aşırı underrated bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Philips'e karşı bir önyargı var, biraz da haklı olarak. Philips bu tip cihazlarda ve kulaklıklarda genelde vasattır, ama bu aleti bir deneyin arkadaşlar. Ucuz zaten. Özellikle sansa'da benimki gibi bir noksanlık hisseden arkadaşlara, ya da bas seven kimselere şiddetle denemelerini öneririm. Analist bir insan değilseniz sansa clip'e göre daha memnun kalacağınızı zannediyorum.




    Hocam

    İkinci olarak beni en cezbeden özelliği frekans ayrımı oldu. Yani elinizdeki parça da kaliteliyse(flac, ape destekliyor) parçadaki baslar, midler ve tizleri çok çok net bir şekilde ayırıp verebiliyor. Sansada bu kesinlikle yoktu. Çoğu kişinin beğendiği flat sesi karakteristiğini ben sevmiyordum bana zevksiz, tatsız geliyordu.

    demişsin yani bu alet flac çalabiliyor mu demek istiyorsun ?Hem Philips'in kendi sitesinde hemde diğer sitlerde özellikle inceledim bu ürünün desteklediği formatlar arasında flac yazmıyor

    Bende Philips GoGear mp3 SA1922 RaGa 2GB var 10.08.2009 da almışım (az önce philipsin sitesine girince ona da baktım). Pil ömrü bittiği için daha önce 20-25 saat civarı giden pil 2-3 saat gitmeye ve kendi kendine kapalıyken de boşalmaya başlayınca özellikle flac çalan bir player arıyordum yaklaşık 1 aydır. Türkiye piyasasında ne kadar sınırlı bir mp3/mp4 piyasası olduğu acı gerçeğini de görmüş oldum böylece. Neyse geleyim sadede eğer bu üründe flac özelliği olsaydı kesinlikle yedek olarak bu ürünü alırdım. Creative X-fi 3 Türkiyede bulamadığım için de flac çalar playerdan vazgeçip an itibariyle Zen M300 aldım. Philips ürünlerinden olan memnuniyetsizliğime rağmen eğer flac çalıyorsa hemen yedek olarak bu ürünü alırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rebel23

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    Arkadaşlar birkaç hafta önce burada sansa clip'in ses karakteristiğinden memnun olmadığımı ve değiştirmek istediğimi yazmıştım. Sağolun ki hiçbiriniz bir kelam bile etmediniz. 3 yıldan fazladır kullandığım ilk jenerasyon sansa clip'im pili iyiden iyiye kendini bırakınca yeni bir arayışa girdim. Böyle küçük, başucu mp3 çaları olarak iyi yorumlarını okuduğum gogear raga'yı aldım sonunda karar verim. Sonuçta 60lira kaybım çok büyük olmazdı, beklentim de çok yüksek değildi. Iriver t10 alacaktım ama hem yüksek fiyatı hem de sıcak ses karakteristiği olduğunu okuduğumdan dolayı vazgeçtim. Fazla sıcak karakterli cihazları sevmiyorum. Net ses karakterli cihazlar tercihim.

    Bir üniversitemizin konservatuvarında öğretim elemanıyım, enstrüman yapımı eğitimi veriyoruz. Müzik kültürüm,kulağım vardır ama bir odyofil değilim, öyle bir iddiam yoktur.



    Neyse benim aldığım model sa3 serisi 3 jenerasyon. 2gb radyosuz.

     Philips Gogear Raga değerlendirmem ve sansa clip kıyaslaması


    Arkadaşlar şu anda vsonic gr06 kulaklık kullanıyorum. Müziği çalmaya başladığım an "vay be sansa'da bas diye birşey yokmuş" dedim. Özellikle bas meraklısı bir insan değilim bundan dolayı sansa'da ciddi rahatsızlık duymamıştım, ama philipste bariz güm güm hissediyorsunuz basları. Çok tok. Gerçekten sansa'da bas yokmuş.

    İkinci olarak beni en cezbeden özelliği frekans ayrımı oldu. Yani elinizdeki parça da kaliteliyse(flac, ape destekliyor) parçadaki baslar, midler ve tizleri çok çok net bir şekilde ayırıp verebiliyor. Sansada bu kesinlikle yoktu. Çoğu kişinin beğendiği flat sesi karakteristiğini ben sevmiyordum bana zevksiz, tatsız geliyordu. Ben temiz ve kaliteli vokalleri en net şekliyle duymayı sevdiğim için midleri biraz az ön planda olan kulaklıkları ya da ekolayzırla dengelenebilen mp3 çalarları severim. Çünkü Pink martini, Cesaria Evora, Ella Fitzgerald gibi vokalin çok iyi olduğu sanatçılar/gruplar değişmezim. Sansadaki düz ses karakteristiği teknik olarak en mükemmeli olabilir ama müzikal eğlence olarak bence tatsız sanki yağı, limonu konmamış salata gibi. Kulaklıklar da aynı şekilde. Neyse dediğim gibi bu alette frekans ayrımı çok net. Sansada hepsi bir karışık haldeydi ve detaylı müzikler işin içine girdimi karman çorman bir dinleme oluyordu. Raga da ise farklı, hele rapper's delight'ta uçtum resmen. Bir ekolayzır gibi baslar solda, midler ortada, tizler sada kafamın içinde orkestra yarattı. Bu bakımdan sansadan daha başarılı. Midleri bir tık ön planda ve vokalleri çok iyi veriyor. Tiz frekanslarda çok az zayıflığı var, ekolayzırla düzeltilebilir.

    3. en memnun kaldığım özellik ekolayzır yanıtı. Elbette bir trekstor vibez değil, ama ekolayzırı ayara çok iyi cevap veriyor. Sansayı bilirsiniz ekolayzır kesinlikle ellenmez çünkü dokunduğunuz anda iğrenç yapay bir ses verir, bütün karakteristiği bozar, rockbox falan yemez. Sansanın en sevmediğim özelliği buydu, şimdiye kadar ekolayzır tepkisi en kötü olan cihazdı. A818 de farklı değildi gerçi, ses karakterini sıcak, daha sıcak, daha az sıcak yapmaktan başka bir işe yaramıyordu, odun gibiydi benim için. Raga ise 1. jenerasyon creative zen'ime yakın bir karakter sergiliyor. Ayar aralıkları çok ince ve uyumlu. Çekinmeden sesi bozmadan ayar yapabilirsiniz. Öyle bir tık değiştrince sesi plastik gibi yapan aletlerden değil.

    Bunlar memnun kaldığım özellikleri oldu. Ben kişisel olarak 3 yıldır ne rockboxla, ne cx300le, um1le, gr06yla, ne grado sr80le istediğim canlı ve baharatlı ses karakteristiğini alamadığım sansa clip'e göre ses karakteristiğini daha çok beğendim raga'nın.

    Ses yüksekliği oldukça iyi. 31'e kadar çıkıyor 18 üstü dinlenilecek gibi değil iem ile. Boyu sansa ile aynı gibi , birkaç milim daha kısa, yarım cm daha geniş. Daha hafif ve ince. Clipteki, klipsi oldukça özleyecğeim gibi yürüyüş yaparken çok pratik oluyordu. Pil ömrü 22 saat verilmiş henüz test edemedim. 5 dakikalık şarjla 90 dakika çalma özelliği çok hoş olmuş. Full şarjı sansa'dan daha hızlı gibi.


    Kısaca sansa'ya göre özetlersem:

    -Basları fersah fersah daha belirgin. Oh be bas özlemişim resmen.
    -ses çıkış kalitesi sansadan belki -dikkat belki diyorum daha fazla kullanmam lazım kesin olmam için bariz fark yok- yarım tık geride, ama frekans ayrımı ve belirgin midleri ile çıkan nihai müzik karakteristiği bence daha iyi bir müzik keyfi sunuyor.
    -kullanımı çok basit ve bana menü olarak sansadan daha pratik ve rahat geldi. Özellikle de rockbox karmaşasından sonra. Sansadaki slide butonun gereksizliğine bir türlü alışamamıştım. Bunda herşey tık tık ayarlanıyor.
    -ses çıkış değerlerini bilmiyorum ama çok yüksek, büyük ihtimalle sansa clipten hallice yüksek.
    -fullsound diye bir özelliği var sesi rezalet hale getiriyor, default kapalı kalacak. Her türlü yapay efekte karşıyım.
    -frekans ayrımı ve ekolayzır cevabından dolayı aleti ister sıcak karakterli, ister net mid karakterli, ister tiz soğuk karakterli hale getirebiliyorsunuz sesi yapaylaştırmadan. Buna göre misal sony a818 hep sıcak olarak, sansa da sabit değişmeden donuk kalarak sıkıcıydı.
    -böyle bir alette klips olmaması bence eksiklik.
    -ucuz; bugün 4gb sansa clip+ 110 lira, bu cihaz 2gb 60 lira. Cep yakmıyor.


    Kendim de yıllardır kullanıyor olmama rağmen sansanın sonradan overrated bir cihaz haline geldiğini düşünüyordum hep. Kulak benim kulağım, teknik anlamda başarılı olabilir ama müzikal anlamda donuk, bir şeyleri eksikti. Philips bu açıdan bana daha zevkli geldi. Piyasadaki durumuna bakarak aşırı underrated bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Philips'e karşı bir önyargı var, biraz da haklı olarak. Philips bu tip cihazlarda ve kulaklıklarda genelde vasattır, ama bu aleti bir deneyin arkadaşlar. Ucuz zaten. Özellikle sansa'da benimki gibi bir noksanlık hisseden arkadaşlara, ya da bas seven kimselere şiddetle denemelerini öneririm. Analist bir insan değilseniz sansa clip'e göre daha memnun kalacağınızı zannediyorum.




    Hocam

    İkinci olarak beni en cezbeden özelliği frekans ayrımı oldu. Yani elinizdeki parça da kaliteliyse(flac, ape destekliyor) parçadaki baslar, midler ve tizleri çok çok net bir şekilde ayırıp verebiliyor. Sansada bu kesinlikle yoktu. Çoğu kişinin beğendiği flat sesi karakteristiğini ben sevmiyordum bana zevksiz, tatsız geliyordu.

    demişsin yani bu alet flac çalabiliyor mu demek istiyorsun ?Hem Philips'in kendi sitesinde hemde diğer sitlerde özellikle inceledim bu ürünün desteklediği formatlar arasında flac yazmıyor

    Bende Philips GoGear mp3 SA1922 RaGa 2GB var 10.08.2009 da almışım (az önce philipsin sitesine girince ona da baktım). Pil ömrü bittiği için daha önce 20-25 saat civarı giden pil 2-3 saat gitmeye ve kendi kendine kapalıyken de boşalmaya başlayınca özellikle flac çalan bir player arıyordum yaklaşık 1 aydır. Türkiye piyasasında ne kadar sınırlı bir mp3/mp4 piyasası olduğu acı gerçeğini de görmüş oldum böylece. Neyse geleyim sadede eğer bu üründe flac özelliği olsaydı kesinlikle yedek olarak bu ürünü alırdım. Creative X-fi 3 Türkiyede bulamadığım için de flac çalar playerdan vazgeçip an itibariyle Zen M300 aldım. Philips ürünlerinden olan memnuniyetsizliğime rağmen eğer flac çalıyorsa hemen yedek olarak bu ürünü alırım.

    http://www.philips.com.tr/c/mp3-ve-mp4-calarlar/gogear-raga-2gb-sa3rga02pn_97/prd/?t=specifications




  • Bende buna bakmıştım hocam

    http://www.philips.com.tr/c/mp3-ve-mp4-calarlar/gogear-raga-2gb-sa4rga02bn_97/prd/?t=specifications

    ve an itibariyle zen m300' e şarkıları attım deniyorum. Philips bundan en az 5 kat daha iyi oysa ne kadarda güzel yorumlar okumuştum zen serisiyle ilgili

    en kısa sürede bi tane raga almam farz oldu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    Arkadaşlar birkaç hafta önce burada sansa clip'in ses karakteristiğinden memnun olmadığımı ve değiştirmek istediğimi yazmıştım. Sağolun ki hiçbiriniz bir kelam bile etmediniz. 3 yıldan fazladır kullandığım ilk jenerasyon sansa clip'im pili iyiden iyiye kendini bırakınca yeni bir arayışa girdim. Böyle küçük, başucu mp3 çaları olarak iyi yorumlarını okuduğum gogear raga'yı aldım sonunda karar verim. Sonuçta 60lira kaybım çok büyük olmazdı, beklentim de çok yüksek değildi. Iriver t10 alacaktım ama hem yüksek fiyatı hem de sıcak ses karakteristiği olduğunu okuduğumdan dolayı vazgeçtim. Fazla sıcak karakterli cihazları sevmiyorum. Net ses karakterli cihazlar tercihim.

    Bir üniversitemizin konservatuvarında öğretim elemanıyım, enstrüman yapımı eğitimi veriyoruz. Müzik kültürüm,kulağım vardır ama bir odyofil değilim, öyle bir iddiam yoktur.



    Neyse benim aldığım model sa3 serisi 3 jenerasyon. 2gb radyosuz.

     Philips Gogear Raga değerlendirmem ve sansa clip kıyaslaması


    Arkadaşlar şu anda vsonic gr06 kulaklık kullanıyorum. Müziği çalmaya başladığım an "vay be sansa'da bas diye birşey yokmuş" dedim. Özellikle bas meraklısı bir insan değilim bundan dolayı sansa'da ciddi rahatsızlık duymamıştım, ama philipste bariz güm güm hissediyorsunuz basları. Çok tok. Gerçekten sansa'da bas yokmuş.

    İkinci olarak beni en cezbeden özelliği frekans ayrımı oldu. Yani elinizdeki parça da kaliteliyse(flac, ape destekliyor) parçadaki baslar, midler ve tizleri çok çok net bir şekilde ayırıp verebiliyor. Sansada bu kesinlikle yoktu. Çoğu kişinin beğendiği flat sesi karakteristiğini ben sevmiyordum bana zevksiz, tatsız geliyordu. Ben temiz ve kaliteli vokalleri en net şekliyle duymayı sevdiğim için midleri biraz az ön planda olan kulaklıkları ya da ekolayzırla dengelenebilen mp3 çalarları severim. Çünkü Pink martini, Cesaria Evora, Ella Fitzgerald gibi vokalin çok iyi olduğu sanatçılar/gruplar değişmezim. Sansadaki düz ses karakteristiği teknik olarak en mükemmeli olabilir ama müzikal eğlence olarak bence tatsız sanki yağı, limonu konmamış salata gibi. Kulaklıklar da aynı şekilde. Neyse dediğim gibi bu alette frekans ayrımı çok net. Sansada hepsi bir karışık haldeydi ve detaylı müzikler işin içine girdimi karman çorman bir dinleme oluyordu. Raga da ise farklı, hele rapper's delight'ta uçtum resmen. Bir ekolayzır gibi baslar solda, midler ortada, tizler sada kafamın içinde orkestra yarattı. Bu bakımdan sansadan daha başarılı. Midleri bir tık ön planda ve vokalleri çok iyi veriyor. Tiz frekanslarda çok az zayıflığı var, ekolayzırla düzeltilebilir.

    3. en memnun kaldığım özellik ekolayzır yanıtı. Elbette bir trekstor vibez değil, ama ekolayzırı ayara çok iyi cevap veriyor. Sansayı bilirsiniz ekolayzır kesinlikle ellenmez çünkü dokunduğunuz anda iğrenç yapay bir ses verir, bütün karakteristiği bozar, rockbox falan yemez. Sansanın en sevmediğim özelliği buydu, şimdiye kadar ekolayzır tepkisi en kötü olan cihazdı. A818 de farklı değildi gerçi, ses karakterini sıcak, daha sıcak, daha az sıcak yapmaktan başka bir işe yaramıyordu, odun gibiydi benim için. Raga ise 1. jenerasyon creative zen'ime yakın bir karakter sergiliyor. Ayar aralıkları çok ince ve uyumlu. Çekinmeden sesi bozmadan ayar yapabilirsiniz. Öyle bir tık değiştrince sesi plastik gibi yapan aletlerden değil.

    Bunlar memnun kaldığım özellikleri oldu. Ben kişisel olarak 3 yıldır ne rockboxla, ne cx300le, um1le, gr06yla, ne grado sr80le istediğim canlı ve baharatlı ses karakteristiğini alamadığım sansa clip'e göre ses karakteristiğini daha çok beğendim raga'nın.

    Ses yüksekliği oldukça iyi. 31'e kadar çıkıyor 18 üstü dinlenilecek gibi değil iem ile. Boyu sansa ile aynı gibi , birkaç milim daha kısa, yarım cm daha geniş. Daha hafif ve ince. Clipteki, klipsi oldukça özleyecğeim gibi yürüyüş yaparken çok pratik oluyordu. Pil ömrü 22 saat verilmiş henüz test edemedim. 5 dakikalık şarjla 90 dakika çalma özelliği çok hoş olmuş. Full şarjı sansa'dan daha hızlı gibi.


    Kısaca sansa'ya göre özetlersem:

    -Basları fersah fersah daha belirgin. Oh be bas özlemişim resmen.
    -ses çıkış kalitesi sansadan belki -dikkat belki diyorum daha fazla kullanmam lazım kesin olmam için bariz fark yok- yarım tık geride, ama frekans ayrımı ve belirgin midleri ile çıkan nihai müzik karakteristiği bence daha iyi bir müzik keyfi sunuyor.
    -kullanımı çok basit ve bana menü olarak sansadan daha pratik ve rahat geldi. Özellikle de rockbox karmaşasından sonra. Sansadaki slide butonun gereksizliğine bir türlü alışamamıştım. Bunda herşey tık tık ayarlanıyor.
    -ses çıkış değerlerini bilmiyorum ama çok yüksek, büyük ihtimalle sansa clipten hallice yüksek.
    -fullsound diye bir özelliği var sesi rezalet hale getiriyor, default kapalı kalacak. Her türlü yapay efekte karşıyım.
    -frekans ayrımı ve ekolayzır cevabından dolayı aleti ister sıcak karakterli, ister net mid karakterli, ister tiz soğuk karakterli hale getirebiliyorsunuz sesi yapaylaştırmadan. Buna göre misal sony a818 hep sıcak olarak, sansa da sabit değişmeden donuk kalarak sıkıcıydı.
    -böyle bir alette klips olmaması bence eksiklik.
    -ucuz; bugün 4gb sansa clip+ 110 lira, bu cihaz 2gb 60 lira. Cep yakmıyor.


    Kendim de yıllardır kullanıyor olmama rağmen sansanın sonradan overrated bir cihaz haline geldiğini düşünüyordum hep. Kulak benim kulağım, teknik anlamda başarılı olabilir ama müzikal anlamda donuk, bir şeyleri eksikti. Philips bu açıdan bana daha zevkli geldi. Piyasadaki durumuna bakarak aşırı underrated bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Philips'e karşı bir önyargı var, biraz da haklı olarak. Philips bu tip cihazlarda ve kulaklıklarda genelde vasattır, ama bu aleti bir deneyin arkadaşlar. Ucuz zaten. Özellikle sansa'da benimki gibi bir noksanlık hisseden arkadaşlara, ya da bas seven kimselere şiddetle denemelerini öneririm. Analist bir insan değilseniz sansa clip'e göre daha memnun kalacağınızı zannediyorum.




    Merhaba,

    bende 2 ürün arasında kaldım, birincisi sizin bahsettiğiniz philips ikincisi ise hepsiburada da şu anda 34,90 a satılan kafa üstü kulaklık hediyeli Powerway DRN-X08 4 Gb. Bu ikincisinde 4 gb hafıza var ve arttırılabiliyor, verilen kulaklık nasıldır bilemiyorum çok tecrübeli değilim bu konularda sadece şu aralar kafaüstü kulaklık istiyorum, klipsi var üzerinde taşımak istersen, ama ekranı yok ıpod shuffle a benziyor.

    İkisi arasında kalmış durumdayım acaba hangisini almalıyım?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sunshine*

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    Arkadaşlar birkaç hafta önce burada sansa clip'in ses karakteristiğinden memnun olmadığımı ve değiştirmek istediğimi yazmıştım. Sağolun ki hiçbiriniz bir kelam bile etmediniz. 3 yıldan fazladır kullandığım ilk jenerasyon sansa clip'im pili iyiden iyiye kendini bırakınca yeni bir arayışa girdim. Böyle küçük, başucu mp3 çaları olarak iyi yorumlarını okuduğum gogear raga'yı aldım sonunda karar verim. Sonuçta 60lira kaybım çok büyük olmazdı, beklentim de çok yüksek değildi. Iriver t10 alacaktım ama hem yüksek fiyatı hem de sıcak ses karakteristiği olduğunu okuduğumdan dolayı vazgeçtim. Fazla sıcak karakterli cihazları sevmiyorum. Net ses karakterli cihazlar tercihim.

    Bir üniversitemizin konservatuvarında öğretim elemanıyım, enstrüman yapımı eğitimi veriyoruz. Müzik kültürüm,kulağım vardır ama bir odyofil değilim, öyle bir iddiam yoktur.



    Neyse benim aldığım model sa3 serisi 3 jenerasyon. 2gb radyosuz.

     Philips Gogear Raga değerlendirmem ve sansa clip kıyaslaması


    Arkadaşlar şu anda vsonic gr06 kulaklık kullanıyorum. Müziği çalmaya başladığım an "vay be sansa'da bas diye birşey yokmuş" dedim. Özellikle bas meraklısı bir insan değilim bundan dolayı sansa'da ciddi rahatsızlık duymamıştım, ama philipste bariz güm güm hissediyorsunuz basları. Çok tok. Gerçekten sansa'da bas yokmuş.

    İkinci olarak beni en cezbeden özelliği frekans ayrımı oldu. Yani elinizdeki parça da kaliteliyse(flac, ape destekliyor) parçadaki baslar, midler ve tizleri çok çok net bir şekilde ayırıp verebiliyor. Sansada bu kesinlikle yoktu. Çoğu kişinin beğendiği flat sesi karakteristiğini ben sevmiyordum bana zevksiz, tatsız geliyordu. Ben temiz ve kaliteli vokalleri en net şekliyle duymayı sevdiğim için midleri biraz az ön planda olan kulaklıkları ya da ekolayzırla dengelenebilen mp3 çalarları severim. Çünkü Pink martini, Cesaria Evora, Ella Fitzgerald gibi vokalin çok iyi olduğu sanatçılar/gruplar değişmezim. Sansadaki düz ses karakteristiği teknik olarak en mükemmeli olabilir ama müzikal eğlence olarak bence tatsız sanki yağı, limonu konmamış salata gibi. Kulaklıklar da aynı şekilde. Neyse dediğim gibi bu alette frekans ayrımı çok net. Sansada hepsi bir karışık haldeydi ve detaylı müzikler işin içine girdimi karman çorman bir dinleme oluyordu. Raga da ise farklı, hele rapper's delight'ta uçtum resmen. Bir ekolayzır gibi baslar solda, midler ortada, tizler sada kafamın içinde orkestra yarattı. Bu bakımdan sansadan daha başarılı. Midleri bir tık ön planda ve vokalleri çok iyi veriyor. Tiz frekanslarda çok az zayıflığı var, ekolayzırla düzeltilebilir.

    3. en memnun kaldığım özellik ekolayzır yanıtı. Elbette bir trekstor vibez değil, ama ekolayzırı ayara çok iyi cevap veriyor. Sansayı bilirsiniz ekolayzır kesinlikle ellenmez çünkü dokunduğunuz anda iğrenç yapay bir ses verir, bütün karakteristiği bozar, rockbox falan yemez. Sansanın en sevmediğim özelliği buydu, şimdiye kadar ekolayzır tepkisi en kötü olan cihazdı. A818 de farklı değildi gerçi, ses karakterini sıcak, daha sıcak, daha az sıcak yapmaktan başka bir işe yaramıyordu, odun gibiydi benim için. Raga ise 1. jenerasyon creative zen'ime yakın bir karakter sergiliyor. Ayar aralıkları çok ince ve uyumlu. Çekinmeden sesi bozmadan ayar yapabilirsiniz. Öyle bir tık değiştrince sesi plastik gibi yapan aletlerden değil.

    Bunlar memnun kaldığım özellikleri oldu. Ben kişisel olarak 3 yıldır ne rockboxla, ne cx300le, um1le, gr06yla, ne grado sr80le istediğim canlı ve baharatlı ses karakteristiğini alamadığım sansa clip'e göre ses karakteristiğini daha çok beğendim raga'nın.

    Ses yüksekliği oldukça iyi. 31'e kadar çıkıyor 18 üstü dinlenilecek gibi değil iem ile. Boyu sansa ile aynı gibi , birkaç milim daha kısa, yarım cm daha geniş. Daha hafif ve ince. Clipteki, klipsi oldukça özleyecğeim gibi yürüyüş yaparken çok pratik oluyordu. Pil ömrü 22 saat verilmiş henüz test edemedim. 5 dakikalık şarjla 90 dakika çalma özelliği çok hoş olmuş. Full şarjı sansa'dan daha hızlı gibi.


    Kısaca sansa'ya göre özetlersem:

    -Basları fersah fersah daha belirgin. Oh be bas özlemişim resmen.
    -ses çıkış kalitesi sansadan belki -dikkat belki diyorum daha fazla kullanmam lazım kesin olmam için bariz fark yok- yarım tık geride, ama frekans ayrımı ve belirgin midleri ile çıkan nihai müzik karakteristiği bence daha iyi bir müzik keyfi sunuyor.
    -kullanımı çok basit ve bana menü olarak sansadan daha pratik ve rahat geldi. Özellikle de rockbox karmaşasından sonra. Sansadaki slide butonun gereksizliğine bir türlü alışamamıştım. Bunda herşey tık tık ayarlanıyor.
    -ses çıkış değerlerini bilmiyorum ama çok yüksek, büyük ihtimalle sansa clipten hallice yüksek.
    -fullsound diye bir özelliği var sesi rezalet hale getiriyor, default kapalı kalacak. Her türlü yapay efekte karşıyım.
    -frekans ayrımı ve ekolayzır cevabından dolayı aleti ister sıcak karakterli, ister net mid karakterli, ister tiz soğuk karakterli hale getirebiliyorsunuz sesi yapaylaştırmadan. Buna göre misal sony a818 hep sıcak olarak, sansa da sabit değişmeden donuk kalarak sıkıcıydı.
    -böyle bir alette klips olmaması bence eksiklik.
    -ucuz; bugün 4gb sansa clip+ 110 lira, bu cihaz 2gb 60 lira. Cep yakmıyor.


    Kendim de yıllardır kullanıyor olmama rağmen sansanın sonradan overrated bir cihaz haline geldiğini düşünüyordum hep. Kulak benim kulağım, teknik anlamda başarılı olabilir ama müzikal anlamda donuk, bir şeyleri eksikti. Philips bu açıdan bana daha zevkli geldi. Piyasadaki durumuna bakarak aşırı underrated bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Philips'e karşı bir önyargı var, biraz da haklı olarak. Philips bu tip cihazlarda ve kulaklıklarda genelde vasattır, ama bu aleti bir deneyin arkadaşlar. Ucuz zaten. Özellikle sansa'da benimki gibi bir noksanlık hisseden arkadaşlara, ya da bas seven kimselere şiddetle denemelerini öneririm. Analist bir insan değilseniz sansa clip'e göre daha memnun kalacağınızı zannediyorum.




    Merhaba,

    bende 2 ürün arasında kaldım, birincisi sizin bahsettiğiniz philips ikincisi ise hepsiburada da şu anda 34,90 a satılan kafa üstü kulaklık hediyeli Powerway DRN-X08 4 Gb. Bu ikincisinde 4 gb hafıza var ve arttırılabiliyor, verilen kulaklık nasıldır bilemiyorum çok tecrübeli değilim bu konularda sadece şu aralar kafaüstü kulaklık istiyorum, klipsi var üzerinde taşımak istersen, ama ekranı yok ıpod shuffle a benziyor.

    İkisi arasında kalmış durumdayım acaba hangisini almalıyım?

    Diç duymadığım bir marka model yorum yaamıyorum. Varsa incelemelerine bakın, yoksa riske girmeden philipsi tercih edin derim. Özellikle şarj açısından hiç üzmüyor.




  • Arkadaşlar Philips Alın Memnun kalacaksınız Nedenini Uzun Uzun yukarıda yazılmıştır....

    Ben Creative Zen M300(Bluetooth) olanını kullandım.... ama kullanım kolaylığı ve ses bakımdan philips 1 adım daha önde Creative'ler eskisi gibi değiller...(Maalesef)

    Gerçekten ses kalitesi bir yana Kullanım Kolaylığı kimi zaman herşeyden önde olmak durumunda SEVDİĞİMİZ PARÇAYI 1000lerce müzik arasından bulabilmek ve Onları ( Favorilere eklemek) zamanında dinleyebilmek önemlidir....

    Şu ana kadar Cowon Hariç bütün cihazları dinledim.... Verdiğiniz Paranın Hakkını Veren bir cihazdır Günlük kullanım için Mükemmeldir...

    Şayet ; Sesi kısık olduğunu düşünüyorsanız (BENCE YETERLİ SEVİYEDE) yanına SES İZOLASYONLU

    METAN ( * Neden Metan ?) Garantili Sennheiser cx 200 II street Kulaklık modelini alarak Çok Tatlı bir kombinasyon kurmuş olursunuz....


    * : Metan Firması şu ana kadar kullanım hatasını olan benden kaynaklanan sorunları bile görmeyerek kulaklıklarımı koşulşuz değiştirmişlerdir.. birnevi Kasko gibi..


    Lord Sparhawk ' Eksiğim varsa tamamlayınız Hocam Saygılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mc_technosoft

    Arkadaşlar Philips Alın Memnun kalacaksınız Nedenini Uzun Uzun yukarıda yazılmıştır....

    Ben Creative Zen M300(Bluetooth) olanını kullandım.... ama kullanım kolaylığı ve ses bakımdan philips 1 adım daha önde Creative'ler eskisi gibi değiller...(Maalesef)

    Gerçekten ses kalitesi bir yana Kullanım Kolaylığı kimi zaman herşeyden önde olmak durumunda SEVDİĞİMİZ PARÇAYI 1000lerce müzik arasından bulabilmek ve Onları ( Favorilere eklemek) zamanında dinleyebilmek önemlidir....

    Şu ana kadar Cowon Hariç bütün cihazları dinledim.... Verdiğiniz Paranın Hakkını Veren bir cihazdır Günlük kullanım için Mükemmeldir...

    Şayet ; Sesi kısık olduğunu düşünüyorsanız (BENCE YETERLİ SEVİYEDE) yanına SES İZOLASYONLU

    METAN ( * Neden Metan ?) Garantili Sennheiser cx 200 II street Kulaklık modelini alarak Çok Tatlı bir kombinasyon kurmuş olursunuz....


    * : Metan Firması şu ana kadar kullanım hatasını olan benden kaynaklanan sorunları bile görmeyerek kulaklıklarımı koşulşuz değiştirmişlerdir.. birnevi Kasko gibi..


    Lord Sparhawk ' Eksiğim varsa tamamlayınız Hocam Saygılar...

    Evet 60 lira civarına gayet güzel bir müzik çalar. Flac vs de çalıyor daha ne olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    Arkadaşlar birkaç hafta önce burada sansa clip'in ses karakteristiğinden memnun olmadığımı ve değiştirmek istediğimi yazmıştım. Sağolun ki hiçbiriniz bir kelam bile etmediniz. 3 yıldan fazladır kullandığım ilk jenerasyon sansa clip'im pili iyiden iyiye kendini bırakınca yeni bir arayışa girdim. Böyle küçük, başucu mp3 çaları olarak iyi yorumlarını okuduğum gogear raga'yı aldım sonunda karar verim. Sonuçta 60lira kaybım çok büyük olmazdı, beklentim de çok yüksek değildi. Iriver t10 alacaktım ama hem yüksek fiyatı hem de sıcak ses karakteristiği olduğunu okuduğumdan dolayı vazgeçtim. Fazla sıcak karakterli cihazları sevmiyorum. Net ses karakterli cihazlar tercihim.

    Bir üniversitemizin konservatuvarında öğretim elemanıyım, enstrüman yapımı eğitimi veriyoruz. Müzik kültürüm,kulağım vardır ama bir odyofil değilim, öyle bir iddiam yoktur.



    Neyse benim aldığım model sa3 serisi 3 jenerasyon. 2gb radyosuz.

     Philips Gogear Raga değerlendirmem ve sansa clip kıyaslaması


    Arkadaşlar şu anda vsonic gr06 kulaklık kullanıyorum. Müziği çalmaya başladığım an "vay be sansa'da bas diye birşey yokmuş" dedim. Özellikle bas meraklısı bir insan değilim bundan dolayı sansa'da ciddi rahatsızlık duymamıştım, ama philipste bariz güm güm hissediyorsunuz basları. Çok tok. Gerçekten sansa'da bas yokmuş.

    İkinci olarak beni en cezbeden özelliği frekans ayrımı oldu. Yani elinizdeki parça da kaliteliyse(flac, ape destekliyor) parçadaki baslar, midler ve tizleri çok çok net bir şekilde ayırıp verebiliyor. Sansada bu kesinlikle yoktu. Çoğu kişinin beğendiği flat sesi karakteristiğini ben sevmiyordum bana zevksiz, tatsız geliyordu. Ben temiz ve kaliteli vokalleri en net şekliyle duymayı sevdiğim için midleri biraz az ön planda olan kulaklıkları ya da ekolayzırla dengelenebilen mp3 çalarları severim. Çünkü Pink martini, Cesaria Evora, Ella Fitzgerald gibi vokalin çok iyi olduğu sanatçılar/gruplar değişmezim. Sansadaki düz ses karakteristiği teknik olarak en mükemmeli olabilir ama müzikal eğlence olarak bence tatsız sanki yağı, limonu konmamış salata gibi. Kulaklıklar da aynı şekilde. Neyse dediğim gibi bu alette frekans ayrımı çok net. Sansada hepsi bir karışık haldeydi ve detaylı müzikler işin içine girdimi karman çorman bir dinleme oluyordu. Raga da ise farklı, hele rapper's delight'ta uçtum resmen. Bir ekolayzır gibi baslar solda, midler ortada, tizler sada kafamın içinde orkestra yarattı. Bu bakımdan sansadan daha başarılı. Midleri bir tık ön planda ve vokalleri çok iyi veriyor. Tiz frekanslarda çok az zayıflığı var, ekolayzırla düzeltilebilir.

    3. en memnun kaldığım özellik ekolayzır yanıtı. Elbette bir trekstor vibez değil, ama ekolayzırı ayara çok iyi cevap veriyor. Sansayı bilirsiniz ekolayzır kesinlikle ellenmez çünkü dokunduğunuz anda iğrenç yapay bir ses verir, bütün karakteristiği bozar, rockbox falan yemez. Sansanın en sevmediğim özelliği buydu, şimdiye kadar ekolayzır tepkisi en kötü olan cihazdı. A818 de farklı değildi gerçi, ses karakterini sıcak, daha sıcak, daha az sıcak yapmaktan başka bir işe yaramıyordu, odun gibiydi benim için. Raga ise 1. jenerasyon creative zen'ime yakın bir karakter sergiliyor. Ayar aralıkları çok ince ve uyumlu. Çekinmeden sesi bozmadan ayar yapabilirsiniz. Öyle bir tık değiştrince sesi plastik gibi yapan aletlerden değil.

    Bunlar memnun kaldığım özellikleri oldu. Ben kişisel olarak 3 yıldır ne rockboxla, ne cx300le, um1le, gr06yla, ne grado sr80le istediğim canlı ve baharatlı ses karakteristiğini alamadığım sansa clip'e göre ses karakteristiğini daha çok beğendim raga'nın.

    Ses yüksekliği oldukça iyi. 31'e kadar çıkıyor 18 üstü dinlenilecek gibi değil iem ile. Boyu sansa ile aynı gibi , birkaç milim daha kısa, yarım cm daha geniş. Daha hafif ve ince. Clipteki, klipsi oldukça özleyecğeim gibi yürüyüş yaparken çok pratik oluyordu. Pil ömrü 22 saat verilmiş henüz test edemedim. 5 dakikalık şarjla 90 dakika çalma özelliği çok hoş olmuş. Full şarjı sansa'dan daha hızlı gibi.


    Kısaca sansa'ya göre özetlersem:

    -Basları fersah fersah daha belirgin. Oh be bas özlemişim resmen.
    -ses çıkış kalitesi sansadan belki -dikkat belki diyorum daha fazla kullanmam lazım kesin olmam için bariz fark yok- yarım tık geride, ama frekans ayrımı ve belirgin midleri ile çıkan nihai müzik karakteristiği bence daha iyi bir müzik keyfi sunuyor.
    -kullanımı çok basit ve bana menü olarak sansadan daha pratik ve rahat geldi. Özellikle de rockbox karmaşasından sonra. Sansadaki slide butonun gereksizliğine bir türlü alışamamıştım. Bunda herşey tık tık ayarlanıyor.
    -ses çıkış değerlerini bilmiyorum ama çok yüksek, büyük ihtimalle sansa clipten hallice yüksek.
    -fullsound diye bir özelliği var sesi rezalet hale getiriyor, default kapalı kalacak. Her türlü yapay efekte karşıyım.
    -frekans ayrımı ve ekolayzır cevabından dolayı aleti ister sıcak karakterli, ister net mid karakterli, ister tiz soğuk karakterli hale getirebiliyorsunuz sesi yapaylaştırmadan. Buna göre misal sony a818 hep sıcak olarak, sansa da sabit değişmeden donuk kalarak sıkıcıydı.
    -böyle bir alette klips olmaması bence eksiklik.
    -ucuz; bugün 4gb sansa clip+ 110 lira, bu cihaz 2gb 60 lira. Cep yakmıyor.


    Kendim de yıllardır kullanıyor olmama rağmen sansanın sonradan overrated bir cihaz haline geldiğini düşünüyordum hep. Kulak benim kulağım, teknik anlamda başarılı olabilir ama müzikal anlamda donuk, bir şeyleri eksikti. Philips bu açıdan bana daha zevkli geldi. Piyasadaki durumuna bakarak aşırı underrated bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Philips'e karşı bir önyargı var, biraz da haklı olarak. Philips bu tip cihazlarda ve kulaklıklarda genelde vasattır, ama bu aleti bir deneyin arkadaşlar. Ucuz zaten. Özellikle sansa'da benimki gibi bir noksanlık hisseden arkadaşlara, ya da bas seven kimselere şiddetle denemelerini öneririm. Analist bir insan değilseniz sansa clip'e göre daha memnun kalacağınızı zannediyorum.




    Merhaba,

    ben geçen gün bunun siyah renk radyolusunu aldım , ses maximum 16 ya kadar çıkıyor, siz 30 a kadar çıkıyor demişsiniz. bunu 30 a çıkarmanın bir yolu var mıdır? ben 16 dan yukarı çıkaramadım veya benimki bozuk mu acaba?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alphaville28

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    Arkadaşlar birkaç hafta önce burada sansa clip'in ses karakteristiğinden memnun olmadığımı ve değiştirmek istediğimi yazmıştım. Sağolun ki hiçbiriniz bir kelam bile etmediniz. 3 yıldan fazladır kullandığım ilk jenerasyon sansa clip'im pili iyiden iyiye kendini bırakınca yeni bir arayışa girdim. Böyle küçük, başucu mp3 çaları olarak iyi yorumlarını okuduğum gogear raga'yı aldım sonunda karar verim. Sonuçta 60lira kaybım çok büyük olmazdı, beklentim de çok yüksek değildi. Iriver t10 alacaktım ama hem yüksek fiyatı hem de sıcak ses karakteristiği olduğunu okuduğumdan dolayı vazgeçtim. Fazla sıcak karakterli cihazları sevmiyorum. Net ses karakterli cihazlar tercihim.

    Bir üniversitemizin konservatuvarında öğretim elemanıyım, enstrüman yapımı eğitimi veriyoruz. Müzik kültürüm,kulağım vardır ama bir odyofil değilim, öyle bir iddiam yoktur.



    Neyse benim aldığım model sa3 serisi 3 jenerasyon. 2gb radyosuz.

     Philips Gogear Raga değerlendirmem ve sansa clip kıyaslaması


    Arkadaşlar şu anda vsonic gr06 kulaklık kullanıyorum. Müziği çalmaya başladığım an "vay be sansa'da bas diye birşey yokmuş" dedim. Özellikle bas meraklısı bir insan değilim bundan dolayı sansa'da ciddi rahatsızlık duymamıştım, ama philipste bariz güm güm hissediyorsunuz basları. Çok tok. Gerçekten sansa'da bas yokmuş.

    İkinci olarak beni en cezbeden özelliği frekans ayrımı oldu. Yani elinizdeki parça da kaliteliyse(flac, ape destekliyor) parçadaki baslar, midler ve tizleri çok çok net bir şekilde ayırıp verebiliyor. Sansada bu kesinlikle yoktu. Çoğu kişinin beğendiği flat sesi karakteristiğini ben sevmiyordum bana zevksiz, tatsız geliyordu. Ben temiz ve kaliteli vokalleri en net şekliyle duymayı sevdiğim için midleri biraz az ön planda olan kulaklıkları ya da ekolayzırla dengelenebilen mp3 çalarları severim. Çünkü Pink martini, Cesaria Evora, Ella Fitzgerald gibi vokalin çok iyi olduğu sanatçılar/gruplar değişmezim. Sansadaki düz ses karakteristiği teknik olarak en mükemmeli olabilir ama müzikal eğlence olarak bence tatsız sanki yağı, limonu konmamış salata gibi. Kulaklıklar da aynı şekilde. Neyse dediğim gibi bu alette frekans ayrımı çok net. Sansada hepsi bir karışık haldeydi ve detaylı müzikler işin içine girdimi karman çorman bir dinleme oluyordu. Raga da ise farklı, hele rapper's delight'ta uçtum resmen. Bir ekolayzır gibi baslar solda, midler ortada, tizler sada kafamın içinde orkestra yarattı. Bu bakımdan sansadan daha başarılı. Midleri bir tık ön planda ve vokalleri çok iyi veriyor. Tiz frekanslarda çok az zayıflığı var, ekolayzırla düzeltilebilir.

    3. en memnun kaldığım özellik ekolayzır yanıtı. Elbette bir trekstor vibez değil, ama ekolayzırı ayara çok iyi cevap veriyor. Sansayı bilirsiniz ekolayzır kesinlikle ellenmez çünkü dokunduğunuz anda iğrenç yapay bir ses verir, bütün karakteristiği bozar, rockbox falan yemez. Sansanın en sevmediğim özelliği buydu, şimdiye kadar ekolayzır tepkisi en kötü olan cihazdı. A818 de farklı değildi gerçi, ses karakterini sıcak, daha sıcak, daha az sıcak yapmaktan başka bir işe yaramıyordu, odun gibiydi benim için. Raga ise 1. jenerasyon creative zen'ime yakın bir karakter sergiliyor. Ayar aralıkları çok ince ve uyumlu. Çekinmeden sesi bozmadan ayar yapabilirsiniz. Öyle bir tık değiştrince sesi plastik gibi yapan aletlerden değil.

    Bunlar memnun kaldığım özellikleri oldu. Ben kişisel olarak 3 yıldır ne rockboxla, ne cx300le, um1le, gr06yla, ne grado sr80le istediğim canlı ve baharatlı ses karakteristiğini alamadığım sansa clip'e göre ses karakteristiğini daha çok beğendim raga'nın.

    Ses yüksekliği oldukça iyi. 31'e kadar çıkıyor 18 üstü dinlenilecek gibi değil iem ile. Boyu sansa ile aynı gibi , birkaç milim daha kısa, yarım cm daha geniş. Daha hafif ve ince. Clipteki, klipsi oldukça özleyecğeim gibi yürüyüş yaparken çok pratik oluyordu. Pil ömrü 22 saat verilmiş henüz test edemedim. 5 dakikalık şarjla 90 dakika çalma özelliği çok hoş olmuş. Full şarjı sansa'dan daha hızlı gibi.


    Kısaca sansa'ya göre özetlersem:

    -Basları fersah fersah daha belirgin. Oh be bas özlemişim resmen.
    -ses çıkış kalitesi sansadan belki -dikkat belki diyorum daha fazla kullanmam lazım kesin olmam için bariz fark yok- yarım tık geride, ama frekans ayrımı ve belirgin midleri ile çıkan nihai müzik karakteristiği bence daha iyi bir müzik keyfi sunuyor.
    -kullanımı çok basit ve bana menü olarak sansadan daha pratik ve rahat geldi. Özellikle de rockbox karmaşasından sonra. Sansadaki slide butonun gereksizliğine bir türlü alışamamıştım. Bunda herşey tık tık ayarlanıyor.
    -ses çıkış değerlerini bilmiyorum ama çok yüksek, büyük ihtimalle sansa clipten hallice yüksek.
    -fullsound diye bir özelliği var sesi rezalet hale getiriyor, default kapalı kalacak. Her türlü yapay efekte karşıyım.
    -frekans ayrımı ve ekolayzır cevabından dolayı aleti ister sıcak karakterli, ister net mid karakterli, ister tiz soğuk karakterli hale getirebiliyorsunuz sesi yapaylaştırmadan. Buna göre misal sony a818 hep sıcak olarak, sansa da sabit değişmeden donuk kalarak sıkıcıydı.
    -böyle bir alette klips olmaması bence eksiklik.
    -ucuz; bugün 4gb sansa clip+ 110 lira, bu cihaz 2gb 60 lira. Cep yakmıyor.


    Kendim de yıllardır kullanıyor olmama rağmen sansanın sonradan overrated bir cihaz haline geldiğini düşünüyordum hep. Kulak benim kulağım, teknik anlamda başarılı olabilir ama müzikal anlamda donuk, bir şeyleri eksikti. Philips bu açıdan bana daha zevkli geldi. Piyasadaki durumuna bakarak aşırı underrated bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Philips'e karşı bir önyargı var, biraz da haklı olarak. Philips bu tip cihazlarda ve kulaklıklarda genelde vasattır, ama bu aleti bir deneyin arkadaşlar. Ucuz zaten. Özellikle sansa'da benimki gibi bir noksanlık hisseden arkadaşlara, ya da bas seven kimselere şiddetle denemelerini öneririm. Analist bir insan değilseniz sansa clip'e göre daha memnun kalacağınızı zannediyorum.




    Merhaba,

    ben geçen gün bunun siyah renk radyolusunu aldım , ses maximum 16 ya kadar çıkıyor, siz 30 a kadar çıkıyor demişsiniz. bunu 30 a çıkarmanın bir yolu var mıdır? ben 16 dan yukarı çıkaramadım veya benimki bozuk mu acaba?

    Bendeki 3. jenerasyon sa3 modeli, seste kısıtlama yok.

    Sizeki hangisi? Yeni modellerde ses kısıtlaması var galiba, ses ayarlarından kurcalayın olmuyorsa iade edin ya da elde çıkarmak en mantıklısı. 3. jenerasyon tavsiye ederim. Gerçi bendeki 30a kadar çıkıyor ama kulakiçi kulaklıkla dinlediğimden 16-17i neredeyse hiç geçmedim ses çok fazla yüksek oluyor. En kötü ihtimalle bir kulakiçi kulaklık edinin.




  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Şuan araştırdım ama 3. nesil bulmak zor, hep SA4 var.

    Ses kalitesi olarak çok fark eder mi, mid-tiz olarak en çok ?

    Birkaç kademe ses şiddeti çok farketmez, midler aynı kalitede ise benim için problem değil.
  • 4. nesil kullanmadım bir şey diyemem. Ses kalitesinin aynı olacağını tahmin ediyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.