Şimdi Ara

philips dvp 5960/12 incelemesi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
0
Favori
27.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 2 GB memory stick ile tam süper film izleyebiliyorum. Ama 60 GB lik USB disk i görmüyor. Bu disk NTFS formatında. 2 GB lik FAT32 formatında eski bir USB disk ile de denedim onuda görmedi. Konutu bilen ve USB disk kullanan arkadaşlar nasıl yaptıklarını veya benim neden yapamadığımı açıklayabilirlermi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enaktas

Ben 2 GB memory stick ile tam süper film izleyebiliyorum. Ama 60 GB lik USB disk i görmüyor. Bu disk NTFS formatında. 2 GB lik FAT32 formatında eski bir USB disk ile de denedim onuda görmedi. Konutu bilen ve USB disk kullanan arkadaşlar nasıl yaptıklarını veya benim neden yapamadığımı açıklayabilirlermi.

Ben ozel bisey yapmadim 320gb wd i aldim direk bagladim problem olmadi hdd fabrika cikisi fat32 idi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: NEWfriend

@TriNeO,
    Arkadaşım,benim 5960'da CD okurken işitilen bir ses yok.
    Ancak gidip kulağını cihaza dayarsan,sinek vızıltısı gibi bir ses
    duyulması,bu tip cihazlarda normal sayılmalı.Hatta,5960 ın CD okuma
    sesi,bilgisayarın CD okuma sesinden bile az.İsterseniz,yakınınızdaki
    bir arkadaşınızın cihazıyla mukayese edin,veya güvenebileceğiniz,
    işinin ehli bir servise gösterin.
    Saygılar,sevgiler...

Ses öyle çok rahatsız edici bir ses değil.. Fazla gürültülü de değil.. Ama Pioneer.da bu ses yoktu.. Bu konuyu belirtmemin sebebi bazı insanları bu sesten rahatsızlık duyabilmesi..Keza aynı ses Voxline cihazdada var..

PC onusunda haklısın.. Pc.de ki ses daha fazla..
  • Bende 1 aylık arayışın sonunda Caddebostan'daki Philips bayisinde tam ümidimi kesmişken buldum.
    Cihazın tedariğinde sorun varmış. Çok az sayıda gelip hemen tükeniyor. Tavsiyem yetkili bayilere bakmanız.
    Şansa bazen bulunabiliyor.
  • Selamlar,
    Bu DTS desteği yok konusunda bir açıklama yapmak istedim.
    Cihaz DTS kayıtlı DVD'leri başarılı bir şekilde oynatıyor ve digital olarak bağlı receiver'ınızın DTS desteği varsa (Ki olmayanı bulmak çok zor) oldukça kaliteli bir şekilde DTS dinleyebiliyorsunuz. DTS ile ilgili cihaz DTS bir kaydı decode edip PCM olarak vermiyor. Eğer DTS desteği yok ile bu kastediliyorsa evet DTS çözümleyemiyor. Bu arada hafta sonu bir test daha yaptım. Aynı anda cihazı Plasma ve Projektöre bağladım. Benim dertlerimden biri de pek çok HDMI çıkışlı DVD player HDMI çıkışı aktif hale getirilince Component'ten kaliteli görüntü vermez hale geliyor. Biraz kurcalayınca HDMI'dan 720p alırken componentten 625p almayı başardım. İki tarafta da oldukça kaliteli bir görüntü alabildim. Bu testten de oldukça başarılı bir şekilde geçti kısaca. Daha kaliteli playerlar bulunabilir ama 200 YTL altına bu kalitede ve USB destekli pek bir alternatifi bence halen daha yok.
    Tşk.

quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Bu topic'i gördüğüm iyi oldu. Hemen ilgilenen arkadaşlara anlatayım da siz de pişman olmayın!

Philips 5960/12'yi aldığıma da bin pişman oldum!

DTS desteği bile yok biliyormuydunuz.

Üstelik HDMI çıkışı da kaliteli değil. Görüntü yükseltme işlemi yaptığında da görüntü daha kötü oluyor. Bu arada Pioneer 436 XDE 109 ekran plazma kullanıyorum.

Yavaş çalışan bir DVD Player.

Dixv filmlerde de alt yazıların çoğu sorun çıkarıyor yazılımdan dolayı.

Uzaktan kumandasının görüş açısı çok dar. Ayrıca Philips Dvd'ler de genel sorun olan Dvd Eject düğmesi yok o işlem için 4-5 saniye stop tuşuna basılı tutuyorsunu. Yani Eş... gibi bekleyeceksiniz. Çok sinir bozucu.

Philips'te sadece geçen senelerin ürünü olan ve aynı zaman da Dts ile SACD çalan 720 SA dan başkası bence alınacak bir ürün değil. Zaten oda üretimden kalktı.

Özellikle son zamanlarında anlaşma yüzündenmidir yoksa maaliyet düşürüp yem ürün üretmek mantığıylamıdır nedir bilmiyorum çoğu ürününde DTS yok!

Bence Pioneer bu konuda bir numara.

Hiç sorunsuz.

Çok hızlı okuyor.

Hiç ama hiç bir kez bile okuma sorunu yaşatmıyor.

Binlerce film seyrettim. Bir an dahi atlama ve sorun yapmadı.

Ayrıca Divx filmlerde de sorunsuz altyazı ve oynatma yapıyor.

Bende imzamdakilerle birlikte 5960'da dahil 4 adet Dvd player var. 2'si Pioneer zaten biri medarı iftarım olan 868Avi-s diğeri 380-s diğeri de 720 Sa Philips. Ama 5960'ı kullanmak bile istemediğim için kutusunda duruyor. İsteyene de 170 Ytl'ye satabilirim.

Önemle uyarıyorum. Bu hususlara dikkat edin.

Saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: CABBARS

PHİLİPS HAKKINDA YA ARKADAŞLAR ISRARLA ALMAYIN DİYORUM PHİLPSİN USB DEN HER HANGİ BİR DİVX GÖSTERME ÖZELLİGİ OLMADIĞINI PHİLİPS MÜŞTERİ HİZMETLERİ SÖYLÜYOR SAF OLMAYIN ARAYIN KONUŞUN ONLARLA PROFOSYONEL İNSANLAR BİR KAÇ KİŞİ ÇIKMIŞ PHİLİPSİN KENDİ ÖZELLİGİNDE OLMAYAN BİR SEYİ YAPTIK DİYORLAR İYİ DÜŞÜNÜN MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARAYIN PİŞMAN OLMAYIN

ya arkadaşım sende gerçekten piskolojik bir sorun var daha bir kaç gün önce ben dahil birçok arkadaş usb den divx film seyrettiğni söyledi hiç mi kafan basmıyor bunlara daha ne diyorsun sen
  • quote:

PHİLİPS HAKKINDA YA ARKADAŞLAR ISRARLA ALMAYIN DİYORUM PHİLPSİN USB DEN HER HANGİ BİR DİVX GÖSTERME ÖZELLİGİ OLMADIĞINI PHİLİPS MÜŞTERİ HİZMETLERİ SÖYLÜYOR SAF OLMAYIN ARAYIN KONUŞUN ONLARLA PROFOSYONEL İNSANLAR BİR KAÇ KİŞİ ÇIKMIŞ PHİLİPSİN KENDİ ÖZELLİGİNDE OLMAYAN BİR SEYİ YAPTIK DİYORLAR İYİ DÜŞÜNÜN MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARAYIN PİŞMAN OLMAYIN

merhabalar,

Bu konunun çeşitli yerlerinde;cihazı bizzat deneyerek olumlu
    görüşlerini belirtmiş birçok arkadaşa rağmen;sn.CABBARS'ın
    forum nezaket kurallarını hiçe sayarak bağıra-bağıra
    (mesajlarını büyük harflerle yazmakta ısrar ediyor)
    cihazı karalamaya çalışmasına bir anlam veremiyorum.
    Hem de,dayanak olarak kendi deneyimlerini değil de,PHILIPS
    müşteri hizmetlerini referans göstererek!!!
    Hangi aklı başında bir firma yetkilisi,kendi ürettiği cihazı
    kötüler?Müşteri hizmetlerindeki görevli,tek-tek tüm cihazların
    özelliklerini,ayrıntılı bir şekilde bilmeyebilir.
    Ben de cihazımı alma aşamasında çeşitli firma satış elemanlarına
    ''bu cihaz USB port'tan medya dosyası oynatıyor mu?'' dediğimde,
    çoğu yüzüme bön-bön baka kalıyordu!!!
    Belli ki,adamların daha USB port'un neye yaradığından bile haberleri
    yoktu.Bu bahsettiğim firmaların içinde;bilgisayar donanımı satanlar
    bile vardı.Hatta,piyasada çok yaygın mağazalar zinciri bulunan,
    ''Teknoloji''ürünleri alanında iddialı bir büyük firmanın
    satış görevlileri de bunlara dahil!!!
    Kısacası;bence,bir ürün satın alınırken,birçok kıstas göz önünde
    bulundurulmalı.Maalesef bizler,bu kıstaslardan ''fiyat''ı,birinci
    sıraya koyuyoruz.Tabii,sonuçta,genellikle yanılıyoruz.
    Bence;''işimi görebilecek fiyat/performans oranına sahip en ucuz ürün'',
    en iyisidir...
    Demiyorum ki;''en pahalı mal en iyisidir'' veya ''en ucuz mal,
    en kötüsüdür''
    Konu DVD/DIVX oynatıcılar olduğu için şunu söyleyebilirim;
    Daha ucuz bir cihazda,pahalı olandan daha güzel bir özellik olabilir.
    Ama biz,kendi beklentilerimizi karşılayan,genel kabul görmüş belirli
    kıstaslara cevap veren,fiyat/performans oranı bizce en iyi cihazı
    seçmeliyiz.Şahsen ben,cihazımı almadan bir-birbuçuk ay forumlarda,piyasada
    araştırma yaptım.Diğer markaları da,en ucuzundan,en pahalısına
    didik-didik inceledim.5960 ile aynı özellikere sahip gibi görünen,
    hatta,dış görünüşü daha hoş,piyasada bayağı isim yapmış bir cihazı
    140-150 YTL.ye bile alabilirdim.Ama,o cihaz hakkında bağımsız,belli
    bir markaya çalışmayan elektronik servislere danıştığımda,''Abi,o markalarda
    okuyucu kafa arızası fazla çıkıyor''dedi ve beni o cihazdan vaz geçirdi.
    Başka bir bilgisayarcı arkadaşıma danıştığımda bana,''LG,SAMSUNG,PHILIPS''
    Optik okuyuculu cihazlarda sorun yaşamadıklarını söyleyince,o an tercihim
    PHILIPS oldu.Hemen ''Teknosa'ya gidip,ellerinde kalan son ürünü aldım.
    Sonuçta,işime yaramayacak birsürü özelliği
    olan cihazlara değil,benim kriterlerime en uygun(tamamen uygun olmayabilir)
    cihazı seçtim.İyi ki de, seçmişim,kumandasının zayıflığı hariç,
    cihazımdan çok memnunum.Kumandanın zayıflığını da,yine bu forumlardaki
    üstat arkadaşların fikirleri ve yazılım destekleriyle aşmış durumdayım.
    Üzerine basa-basa tekrar ediyorum;''Cihaz,kullanım kılavuzunun 144 üncü
    sayfasındaki ''USB'den,desteklenen medyalarının(DIVX/JPG/MP3/MPG,v.b.)
    oynatılması DAHİL!,spesifikasyonlarında yazan ve de benim deneyebildiğim
    tüm işlevleri çatır-çatır yerine getiriyor.
    Cihazı almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem;bulabilirlerse bu fiyat aralığında
    alınabilecek bir ürün.Haaa,aynı işi yapar gibi gözüken,daha ucuzu yok mudur?
    Belki vardır ama,onun takdirini de,sizlere bırakıyorum.Çünki ben,
    iki sene önce 20-30 Milyona(şimdi 20-30 YTL)tamah edip uydu alıcılarımdan
    birini ucuzca seçtim,halen pişmanım.Ne demişler;''ucuz etin yahnisi yavan olur''!!!

Saygılar,sevgiler...

• quote:

Diyecek bisey bulamiyorum artik !

Aksam firsat bulursam dijital fotograf makinasi ile video cekip buraya koyacam, usbden divx video oynatiyormu oynatmiyormu diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mir -- 19 Mart 2007; 18:03:11 >
  • cabbars arkadışımızın bence tedaviye ihtiyacı var yada cihazımızı noter huzurunda test edip onaylatmak lazım başka türlü ikna olmayacak galiba arkadaşımız
  • arkadaşlar ha bu sorunu bir arkadaş yazılımla filan çözmüş olabilir bir şey demiyorum ama sıfır aldınızda böyle bir desteği yok yani sıfır makinanızı il günden güncelleme yüklüyorsuz ne kadar sağlıklı siz düşünün ayrıca philipste görüştüğüm kişi müşteri temsilcisi değil müşteri hizmetlerinin telini verdiği türkiye teknik servis sorumlusu bilmiyorum benimi aldattılar niye yalan söylesinler ayrıca diyorumki usb desteği çaşışsada diğer özellikleri hoş değil yazıyı filmin ortasına basıyor hd cd oynatmıyor kumada fonksiyonu çok kötü arkadaşlar buna bilene güncellem yazmışlar yani o zaman cihazı siz yapın philips ne yapıyor anlamıyorum. bu cihazda usb den divx oynatma yok ..... yazılım varsa ki ben inanmıyorum yinede sizi tebrik ederim .........
  • quote:

arkadaşlar ha bu sorunu bir arkadaş yazılımla filan çözmüş olabilir bir şey demiyorum ama sıfır aldınızda böyle bir desteği yok yani sıfır makinanızı il günden güncelleme yüklüyorsuz ne kadar sağlıklı siz düşünün ayrıca philipste görüştüğüm kişi müşteri temsilcisi değil müşteri hizmetlerinin telini verdiği türkiye teknik servis sorumlusu bilmiyorum benimi aldattılar niye yalan söylesinler ayrıca diyorumki usb desteği çaşışsada diğer özellikleri hoş değil yazıyı filmin ortasına basıyor hd cd oynatmıyor kumada fonksiyonu çok kötü arkadaşlar buna bilene güncellem yazmışlar yani o zaman cihazı siz yapın philips ne yapıyor anlamıyorum. bu cihazda usb den divx oynatma yok ..... yazılım varsa ki ben inanmıyorum yinede sizi tebrik ederim .........

Firmware update yapmadan once 256mb kingston datatraveller ile 1-2 video klip yukleyip denemistim ve gene divxleri oynatmisti ancak 320gb hdd yi firmware update yaptiktan sonra denedim...

• CABBARS arkadaşın derdi nedir anlayamadım ama tanıyanlar bilir, hiç bir firma ile alakam yoktur..

Cihazı bizzat kullandım ve test ettim.. Kutudan çıktığı haliyle USB'DEN FİLM OYNATMA YÖNÜNDE HİÇ BİR SIKINTISI YOK! Bende bağırarak yazayım ki CABBARS arkadaş anlasın! USB'den DIVX OYNUYOR!!

Diğer taraftan, kalite, işçilik ve diğer nitelikleri açısından mükemmel olmasa da parasının hakkını verecek bir cihaz olduğunu düşünüyorum.. Yazılımla ilgili tüm sorunları aşılabilseydi daha iyi olacaktı..

Aynı özelliklerde daha ucuz markalarda bulmak mümkün.. Ancak 720sa ile 3 yıldır birlikteliğim sırasında gördüm ki, benimle aynı tarihlerde başka marka oynatıcı alan çoğu arkadaşın kullandıkları cihazlar öyle veya böyle kullanım dışı kaldı.. Kısacası bu işlerde marka önemli bir faktör...

Bu cihazı deneyip tatmin olmayan arkadaşların üst sınıf cihazlarla karşılaştırma yapmalarını da pek anlamlı bulmuyorum.. Örneğin Pioneer ile Philips çok benzer anakart kullanıyorlar ve yurtdışında çok yakın fiyatlarda satılıyor.. ancak Türkiye'de sağolsun distributör firma %300 kar etmeyi seviyor.. Dolayısıyla "pahalı ve iyidir" imajı veriyor. Aynı kanıda olmadığımı söylemeliyim.

Sevgiler..

• quote:

Orjinalden alıntı: metepe

CABBARS arkadaşın derdi nedir anlayamadım ama tanıyanlar bilir, hiç bir firma ile alakam yoktur..

Cihazı bizzat kullandım ve test ettim.. Kutudan çıktığı haliyle USB'DEN FİLM OYNATMA YÖNÜNDE HİÇ BİR SIKINTISI YOK! Bende bağırarak yazayım ki CABBARS arkadaş anlasın! USB'den DIVX OYNUYOR!!

Diğer taraftan, kalite, işçilik ve diğer nitelikleri açısından mükemmel olmasa da parasının hakkını verecek bir cihaz olduğunu düşünüyorum.. Yazılımla ilgili tüm sorunları aşılabilseydi daha iyi olacaktı..

Aynı özelliklerde daha ucuz markalarda bulmak mümkün.. Ancak 720sa ile 3 yıldır birlikteliğim sırasında gördüm ki, benimle aynı tarihlerde başka marka oynatıcı alan çoğu arkadaşın kullandıkları cihazlar öyle veya böyle kullanım dışı kaldı.. Kısacası bu işlerde marka önemli bir faktör...

Bu cihazı deneyip tatmin olmayan arkadaşların üst sınıf cihazlarla karşılaştırma yapmalarını da pek anlamlı bulmuyorum.. Örneğin Pioneer ile Philips çok benzer anakart kullanıyorlar ve yurtdışında çok yakın fiyatlarda satılıyor.. ancak Türkiye'de sağolsun distributör firma %300 kar etmeyi seviyor.. Dolayısıyla "pahalı ve iyidir" imajı veriyor. Aynı kanıda olmadığımı söylemeliyim.

Sevgiler..

@metepe,
    Saygılar üstat...
    Aklın yolu birdir.
    Yazdıklarının her kelimesine gönülden katılıyorum...

• quote:

CABBARS arkadaşın derdi nedir anlayamadım ama tanıyanlar bilir, hiç bir firma ile alakam yoktur..

Sevgiler..

Benim usb den film oynatirken bazi filmlerde soyle bir sıkıntım var :
    film herhangi bir yerinde (ayri ayri 2 filmde basima geldi) framerate dusuyor seste ve goruntude takilmalar meydana geliyor, bu 10-15 sn civari oluyor ve filmin geri kalan hic bir yerinde boyle birsey olmuyor hani film in kalitesi yuksek ondan yapiyor desem film in tumune baktigimizda birsey yok...
    kullandigim hdd wd mybook 320 gb
    bu konuda bir fikri olan var mi ?

• Eğer USB'den aktarılan veri miktarı çok fazla ise takılma olması doğal.. Bildiğim kadarıyla cihaz USB 1.0 destekliyor ve framerate, çözünürlük gibi bazı noktalarda bant genişliği yetersiz kalıyor..
  • sanırım bu cabbar adlı kişi insanların kendisine cevap verilmesinden zevk alan, insanların aşağılaması ve terslemesiyle tatmin olan, çevresinde itibar görmeyen ve bu şekilde diyalog kurabilen tabiatta bir insan. Lütfen cevap vermeyelim, çünkü sanırım yaşı da küçük ve laftan anlamıyor. Biz yazdıkça eğleniyor da olabilir.

Bu kadar insanı yalancılıkla itham ediyor, bu forumun bir modu yok mudur yahu?

Ben kendim de yapmamış, gözlerimle görmemiş olsam inanacam nerdeyse.. Kutusundan çıkardım ve hem SD hem de HDD bağlayarak filim seyrettim. Yazılım falan da güncellemedim. Hey allahım yarabbim...

quote:

arkadaşlar ha bu sorunu bir arkadaş yazılımla filan çözmüş olabilir bir şey demiyorum ama sıfır aldınızda böyle bir desteği yok yani sıfır makinanızı il günden güncelleme yüklüyorsuz ne kadar sağlıklı siz düşünün ayrıca philipste görüştüğüm kişi müşteri temsilcisi değil müşteri hizmetlerinin telini verdiği türkiye teknik servis sorumlusu bilmiyorum benimi aldattılar niye yalan söylesinler ayrıca diyorumki usb desteği çaşışsada diğer özellikleri hoş değil yazıyı filmin ortasına basıyor hd cd oynatmıyor kumada fonksiyonu çok kötü arkadaşlar buna bilene güncellem yazmışlar yani o zaman cihazı siz yapın philips ne yapıyor anlamıyorum. bu cihazda usb den divx oynatma yok ..... yazılım varsa ki ben inanmıyorum yinede sizi tebrik ederim .........

• quote:

Eğer USB'den aktarılan veri miktarı çok fazla ise takılma olması doğal.. Bildiğim kadarıyla cihaz USB 1.0 destekliyor ve framerate, çözünürlük gibi bazı noktalarda bant genişliği yetersiz kalıyor..

Evet bende boyle dusunuyorumda, bu durumda filmin geri kalan yerlerinde zaman zaman boyle yapmasini beklerim ancak yapmiyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mir

quote:

Eğer USB'den aktarılan veri miktarı çok fazla ise takılma olması doğal.. Bildiğim kadarıyla cihaz USB 1.0 destekliyor ve framerate, çözünürlük gibi bazı noktalarda bant genişliği yetersiz kalıyor..

Evet bende boyle dusunuyorumda, bu durumda filmin geri kalan yerlerinde zaman zaman boyle yapmasini beklerim ancak yapmiyor...

ben de USB üzerinde yüksek framerate'li ve hareketli filimlerde zaman zaman kesilme yaşıyorum. USB'nin hızı yeterli gelmiyor. böyle durumlarda filmi CD-/+RW veya DVD-/+RW medyaya yazmak daha mantıklı
  • quote:

quote:

Her zaman öyle olması gerekmez.. Divx fimlerde yapısı gereği sadece değişen görüntüler veri olarak aktarılır.. Örneğin yakın plan bir yüzün konuşmasını izliyorsanız temel olarak ağız hareketleri ile ilgili az bir miktar veri akışı olacaktır. Ancak bir manzara görüntüsünde sürekli sağa sola dönen bir kamera açısında neredeyse tüm frame'lerde ciddi değişiklikler olacağından akacak veri miktarıda ciddi boyutta artar..

Olasılıklardan birisi bu.. Diğer bir olasılık ise diskin tampon belleğinin veri akışına yetişememesi..

Aslında bu sorun wireless destekli HD player'larda da bariz ortaya çıkıyor.. Gösterilen neden aynı şekilde bant genişliğinin yetersiz kalması..

• quote:

quote:

quote:

Her zaman öyle olması gerekmez.. Divx fimlerde yapısı gereği sadece değişen görüntüler veri olarak aktarılır.. Örneğin yakın plan bir yüzün konuşmasını izliyorsanız temel olarak ağız hareketleri ile ilgili az bir miktar veri akışı olacaktır. Ancak bir manzara görüntüsünde sürekli sağa sola dönen bir kamera açısında neredeyse tüm frame'lerde ciddi değişiklikler olacağından akacak veri miktarıda ciddi boyutta artar..

Olasılıklardan birisi bu.. Diğer bir olasılık ise diskin tampon belleğinin veri akışına yetişememesi..

Aslında bu sorun wireless destekli HD player'larda da bariz ortaya çıkıyor.. Gösterilen neden aynı şekilde bant genişliğinin yetersiz kalması..

ok ..
    Bu arada 5960 icin yaptigin son firmware de tv de cikan ses kontrol semasinin kayik cikmasina bir cozum yok galiba ?Birde yazi font unu degistirebiliyormuyuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mir -- 21 Mart 2007; 9:53:29 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.