Şimdi Ara

PHILIPS DVDP3260 USB 2.0 DVD PLAYER EN İYİ FİRMWARE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çok teşekkür ederim yorumlarınız için..peki bu component bağlantı nasıl oluyor arkadaşlar??mesela ben şuan ki dvd playerimi normal eski tip 3 renkli kabloyla bağladım.ama component nedir bilmiyorum tüplü tvlerde oluyormu component??kusura bakmayın bu konuda biraz bilgi yetersizliğim var
  • quote:

Orjinalden alıntı: [S]ensei

Upscale özelliğinden genelde herkes memnun. Bizim playerlar bunu yapmıyor. Sırf bu sebepten HDMI'lı bir player almak istiyorum. Sürekli divx film ve dizi izliyorum. Şuan scart ile bağlı ama componentle bağla upscale gerekmez diyorsanız kablo alırım.

Componentle zaten upscale yapılıyor.. Aradaki görüntü kalitesine göre siz karar verin..İzlenilen film HDDVD veya Blueray olmayınca görüntü kalitesi gerçek 720p veya 1080p olmuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: cahit.as

çok teşekkür ederim yorumlarınız için..peki bu component bağlantı nasıl oluyor arkadaşlar??mesela ben şuan ki dvd playerimi normal eski tip 3 renkli kabloyla bağladım.ama component nedir bilmiyorum tüplü tvlerde oluyormu component??kusura bakmayın bu konuda biraz bilgi yetersizliğim var

arkadasım componenet kablo 3 renkten olusuyor yesıl kırmızı mavı kablodan olusuyor bu kabloların her bırı zaten goruntunun olusmasında temel etken olan renklerı tv ye ayrı ayrı verdıgı ıcın kalıtelı bı kablo gorevı verıyor ,,, sızdekı kablo ıse sanırım sarı kırmızı beyaz bunlardan sarı olan goruntuyu kırmızı olan sag sesı beyaz olan sol sesı aktarır yanı stereo ses aktarımını saglar ,, su anda sızın tuplu tv nızın cozunurlugu 700 e 500 falandır bu kabloda sızın televızyonunuza maksımum cozunurlukte yayın vermenızı saglıyacak kapasıtede bı kablodur ,, ama tv nız lcd yada plazma olsaydı bu kablo ıle hd yada full hd goruntu veremezsınız hd yada full hd goruntu vermenız ıcın component yada hdmı 1.3 kablo temın etmenız gerekmektedır ,,

sıze cok guzel ve basıt bı ornek vereyım elınıze bı kagıt kalem alın ve uzun kenarı 19 cm olan dıkey kenarı 11 cm olan bı dıkdortgen cızın bu dıkdortgenı 1920 ye 1080 cozunurlugunde bı lcd olarak dusunun ,, evımızde kullandıgımız yayın kablolu tv yada dıgıturk yada uydu olsun bunlardan alıcagımız goruntu cozunurlugude maksımum 800 e 600 dur ,, sımdı az once cızdıgımız dıkdortgenın ıcıne tam ortasına denk gelıcek sekılde uzun kenarı 8 cm dıkey kenarı 6 cm olan bı dıkdortgen daha cızın ,, cızdıysenız buyuk dıkdortgenın cızgılerı ıle ıcerıdekı kucuk dıkdortgenın arasındakı mesafe kadar tv nızde dagılma meydana gelecektır ,, bunun ıcın televızyonunuza ps3 , pc , blueray baglamıcaksanız ,, sadece kablo tv yada uydu yada dıgıturk kullanıcaksanız plazma almanız daha mantıklıdır bunu da aynı cızdıgım dıkdortgen mantıgı ıle yaparak anlıyabılırız ,,

uzun kenarı 10 cm olan dıkey kenarı 8 cm olan bı dıkdortgen cızın bu dıkdortgenı 1024 ye 768 cozunurlugunde bı plazma olarak dusunun ,, evımızde kullandıgımız yayın kablolu tv yada dıgıturk yada uydu olsun bunlardan alıcagımız goruntu cozunurlugude maksımum 800 e 600 dur ,, sımdı az once cızdıgımız dıkdortgenın ıcıne tam ortasına denk gelıcek sekılde uzun kenarı 8 cm dıkey kenarı 6 cm olan bı dıkdortgen daha cızın ,, cızdıysenız buyuk dıkdortgenın cızgılerı ıle ıcerıdekı kucuk dıkdortgenın cizgileri arasındakı mesafe full hd lcd tv ye gore daha az oldugundan plazmanızdakı dagılma full hd lcd tv ye gore cok daha az olacaktır ,, bu yuzden standart yayın ıcın ınce ve buyuk bı tv almak ıstıyorsanız plazma almanız daha mantıklı ,,

• EASTWOOD1981 kardeş ellerin dert görmesin uğraşmış yazmışsın bukadar çok çok teşekkür ederim gerçekten
    tvnin üstünde yazan bir iki terim var onların anlamını merak ediyordum akşam sorarım artık size.
    tekrar çok teşekkür ederim..
  • Sony KP-FX532M91 - 53" Multisystem TV

53" Projection TV Wega Engine Model
    DRC-MF (1250/100/Prog)
    Multi HD Ready (1080i/720p/576p/480p)
    Super Luminance Picture
    AR Coating
    Digital Quick Focus
    1st Surface Mirror
    3D Digital Comb Filter (PAL/NTSC)
    3D Digital Noise Reduction
    Block Noise Reducer
    DRC Cinema Mode
    HD/DVD Input
    PAP (2 Tuner)
    BBE
    High Voltage Regulator
    Specifications:

Dimensions(w/h/d, mm): 1136x1438x666
    Weight (kg): 86
    Multi TV System (BG,I,DK,M)
    Stereo: NICAM, A2
    Fine Tuning
    Auto Program
    OSD: E/CH/AR
    Text: English, Arab, Persian
    1 (Front) 3 (Rear)-AV IN
    2-DVD Component (Rear)
    1-RGB (Rear)
    1-S Terminal (Front)
    1-S Terminal (Rear)
    Audio Power (W): 15 + 15
    Surround Type: T/SM
    3 Way 6 Speaker

Valla bizim bu cihazda yukarda yazdıgı gibi 1080i özelliği mevcutmuş çok şaşırdım basit tüplü bir tv biliyordum.
    ayrıca EASTWOOD1981 arkadaşımın yazdığı gibi arka panelde component bağlantı için yeşil kırmızı mavi girişlerde mecvut
    son bir soru sorayım arkadaşlar benim bu tvden maximum görüntü kalitesi sağlayabilmem için hangi özelliklerdeki divx playeri almam gerekir

• quote:

Orjinalden alıntı: cahit.as

Sony KP-FX532M91 - 53" Multisystem TV

53" Projection TV Wega Engine Model
    DRC-MF (1250/100/Prog)
    Multi HD Ready (1080i/720p/576p/480p)
    Super Luminance Picture
    AR Coating
    Digital Quick Focus
    1st Surface Mirror
    3D Digital Comb Filter (PAL/NTSC)
    3D Digital Noise Reduction
    Block Noise Reducer
    DRC Cinema Mode
    HD/DVD Input
    PAP (2 Tuner)
    BBE
    High Voltage Regulator
    Specifications:

Dimensions(w/h/d, mm): 1136x1438x666
    Weight (kg): 86
    Multi TV System (BG,I,DK,M)
    Stereo: NICAM, A2
    Fine Tuning
    Auto Program
    OSD: E/CH/AR
    Text: English, Arab, Persian
    1 (Front) 3 (Rear)-AV IN
    2-DVD Component (Rear)
    1-RGB (Rear)
    1-S Terminal (Front)
    1-S Terminal (Rear)
    Audio Power (W): 15 + 15
    Surround Type: T/SM
    3 Way 6 Speaker

Valla bizim bu cihazda yukarda yazdıgı gibi 1080i özelliği mevcutmuş çok şaşırdım basit tüplü bir tv biliyordum.
    ayrıca EASTWOOD1981 arkadaşımın yazdığı gibi arka panelde component bağlantı için yeşil kırmızı mavi girişlerde mecvut
    son bir soru sorayım arkadaşlar benim bu tvden maximum görüntü kalitesi sağlayabilmem için hangi özelliklerdeki divx playeri almam gerekir

sızede phılıps 3260 almanızı onerırım yazılım ıle cok guzel oluyor yukarıda yazılımı nasıl atıcagınız adım adım anlatıyorum ayrıca lınkıde yenıledım asagıdakı lınkten yada konunun basındakı lınkten ındırebılırsınız

arkadaslar lınkı yenıledım

http://rapid,,,,,.de/files/46166543/DVP3260_12_V51_vb6_v2_1_With_ORG_1254.rar.html beş tane virgül olan yere ( share ) yazmanız yeterlı

• Multi HD Ready (1080i/720p/576p/480p) tvnin bu özelliğini maximum seviyede kullanacağım cihaz DVP 3260 mıdır??
    Yoksa herhangi bi X cihazımıdır??
    eğer evet X cihazıdır derseniz o X cihazının adı nedir ??
    artık en doğru kararı verip bi divx player almak istiyorum...
    Philips 5990 siparişinden son anda döndüm çünkü component bağlantı ile 1080i görüntü sağlamıyormuş (TVde HDMI çıkışı olmadığı için)component bağlantıyla 1080i görüntüsü veren bir divx player tavsiyesi istiyorum.
    teşekkür ederim=)
  • cahıt as arkadasım kusura bakma ama ben bu baslıgı phılıps 3260 dvd playerı kullananlar ıcın actım ,, ben phılıpsın Türkiye distribütörü yada ceo su degılım benım ıcın ıster alın ıster almayın ıstedıgınız dvd playerı almakta ozgursunuz ,,ben burada ınsanlara 3260 ı alsınlar dıye tavsıyede yada ısrarda bulunmuyorum sadece kullanan kısılere kolaylık olsun dıye en ıyı fırmware ı sundum ,, zaten kım nerede bı konu baslıgı acsa ornegın wd hd box ın en son fırmware cıktı demıs adamın bırı 30 kısı ordan bende samsungun su modelı var alsam nasıl olur bende sony nın su modelı var alsam nasıl ,, bu gıbı sorulardan ınsanlara gına gelıyor artık ,, foruma konuda acmak ıstemıyorlar hatta donanımhabere gırmek bıle ıstemıyorlar ,, bizler annemızın karnından elektronık bılgısı ıle dogmadık arastırdık ve kaynaklarından bıseyler ogrendık ama ınsanlara bıseyler sora sora degıl zaten ınsanların vercegı bılgıler 100 de 100 dogru olmayabılır bunada bende dahılım onun ıcın en ıyısı sızın arastırdıgınız konuları elektronık kıtaplarından ılgılı makalelerden bulmanız daha dogru olur ,,,ama ben genede sorunuzu cevaplıcam ,,,

sımdı ılk olarak bunları 3-4 madde de acıklıcam

1 - tv nız ne olursa olsun ıster tuplu ıster hd ıster full hd ıster ultra hd olsun ,,sız tvnıze ne yayın verırsenız onu alırsınız yanı tv lerın gelen yayın cozunurlugunu arttırma gıbı bı ozellıgı yoktur bak altını cızerek soluyorum gelen yayının cozunurlugunu dıyorum cozunurlugunu dıyorum cunku sımdı bazı arkadaslar olurmu canım tv den tv ye neden farkedıyor o zaman dıcek arkadaslar farkeden tek sey yanı tv nın yayına mudahele ettıgı katkıda bulundugu tek sey renk kalıtesını bıraz daha arttırmaktır ,, yanı sız 5 mılyara sony nın en ust serısı olan x serısını bıle alsanız daha sonra o kadar para verdık barı guzel gostersın dersenız olmaz vercegınız yayınla ılgılı tv nın yapabılcegı bı sey yok ,,, yanı sevgılı cahıt as arkadasım pıyasadakı su anda hıc bı dıvx player 1080i ve 720p cozunurlugu desteklemıyor ,, su andakı butun dvd ve dıvx playerlar maksımum mpeg2 cozunurlugunu yanı 800 e 600 cozunurlugunu desteklerler bunada 576p dıyebılırız yanı sız su an pıyasadakı en ıyı dvd playerı bıle alsanız maksımum seyredebılcegınız 800 e 600 o da alcagınız fılm o cozunurlukte olursa olucak ,, yanı kısacası ılk once kullanıcagınız medya cd sının ( vcd ,dvd , divx , bluray vs.. ) cozunurlugu , oynatıcının destekledıgı formatlar ( dvd , vcd , divx, bluray ) ve televızyonun cozunurlugu ( sd , hd , full hd )

maksımum 800 * 600 cozunurlugune cıkan vıdeo formatları ıcın scart veya sarı kırmızı beyaz yanı kompozıt kablo yeterlı olucaktır

ornek

600 * 400 cozunurluklu vcd fılm + dvd player ( scart ) + tuplu televızyon
    640 * 480 cozunurluklu mpeg4 fılm + dvd player ( scart ) + tuplu televızyon
    800 * 600 cozunurluklu dvd fılm + dvd player ( scart ) + tuplu televızyon

1024 * 768 , 1366 * 1024 , 1600 * 1200 ( 1080i ) , 1920 * 1080 ( full hd ) bu yayınlar ıcın ıse goruntu aktarımı scart ve kompozıte ıle yapılamaz sadece ama sadece hdmı ve component yanı yesıl kırmızı mavı ıle yapılır

1366 * 1024 cozunurluklu bluray fılm + bluray dvd player ( hdmı ) + hd lcd tv
    1920 * 1080 cozunurluklu ps3 oyun + ps3 ( hdmı 9 + full hd lcd tv

yanı sız komponent kablo ıle hıc bı dvd playerdan 1080i goruntu veremessnız ,, bu goruntuyu ya pc ıle ya ps3 ıle yada wd hd box ıle yada ps3 ıle yada popcourn ıle verebılırsınz ,, kaldıkı ornegın dıyelım sız bluray player aldınız blueray playerları normal dvd player olarakta kullanabıldıgınız ıcın sız normal dvd player fılm ızledıgınızde bluray playerın fılmı 1080i gosterıcek dıye bır sey yok ızledıgınız fılmın cozunurlugu ne ıse blueray onu aktarır yanı 800 e 600 cozunurlugunu aktarıcaktır ,, bluray fılm alırsanız arkasında cozunurlugu yazar arkasında 1080i yazıyorsa 1080i seyredıbılırsınız ama unutmayınkı bu goruntuyu seyredebılmenız ıcın scart degıl hdmı yada component kablo kullanmalısınız ,, kısacası verılen yayın cozunurlugu, kullanılan kablo ve tv nın cozunurlugu ucunun ozellıklerı aynı olması gerekıyor ,,

bundan sonra bu konuda 3260 kullanan arkadaslar yardım ısterse daha ıyı olur ,, dıger arkadasların soruları cevaplanmıcaktır ,,,

• açıklamalar için tekrar çok teşekkür ederim..
    bidaha yazmam konunuza ileti..
    forum kirlilği olmasın diye açmamıştım yeni konu.buraya sadece 3260 playerı OLAN arkadaşlar ileti yazıp soru sorabiliyormuş dediğinize göre.kusura bakmayın.
    sert tepkinize rağmen çok çok teşekkür ederim yardımlarınız için...
  • Daha önce başka bir foruma yazmıştım, şimdi buraya da aktarayım. gursoft abiyi burada da görmek güzel :) Şu an yeniden yazmaya çok vaktim olmadığı için diğer foruma attığım mesajı kopyalayıp buraya yapıştırıyorum.

Bilgiye ihtiyacı olanlar için biraz cihazı tanıtayım. Ben bu cihazı yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Hiçbir problem yaşamadım. En başta tasarımı dikkatimi çekmişti ki Philips genellikle kaliteli ürünler yapıyor. Kumandası çok kullanışlı ve kaliteli, iPod gibi 4 yönlü bir tuşa ve ortasında seçim tuşuna sahip. Çoğu cihazda olduğu gibi kumandada tek eksik ses tuşları. Menü kullanımı çok rahat ve fonksiyonel. Cihazın orijinal firmware'i aynı dosya adına sahip olmayan altyazıları açmıyordu. Ayrıca menüsünde 8 karakterden fazla dosya ismi göstermiyordu. VB6 adlı kişinin yaptığı geliştirilmiş firmware ile cihaz mükemmel hale geliyor. Dizi açıyor mu diye merak eden olmuş; Lost izliyorum ve klasörde 11 bölüm ile her bölümün 3 altyazısı (TRK, TRK 2, İNG) olmasına rağmen hepsini doğru altyazılarla çalıştırıyor. Kumandadan "Subtitle" tuşuna basarak altyazılar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Çin malı bir cihaz almaktansa biraz daha para verip bu cihazı almanızı tavsiye ederim. En büyük faydası internette oldukça geniş bir kitlece desteklenip geliştirilmesi. Ucuz cihazlara zor güncelleme bulursunuz.

Gelelim diğer foruma attığım mesajsa. Yaptığım şey sadece VB6 adlı kişinin yazdığı son firmware'i alarak tüm Türkçe dil dosyasını sıfırdan yazmak oldu. Artık arayüzde hiçbir göze batan nokta ve çarpıklık kalmadı. Tamamıyla Türkçe olan tek sürüm diyebilirim.

Philips DVP3260/12 Güncelleştirilmiş Türkçe Menü

quote:

Herkese merhaba. Önceki mesajımda bahsettiğim üzere yeni bir firmware dosyası oluşturarak sizlerin de kullanımına sunuyorum. Elden geçirdiğim firmwarehttp://vb6rocod.blogspot.com/ adresinde yayınlanan DVP3260I_12_vb6_v5_2_ORG adlı firmware dosyasıdır. İki gün önce kendi cihazıma yükleyerek denedim. Gözüme çarpan bazı yazım hataları ve doğru olmayan yazıları da bugün düzenledim. Aslında denemeden yüklemek istemiyordum ama sorun olacağını sanmıyorum. ZIP dosyasının içinde 2 sürüm var; birisi sadece menü düzenlemesi yapılmış, diğeri ise Philips'in orijinal firmware dosyasının Font 1'ini de içeren bir sürüm. Sanırım menüde küçük "ş" harfinin düzgün görülmemesinin sebebi buydu. Akşam kendim de test edeceğim. Sorun olsa bile en çok yazıların düzgün görünmemesi olabilir. Merak edenler kendi sorumluluklarıyla deneyebilir.

DVP3260I_12_vb6_v5_2_ORG_TRMOD_20090319

Düzenleme: Philips font'u a içeren dosyayı cihazımda denedim. Sorunsuz çalışıyor. Philips fontunun tek farkı OSD yazılarının arkasında yarı saydam bir çerçevenin de bulunuyor olması. Ama önceki halindeyken "ş" harfi gösterilemiyordu ve de Kurulum ekranında "Menüden Çıkış" yazısı siyah ve sorunlu görünüyordu. Rahatsızlık duymayanlar bunu kullanabilirler. Yeterince temiz ve düzenli bir çeviri yaptığıma inanıyorum. İngilizce menü dosyasıyla satır satır karşılaştırarak düzenledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuk20 -- 3 Nisan 2009; 16:55:03 >

• Sizin verdiğiniz firmware sanırım DVP3260I modeli için. DVP3260 modeli cihazı olanlar yüklemesinler.
    http://vb6rocod.blogspot.com/ adresinde her iki model içinde yeni firmwareleri takip edebilirsiniz.
    DVP3260 ve DVP3260I için son güncelleme 8 Mart 2009'da çıkmış.
    Bazı menülerde selcuk beyin söylediği gibi türkçe sorunları var. Çok rahatsız edici değil bence rahatlıkla kullanılabilir.
  • Philips 3260/3264 modeli için birden fazla konu olduğu için bu konu kilitli.
    Aşağıdaki ana konudan devam edelim lütfen.

PHILIPS 3260/3264 Dvd Player Genel Konu ve Yazılım Güncelleme
    http://forum.donanimhaber.com/m_28159655/tm.htm

Not : Bu konunun linki, yukarıdaki konunun 1.mesajına ilave edilmiştir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.