Şimdi Ara

PHİLİPS 50PUK6809/12 Gerçek 4K mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Philips'in bu ve benzer modelleri hakkında gerçek 4k panel olmadığı , panelin 3k olduğu tarzında şeyler duydum.Bu ne derece doğrudur .Böyle birşey mümkün mü ? Bazı tvler 1080p olmasına rağmen görüntüyü 4k'ya upscale ediyor.O tarz birşey mi acaba ?

Ufak birkaş sorum daha olacak:
    Tvnin hdmi 2.0 girişi var mı ?
    Usb 3.0 destekliyor mu ?
    4k 60hz destekliyor mu ? Trt 4k'yı açabiliyor mu ?
    Ben bu tvyi monitor olarak kullanmak istiyorum.Acaba hdmi 2.0 ile 4:4:4 chroma verebiliyor mu ? En önemlisi de bu.

Merhaba, cihaz hakkında onca olumsuz yoruma rağmen, Vatan Bilgisayar Söğütözü mağazadan toplam 1000 saat çalışmış jelatinleri üzerinde 50PUK6809 teşhir modelini, defalarca indirim talep etmeme rağmen alamadığım halde 1899tl ye satın aldım.

Daha önce Panasonic ve LG Plazma kullanıyordum ve UHD teknolojisi çıkana kadar da LCD cihazlara karşıydım. Mevcut plazmamdan çok memnun olduğum halde UHD çözünürlük cazibesine kapılarak araştırma yapmaya başladım fakat 50 inch ve üzeri LG-Samsung-Philips uhd tvlerde, son 2-3 aydır 3000TL altında fiyat bulamadım. Bu cihazı da 2400TL civarlarından beridir takip ediyordum fakat cihazla ilgili araştırmalarımda kanal geçiş hızı, usb 3.0 olmaması vb durumlar ayrıca da smart tv yavaşlığı sorunları ön plandaydı.

Daha önce smart tv kullanmamış bir kullanıcı olarak cihaz kurulumundan sonra ki izlenimlerim, öncelikle cihaz kesinlikle 4k panele sahip. Tv çözünürlüğü 3840x2160dpi. Usb 3.0 yok fakat harici diskte bulunan arşivimde ki tüm fillmleri sorunsuz olarak açıyor. Hevc formatını desteklemiyor ama olabilirse bir güncelleme gelir beklentim var. Ben halihazırda Dsmart hd uydu alıcı kullandığım için kanal geçiş problemi yaşamıyorum ama uydu alıcısının sorunlu olduğunu 4k desteklemediğini, (30hz) serviste net olarak söylemese de teyit etti. Yine de bu çok büyük bir sorun değil şayet 4k yayın yaygınlaşırsa ve dijital platformlara gelirse o platforma geçiş yapılarak sorundan kurtulabilirsiniz. HDMI 2.0 var, "4:4:4: chroma" konusunda bana bilgi verin size dönüş yaparım. UHD çözünürlüklü oyunları açıkçası merak ediyorum. Smart Tv ye gelince söylediğim gibi daha önce kullanmadım ve bu ilk deneyimim. Şahsen ben memnunum. Uydunet 10Mps bağlantılı router altkatta olmasına rağmen, tv smart bağlantısı ve youtube video açma hızı -Maaşallah- çok iyi. Öyle nette dolaşan kapanıyor, algılamıyor vb durumlar yaşamıyorum.

Tv nin plazmaya göre kötü yanı, sanırım yüksek çözünürlük sonrası gözün plazmada görmediği ayrıntıları seçmesinden dolayı izlerken yapaylık hissi vermesi. Şu an eşim ile Lost dizisini tekrar izliyoruz ve halen alışmadık görüntüye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunnslinger -- 16 Ekim 2015; 12:37:24 >

• Bencede 4k ...

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.