Şimdi Ara

PHİLİPS 42PFL7695 42PFL7685 42PFL7675 42PFL7665 42PFL7655 40PFL7605 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
13.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dil Değişim/DTS kodlu ses/Altyazı bu durumlarda destek yok. MKV merge programı ile filmleri (dil/altyazı) özelleştirebilirsiniz demiştim.
  • arkadaslar 32pfl7675 lcd aldım.lg panelli hangisi daha iyi lg sharp mı?
  • Arkadaşlar mkv filmlerin içine gömülü olan altyazılarıda göstermiyor 32" 7675 var Dts codecli filmleride z-5500'e coax'dan bağladım ama yine de ses alamıyorum Tv'nin arkasındaki digital out'a takmama rağmen
  • 7695 kullanan arkadaşlar, tv nizden memnun musunuz, titreme vs. veya hızlı hareketli maç, aksiyon filmlerinde flulaşma titreme yada gölgelenme gibi bir olumsuz yönünü gördünüzmü panelin.

Benim için mkv, divx, vs. oynatması önemli değil onlar basit şeyler (nihayetinde bir blplayer veya notebook la kolayca çözülecek bir sorun). Önemli olan panelin görüntü kalitesi ve başarısı. Biraz da ondan bahsedermisiniz. Bende pazar günü 42pfl7695 alacağım, tavsiye edermisiniz???
  • ya arkadaşlar bu 42 pfl 7685 led mş lcd mi? kafam karıştı. electroword de led diye satıyorlardı 2.295 tl ye. aldık ama bizi kandırmasınlar led diye aldık fakat philips türkiyede lcd tv led arka aydınlatma yazıyor bu şimdi led mi oluyor lcd mi?

sony nx700 alacaktık bizi bu cihaza yönlendirdiler?
  • @akz,

Satılan tüm LED televizyonlar aslında LED arka aydınlatmalıdır. Panelin LED olması için Amoled teknolojisini kullanması gerekir ki, bu hala çok pahalı olduğundan anca ufak medya çalarlar ve cep telefonlarında kullanılıyor sadece. Ayrıca TV için Amoled'de bazı dezavantajlar da var. Amoled her yönüyle (ışık dağılımı, kontrast, renk doygunluğu) üstün olmasına rağmen mavi renginin ömrü diğer renklere göre bariz düşüktür. Bundan 3-4 yıl önce mavi renk hücreleri 2000 saat ile sınırlıydı düşün. :) Şimdilerde tabii ki bunu ilerlettiler.

Ancak henüz dünya üzerinde 17-18"lik deneme modelleri dışında LED monitor/TV yok. Tüm LED televizyon ve monitörler dediğim gibi aslında LED arka aydınlatmalı LCD tv'dir. Malesef burada bir tür aldatmaca var, ama hani nasıl diyeyim, bütün firmalar bu aldatmacayı yaptığından artık mazur görülebilir mi bilmiyorum. :)

Philips Türkiye'yi kutluyorum orada doğrusunu yazmış.

Bu arada akşam üzeri 42PF7695H aldım. Ancak henüz sehpam olmadığından kutusunda duruyor. Hanım sehpaları beğenmedi. :) Hafta sonu sehpa alınca kurabileceğim, o zaman daha detaylı yazarım.

Bayiye yanımda USB diske attığım DVD kalitesinde divx avi film ve 1080p'lik video içeren bir mkv dosya ile gitmiştim. Divx avi filmi oynattı ama video ile aynı addaki SRT altyazı dosyasını görmedi. Ayrıca 600-700 piksel genişlikteki divx video 42"lik ekrana yayılınca doğal olarak bol miktarda pikselleşme vardı, ama bunda televizyonun bir suçu yok.

MKV'yi ise hiç açamadı. Ses kodeğine şu an bakamıyorum, ya DTS ya AC3 olacaktı. Ancak ilk izlenimim USB portunun beni kurtarmayacağı, yine Akortek'in Dark media veya WD bir medya çalar almam gerekeceği yönünde oldu. :(

• Evet arkadaşlar bende 5605 , 7605 , 8605 bu tv si olan arkadaşların genel yorumlarını merak ediyorum ve özellikle 9705 serisi kullanan Arkadaş varsa onlarıda merak ediyorum teşekkürler.
  • 7695 ses sistemini bir türlü tanıtamadım - scart ile bağlantı yaptım - LG sinema sistemini, uydu ve tv de ses sistemi çalışmıyor - sizler bunu aşabildiniz mi
  • yaklaşık 3 haftadır 42pfl 7695 kullanıyorum.biraz detaycı oldğumdanmıdır nedir sd yayın kalitesini pek beğenmedim herne kadar gelen yayınlar kaliteli olmasada belkide alabileceğim en güzel görüntü budur ama kanal geçislerinde titremeler mevcut kanaldaki yazı ve logolar milisaniye ile ölçülebilecek zamanda titreme yapıyor bazı kanallarda mevcut olan alttan kayarak geçen yazılarda da titremeler oluyor.ayrıza dvd playerla dvd izlediğimde de görüntü akışkanlığı hızlı sahnerlerde tatmin edici değil dvd ev sinema sistemi uydu receiverdan geçiyor gerçi ama direk bağladığımda da pek fark olmadı.ev sinema sistemini component bağlantı olarak tv ye bağlayamadım o tipte bağlantı şekli göstermiyor ya scart yada hdmi ile bağlanyı gösteriyor.en sağlıklı görüntü alabilmek için ayarlardan hangi düzeni seçmek lazım kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum.
  • herşeyi iyi hoş güzel de ben alt yazıları nasıl kullanacağımız konusunda sıkıntı yaşıyorum :)
    usb belleğime filmleri atıyorum ama alt yazı kısmında sıkıntı var nasıl halledebilirim bu problemi ? altyazıyı filme gömmekten başka bir seçeneğim varmı ?
  • ALtyazı konusu tam bir hayal kırıklığı malesef.. Kendi zaten desteklemiyor - bunu bilerek tv yi aldım . Ancak bilgisayarda altyazıyı filme gömerek izlerim diye düşünüyordum - bu da mümkün olmadı . Mkvmerge ile filme gömülen altyazılar bile görünmüyor. 2-3 saat süren altyazı gömme işleminde belki sonuç alınır ama saatlerce 1 film için uğraşmaya değmez. En güzel media player almak ve tv ye bağlamak.

Sd yayın kalitesi beni çok sarsmadı - beğendim... Tabi herkesin dediği gibi kanaldan kanala da fark ediyor . Atv kanald Show güzel.

Ses sistemini bağlamadığımı söylemiştim önceki mesajımda. Belki ayn ıdurumda olanlara bir yol olur. Ses sistemini scart ile Tv ye bağlamıştım ve hiç bir şekilde ses alamamıştım. Uydu ile de aux dan ses alabiliyordum sadece. Şimdi Scart ile uydunun Arv scart girişine bağlandım. uydudan gelen sesleri ses sistemine verebiliyorum. Bugün de hdmi kablo alıp - ses ssitemi tv bağlantısını kurucam- o zaman problem çözülecekmiş gibi geliyor. Tv nin home bölümünde ses sistemini eklediğim halde algılayamamıştı - hdmi ile belki algılar.

• Arkadaşlar 2 aydır 7695 i kullanıyorum.Çok memnunum.Usb den filmleri rahatça izleyebiliyorum.Alt yazıları gömerek çok kolay problemi aştım.Sadece philips sitesindeki güncele yazılımı nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum.Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: foghorn

Arkadaşlar 2 aydır 7695 i kullanıyorum.Çok memnunum.Usb den filmleri rahatça izleyebiliyorum.Alt yazıları gömerek çok kolay problemi aştım.Sadece philips sitesindeki güncele yazılımı nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum.Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.Teşekkür ederim.

Altyazıları hangi program ile gömüyorsun foghorn? ben bir kaç program denedim baya zahmetli ve uzun uzun sürdü ( altyazı boyutunu v.s ayarlayamadım)

Philips in sitesindeki güncellemeyi bilgisayarına indiriyosun.. Rar dan çıkarıp usb ye atıyorsun - tv de ayarlarda güncelleme diye bir yer var oradan yükleyebiliyorsun.

Altyazı programının linkini veya ismini söylersen makbule geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: oziie

quote:

Arkadaşlar 2 aydır 7695 i kullanıyorum.Çok memnunum.Usb den filmleri rahatça izleyebiliyorum.Alt yazıları gömerek çok kolay problemi aştım.Sadece philips sitesindeki güncele yazılımı nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum.Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.Teşekkür ederim.

Altyazıları hangi program ile gömüyorsun foghorn? ben bir kaç program denedim baya zahmetli ve uzun uzun sürdü ( altyazı boyutunu v.s ayarlayamadım)

Philips in sitesindeki güncellemeyi bilgisayarına indiriyosun.. Rar dan çıkarıp usb ye atıyorsun - tv de ayarlarda güncelleme diye bir yer var oradan yükleyebiliyorsun.

Arkadaşım ben ''ALLOK VİDEO CONVERTER'' programı ile alt yazıları 10-15 dk içinde gömebiliyorum.Bu program ile parçalı verilen filmleri de birleştirmek çok kolay oluyor.
    Ben TV yi güncellerken başka bişey yapmam lazım mı?Güncelleme sonrası kapatıp açmalımıyım?Teşekkür ederim..

• Beyler bu Forumda hiç 7605/8605(Sharp Modüllü 46"/52") kullanan varmıdır???

Ben henüz bir tane şöyle kullanıcı yapan göremedim

Birde panel MKV leri açıyor,yok altyazı yı şöyle yapıyor DTS desteği yok v.s v.s işlerini kesinlikle sormuyorum
    bunların panel ile alakası yoktur ve bende hiç ilgilenmiyorum!

++
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oziie

quote:

Arkadaşım ben ''ALLOK VİDEO CONVERTER'' programı ile alt yazıları 10-15 dk içinde gömebiliyorum.Bu program ile parçalı verilen filmleri de birleştirmek çok kolay oluyor.
    Ben TV yi güncellerken başka bişey yapmam lazım mı?Güncelleme sonrası kapatıp açmalımıyım?Teşekkür ederim..

Sen bir şey yapmıyorsun - TV kendini kapatıp açıyor zaten. Güncellemeyi aktif ettikten sonra sadece bekleyeceksin bi 5 dakika. Bir de bu programı bir deniyeyim

Albani, Mkv altyazı vs ben de bunlar için tv yi almadım - media işi için samsung ve LG kullanmak gerekiyor. Sizin önceki yazılarınızı da takip etmiştim - bu 7695 ( sanırım LG panel kullanılıyor) ile ilgili yorumlarınızı göremedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oziie -- 13 Ocak 2011; 10:20:49 >

• Arkadaşlar şu konuda (http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=39114889&go=last) bahsedilen ses kısılma olayını yaşayanlar oldumu acaba.
  • Bende 7655 var,Q5551_0.140.23.0 versiyonu yüklü ve arada sırada ses kesilmesi oluyor 5-6 saniye boyunca.Ben receiveri scart ile Lcd'ye bağlıyorum ama dün Hdmi kablo ile Laptopu lcd'ye bağlıyim dedim,Cihaz ekle'den bilgisayar ekle seçip hdmi kablo ile Lcd'ye bağladım,ama sonradan baktım arada sırada ses gidiyor Bilgisayar ekle'yi iptal ettim.Deneyen var mı Q5551_0.140.27.0 son versiyonunda bu sorun tamamen çözülmüş mü?
  • Ses sorunu ile alakalı yukarda mesaj yazmıştım. Hızlı ses ve görüntü ayarlaması yaptıktan sonra şuana kadar bir kesinti olmadı. Birde 100hz ile ilgili problem vardı. Önceden pürüzsüz akıcı görüntü verirken titreşimli görüntü vermeye başlamıştı. Bunun nedeni de kullandığım WD live tv media player 720p olarak ayarlı olduğu için oluyormuş.

Şöyle bir sorun var; "Teknik Özellikler" başlığı altında çözünürlük ayarları aşağıdaki gibi, kullandığım media player ve uydu alıcısı HDMI ile bağlanıyor bu açıklamaya göre her ikiside Max 60hz olabiliyor. Peki biz bu 100 hz özelliği nasıl kullanacağız sadece tv usb bağlantısı ile mi?

quote:

Desteklenen Ekran Çözünürlüğü
    •Bilgisayar girișleri: 60 Hz'de 1920x1080 değerine kadar
    •Video girișleri: 1920x1080p değerine kadar, 24, 25, 30, 50, 60 Hz

• bende yaklaşık 2 aydır 42pfl7685 kullanıyorum. altyazı olayı tamamen berbat. altyazı diye birşey beklemeyin be n philips türkiye ye bunu şikayet olarak bildirdim. yurtdışı bunu eksiklik olarak görmediğinden iyileştirme ile ilgili bir çalışma yok dediler. madem böyle bir özellik koyuyorsun tv ye ozaman en iyisini yap dimi. usb den film oynatıyor diye reklam yapıyorsun fakat altyazı olayı berbat. yani çokmu masraflıdır yada çokmu uğraşlıdır anlayamıyorum neden düzenlemeye gitmiyorlar.

ben şunu merak ediyorum. bu tv için en iyi renk ayarları nedir böyle bir çalışma başka markalar için forumda mevcut. acaba bu televizyon için varmı?

saygılar...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.