Şimdi Ara

Philips 42PFL7662D İnceleme ve Ayarlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
6.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada oyun ekranlarında görünen bulanıklık sizi şaşırtmasın kesinllikle cam gibi, fotoğraftan dolayı bulanık görünüyor.

    Acemi fotocuyum, birde hesapta anti-shake var fotoğraf makinasında ama tırış işte...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 19 Ağustos 2007; 14:41:05 >
  • @bilvarch

    Bu arada verdiğiniz link'i incelerken TV hakkında 2 yeni özelliğinide orada yapılan yorumlara istinaden öğrenmiş oldum, buna göre yorumculardan birtanesi HDMI 1.3 desteklermi diye sormuş incelemeyi yapan site ise philips'e danışmış ve verilen cevap evet HDMI 1.3 desteklemektedir denmiş."We contacted Philips and their answer indicates to us that the compatible version is well the 1.3 on this TV. "

    2. önemli soru ise 1080p/24 desteklermi denmiş yine Philips'ten alınan cevap "precisely we have just obtained an official response of Philips: "In response to your recent request concerning television set 42PFL7662D/12, we assure you that the apparatus supports the 1080/24p in entry HDMI" evet miş.

    Tabii bunlar site'nin iddası, doğru yanlış...

    Bu 1080p/24 olayı PS3'ün içersinde seçenek olarak mevcut acaba bu nedir? Oyunlara bir artısı olurmu? Sanırım Blue Ray bölümünde PS3'ün bu seçenek var. Ama nedir ne değildir bende pek anlayamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 20 Ağustos 2007; 13:31:43 >




  • Benim bu tv konusunda tek içime sinmeyen kontrast oranı..Tabi sizin görüntüden memnun olmanız önemli bir veri ama acaba 40m87 ile yanyana konduğunda kontrast oranı görüntüde ciddi bir farklılık yaratır mı merak ediyorum.

    Eğer dediğiniz gibi hdmi 1.3 ve 1080/24 destekliyorsa benim de ekim gibi yapacağım tv yatırımım giderek pahalı samsung'dan philips'e kayacak. Bunu kesin olarak test edebilmenin bir yolu yok mu?
  • Aslına bakarsanız bu iş gözün zevki ile alakalı. Şimdi ben Doğubank'ta Hembu Hem de Samsung 37M87'yi yan yana seyr ettim, Ama şunuda belirteyim 15.000 kontrast dinamik kontrast diye geçiyor, nedir ne değildir bilemiyorum bilen arkadaşlar el atarsa sevinirim.

    Ama dedim ya bu tercih meselesi ben daha naturel renkleri seviyorum, mesela Samsung'ta "game mode" var Philips'te" multimedia" mode olarak geçiyor falan gibi..
    Tabii biraz finansal açıdan da cebe uygun olanı seçmek durumu var, neticede o gün orada 40M87 olsaydı işim daha zor olacaktı belkide. Ama 500YTL fark'ta az değil, neticede bu ürünler üst düzey ürünler gözüne ve cebine hitap edeni seçmelisin.

    Bence ikisinide bemin yaptığım gibi yan yana göreceğin bir ortamda test et karar ver.

    Saygılarımla.
  • herkese merhaba ben sitede yeniyim. bende philips bakıyorum. teknosa bursa da bir yetkili full hd tv lerin normal tv yayınını 1366 pixellere göre daha kötü göstereceğini söyledi. bu tv leri hd yayını için ideal olduğunu söyledi. bana söyledikleri mantıklı gelmedi. siz ne dersiniz?
  • İkisini de aynı kaynaktan karşılaştırabileceğim bir imkan olsa zaten işim çok kolay olacak ama malesef onu sağlayamadım. Bir çok mağazada ancak ikisinden de SD yayın seyredebiliyoruz.
  • @aasddemir

    Denilen olay doğrudur, birçok site FullHD ekranların SD yayınlarda zayıf kaldığını belirtmektedir, ama benim gibi Digitürk kullanıyorsan Sinema kanalları inanılmaz güzel görüntü veriyor ama standart TV kanalları onlar kadar iyi değil. Bunun birazda mesafe ile alakası olduğunu söylemem gerek 42" bir TV'yi en az 3 metre öteden seyretmek lazım ki göze hitap etsin yakınlaştıkça görüntü doğal olarak kötüleşir.

    @magiccan

    Eğer İstanbulda isen Doğubank ürünleri Uydu alıcıya bağlıyor ordan kontrol imkanın daha serbest olur. İsersen ayrı ayrı bağlatırsın ben her türlü eziyeti yaptım vallaha adamlara
  • ee o zaman hem atv, kanal-d, ne bileyim TRT gibi kanalları hepimiz mutlaka İZLİYORUZ. orta karar yani 1366x768 bir lcd alıp durumu idare etmek hem görüntü keyfi hemde maliyet için uygun olmaz mı? nasılsa HD yayının ülkemizde alt yapısı ile oturması için en az 3-4 yıl gerekir diye düşünüyorum. o da belki.
  • Üstadım işin aslına bakarsan Full HD Tv almak için erken fakat ben FullHD olayına sırf PS3 için girdim, hem oyunları FullHD hemde Blue-ray filmleri hakkıyla seyredebilmek için aldım. Yoksa ben zaten normal kanalları Cnbc-e hariç hiç seyretmiyorum. Senelerdir Atv, Kanald bakmışlığım yok cidden.

    Yani düşüncen gayet mantıklı, bakma biz PS3 hevesiyle giriştik aldık. Ama bu blue-ray olayı hepsine bedel.

    Ayrıca HD Receiver alırsan HD yayın yapan kanalları(şimdilik yurtdışı, sanırım DG yakında başlayacakmış) seyredebilirsin.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 20 Ağustos 2007; 16:09:52 >
  • hayırlı olsun dostum güle güle kullan
  • bimeksdeki toshiba 94 ekran full hd tv için görüşünüz nedir acaba? full hd tv ler 3500- 4000 ytl civarında iken bu tv yi 2250 ye veriyorlar. tarama yöntemi 1080i imiş. (1080 p değilmiş). düşük fiyatın nedeni bumudur acaba? önerirmisiniz? şimdiden teşekkürler
    philips alan arkadaşa şimdiden hayırlı seyirler dilerim.
  • Evet, 1080i(interlaced) FullHD Panel değildir, HD Ready'dir . Bir panel'in Full HD olması için 1080p(prgressive) görüntü işleyebilmesi gerekir, bu sebepten dediğiniz ürün ucuzdur. Ancak Doğubank'tan alırım derseniz uygun fiyata gerçek Full HD panelli ürünlerden bulabilirsiniz. 2250 o Panele verene kadar eğer imkanınız varsa 1000 daha ekler dediğim gibi Full HD panelli ürün bulabilirsiniz.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 21 Ağustos 2007; 9:58:18 >
  • Bu arada merak eden arkadaşlar için dün akşam TV'nin bir özelliğini daha keşf ettim. "Active Control" diye bir tuş var, "On" konumuna getirdiğinizde ekrandaki görüntünün parlaklığına göre kontrast oranını arttırıyor veya azaltıyor otomatik algılayarak...hoş bir özellikmiş.. Görüntü karanlık kalıyorsa otomatik olarak kontrastı arttırıyor veya görüntü çok parlak ise karartıyor..
  • @itfayeci, öncelikle hayırlı olsun, resimler çok şık, güle güle kullanın.

    @asddemir, HD TV yayınları bildiğimiz kadarıyla 720p veya 1080i olacağı için şu anda Full HD televizyona ihtiyacınız olmayacak. İleride (2-3-5-10 yıl kim bilir) mutlaka olacak, ama o zaman zaten panel fiyatları daha uygun olur, özellikleri alıp başını gider, yani eğer PS3 gibi bir aracınız yoksa Full HD için verilecek 1000-2000 YTL çok da fazla birşey kazandırmayacak. Üstelik "ne kadar büyük o kadar iyi" denilen HD yayınlar için 94 ekranın size fazla bir getirisi olmayacak, eğer ki yayınları yarım metreden izlemeyi düşünmüyorsanız
  • quote:

    Orjinalden alıntı: İtfayeci

    Aslına bakarsanız bu iş gözün zevki ile alakalı. Şimdi ben Doğubank'ta Hembu Hem de Samsung 37M87'yi yan yana seyr ettim, Ama şunuda belirteyim 15.000 kontrast dinamik kontrast diye geçiyor, nedir ne değildir bilemiyorum bilen arkadaşlar el atarsa sevinirim.

    Ama dedim ya bu tercih meselesi ben daha naturel renkleri seviyorum, mesela Samsung'ta "game mode" var Philips'te" multimedia" mode olarak geçiyor falan gibi..
    Tabii biraz finansal açıdan da cebe uygun olanı seçmek durumu var, neticede o gün orada 40M87 olsaydı işim daha zor olacaktı belkide. Ama 500YTL fark'ta az değil, neticede bu ürünler üst düzey ürünler gözüne ve cebine hitap edeni seçmelisin.

    Bence ikisinide bemin yaptığım gibi yan yana göreceğin bir ortamda test et karar ver.

    Saygılarımla.

    Daha önce de kısmen açıklanmıştı ama tekrar etmede yarar var.
    Dinamik Kontrast Yüzlerini geleceğe dönen bir dizi LCD şirketi, arkadan verilen ışığı kontrol ederek kontrastı geliştirecek yeni teknolojiler arıyorlar. Geleneksel olarak, LCD TV’lerin arka aydınlatması fluoresan lambalar kullanarak üretilir ve büyük TV boyutlu bir panelde (örn. 32inç) bir çok lamba vardır.
    LCD’lerin siyah seviyesini kontrol etmenin bir yolu, ekranda karanlık görüntüler varken arka aydınlatma parlaklığının azaltılmasıdır. Yine de, bu, arka aydınlatma azaltılırken ekrandaki maksimum parlaklığı sınırlar. Bazı şirketler, karanlık sahnelerde çok fazla ışık patlaması yokken daha fazla detay vererek izleme deneyimine küçük bir katkıda bulunabilecek bu tekniği kullanır.
    Bununla birlikte, diğer şirketler bu tekniği arka aydınlatma azaltıldığında siyah seviyesini ve tam aydınlık olduğunda beyaz seviyelerini ölçerek en yüksek kontrast oranını iddia etmek için kullanırlar. Bazı şirketler bunu ‘dinamik kontrast’ olarak ifade eder ama bu biraz yanıltıcı olmalı, zira ölçülen siyah ve beyaz seviyeleri aynı anda ekranda olamıyor.
    Daha yanıltıcı olanı ise çıkan sonucu ‘kontast oranı’ olarak ifade eden şirketlerin olması. Ticari amaçlı büyük LCD’lerde son durum yazma sırasında yaklaşık 800:1, ve bundan büyük rakamlar da, kontrast oranı ‘dinamik’ olarak ifade edilsin ya da edilmesin muhtemelen bu yolla ölçülüyor.
    (Sony Sitesi)
    Buna göre; önemli olan kontrastın en az 1000:1 olmasıdır. Dinamik kontrastı digital zoom'a benzetebiliriz. Yararı vardır ama asla optik zoom'un (kontrast) yerini tutmaz.
    Sizin göz zevkinize hitap eden kontrast iyi kontrasttır. Bazıları fazla parlaklık yada ışık sevmez. Bu özellikle LCD'lerde beyaz renkte rahatsızlığa sebep oluyor. Bence Philips'in kontrastı yeterlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 21 Ağustos 2007; 13:24:16 >




  • Güzel açıklama olmuş, eline sağlık.

    Bende tam benim TV'deki "Active Control" olayını açıklamıştım, üzerine seninki iyi oldu gerçekten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 21 Ağustos 2007; 13:32:32 >
  • Sayın İtfayeci ve asddemir arkadaşlar , Ful HD panellerde SD yayınların çok kötü olduğu tamamen yanlıştır.Panel kaliteli ve yazılım gerçekten iş görüyorsa , ürün rakamsal ifadelerle süslenmemişse makyaja ihtiyacı yoksa ; Kablo TV görüntüleri böyle oluyor...

     Philips 42PFL7662D İnceleme ve Ayarlar


     Philips 42PFL7662D İnceleme ve Ayarlar


     Philips 42PFL7662D İnceleme ve Ayarlar


     Philips 42PFL7662D İnceleme ve Ayarlar


    HD Görüntüleri yakında...




  • @mngb

    Üstadım selamlar olsun. Öncelikle biz Full HD'de normal SD yayınlar ÇOK KÖTÜ gösterir diye bir tabir kullanmadık aman deyim
    Şimdi bende önceden 32" HD ready bir Vestel vardı, tabii panelin daha ufak olmasındanve HD Ready olmasından dolayı SD yayınları daha keskin ve tabiri caiz ise pixelleşme fazla farkedilmeden seyr ediyordum, ancak sende bilirsinki ekran boyutu büyüdükçe görüntü daha bir pixelli oluyor ama elbetteki yeni nesil LCD'ler bu sorunun üstesinden "pixel plus" ve bunun gibi teknolojiler ile geliyor.

    Şimdiiiii...gelelim bizim durumumuza sendeki TV herşeyden önce "pixel plus 3 hd" teknolojisine sahip, bu bile SD yayınlarda en klas görüntüyü almanda çok büyük etken sanırım. Mesela bende sadece "pxiel plus hd "var. Sanıyorum pixel plus 3 hd ler ambilightlı modellere koydular.

    Senin görüntüler gerçekten muhteşem, ben mesela sendeki SD yayın görüntülerini Digitürk ile alamıyorum, sadece sinema kanalları kaliteli öteki kalan kanallarda "pixelleşme" ne yaparsan yap gözle fark ediliyor. Belkide Digitürk'ün dandikliğindendir, kablo yayın bağlasak belkide sendeki gibi olur ama bilemiyorum, birde sendeki panel bu arada HD ready bir panel(http://www.istanbulbilisim.com.tr/en-ucuz-PHILIPS_37PF9731D-LCD-TV,2171.html), Full HD değil.(burda tam emin olamıyorum çünkü senin ürünün web sitesini incelediğimde panel 1080p diyor ama video işleme 1080i olarak veriliyor burda biraz kafam karıştı) HD ready olmasının ayrıca 37" olmasınında SD yayınları güzel alabilmende bir etken olduğunu düşünüyorum ki birçok yabancı formda da HD Ready'lerin SD yayınlarda daha performanslı olduğunu okumuştum.

    Elbetteki daha pahalı ve daha sonra çıkan teknolojili Fll HD TV'ler daha da kaliteli SD yayın veriyorlardır. Ama üstadım sendeki bu SD görüntülerde adama TV'sini kırdırtırmış wallaha Güle güle kullanasın TV'ni. Kumandası çok güzel gel bide 42" ile bize verdikleri kumandayı gör ağlarsın.

    Not: Fikirlerim yanlış ta olabilir üstadım yanlışım varsa düzelt lütfen

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 22 Ağustos 2007; 10:48:33 >




  • Sayın İtfayeci, merhaba ilk önce PHILIPS etiketli bir ürüne sahip olduğunuz için sizi kutlarım.Bilgi ve öğrenme insan hayatının
    beslenme ihtiyacı gibidir bence.Bu forumda mükemmel bilgili arkadaşlar var, çok güzel yazılarda yazıyorlar.Ben kendi bildiklerimle size cevap vereceğim.Bendeki panel 1920*1080 fiziksel çözünürlüğe sahip olup, çözünürlükle HDMI ile alınan datanın işlenmesi farklı şeylerdir.Ben PS3 te 1080p göremedim ama başka panellerde gördügüm 1080p de de aman aman dedirtecek bir şey farketmedim.Anı yaşıdığımız bu günlerde 1080p sinyali sadece HDMI bağlantı ara birimiyle PS3 , Bluray DVD , HD DVD ve HD KAMERA gibi dış kaynaklardan alabiliyoruz.Uydu sinyalinde şu an yok, gelecekte de olması TV yayını yapan kuruluşların ekonomisine bağlı data transferi şu an çok pahalı.TR aynı Avrupa gibi HD yayınlarda sanırım 720p ve 1080i sistemine adapte olacak.HD READY konusunda forum başlığında bir topik var, orada bu konu mükemmel anlatılmış.

    Ben şuan kablo TV bazende UYDU ile kullanıyorum paneli.DVD arşivim var, şuan DIVX lere merak sardım onları pc üzerinden multimedya ile izliyorum.Afacanlardan bana kaldığında PS3 ile HDMI bağlantı ile eski DVD lerde izleme keyfim arttı. Aldığım görsel ve işitsel zevk beni tatmin ediyor 720*576 piksel yayında bile.1080p sinyal benim çokta umurumda değil açıkcası , bu panel 2006 yılında kategoriye dikkat et EUROPEAN HIGH-END LCD TV dalında ödül aldı.

    Birde benim de çok merak ettiğim LCD lerde ekran boyutu büyüdüğünde 47' - 52' - 60' boyutlarında acaba SD yayında 37' de aldığım kaliteye ulaşabilirmiyim yoksa sadece HDMI ile 1080p sinyallemi ulaşırım bunu bilmiyorum.Bu sebeple 42' vardı aynı modelin tepki süresi fazla ve CLEAR LCD özelliği olmayan ben 37' ni aldım.1080p o zaman gerekli olabilir ama sadece harici kaynaktan , Kablo TV de olmaz sanırım 720p olacak diyorlar.Benim yakında alacağım efsane Dreambox 8000HD de bile 720p ve 1080i var neden çünkü kaynak Uydular bu sinyalleri destekleyecekte ondan.1080p ulaşılabilir bir seviyeye TR de 10 yıl ister gibi bence.

    Phılıps kaliteli malzeme kullanıyor.TV menüsündeki tüm fonksiyonlar gerçekten iş görüyor.Yazılım olayı mükemmel ben 4 kez TV sabit yazılımını kendim güncelledim.Phılıps de ayrıca en doğal renkleri ve gerçek siyah rengi görürüsün, bu arada sizde güle güle kullanın TV nizi...

    Biraz fazla yazdım galiba...Saygı ve Sevgi bizden...




  • Saolasın üstadım bilgi paylaşımın için. Evet dediğin doğru 1080p'nin şu an için pek bir faydası yok, hani ben SD yayınları sen daha net izleyebiliyorsun belki Full HD olmadığından ve 37" olduğundandır diye fikir beyan etmiştim, yoksa sana bende %100 katılıyorum 1080p konusunda, mesela bende ps3'te 1080p oyunlar ile 720p oyunlar arasında öyle aman aman bir fark göremiyorum desem doğrudur.

    Bu arada yazılımları nerden bulup nasıl güncelliyoruz?


    Ahbe üstad gel şu kumandaları değişelim kıskandım vallaha....

    Teşekkürler.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.