Şimdi Ara

philips 170s LCD Ekran ilginç sorun !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşımın bana bozuk halde verdiği Philips 170s ekranını tamir ettim çalışıyor şu an ama bir sorun var.

Yapmadan önceki halinde tuş takımından LCD ekranın LCD yi sürücü kartıa giden şerit kablonun bir ucu kopuktu.Ben de 2 soketi parelelleyerek kabloyu ona göre tuş takımına lehimledim.Şimdi sorun şu; ekranda 20 sn de bir "security flag off" yazısı çıkıyor. Sürekli olarak devam ediyor.Ama süper çalışıyor yani herşey normal.Sadece o yazı beni sinir ediyıor.

Bu problemin ne olduğunu biliyor musunuz?

Elinde aynı model LCD monitör olan bir arkadaşım,benim için LCD ekranını söküp o kablonun resmini çekebilir mi ? Çünkü tuş takımından sadece power tuşu çalışıyor.

Şİmdiden cevaplarınız için teşekkürler.

• quote:

benim için LCD ekranını söküp o kablonun resmini çekebilir mi ?
  • Çok komiğine gitmiş arkadaşım, hayattında hiç tornavida tutmamış olsan gerek...
  • msn ver cekıp yollayım kardes monitorun tus resmını
  • Eywallah bilader ben de bugün hallettim deneme yanılma yoluyla.Bak ne hale geldi tuş paneli;
     philips 170s LCD Ekran ilginç sorun !

Soket kopuk olduğu için kabloları panele lehimledim.Şimdi sorun yok
    ortak olan kablo ya (-) idi galiba.

Şimdi burda işi gören 3 kablo aslında. kablonun bir tanesi 3 tuşu kontrol ediyor.

auto-left-right tek bir kabloya bağlı.(3 tuşda da değişik değerlerde smd dirençler var ve hepsi tek kabloya bağlı)

up-down-OK da aynı yukarıdaki anlattığım gibi.

Power da tek kablo olmak üzere bunlar 3 hayatı kablo

diğer iki tanesi bicolor led için gerekli.LCD açıkken yeşil yanması gerektiğini düşündüğüm için LCD açık konumda iken iki kabloyu tek tek denedim ve yeşil yandığında ekranı kapatıp lehimledim ve diğeri de otomatik olarak diğer renk (turuncu) için lehimlendi.

Bunları tamamen deneme yanılma yöntemi ile yaptım.Aslında hiç uğraşmıcaktım,dün Win 7 kurdum PC ye yeni ekran driveri sorun verdi.Ekranı nasıl ayarlarsan ayarla (software) restart olunca ekran aşağı kayıyordu.Baktım programsal olıcak söktüm lcd yi şu tuş takımı yapayım dedim.Tuş takımı olunca da "vertical-horizontal" kısmından ayarladım şimdi oldu sorun tamamıyle ortadan kalktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 15 Haziran 2010; 4:47:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PHİLİPS Monitör Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.