Şimdi Ara

Phil Spencer: Xbox One'ın Çıkışında Yaptığımız Hataları Project Scarlett'te Tekrarlamayacağız (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Exclusive oyunlar yemeğin tuzu, şekeri, biberi gibi. Şu açıdan düşünmek lazım. 10 milyon TLOU satsa ortalama 45 dolar desen, 450 milyon dolar eder. Bir tane EXC den bu kadar para kazanmak. Ayrıca bu 10 milyon'un 5 milyonu bunun için konsol alsa, 250 dolardan 1 milyar 250 milyon dolar eder. Anlatabiliyor muyum ? Ya da işe şu açıdan bak ben 3 defa X360 aldım ( RROD ) yüzünden.. Düşün makinem ölüyor ama yine ısrarla aynı konsolu alıyorum. iki defa PS3 aldım ( YLOD yüzünden ) .. PS3 ü sırf uncharted için almıştım. Geri kalan oyunları X360 da oynuyordum. Yine aynısını yapıyorum.. Multiplatform oyunları PC de... Exc leri PS4 de oynuyorum.. Ama XB1 ın manası kalmadı.. Bu arada bahsettiğim rakamlar korkunç boyutlara ulaşabilir. Mesela biri TLOU için PS4 alsa Uncharted ı da alacaktır. Haydee yanına GOW aldığını da düşün.. sayılar katlanarak artıyor. Bu öyle basit rakamlar değil. Artı exclusive oyunlar adeta o konsolun gücünü gösteren ve firmanın konsolunu desteklediğini gösteren yapımlardır. Bu hep böyle oldu. Sega da Nintendo'da zamanında bunları yaptı... Nintendo hala yapıyor. Sony'de neden yapmasın ???!!! Ve esas soru şu ?!!!! MS neden yapmıyor ??!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetalpertr -- 15 Kasım 2019; 20:35:23 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Xboxın neresi iyi şuan bir çok forumda xboxa EA box diye hitap eden kullanıcılar var kabullenmek bu kadarmı zor xbox iyi durumda değil dün yaptıkları rezillik etkinlikleriyle bunu bir kere daha kanıtladılar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bazı dengesiz kişiler gerek yok ex oyuna diyor sonrada kızıyorlar küfür etme diye !

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Yahu ne garip yorumlar var, neymiş trilyon dolarlık firmaymış, o trilyon dolarlar bana oyun olarak dönüyor mu, o paralar kaliteli exc yapıyor mu hayır?

    Bir de oyun işini para kiskaci altına alan bir kitle var, kardeşim para bu kadar önemliyse, git mobilde takıl, bir dünya bedava oyun var cebinden para çıkmaz.

    Kaliteli olan her şey gibi, iyi oyunun da bir bedeli var, karşılayamiyorsan, oynamayacaksin. Yok yine oynayacağım diye ısrar ediyorsan, kaliteye çemkirmeyeceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarihte 100 milyon satan exclusive oyun yoktur diye tahmin ediyorum. Ama bu exc. ler zamanında SEGA'yı, Nintendo'yu, sony'i sonra'da X360 zamanında MS i kurtardı. Bunlar bu işin tuzu biberi şekeri. Bir firmanın ne kadar çok exc. oyunu varsa oyuncuların gözünde o kadar itibarı oluyor. bu hep böyleydi. MS'in dün akşam açıkladıklarına gelince,..... Diyecek lafım yok. Sözlerin tükendiği yerdeler. Gamepass denen sisteme gelen oyunların çoğu zaten benim aldığım oyunlar. Play anywhere olayı da benim için gereksiz. Ve tekrar söylüyorum. Yurtdışı platformlarda her yerde çoğu oyuncu aynı şeyi söylüyor. EXC. olmadan olmaaaaaaazz.. Olmuyor da zaten. Nintendo gerilerden geldi az kaldı X1 ı geçmesine .. PS desen öylesine.. Sadece Mplatform oyunlarla bu iş bir yere kadar yürür sonra da tıkanır.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • oyun yapmayı öğendiğiniz zaman bu dediklerine inanırız belki, bu seferde tutturamazsanız yapacağınız son konsol olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi William Munny -- 16 Kasım 2019; 2:26:29 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Dünyanın en güçlü konsolunu çıkarıp minecraft ve akranı tarzında oyunlar yapmakta bir hatadır.

    Bu şekilde yine bir kaç adım geride başlarlar. 2-3 sene sonra bir Gears of War 6 çakıp bi de Forza 50'yi çıkarmakla da yürümüyor iş. Daha iyi donanım yapmakla da yürümüyor, piyasada kaç senedir PS Pro ve XOX var ama hala düşük donanımlı olan PSPro rakibinden daha çok satmaya devam ediyor.

    Etkinlikten zaten gamepass'e eklenen oyunlar dışında tatmin olmadı çoğunluk. Daha ilk etkinliğinde golü yedi. Düzgün bir PC toplayıp yanına da bir PS5 çekersin aynı bu nesilde olduğu gibi, işte bu. Xbox neye yarıyor şu an ben bilmiyorum.
  • Geliştiricilere devkit yollamasi ile ilgili hic bir haber duymadik. Bu nesilde de husran yasayacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TMRT

    Phil Spencer Xbox'ın başına 2014 yılında geçti. Xbox One 2013 yılında çoktan piyasaya sürülmüştü. 45-50 milyar dolar değerindeki Sony firmasının (ki dua etsinler bunun en az yarısı PlayStation markasına ait geri kalanı da Bravia televizyonlarıdır. Akıllı telefon sektöründe zaten pazarlardan birer birer çıkıyorlar. Türkiye'den de çıktılar) Nisan 2019 itibarıyla 1 TRİLYON DOLAR ! değerini aşan Microsoft'u GÖMECEĞİ yorumlarını mı okudum acaba ben bu forumda ? Hani piyasayı falan takip etmiyor olabilirsiniz ama hatırlatayım. Microsoft Nisan 2019 itibariyle 1 trilyon dolar değerini aşarak birkaç yıl önce Apple'a kaptırdığı dünyanın en değerli şirketi ünvanını biraz da Apple'ın son 2 yılda feci çuvallamasının etkisiyle geri aldı. Hatta bir aralar Google ve Amazon'un da gerisine düşmüşlerdi çabuk toparlandılar. Bunda Xbox'ın katkısının oldukça küçük olduğu kesin olsa da Microsoft'ın Xbox'ı "BİRAZ ÖNEMSEDİĞİ" taktirde neler yapabileceğini tartışmayın. Xbox One'ın PS4'ün gerisinde kalması da tıpkı bu yüzden oldu, kısaca Microsoft belirlediği hedefler doğrultusunda bu sektörü önemsemedi ve bu nesli pas geçti. Çatır çatır stüdyo satın aldılar son 1 senede. Satın aldıklarını da kurdukları yeni stüdyoların çatısı altında birleştirdiler. Akıllarında bir şey var ki yapıyor adamlar e para var huzur da var. Hedeflerini de gerçekleştirdiler yeni Xbox'a Phil Spencer'ın da etkisiyle One'dan faha fazla odaklandıkları kesin. 1 trilyon dolar paranın nasıl bir para olduğunu sorgulamak gerekirse 80 milyon kişinin yaşadığı güzide ülkemizin TOPLAM DIŞ BORCU 450 MİLYAR DOLAR seviyesinde. Yani Microsoft şirketi değerinin %40'ıyla 80 milyonluk ülkemizin dış borcunu kapatıyor. Öyle bir para.
    Konudaki güzel yorumlardan bir tanesi. Tartışma kültüründen bihaber çoluk çocuk yorumlarından sonra iyi geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 16 Kasım 2019; 11:18:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence yeni nesilde çok daha iyi olacaklar. Genel olarak bir bakalım;
    Servis sistemi olarak çok iyiler game pass , ea accsees ve xbox gold. 1. Parti oyunlar için 8 den fazla stüdyo aldılar şuanda 15 stüdyoları mevcut. Asya merkezli oyun stüdyoları da almak istemeleri JRPG ve daha nice Japon kafası oyunlar için iyi haber. Ayrıca crackdown 3 ve o tarz ciddiyetten uzak oyunlarının başarısızlıklarını görüp daha ciddi oyunlar çıkaracaklardır.
  • şunu farkettim biz orta doğu ülkesinde yaşıyoruz dolar 4 3e inmeyeceğine göre 2021de çıkacağına göre bugüne göre daha yüksek olarak, o yüzden ne kadar psci varsa xboxcu olacaktır çünkü ne ps5 alacak güçleri olacak nede oyunlara verecek paraları olacak herkes gün geçtikçe fakirleşiyor elbette sony seviyesinde ex oyunlar yapması şart umarım görürüz ama biz kendimize bakalım ps5 alsak bile bir oyuna 500/900 tl aralarında para vermeyiz mecbur oyunlar oynayabilmek için xboxun game pass sisteminden yararlanacaz sonuçta 3 aylık 5 tl veya iki haftada bir yeni kullanıcı adı alarak game passı sonsuza dek beleş kullanabiliyorsun ha yeni xbox çıktığında engellerler belki bilemem o zaman oyunsuz kalacaz demektir kimse pc demesin bir ekran kartın fiyatı 10 bini geçiyorsa işlemciler 2 bini geçiyorsa geçelim o işleri umuyoruz phil akıllı davranır ama umudum yok o heriften sony oyunlarını övüp kendi konsoluna oyun yaptıramayan bir beceriksiz ceodur o

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Konudaki güzel yorumlardan bir tanesi. Tartışma kültüründen bihaber çoluk çocuk yorumlarından sonra iyi geliyor.


    Çoluk çocuk mu ? Yaş 48 bu arada. Ayıp ediyorsun ama kardeşim.. Senin söylediklerinin aksini savunduk diye çoluk çocuk mu olduk şimdi...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Hataları tekrarlamayacağız diyor, yani yeni hataları deneyecekler. Microsoft'a o konuda güveniyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-72F89107A

    Bu mesaj silindi.
    Sen nasıl ahlaksız bir insansın ya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı hataları yapmayacakları aşikar artık. Yapman gereken çok basit sayın Phill.. Güçlü donanımlı bir cihaz 2 veya 3 tane AAA exclusive oyun hepsi bu kadar.. Sonra gerisini oyunculara bırakın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 16 Kasım 2019; 14:26:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox PS5 ile aynı tarihte çıkarak yine (PS4 zamanindaki gibi) hayatının hatasını çoktan yaptı. PlayStation geriden gelse bile geçebilme gücüne sahip bir marka. Eşlt şartlarda ise her türlü fark atması kaçınılmaz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.