Şimdi Ara

phenom x4 955 ten Uçak sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlr phenom x4 955 forumdakilerin isteği üzerine gittik aldık herşeyi hazır fakat 1-2 uygulma açtıktan sonra oyundayken hatta acaip bir ses oluyor abi karşı odadan sesi duyuyolar böle birşeymi var Dedik böle olmucak kasayı koyduğumuz yeri kırdık boşa çıkrdım kasayı sesi gerçekten azalma oldu intel gibi çalışmaya başladı mümkünse arkadaşlar kasanızı sıcak biyerde yda kapalı hertarafı kapalı biryerde bulundurmayın hele ki o x4 955 ise hiç bulundurmayın xD neyse bi tavsiye vermek istedim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bios fan ayarlarini gozden gecir.
    Windows7 guc ayarlarini gozden gecir..
    kasa fanlarinin konumu ve ufledikleri noktalari gozden gecir..
    dilersen ben yardimci olurum... sesi asagiya cekeriz..

Bu arada unutmadan; anakart Gigabyte ise normal..
    Her islemci sicakligi, islemciden kaynaklanmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 23 Haziran 2011; 2:56:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

Bios fan ayarlarini gozden gecir.

Öyle.

OC li X4 te standart fan ile olmuyor ise normalinde de olmaması lazım. Varsa da bir şeyler yanlış demek. Şu anki gigabyte anakartımdan memnunum gayet iyi. Ama zamanında sadece anakart değiştirerek 10 derece ısı farklarını bizzat gördüğüm de oldu.
  • quote:

Hocam nedir bu AMD Gigabyte karşıtlığı? Nedenini söyleyebilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

quote:

Hocam nedir bu AMD Gigabyte karşıtlığı? Nedenini söyleyebilir misin?

Acikca bir karsitlik yok. AMD islemciler konusunda cok kisi bana ulasir ve yardim ister. Sorun yasayanlarin cogu genelde Gigabyte anakart kullananlardir..
    Gigabyte; Intel'in 478pin ve LGA 775 soketlerinde cok sukse yapti.. Hatta Q6600 overclocklamak icin bir numarali anakart gibi goruluyordu.. Buna ragmen Asus anakartlardan daha ucuz olusu da musteri tarafindan begeniliyordu.
    Ama acikca soyleyebilirim; Gigabyte, AMD anakartlari konusunu batirdi. Ozellikle 1066mhz ramlerle kullanilmaya basladigi gun. Cok farkli bios guncellemeleri ile kurtardi biraz biraz ama, hala sorunlar geliyor..

Kisaca olay benim karsitligimla alakali degil.. Bide ben AMD islemcileri bilen bir insanim.. Insanlar islemcim cok isiniyor, stabil calismiyor, ram saatleri tutmuyor diyip, uzerine yeni aldiklari anakart ve islemcileri degistirmekten bahsediyorlar.. AMD, kullanicisinin kalbini kiriyor gibi oluyor. Oysaki bir bakiyoruz, Gigabyte anakart..

• Phenom 2 serisi işlemcileri stok fanla kullanacaksanız kasa içi havalandırmaya dikkat etmelisiniz. İşyerinde şu anda x4 955'i 3.6 Ghz hızında stok fanla kullanıyorum ve tam yükte duyulabiliyor sesi (36 C oda sıcaklığında), kafa ütüleyecek kadar bir ses değil, kasada 3 adet 12 cm'lik fan mevcut. Bu arada Towarscke hocam haklı, Gigabyte anakartlar, AMD işlemcilerde daha çok sorun çıkartıyor. Gerçi anakartı da Gigabyte 790 FX-TA UD5.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.