Şimdi Ara

Phenom II X4 970 mi ? i5 2500K mı? ya da Farklı Bir İşlemci mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Öncelikle Ben Oyunlarda İyi Performans Gösterecek Bir İşlemci Arıyorum. Fakat Sayfamda Sürekli Video Paylaşımı Yapıyorum.. Video Render Yaparken de İyi Performans Sağlayacak Bir İşlemci Aramaktayım. Şuanki İşlemcim ile 30 Dk lık Video İçin 3 Saat veya Daha Fazla Bekliyorum. Vegas Pro, Premiere Pro gibi Programları Kullanmakta çok Zorluk Çekiyorum. Oyunlarda da Sürekli ses Kasmaları. Durduk Yere Takılmalar Alıyorum.. Şimdi Yeni PC Topluyorum. HD6950 Aldım yanında da 8 Gb RAM. Şimdi 750W PSU Siparişi Verdim. Bikaç Ivır zıvır Dışında Geriye Anakart ve İşlemci Kaldı.. Phenom II X4 Oyunlarda İyi Performans Sağlıyor Fakat Renderda Ne Kadar İyi Bilemem. Arkadaşım Render Yapçaksan i5 2500K Al Dedi. Ama Oyunlarda Nasıl Onu Bilemem. Siz Hangisini Önerirsiniz ? Ya da Önerebileceğiniz 600 TL yi Fazla Geçmeyecek Başka Bir İşlemci Var mı? Şimdiden Teşekkür Ederim Yorumlarınız İçin..

• Merhaba, Video Encode falan işleriyle uğraşıyorsanız AMD 6950 donanımsal hızlandırma sağlıyor ve bu en hızlı işlemcilerden daha hızlı, neyse render olarak,

ben size Phenom II X4 960T öneririm çünkü eğer 5 ve 6. çekirdeği açarsanız zaten multi-tasking ve renderlarda 6 çekirdeğin avantajını görürsünüz, ayrıca 960T stabil olarak 3.6 GHz'e OC olabiliyor, çok az bir voltaj da verebilirsiniz tabii

Orijinalden alıntı: Sajuuk

Merhaba, Video Encode falan işleriyle uğraşıyorsanız AMD 6950 donanımsal hızlandırma sağlıyor ve bu en hızlı işlemcilerden daha hızlı, neyse render olarak,

ben size Phenom II X4 960T öneririm çünkü eğer 5 ve 6. çekirdeği açarsanız zaten multi-tasking ve renderlarda 6 çekirdeğin avantajını görürsünüz, ayrıca 960T stabil olarak 3.6 GHz'e OC olabiliyor, çok az bir voltaj da verebilirsiniz tabii

+1

Tüm testleri inceleyiniz. Bence i5-2500K efsane olmaya aday. İyi bir anakart ve soğutma ile 4.5 Ghz+ kullanmak işten bile değil. Phenom ll x4'lü işlemcisi olup, 4.0 Ghz üstü kullananların sayısı çok değil nedense Bunlara ek olarak; Ivy Bridge desteği de gelecek P67 çipsetine. Bu da gelecekte uygulamasına göre %20-30 daha performanslı işlemci ile güncelleme yapabileceksiniz demek oluyor
    Quad-Core Q9550 2.83Ghz, X48 Asus Rampage Formula, Kingston 8Gb.Ram, 2 Gb. GTX 650 Ti, Gelid Tranquillo CPU cooler, LC-Power 650Watt, SanDisc 120Gb SSD Plus, Seagate 500Gb Samsung 1Tb, Xigmatek Mono Cool Fan Control, Samsung SM2233 21,5" FullHD, Logitech Z-623 2.1...

• quote:

Orijinalden alıntı: lvlono

http://www.anandtech.com/bench/Product/186?vs=288

Tüm testleri inceleyiniz. Bence i5-2500K efsane olmaya aday. İyi bir anakart ve soğutma ile 4.5 Ghz+ kullanmak işten bile değil. Phenom ll x4'lü işlemcisi olup, 4.0 Ghz üstü kullananların sayısı çok değil nedense Bunlara ek olarak; Ivy Bridge desteği de gelecek P67 çipsetine. Bu da gelecekte uygulamasına göre %20-30 daha performanslı işlemci ile güncelleme yapabileceksiniz demek oluyor

benım tercıhım 2500k dan yana olurdu efsane derken bence intelın cıkardıgı en f-p urun dıyebılırız 4500 4800 mhz sevıyesınde ıslemcı gercekten mılyarlık ıslemcılerın tamponuna farını dayamakta ..vıdeo render gibi işler ile ugrasıyosanız 2500k almak daha mantıklı ..kullandıgınız programların bır kısımını bende kullandım tavsiyem 2500k

• quote:

Orijinalden alıntı: MichaeL JacksoN qkN

quote:

Orijinalden alıntı: lvlono

http://www.anandtech.com/bench/Product/186?vs=288

benım tercıhım 2500k dan yana olurdu efsane derken bence intelın cıkardıgı en f-p urun dıyebılırız 4500 4800 mhz sevıyesınde ıslemcı gercekten mılyarlık ıslemcılerın tamponuna farını dayamakta ..vıdeo render gibi işler ile ugrasıyosanız 2500k almak daha mantıklı ..kullandıgınız programların bır kısımını bende kullandım tavsiyem 2500k

i5-2500K'nın, abisi 2600K'dan tek eksiği; çekirdek başına düşen eksik 0,5 Mb.lık cache, Hyper Threading ve entegre grafik biriminin biraz daha cılız olması. Aslında 2600K daha çok işinize yarar ama %50 daha fazla ödeyip, uygulamasına göre %10-15 pereformanslı bir işlemci almak okadar da mantıklı olmasa gerek. Kaldı ki oyunlarda hiç fark yok neredeyse...

http://www.anandtech.com/bench/Product/287?vs=288

Ek: Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvlono -- 10 Aralık 2011; 22:53:25 >
    Quad-Core Q9550 2.83Ghz, X48 Asus Rampage Formula, Kingston 8Gb.Ram, 2 Gb. GTX 650 Ti, Gelid Tranquillo CPU cooler, LC-Power 650Watt, SanDisc 120Gb SSD Plus, Seagate 500Gb Samsung 1Tb, Xigmatek Mono Cool Fan Control, Samsung SM2233 21,5" FullHD, Logitech Z-623 2.1...

• Oyunlardaki Performansı Aynı O zaman ? Peki Anlayamadığım Bir Şey Var;

IBM'in 500MHz'lik İşlemcisi i5 ile Aynı Performansı Gösteriyor.. Bu Nasıl Oluyor Anlayamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mhz ile alakası yok. Mimari daha önemli ancak hangi işlemciymis o merak ettim?

• moHomefront sistemine bakınca sanki fanlık sezdim biraz vede doğru bu iş mhz deilki ozman p4 ver 5ghz olsun süper işlemci kimse işlemci almaasın senin mantığın bu işte

Merhaba, Video Encode falan işleriyle uğraşıyorsanız AMD 6950 donanımsal hızlandırma sağlıyor ve bu en hızlı işlemcilerden daha hızlı, neyse render olarak,

Bu 960T'de 6 çekirdek açılan işlemcilerin özel kodu falan var mı? Yoksa hepsi açılıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 11 Aralık 2011; 14:06:48 >

Orijinalden alıntı: lordomax

moHomefront sistemine bakınca sanki fanlık sezdim biraz vede doğru bu iş mhz deilki ozman p4 ver 5ghz olsun süper işlemci kimse işlemci almaasın senin mantığın bu işte

Yahu ben işlemcilerden pek anlamıyorum zaten burda sizlere o nedenle sordum. Fanlık değil ucuz olması için böyle bir sistem aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

quote:

Bu 960T'de 6 çekirdek açılan işlemcilerin özel kodu falan var mı? Yoksa hepsi açılıyor mu?

Yok galiba aynı Phenom II lerin kapalı olanları gibi, şansımıza oluyor bildiğim kadarıyla.

• hocam para varsa gözü kapalı intel alın ama paranız yoksa bütçenizi hiç zorlamayın phenom 2 970 be yaklaşık 320-350 liradır ondan alın...zaten 2500 k'ile arasındaki fark sizi rahatsız etmez ikiside akıcı yapar işlemleri......

Carl von Clautsewitz,Savaş Üzerine
  • Arkadaşım kafanı zorlama, bütçenide zorlama sağlam bir @970 alırsın burda herkes sana kullanmanda yardımcı olur kafanda render hakkında soru işareti kalmasın renderde de fark eden süre maximum 5 saniyedir ki(Çoğu zaman öndedir), ben şöyle birşey söyleyebilirim AMD'nin değerlendirme sonuçları Windows'ta yada diğer siteler de pek inandırıcı değil açıkcası kullanmadan bilebileceğin birşey değil o yüzden AMD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6707946F2 -- 11 Aralık 2011; 22:42:50 >
  • 970 kullanıyorum thermaltake cpu soğutucuyla boşta 33-34 derecede yükte o kadar da aşırıya kaçmıyor ve yeterince hızlı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.