Şimdi Ara

Phenom II x2 550 BE çekirdek açma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık bir sene önce aldığım sistem aşağıdaki gibi;

ASUS M4A785TD-V EVO
    AMD Phenom II x2 550 BE (c2 revizyon)
    2GB Kingston 1333mhz DDR3 (Tek)
    350W PSU (Feel kasa içinde gelen)
    500GB SATA II HDD
    İşletim sistemi Windows XP SP2 x86

Yukarıdaki sistemi satın aldığımda ilk iş olarak işlemcimin çekirdeklerini açmayı denedim ve ilk denememde başarılı oldum. Ufak bir overclock ile de 3500mhz hızında yaklaşık bir sene işlemcimi dört çekirdekli olarak gayet stabil bir şekilde kullandım.

1-2 ay önce bir tane daha ram aldım ve 4GB yaptım. Ardından 64-bit Windows 7 kurdum. Kurarken sürekli hata verdiği için işlemcinin açtığım çekirdeklerini kapatıp default ayarlara getirdim ve sistemi kurarken hata falan vermedi. En son geçen hafta sistemime aşağıdaki ekleme/güncellemeleri yaptım;

Gigabyte GTX460 1GB
    FSB Saga II 500

Sonuç olarak şuan Windows 7 x64 kullanıyorum ve yaklaşık 1 sene 4 çekirdekli kullandığım işlemcimi aynı ayarlar ile 4 çekirdekli kullanmaya çalışınca sistem açılırken Windows logosundan hemen sonra mavi ekran ve restart... 2 çekirdekli olarak da en son 3600mhz hızını gördüm, yukarısında aynı şekilde mavi ekran ve restart...

Çekirdekleri açarken veya açmadan overclock yaparken voltaj vermiyorum. Ekran kartı default hızlarda çalışıyor. Ram'ler BIOS'tan 800mhz'e ayarlı. İşlemci sıcaklığı masaüstünde 30-35 derece. Ekran kartı da 35-40 derece.

Bir diğer sorum da PSU ile alakalı. Sistemimde ekstra olarak tv kartı ve kasada da sadece 1 tane 120'lik fan bulunuyor. Bu PSU benim sistem için ideal midir? Daha güçlü bir şey mi almalıydım yoksa?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.