Şimdi Ara

Phenom 9500 ve 9600'ün L3 Önbelleğinde Hata Var! (Güncellendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
6.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: WinteR

Fixden sonraki görünüm; durum daha da vahim.

http://techreport.com/articles.x/13741/4

%10 performans kaybı olabilir deniliyordu %20 performans kaybı var X2 6000 bile tokatlayacak phenomu bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 6 Aralık 2007; 19:56:33 >
  • Arkadaşlar C2D'ler çıktığından beri hep Intel'i desteklemişimdir, işlemci alınacaksa C2D olmalı gözüyle bakıyordum

Phenom'un ilk haberleri geldiğinde bunun eski AMD'lerden çok farklı olacağından, yüksek O/C potensiyeli, düşük nm vs... emindim, hatta yakında tekrar bilgisayar toplarsam AMD'ye geçerim diye düşünüyordum. Ama görüyorum ki AMD 45nm'ye geçmeyi düşünmüyor, hala varolanla yetinmeye çalışıyor. İşlemci listelerini inceliyorum, Intel 45nm'ye geçti, AMD'nin üst sıralarında hala 90nm'lik (bana göre takoz) 6000+ işlemcisi duruyor...

9500, 9600 zaten tam bir rezalete dönüşmüş eğer burda yazılanlar doğruysa Benchmark'lar zaten pek içaçıcı görünmüyor, O/C'de beklediğim kadar iyi değil. Ben bu olaydan sonra tekrar AMD'den soğudum. Belki AMD kendi rekorlarını kırıyor olabilir, fakat Penryn işlemcilerin yanına bile yaklaşmıyor...

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 6 Aralık 2007; 18:26:14 >

• Linux kullanıcıları bahse konu hatadan neredeyse hiç etkilenmeyecekler zira yeni linux kernel'i ile bahse konu TLB hatası engellenebiliyor BIOS update yapmadan. Bu durumda performans kaybıda %1'den daha düşük seviyelerde kalıyor. Söz konusu durum ise 64 bit linux kerneli olan Red-Hat upgrade 4 için geçerli şimdilik. Gerçi dünyada kaç kişi 64 bit linux kullanıyordur ki, o da ayrı bir soru işareti.

Windows sistemler için ise henüz böyle bir gelişme söz konusu değil.

Kaynak: Techreport
  • O kadar bekleyip iki yıl sonra bir işlemci çıkarıyorsun, onu da hatalı yapıyorsun. Yorumsuz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Yanlız dikkatinden kaçan bir şey var. İlk satılacak olan 9700 ler bile B2. Satılacak olan diyoruz mühendislik örneği değil.

Ayrıca gene tam okunamamış bazı noktalar anlaşılan. Diyor ki işlemcide donmalara sistem kilitlenmelerine neden olan bir sorun var. Bu sorunun giderilmesi için bios güncellemesi gerekiyor. Bu yapılınca da performans %10 düşüyor. Ve bu güncelleme daha yeni çıkacak. Yani testlerde bu bios yoktu.

Yani evet o testler geçerliliğini yitiriyor zira Phenomların skorlarını %10 düşürmek gerekiyor.

bak bunu gözardı etmişim desene toplamda %30 daha az performans verecek B3 çıkana kadar, yani B3 revizyon ES işlemcilere göre %40 daha iyi olacakki Q6600 'e yetişecek tey tey tey
    Towarscke
    nerde

Amd masaüstünde %40 daha hızlı olacak demediki opteronlar için bunu söyledi ve gerçektende bir çok testte xeon'u geçti ama masaüstünde hüsran

http://www.anandtech.com/IT/showdoc.aspx?i=3162&p=12

2500 mhzlik barcelona ile 3000 mhz xeon karşılaştırılmış.3000 mhz barcelona farkı dahada açar.Ama masaüstü kötü işte off off amd

• AMD performans da kaybettiği gibi artık f/p da da kaybediyor

ayrıca AMD ancak am3 gelince birseyler yapabilir artık am3 lede birsey yapamaz ise hedeflerini kucultmesi gerekir.
  • yalan olmuş bunlar
  • quote:

quote:

%10 performans kaybı olabilir deniliyordu %20 performans kaybı var X2 6000 bile tokatlayacak phenomu bu şekilde.

Kumandan bırak artık şu AMD karşıtı fanatikliği.
    forumun heryerinde sürekli firmayı ürünlerini kötüleyip duruyorsun.
    ne elde etmeyi umuyorsun açıkçası anlayabilmiş değilim.

AMD'nin ürünlerinin en iyisi olmadığını, Intel'le yarışamadığını herkes biliyor. AMD'nin maddi yapısı belli gücü belli,
    kalkıpta piyasa değeri kendinin 30 katı olan bir firmayla yarışması hiçte kolay bişey değil.
    ona rağmen giriş ve orta seviyede oldukça başarılı ve F/P konusundada çok iyi.
    Zaten firmanın biz en iyisini yapacağız diye hiçbir iddasıda yok. sadece en iyi F/P için çalışıyoruz diyorlar.

Bilgisayar kullanıcılarının %90'nı giriş ve orta seviye oluşturduğu düşünülürse, kim olsa o segmente ağırlık verir.
    Çevremde 10 bilgisayar kullananda 9'u O/C nedir bilmiyor AMD'nin satışlarındaki en büyük etmende pazarlama konusunda intel'le rekabet edememesi.
    Bilgisayarcıya bile girdiğinde adam'ların ağzına sakız gibi bi intel lafı yapışmış hala Athlon X2'ye karşı P4 pazarlamaya kalkıyorlar.

Yoksa X2'lerin performanslarının giriş seviyesinde intel'den aşağı kaldığı için değil sadece intel'in marka olması ve adını iyi duyurmuş olmasında.

Bu fanatiklikte çok sıkıcı oluyor. hemen her topikte aynı hikayeler.
    Bırakın artık övüp, kötülemeyi. buraya insanlar sizin kısır ve sıkıcı atışmalarınızı okumak için değil bişeyler öğrenmek için geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snd -- 18 Aralık 2007; 20:03:37 >

• havada karada deniz de amd
  • amd f/p gerçekten iyi işler çıkartıyor iyice güçlendiği zaman intel ile rekabette daha iyi girecek bundan 5-6 sene önce ülkemizde çok az kişi amd ismini biliyordu şimdi ise ülkemizde pazar payı olarak amd iyi bir orana sahip
  • quote:

Orjinalden alıntı: annihilator

Simdi madem boyle, o zaman AMD sole bi durum icerisinde;

- Phenom'larin gecikmesi, ki C2D'ye verilmis bir yanit oldugunu dusunursek 1 bucuk sene sonra geldi, AMD'nin piyasadaki konumunu salliyordu, AMD'nin Phenom'lari mutlaka Kasim civarinda cikarmasi gerekiyordu. Ama bu TLB hatasi ve fabrika verim dusuklugu sebebiyle (fabrikada uretilen kaliteli ciplerde yuksek frekans elde edilebilirdi ama dusuk verim yuzunden yeterince kaliteli cip elde edilemedi ve AMD dolayisiyla yuksek frekansli Phenomlari su an piyasaya suremedi.) AMD yeterli yuksek frekans cip elde edemedi.

- Daha fazla gecikme AMD'ye karsi duyulan guveni cok fazla sarsacagi ve piyasadaki konumunu da supheye sokacagi icin AMD herseye ragmen derhal Phenom'lari piyasaya surmek adina dusuk frekansli cipleri piyasaya surdu. Bunlarin performansi hem dusuk frekanslar hem de TLB hatasi sebebiyle Intel'e yetisemiyordu, bu durumda AMD'nin fiyati dusuk tutmasi gerekiyordu ama fiyatini da pek dusuk tutmadi. Demek ki AMD'nin gecen ay yaptigi Phenom acilisindan bisey beklemedigi belli. Asil TLB hatasi olmayan ve su andakinden daha hizli olan Phenom 9500'leri 2008 basinda piyasaya surecek. Ki bunlarin fiyatlari da su anki P9500'lerden dusuk olacak. Ayrica 2008 basinda yine TLB hatasiz olarak P9700 ve P9900'leri de piyasaya surecek (9700'un fiyati $280 olacak), ve bunlarla bence ayni fiyat araligindaki Intel'in Quad islemcilerini yakalayacak. P9700'un fiyati Intel Q9300 ile asagi yukari ayni olacak (q9300, q6600'un penryn versiyonu). Su anki 9700 bench'leri, 9500'leri overclock yaparak elde edilmis durumda. TLB hatasiz ve direk 9700 olan cipler bence performans acisindan cok daha rekabetci olacaktir.

Yurrrrrruuuuuuu AMD goreyim seni !

bende gelecege boyle umutla bakmak istiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: Snd

quote:

quote:

Kumandan bırak artık şu AMD karşıtı fanatikliği.
    forumun heryerinde sürekli firmayı ürünlerini kötüleyip duruyorsun.
    ne elde etmeyi umuyorsun açıkçası anlayabilmiş değilim.

AMD'nin ürünlerinin en iyisi olmadığını, Intel'le yarışamadığını herkes biliyor. AMD'nin maddi yapısı belli gücü belli,
    kalkıpta piyasa değeri kendinin 30 katı olan bir firmayla yarışması hiçte kolay bişey değil.
    ona rağmen giriş ve orta seviyede oldukça başarılı ve F/P konusundada çok iyi.
    Zaten firmanın biz en iyisini yapacağız diye hiçbir iddasıda yok. sadece en iyi F/P için çalışıyoruz diyorlar.

Bilgisayar kullanıcılarının %90'nı giriş ve orta seviye oluşturduğu düşünülürse, kim olsa o segmente ağırlık verir.
    Çevremde 10 bilgisayar kullananda 9'u O/C nedir bilmiyor AMD'nin satışlarındaki en büyük etmende pazarlama konusunda intel'le rekabet edememesi.
    Bilgisayarcıya bile girdiğinde adam'ların ağzına sakız gibi bi intel lafı yapışmış hala Athlon X2'ye karşı P4 pazarlamaya kalkıyorlar.

Yoksa X2'lerin performanslarının giriş seviyesinde intel'den aşağı kaldığı için değil sadece intel'in marka olması ve adını iyi duyurmuş olmasında.

Bu fanatiklikte çok sıkıcı oluyor. hemen her topikte aynı hikayeler.
    Bırakın artık övüp, kötülemeyi. buraya insanlar sizin kısır ve sıkıcı atışmalarınızı okumak için değil bişeyler öğrenmek için geliyor.

• TLB ile ilgili teknik bir açıklama da buldum. İsteyen arkadaşlar buraya bakabilirler.

Kısaca şöyle diyebiliriz: K10 mimarisindeki işlemcilerde bulunan L1 komut ve data önbelleğine ilave olarak bir önbellek daha var o da açılımı Translation-Lookaside Buffers olan TLB. Bu bellek sanal ve fiziksel bellek arasındaki adreslemede kullanılan bağlantıları depoluyor. Temel işlevi bu.

Sorunda, bu işlevini doğru yerine getirememesinden kaynaklanıyor bilindiği üzere.
  • TLB sorununu (Errata 298) gidermek için yapılan BIOS patchinin ardından sistemde meydana gelen performans düşüşüyle ilgilide değişik grafikler ortaya çıkmıştı ancak yazılımların Phenom işlemcilerini henüz yeterince iyi tanımadığı için bunların doğru olmadığıda ortaya çıkmış durumda. Örneğin Sandra XII de memory band genişliğini ölçmek için yapılan testlerde SP1 (Service Pack1) güncellemesinin yapılmaması durumunda yanlış neticelerin alındığı ve netteki bu şekilde alınmış bütün memory bant genişliğine ilişkin değerlerin yanlış olduğu ifade edilmekte. Son duruma göre PC Mark Vantage'da %9 performans kaybı var.

Phenom 9500 ve 9600'ün L3 Önbelleğinde Hata Var! (Güncellendi)

Memory band genişliğinde ise önceden söylenildiği gibi %50 leri bulan farklar söz konusu değil. Negatif etki burada %9 un da altında ve sadece %6.5.

Phenom 9500 ve 9600'ün L3 Önbelleğinde Hata Var! (Güncellendi)

TLB patchini içeren BIOS'un yüklenmesi sonucu yaşanan sorunu da gecici olarak eğer isterseniz giderebiliyorsunuz. Bunun için AMD Overdrive yazılımının 2.0.12 versiyonunu yayınlamış durumda bu veya ileride çıkacak daha güncel yazılımlarda Turbo modu kullanılarak bu patch by-pass edilebiliyor. Böylece diyelim ki performansa ihtiyaç duydunuz Overdrive yazılımı ile bu patchin etkisini kaldırabilir tekrar stabiliteye ihtiyacınız olduğunda bunu geri alabilirsiniz.

Kaynak: LegitReviews

• quote:

Orjinalden alıntı: Bethrezen

Ulan ben boyle kismetin taaa icine edim be.

Pazartesi gunu Phenom 9500 siparis ettim. Bilseydim boyle bir sorun oldugunu hic almazdim valalhi. Ulan hay ben boyle isin

Keske daha onceden yazsaydiniz foruma :(

Kufur etmemek icin zor tutuyorum vallahi.

Eğer kutuyu açmadıysan satmaya bak bence
  • Bu L3 hatası çok abartılıyor intelin sitesinden teknik dokumanı indirin orada core işlemcilerin L2'de hata oluğunu görecekler neden amd'nin hataları görülüyorda intelinki görülmüyor yoksa performans herşeyin üstünü örtüyormu merak ediyorum.L3 hatası şu ana kadar bir probleme yol açmadı neden bu kadar üstünde duruluyor anlamıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dahaka90

Bu L3 hatası çok abartılıyor intelin sitesinden teknik dokumanı indirin orada core işlemcilerin L2'de hata oluğunu görecekler neden amd'nin hataları görülüyorda intelinki görülmüyor yoksa performans herşeyin üstünü örtüyormu merak ediyorum.L3 hatası şu ana kadar bir probleme yol açmadı neden bu kadar üstünde duruluyor anlamıyorum.

Katılıyorum, ayrıca kullanımı bu kadar büyük bir hata içerse idi zaten piyasaya sürülmezdi, davalar vs...

Abartmaya hiçmi hiç gerek yok, işi bilenler zaten gerekli cevapı vermişdir.
  • phenom 9500 alcaktım vazgeçtim x2 6000+ alacam
    takdir edersiniz ki x2 3600+ kullanıyorum 256 kb önbellek ..kafayı çizicem
  • rezillik tek kelimeyle başka bir şey değil, sırf intele yetişcem diye bişeyi adam akıllı üretemeden piyasaya sürüyorlar, son kullanıcı kobay mı kardeşim ama yaptıları hatanın farkındadırlar heralde,amd yöneticiler o hatalı işlemcilerinin satış rakamlarını görünce ağlıyolardır hepsi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratsen87 -- 30 Ocak 2008; 3:23:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: iremmurat

rezillik tek kelimeyle başka bir şey değil, sırf intele yetişcem diye bişeyi adam akıllı üretemeden piyasaya sürüyorlar, son kullanıcı kobay mı kardeşim ama yaptıları hatanın farkındadırlar heralde,amd yöneticiler o hatalı işlemcilerinin satış rakamlarını görünce ağlıyolardır hepsi

Amd 4 çekirdekli işlemcisinden 400.000 adet satmış. üstelikTBL hatası son kullanıcının hayatta karşılaşacağı bi hata deil sadece sanal makinede kitlenmelere sebeb oluyormuş. buda zaten doğrudan server kurup sanal makine oluşturan kullanıcıları ilgilendiren bi durumdur.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.