Şimdi Ara

phenom 2 x4 965 4 ghz oc yapamıyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sunbeam ccf fan var voltajı da 1.4-1.5 yapıyorum anakarttan 4 ghz yapıyorum işlemciyi masaüstünde sorun yok ama oyunlarda 5 dk içinde reset atıyor

4 ghz kullanan arkadaslar varsa kaç volt vererek yaptılar biraz anlatırlarsa cok sevinirim

en fazla 3.8 ghz yapabildim voltajsız

• Hangi donanımlarla kasa içi bileşenleriniz nelerdir, detaylı bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olunacaktır.
  • phenom II X4 965
    4 GB KINGSTON ddr3 1333 mhz
    MSI 785GM-E51
    Hd4890 vapor-x 1 gb 256 bit 960/1200
    seagate 1 tb hdd sata 2
    akasa gerçek 520w psu
    lg dvd-rom
    p2250 samsung synicmaster lcd 22"
    dedigim gibi sunbeam ccf var kasa içinde de 2 kasa fanı var teki hdd din üzerinde digeri psu nun altında.
    işlemci sıcaklıgı 33-40 derece arası degişiyor oyunlarda 60 a kadar cıkabiliyor ama reset atmasının nedeni bu mu bilmiyorum.
  • 1.4-1.5v ile 4 ghz olmaz tabi.1.55-1.56 filan vermen lazim nb sb her yere voltaj vermen lazim ki yine de olmayabilir her islemci ayri bir dunya bende olur sende olmaz 4 ayri cekirdegin bir araya gelmesi ile olusuyor bu islemciler ve her cekirdegin de kendi hizi var 3'u 4 biri 3.9 ise olmaz mesela.voltajsiz 3.8 yapabiliyorsan en guzeli o bence.
  • Phenom 2 x4'ler 4 Ghz zor oluyorlar.Olması içinde büyük soğutuculara (Noctua D-14,Thermalright ifx-14 gibi) veya su soğutma yapmak gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penryn

Phenom 2 x4'ler 4 Ghz zor oluyorlar.Olması içinde büyük soğutuculara (Noctua D-14,Thermalright ifx-14 gibi) veya su soğutma yapmak gerek.

sen yapmışsın ama kıskandım şimdi.şaka tabi.muhtemelen sogutucun falan oldukça iyi veya su soğutma dediğin gibi

BIOS da 4 tane alan var cpu ile ilgili.cok da bilgim yok aslında.CPU VDD voltajı CPU voltajı CPU NB falan.Hepsine voltaj mı vermek gerekiyor

bir de öyle deneyeyim.olmadı 3.8 kalcak ztn 200 mhz fark var ama 4 ghz hoş gözüküyordu

•  phenom 2 x4 965 4 ghz oc yapamıyorum yardım

burda hepsi gözüküyor galiba.hangisine kac volt vermem gerek bir kaç deneme yapmak istiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • keşke öyle kolay olsa direkt 4 ghz yapabilsek bu işlemciler için voltaj vermeden stabil çalışabildiğiniz seviyeyi bulursanız iyi olr zira kazanımınız 3.8'den sonra çok az olacaktır. psikolojik açıdan kendimi tatmin edeceğim dersen oc kulübümüz var oraya bakabilirsin ben o kadar uğraş sonunda 4 ghz 'i buldum ama boyum hala aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

keşke öyle kolay olsa direkt 4 ghz yapabilsek bu işlemciler için voltaj vermeden stabil çalışabildiğiniz seviyeyi bulursanız iyi olr zira kazanımınız 3.8'den sonra çok az olacaktır. psikolojik açıdan kendimi tatmin edeceğim dersen oc kulübümüz var oraya bakabilirsin ben o kadar uğraş sonunda 4 ghz 'i buldum ama boyum hala aynı

belki benim uzar voltaj vercem işte resimde attım hangisine kaç volt verdiniz ben hepsini arttırdım 1.5 li degerlere ancak yine olmuyor reset atıyor

• yav ver iste hepsine ne kadar cikiyorsa. espri gibi geliyor ama kokluyorsun harbiden belki bir ikisi haric.anakartinin da sogutmasinin iyi olmasi lazim o voltajlari yemesi lazim oyle kasa kapali oturdugun yerden sunu vereyim 1.5'i de verdim diye ugrasirsan zor senin isin.acacan kasayi anakarta fanlar tutturacan ortamda klima varsa klima yoksa kapi pencere acacan gece vakti yapacan vs bak adam o kadar ugrastim filan diyor.pat diye yaparsan ne tadi var zaten voltajsiz 3.8 yapmissin su yaptigin eglence yani baska bisi degil.
  • tamam neyse sadece yapanlar nasıl yaptı merak ettim.havalandırma kısmını sormuyorum.4 tane bölüm var resimde koydum cpu ile ilgili.kaç volt verdiginiz her birine onu merak ettim

olmazsa olmaz ayrı tabi...
  • sana önereceğim hız 3.9 ghz bunun içinde yaklaşık 1.45 yada 1.475 volt yeterli olabilir diye düşünüyorum, 237fsb x 16.5 çarpan ile bir dene bakalım, daha yukarısı için bu havalarda seninkinden çok daha iyi havalandırması olan kasalar bile (haf922 x 7fan) stabilitede zorlanıyor bu arada o ekran kartını nasıl o hızlarda kullanıyorsun ben 900/1050 kullanıyorum memory 80 dereceye yaklaşıyor neredeyse fan hep %75 açık

sadece cpu voltage ı değiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tg2601 -- 25 Ağustos 2010; 16:47:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tg2601

sana önereceğim hız 3.9 ghz bunun içinde yaklaşık 1.45 yada 1.475 volt yeterli olabilir diye düşünüyorum, 237fsb x 16.5 çarpan ile bir dene bakalım, daha yukarısı için bu havalarda seninkinden çok daha iyi havalandırması olan kasalar bile (haf922 x 7fan) stabilitede zorlanıyor bu arada o ekran kartını nasıl o hızlarda kullanıyorsun ben 900/1050 kullanıyorum memory 80 dereceye yaklaşıyor neredeyse fan hep %75 açık

sadece cpu voltage ı değiştir

dediğini yaptım üstad 3.9 da 4.0 da oluyor ancak bilgisayarım özelliklerine girince 3.30 ghz gözüküyor 1 saate yakın mirror 's edge oynadım reset atmadı.

bu arada ekran kartı stabil degerler 960/1080 benim için fan %100 calısıyor bosta 49 derece.

niye 3.30 ghz yazıyor bir de onu anlasam.tesekkürler yardımın için

• herhangi bir programdan cpu stress testi yapıp cpu z ile bak bakalım kaç gösterecek?
    bu arada sen dedin diye bende ilk defa baktım şu an 3.9 da işlemci ama benimkini de 3.2 gösteriyor amd den kaynaklanan bir durum heralde bende amd kullanalı yaklaşık 1 ay fln olduda alışmaya çalışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tg2601 -- 26 Ağustos 2010; 0:15:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tg2601

herhangi bir programdan cpu stress testi yapıp cpu z ile bak bakalım kaç gösterecek?
    bu arada sen dedin diye bende ilk defa baktım şu an 3.9 da işlemci ama benimkini de 3.2 gösteriyor amd den kaynaklanan bir durum heralde bende amd kullanalı yaklaşık 1 ay fln olduda alışmaya çalışıyorum

core frequency 4 ghz diyordu amd overdrive da baktım bu arada yine reset attı ben de 3.8 e döndüm napalım kısmet değilmiş

• 3.9 da da mı reset attı?
  • Ben 1.475 voltajda yani +025v ile çok rahat 4.0'da stabil kullanabiliyorum desktop sıcaklığım 39 oyun max 55 derece istersem dahada artırabilirim rahat kaldırır +0.50v ile 4.3 - 4.4'e kadar gider.Ama tavsiyem arkadaşlarında dediği gibi yapabiliyorsanız voltajsız 3.8'de olmuyorsa +0.25v ile kullanmanız 3.8 Ghz iyidir, gerisi gereksiz sıcaklık, eğlence ve fantazi geliştirmek adına :D yapılır orası size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esTFyz -- 26 Ağustos 2010; 15:38:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.