Şimdi Ara

Phenom 2 x4 955 sicaklik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Phenom 2 x4 955 be islemcim ve zalman marka cpu sogutucum var. Tam modelini bilmiyorum ancak alirken yorumlari kotu degildi. Fazla ses cikarmayan (stocka gore) iyi bir sogutucu, alirken 80 tl civarlarindaydi.
    Kasam corsair 400r, ustte 2 arkada 1 egsoz fan, onde 2 altta 1 iceri ufleyen fan mevcut. 3 iceri 3 disari seklinde kisaca.
    Ne yaptiysam ne ettiysem (bios ayarlari cooln quiet, fan control.. + termal macun degisimi) cpu nun bosta 45-50 derecenin altina inmesini basaramadim.
    Belki ince bir noktayi kaciriyorum sizlere danismak istedim.
    Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu sıcaklıklara nerede bakıyorsunuz ? BIOS'ta mı yoksa dos ortamında bir programla mı ? Hangi programla ?

Boştaki bu sıcaklıklardan ziyade yükteki sıcaklığı nasıl ? Önemli olan o.
  • Merhaba,
    Hw monitordu sanirim, onunla bakiyorum. Windows ortaminda. Pc den uzagim su anda, programi tam hatirlamiyorum.
    Ayrica amd overdrive ve msi in programindan da baktim.
    Ekran karti 35 derecelerde (7850 sapphire) geziniyor.
    Islemci yukte prime 95 ile yaptigim testte 79 dereceyi gordu yaklasik 3-4 dkda.

• Granis G kullanıcısına yanıt
    Speedfan ile fan hızlarına bakar mısınız? Autoda ise manuel olarak %100 yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrFinito

2 saat icerisinde evde olacagim, dediginizi yapacagim ancak bu sefer de fan cildirmaz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Granis

quote:

2 saat icerisinde evde olacagim, dediginizi yapacagim ancak bu sefer de fan cildirmaz mi?

x4 965 im var bendede aynıydı fan aldım takarken işlemci bozuldu malesef phenom 2 serisi çok ısınıyor bende %100 stok fan 36 dereceden aşağı düşmüyordu yeni fanı da deneyemedim üstüne anakart bozuk sanıp anakart aldım
    edit:36 deyince gaza gelme çok nadiren görüyordum genelde 40-42 filandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n-force -- 29 Eylül 2013; 13:54:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: n-force

quote:

quote:

x4 965 im var bendede aynıydı fan aldım takarken işlemci bozuldu malesef phenom 2 serisi çok ısınıyor bende %100 stok fan 36 dereceden aşağı düşmüyordu yeni fanı da deneyemedim üstüne anakart bozuk sanıp anakart aldım

Ne yaparsan yap olmaz diyosunuz yani :)
    Ustune ustluk benim ki 125w versiyonu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: n-force

quote:

quote:

Ne yaparsan yap olmaz diyosunuz yani :)
    Ustune ustluk benim ki 125w versiyonu.

kaliteli fan almak her türlü çözer ama şu anki haliyle düzelme bekleme derim.

• Sizdeki sıcaklık değerleri normal değil.Şuan boşta bıraktım 31 dereceye kadar düştü.Sistemim yan tarafta yazıyor. Bulunduğum oda sıcaklığı şuan 25 derece.

Phenom 2 x4 955 sicaklik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hipersonic

Sizdeki sıcaklık değerleri normal değil.Şuan boşta bıraktım 31 dereceye kadar düştü.Sistemim yan tarafta yazıyor. Bulunduğum oda sıcaklığı şuan 25 derece.

Phenom 2 x4 955 sicaklik

Evet normal degil farkindayim. Siz nasil bir sogutma uyguluyorsunuz? Oc var mi?

• Granis G kullanıcısına yanıt
    Sogutucu olarak akasa x4 blue kullaniyorum.Pek tavsiye edilen bir sogutucu degildi.50 tl civari fiyati vardi.Resimdeki sicaklik degerleri o.c siz degerler. Yalniz bende amd overdrive sicakligi yanlis algiliyor.Kuzey koprusu ve islemci sicakligini ters olarak okuyor.Fakat diger programlar ve bios normal okuyor. Benim kullandigim Gigabyte anakartlar ile amd overdrive yazilimi tam stabil calismiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hipersonic -- 29 Eylül 2013; 15:15:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.