Şimdi Ara

Peugot 308 Dizel Auto6R vs Megane 3 HB Dizel EDC (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
9.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trabzon61_66

quote:

Orijinalden alıntı: watkseburt

quote:

Orijinalden alıntı: trabzon61_66

308 de ve c5 te yeni kullanılmaya başlanan yarı otomatik tek kavrama 6r vites ile edc çift kavrama otomatik vitesin arasında ne gibi bariz farklar var acaba. 6r de vites geçişindeki hafif sarsma, edc de çift kavramanın getirdiği hızlı ve sarsıntısız vites geçişi dışında. edc çift kavrama daha teknolojik parçalardan oluştuğu için dsg gibi arıza ihtimali daha yüksek denilebilirmi acaba...

DSG yı de uzaylı teknolojısı yaptınız

Yukarıdaki cümlemi tekrar okuyup DSG yi hangi kelimelerle uzaylı teknolojisi yaptığımı anladınız açıklayabilirmisin. Yoksa tam tersi karmaşık yapısı nedeniyle arıza ihtimalinin yüksek olduğunu mu söylemeye çalışmışım.

Demek ıstedıgını en basta anlamsıtım zaten ,arıza cıkarmasından cekınıyorsun ama sankı bu vıtes öcü,uzaylı,yabancı gıbı göruluyor bazıları tarafından,bu kadar da abartmaya gerek yok sadece biraz daha zaman

• AUTO6R'dan uzak durmak lazım. EDC'de çok yeni, sorun çıkarır mı çıkarmaz mı bilinmez ama AUTO6R'dan kötü olamaz.
  • ikisini de kullanmadım ama ikisinin yolcu koltuğunda da oturdum. megane düz vites, 308 auto6r idi. şanzımanı işin içine katmadan yorum yapsak bile megane kesinlikle daha iyi bir araç. ön göğüs plastiği 308 e göre daha daha iyi meganeda. ikisinin de amortisötleri ve koltukları rahat ama 308 biraz daha gürültülü bir araç. 308in iç mekanı megane a göre bariz ferah ancak ön göğüsü bana göre şık değil ve basit duruyor. meganeda daha kaliteli hissettiren bir ön göğüs ve kapı içi dizaynı var. dış görüntüyü yorumlamaya gerek yok çünkü bu konuda söylenen her şey kişisel düşünce olmaktan öteye gidemez. işin içine bir de çift kavramalı edc şanzıman girerse, 308 megane a rakip olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

ikisini de kullanmadım ama ikisinin yolcu koltuğunda da oturdum. megane düz vites, 308 auto6r idi. şanzımanı işin içine katmadan yorum yapsak bile megane kesinlikle daha iyi bir araç. ön göğüs plastiği 308 e göre daha daha iyi meganeda. ikisinin de amortisötleri ve koltukları rahat ama 308 biraz daha gürültülü bir araç. 308in iç mekanı megane a göre bariz ferah ancak ön göğüsü bana göre şık değil ve basit duruyor. meganeda daha kaliteli hissettiren bir ön göğüs ve kapı içi dizaynı var. dış görüntüyü yorumlamaya gerek yok çünkü bu konuda söylenen her şey kişisel düşünce olmaktan öteye gidemez. işin içine bir de çift kavramalı edc şanzıman girerse, 308 megane a rakip olamaz.

Katılıyorum kesinlikle.Megane daha rasyonel bir karar 308 kullanıcısı olarak.Eğer geniş ve ferah iç hacim dert değilse megane daha ağır basar bir de edc çift kavrama faktörüyle ayrıca 2. elde değer kaybının daha az olacağıda kesin 308 görede daha yeni bir kasa.

• ben tercihimi 308 hdi auto6r cam tavanlı premium plus ' tan yana kullandım. özellikle cam tavan müthiş yakıstı henuz 2 gün oldu aracımı alalı fakat bir sorunla karsılastım ilk kez peugeot kullanıyorum daha once otomatik çok kullandım fakat 308 de sanırım yarı otomatik oldugu için viteslerde p yok bana n de bırakıp el frenini çekmem söylendi.. dün gece yokusta bıraktım aracımı sabah baktıgımda 1-2 metre kayıp öndeki aracın tampona dayanmıstı resmen boşa geçmiş.. bugun pazar oldugu için yarın götürecegim servise. buradaki bilenlere danısayım dedim aracı n de bırakıp el frenini çekmeme ragmen ( sonuna kadar asılmadım) araç neden kaydı.. allahtan hasar olmadı..lütfen yardımcı olabilen var mı acil olarak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhti

ben tercihimi 308 hdi auto6r cam tavanlı premium plus ' tan yana kullandım. özellikle cam tavan müthiş yakıstı henuz 2 gün oldu aracımı alalı fakat bir sorunla karsılastım ilk kez peugeot kullanıyorum daha once otomatik çok kullandım fakat 308 de sanırım yarı otomatik oldugu için viteslerde p yok bana n de bırakıp el frenini çekmem söylendi.. dün gece yokusta bıraktım aracımı sabah baktıgımda 1-2 metre kayıp öndeki aracın tampona dayanmıstı resmen boşa geçmiş.. bugun pazar oldugu için yarın götürecegim servise. buradaki bilenlere danısayım dedim aracı n de bırakıp el frenini çekmeme ragmen ( sonuna kadar asılmadım) araç neden kaydı.. allahtan hasar olmadı..lütfen yardımcı olabilen var mı acil olarak..

auto6r magduru daha

• quote:

quote:

ben tercihimi 308 hdi auto6r cam tavanlı premium plus ' tan yana kullandım. özellikle cam tavan müthiş yakıstı henuz 2 gün oldu aracımı alalı fakat bir sorunla karsılastım ilk kez peugeot kullanıyorum daha once otomatik çok kullandım fakat 308 de sanırım yarı otomatik oldugu için viteslerde p yok bana n de bırakıp el frenini çekmem söylendi.. dün gece yokusta bıraktım aracımı sabah baktıgımda 1-2 metre kayıp öndeki aracın tampona dayanmıstı resmen boşa geçmiş.. bugun pazar oldugu için yarın götürecegim servise. buradaki bilenlere danısayım dedim aracı n de bırakıp el frenini çekmeme ragmen ( sonuna kadar asılmadım) araç neden kaydı.. allahtan hasar olmadı..lütfen yardımcı olabilen var mı acil olarak..

auto6r magduru daha

sorun benim aracımda mı yoksa bu problem kronik mi işimiz sadece el freninin kuvvetine mi kalıyor anlayamadım??

• Benimde el freni telim 2 defa servise girmesine rağmen kabloları tampondan aşağıya sarkıyor yokuşlu yerde oturmadığım için sorun yok ama belki benimkinde de aynı sorun vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftk44

Benimde el freni telim 2 defa servise girmesine rağmen kabloları tampondan aşağıya sarkıyor yokuşlu yerde oturmadığım için sorun yok ama belki benimkinde de aynı sorun vardır.

bu bir sorun mu onu da bilmiyorum sonucta önceki araçlarım hep tam otomatik oldugundan refleks olarak el frenini anca 1-2 diş çekerdim şimdi 308 de de sanırım bu şekilde hafif çekip bıraktım aracımı bu yuzden mi kayma yaptı acaba. yani normali n de park etmek değil mi orda bi hata yapmıyorum sanırım.. p yok sonucta yokusta r de fln mı bırakmam gerekiyor acaba yarın servise danısayım en iyisi.
  • trabzon61_66 kardeş fiyat konusunda 1,5 dizel dynamique EDC için en son aldığım fiyat 45.750 tl oldu. Seat Leon 1,6 TDI DSG için ise max verdikleri fiyat 47.400 oldu. O sebeple megane ı tercih ettim ve aracın siparişini verdik. Ancak araç bulmak ciddi sıkıntı. Çünkü yok satıyorlar ve yılbaşından sonra ciddi fiyat farkı olucak. Eğer araç bulabiliyorsanız istediğiniz donanımda kaçırmayın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADenus

trabzon61_66 kardeş fiyat konusunda 1,5 dizel dynamique EDC için en son aldığım fiyat 45.750 tl oldu. Seat Leon 1,6 TDI DSG için ise max verdikleri fiyat 47.400 oldu. O sebeple megane ı tercih ettim ve aracın siparişini verdik. Ancak araç bulmak ciddi sıkıntı. Çünkü yok satıyorlar ve yılbaşından sonra ciddi fiyat farkı olucak. Eğer araç bulabiliyorsanız istediğiniz donanımda kaçırmayın derim.

mantıklı bir seçim. çok güzel bir araba aldınız. hayırlı olsun, güle güle kullanın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: antares07

quote:

Orijinalden alıntı: winsome08

sabah aracımı teslim aldım 308 envy 1.6 dizel otomatik ilk defa bindim kullandım verdiğim paraya karşılık helal olsun dedirtiyor vites geçişleri biraz hissettiriyor babamın mersodan iyi spor modda kullanırsanız hissettirmeden vitesler geçiş yapıyor
    aynı zamanda otomatikte giderken istediğin veya sıkıştığın an direksiyonun altına yerleştirilmiş pedallara + - basarak manüel vitese geçiş yapabiliyorsun çokta zevkli bi an için nfs felan oynuyorum zannettim araç sollarken 1 tık 2 tık 3 tık fırlamışsın şehir içinde gerekli bir özellik olduğunu düşünüyorum kendinizi körüklü otobüs sollarken düşünün otomatı beklemiyorsunuz +birinci vites +ikinci vites + üçüncü vites nos gibi biraz abartım galiba :) neyse vitesi motoru geçtim göğüslük ve diğer plastik aksamlar inanılmaz göğüslüğe dokunmanızı isterim süper elastik bir malzeme buram buram kalite kokuyor iç genişlik ve şoförün ön camdan görüntü açısı mükemmel diğer şeridi bile engelsiz takip edebiliyorsunuz dış görüntü zaten kanıtlanmış özellik dersen gerekli olan herşey var envy otomatik dizel bakın bu açıklamaları yapmamın sebebi araç alacak arkadaşlar içindir şiddetle tavsiye ediyorum parasına göre çok fazla bir alet
    ben megan3 1.5 dizel expresion konfor paketli manüel vitesli araca peşin teklif aldığım fiyata 2 bin lira fazla verip bu arabayı aldım hesabını siz yapın aynı zamnda 308 otomatik olmasa bile araca binip test yapan ve yinede megan 3 diyen arkadaşlara şaşırıyorum meganın ikinci elinden başka dayanacak bir özelliği ve kalitesi yok sıfır aldığın bir aracı en az 4-5 sene kullanırsın ozamandan sonra 5-10 lira daha fazla değeri düşmüş olsa ne olurki benim için surüş zevki kalite hissi aracın sizi heyecanlandırması şirket aracı felan sıkıntısı olmaması( ocaktan sonra binlerce megan3 şirket aracı olacak yollarda) yoksa neden 40.45 bin tl bir araca veriyorsunuzki hacı muratta pekala işinizi görür
    şimdilik yazacaklarım bunlar aracımla iyide kötüde olsa bişey görür hissedersem sizinle paylaşacağım son birşey yeni araba alacak arkadaşlar size tavsiyem mutlaka test sürüşüne katılın aracı inceleyin öyle alın ben azdaha 308 i görmeden 2 ci eli yüksek olur diye megan 3 alıyordum vazgeçmemde yukarılardaki yazılarımda yazdığım gibi tesadüf oldu iyikide öyle olmuş

çok tarafsız bir değerlendirme olmuş

di mi

http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/603168/g/PEUGEOT+OTOMOTIV+Peugeot+308+1,6+Hdi+Auto+6R+Disk+Ve+Balata+Problemi+Var!
    10.000 km de görüselım,bu vıtesle ilgil izlenımlerını beklıyor olucam

Bunu yazmadan önce MeganIII kısmındaki şikayetleri de buraya kopyalamalımı acaba?

Özellikle DSG içinde yazılan; VW kısmına bakınca görürsün, ordaki şanzıman problemlerini de bir bir kopyalayalasak mı buraya???

Al sana bir Marka fanatiği daha.

• dostum senin 308 in yokuş aşşağıya kaymasının sebebi edc şanzuman olmayışından megan3 edc li olsaydı elfirenini çekmeden dik yokuşlarda bile ufo algılama sistemi sayesinde kaymaz dururdu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: treex

quote:

quote:

quote:

sabah aracımı teslim aldım 308 envy 1.6 dizel otomatik ilk defa bindim kullandım verdiğim paraya karşılık helal olsun dedirtiyor vites geçişleri biraz hissettiriyor babamın mersodan iyi spor modda kullanırsanız hissettirmeden vitesler geçiş yapıyor
    aynı zamanda otomatikte giderken istediğin veya sıkıştığın an direksiyonun altına yerleştirilmiş pedallara + - basarak manüel vitese geçiş yapabiliyorsun çokta zevkli bi an için nfs felan oynuyorum zannettim araç sollarken 1 tık 2 tık 3 tık fırlamışsın şehir içinde gerekli bir özellik olduğunu düşünüyorum kendinizi körüklü otobüs sollarken düşünün otomatı beklemiyorsunuz +birinci vites +ikinci vites + üçüncü vites nos gibi biraz abartım galiba :) neyse vitesi motoru geçtim göğüslük ve diğer plastik aksamlar inanılmaz göğüslüğe dokunmanızı isterim süper elastik bir malzeme buram buram kalite kokuyor iç genişlik ve şoförün ön camdan görüntü açısı mükemmel diğer şeridi bile engelsiz takip edebiliyorsunuz dış görüntü zaten kanıtlanmış özellik dersen gerekli olan herşey var envy otomatik dizel bakın bu açıklamaları yapmamın sebebi araç alacak arkadaşlar içindir şiddetle tavsiye ediyorum parasına göre çok fazla bir alet
    ben megan3 1.5 dizel expresion konfor paketli manüel vitesli araca peşin teklif aldığım fiyata 2 bin lira fazla verip bu arabayı aldım hesabını siz yapın aynı zamnda 308 otomatik olmasa bile araca binip test yapan ve yinede megan 3 diyen arkadaşlara şaşırıyorum meganın ikinci elinden başka dayanacak bir özelliği ve kalitesi yok sıfır aldığın bir aracı en az 4-5 sene kullanırsın ozamandan sonra 5-10 lira daha fazla değeri düşmüş olsa ne olurki benim için surüş zevki kalite hissi aracın sizi heyecanlandırması şirket aracı felan sıkıntısı olmaması( ocaktan sonra binlerce megan3 şirket aracı olacak yollarda) yoksa neden 40.45 bin tl bir araca veriyorsunuzki hacı muratta pekala işinizi görür
    şimdilik yazacaklarım bunlar aracımla iyide kötüde olsa bişey görür hissedersem sizinle paylaşacağım son birşey yeni araba alacak arkadaşlar size tavsiyem mutlaka test sürüşüne katılın aracı inceleyin öyle alın ben azdaha 308 i görmeden 2 ci eli yüksek olur diye megan 3 alıyordum vazgeçmemde yukarılardaki yazılarımda yazdığım gibi tesadüf oldu iyikide öyle olmuş

di mi

http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/603168/g/PEUGEOT+OTOMOTIV+Peugeot+308+1,6+Hdi+Auto+6R+Disk+Ve+Balata+Problemi+Var!

Bunu yazmadan önce MeganIII kısmındaki şikayetleri de buraya kopyalamalımı acaba?

Özellikle DSG içinde yazılan; VW kısmına bakınca görürsün, ordaki şanzıman problemlerini de bir bir kopyalayalasak mı buraya???

hangı markaymıs o?
    merak ettım,reno mu? hahahaha
    benım sorunum yarı otomatıklerle,yemısım markası,almaya devam edın,baskı balatayı yıyın,vaktınız ve naktınız yansın,siz bılrsınız
    bana giren cıkan yok
    dsg ,edc gıbı vıtesler garantıden degsıtırlıyor,sen yap bakalımo arızayı auto6r,easytronıcle acaba garantıden degıstıyrolar mı yoksa kullancı hatası deyıp YERLESTIRIYORLAR MI?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watkseburt -- 20 Aralık 2010; 15:49:56 >

• quote:

dostum senin 308 in yokuş aşşağıya kaymasının sebebi edc şanzuman olmayışından megan3 edc li olsaydı elfirenini çekmeden dik yokuşlarda bile ufo algılama sistemi sayesinde kaymaz dururdu :)

Puhohahaaaaaaaa
  • neyse ben bu konuya noktayı koyayım birbirleriyle kıyasladığınız arabaların arasında 5000tl gibi citti bir fiyat farkı var (otomatik dizelden bahsediyorum) benim 40000tl param var idi 308 envy inci siyahı aldım daha çok param olsaydı bmw alırdım bunun sonu yok zevkler ve renkler tartışılmaz şu önceki yaptığım açıklama ufo teknolojisi çok komik bir espiriydi öyle değilmi arkadaşlar hayla gülüyorum adamın biri nerdeyse 1.5 tonluk aracının (308)elfirenini dik yokuşta iki diş çekmiş aracı kaymış diğer tarafta başka bir arkadaşımız 308! o araba o modeller öyle ondan! reno olsaydı kaymazdıya getiriyo çok gomik yav tam cem yılmaz a malzeme selametle
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

di mi

hangı markaymıs o?
    benım sorunum yarı otomatıklerle,yemısım markası,almaya devam edın,baskı balatayı yıyın,vaktınız ve naktınız yansın,siz bılrsınız
    bana giren cıkan yok
    dsg ,edc gıbı vıtesler garantıden degsıtırlıyor,sen yap bakalımo arızayı auto6r,easytronıcle acaba garantıden degıstıyrolar mı yoksa kullancı hatası deyıp YERLESTIRIYORLAR MI?

Öncelikle; sendeki "YERLESTIRIYORLAR" olanı içinde tutma çıkar, rahat ol burası forum sitesi; bilgi paylaşılır burda ama velakin küfür ve argo olmadan.

DSG yi değiştiriyorlar??? Alıntı yaptığın siteyi iyi oku 5 defa gitmiş şikayetçi olarak tık yok. Bu onun çöpe atılacağı anlamına kesin kez gelmez; kaliteli bir şanzımandır ve M/M, Auto6r ve Easytronikten de iyidir ama pahalıdır da. Ama senin söylemin ve düşünce şeklinden bakarsak bunu da at çöpe.

EDC daha piyasaya yeni çıktı ve değişmek için giden var mı ?? "dsg ,edc gıbı vıtesler garantıden degsıtırlıyor" dediğine göre daha 1 ayda dökülmeye başlamış demektir ( zannetmiyorum ki olsun ).

Gelirine göre performans/fiyat dengesini kuran insanların her aldığı iyidir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ftk44

Benimde el freni telim 2 defa servise girmesine rağmen kabloları tampondan aşağıya sarkıyor yokuşlu yerde oturmadığım için sorun yok ama belki benimkinde de aynı sorun vardır.

bu bir sorun mu onu da bilmiyorum sonucta önceki araçlarım hep tam otomatik oldugundan refleks olarak el frenini anca 1-2 diş çekerdim şimdi 308 de de sanırım bu şekilde hafif çekip bıraktım aracımı bu yuzden mi kayma yaptı acaba. yani normali n de park etmek değil mi orda bi hata yapmıyorum sanırım.. p yok sonucta yokusta r de fln mı bırakmam gerekiyor acaba yarın servise danısayım en iyisi.

Bence el frenini 9-10 diş en sonuna kadar çek ve yan kaldırımsa direksyonu kaldırıma doğru kır ve birde vitesi A da bırak derim.Ha bunlara rağmen kayma varsa servise git fren telinde problem olabilir.

El freninin çalışıpğ çalımadığını boş bir yolda 30-40 la gidrken çek inir çek indir etki kuvvetliyse çalışıyordur zayıfsa problem vardır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

di mi

hangı markaymıs o?
    bana giren cıkan yok

Öncelikle; sendeki "YERLESTIRIYORLAR" olanı içinde tutma çıkar, rahat ol burası forum sitesi; bilgi paylaşılır burda ama velakin küfür ve argo olmadan.

DSG yi değiştiriyorlar??? Alıntı yaptığın siteyi iyi oku 5 defa gitmiş şikayetçi olarak tık yok. Bu onun çöpe atılacağı anlamına kesin kez gelmez; kaliteli bir şanzımandır ve M/M, Auto6r ve Easytronikten de iyidir ama pahalıdır da. Ama senin söylemin ve düşünce şeklinden bakarsak bunu da at çöpe.

EDC daha piyasaya yeni çıktı ve değişmek için giden var mı ?? "dsg ,edc gıbı vıtesler garantıden degsıtırlıyor" dediğine göre daha 1 ayda dökülmeye başlamış demektir ( zannetmiyorum ki olsun ).

Gelirine göre performans/fiyat dengesini kuran insanların her aldığı iyidir.

ben ferahım asıl sen rahat ol
    yerlestırıyor lafına nıye bu kadar takıldın anlamadım,gayet acık ve net,herhalde treexe yerlestıryorlar dedım zannettın,
    soruma cevap yok,auto6r-easyronıc-mmt vs vıteslerde arızayı kullanıcıya yıkıyorlar elbbet ,senın soruya cevap verecegın yok,benım anlayısımı anlamamıssın,çift kavramalı DSG,EDC,POWERSHIFT begendıgım vıteslerdır,bu dandık robotıze edılmıs manuel sanzımanlarla hele istanbulda işllerı zor
    anlama ve okumada sorunlar yasıyorsun,son cümlenle sosyal mesaj vermeye calısmıssın da o da sana geniş gelmiş,sen kım mesaj vermek kim
    adamı parası yetmıyorsa evet alamaz edc,dsg;ama yarı otomatık alıcagına barı direk düzünü alsın,o dandık vıtesle sorun yasamasın
    ben burda ınsanlar bu vıtesı tam otomatık mantıgıyla alıp sonra sorunlar yasamasını ıstemıyorum,sen burda benle çene yarısıtıyorsun,bır seylerı tartısmaya calısyorsun-ki neyı tartıstıgını anlamadım-,bosuna yorulma yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watkseburt -- 21 Aralık 2010; 11:59:54 >

• bu arada hangı markanın fanatıgıymısım?
    ona da cevap gelmedı....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.