Bendede Opel Corsa F var , bakım zamanı geliyor hangi yağı kullanmak lazım. Servisler 5w 30 koyup geçiyorlar hep. |
Peugeot 308 1.2 PureTech Motor Yağı Önerisi (2. sayfa)

-
-
Kullanım kitapçığında Türkiye için 5-30 diyor.
-
total psa ile ortak nerdeyse motora özel yağ üretiyor ve fiyatları gayet makulken başka yağ arayışına girmemli bence psa motorları için.
-
Mobil 1, liquid moly , motulla kıyaslayınca nasıldır ki yağları?
-
2022 mokka ile bu motor sahibi bir araç sahibi olduk. Aşağıya bağlantısı bırakacağım videodaki ustanın (umarım geçerli zamandan bağlantıyı kopyalama doğru çalışır) önerdiği yağların listesini içeren bağlantıyı da aşağıya bırakıyorum. Telefonumda işim var, ona da bu konuda notlar almıştım, işim bittiğinde notlarda topladığım yağ ve bakım bilgilerini de paylaşırım.
Videoyu izlemeyen arkadaşlar için de 80.000 km'de triger değiştirin diyor usta, yağ olarak B71 2297 (sonradan 2290'ı da ekledi) kullanın, sabun seviyesi fazladır diye ekledi.
Öz Simge Serdal Ustayoutube
Peugeot 1.2 puretech yağ basınç sorunları triger sorunlarıhttps://www.youtube.com/watch?t=138&v=guL8S1F_f9A&feature=youtu.beYağ listesi:
www.epey.com
PSA B71 2297 Onaylı Motor Yağı - Epeyhttps://www.epey.com/motor-yagi/spesifikasyon/psa-b71-2297
-
Teşekkürler hocam, servisler GM yağı koyuyorlardı. Mobil 1 koydurmuştum önceki bakımda, servisi arayıp sorayım hangi yağı hangi onaylı yağı koyuyorlarmış.
-
Telefonumdaki notlara
*Motor kodu EB2ADTS olarak geçiyor (kitapçıktan fotoğraf çekmişim).
*Ülke grubu 4'te yer alıyoruz.
*Opel orijinal motor yağı diyor ama internette arattığınızda pejo onaylı yağlar çıkıyor
*B71 2302 veya b71 2297
*B71 2297 onaylı yağlarda Mobil ESP 5W-30 yağı
*B71 2297 onaylı yağlarda Total Quartz Ineo HTC 5W-30
*B71 2302 onaylı yağlarda Total Quartz Ineo First 0W-30 yağı
ekleme yapmışım. Bakım için zamanım var daha fakat zamanı gelmeden önce servislerle görüşüp, bu yağ konusunu netleştirmek lazım.
Size cevap verirken yağ özelliklerine bakayım dedim ve Total Ineo HTC için "düşük hızda erken ateşleme (LSPI) sorunlarının önlenmesi açısından onu mükemmel bir seçim haline getirdi ." açıklaması eklenmiş. Sanırım bu yağı tercih edeceğim.
-
Peugeot ya da Citroeni bilmiyorum Opel hep GM yağ kullanıyor, Face gruplarına da soruyorum onlarda başka servislerde GM yağ kullanıyorlarmış hep. Opel hala eski gm araçlar gibi davranıyor Psa motorlu araçlara da. PSA da çoğu şeyi yanlış söylüyor, sözde trigere 10 yıl 180 bin km yapabilir diyorda 100 binlerde triger gidiyor. Başka videolarda da 100 binlerde değiştirmişler trigeri. Aynı şekilde şanzıman yağını da değiştirmeye gerek yok diyor ama oda 80 90 binlerde değişmesi lazım. Birde tam otomatik şanzıman var, yağ tam otomatiklerin kanı gibi zaten. Şanzıman işini halledecek yeterli personeli yok ve uğraşmak istemediği için böyle yapıyor. Satıcı için sorun olmazda, uzun süreli biniciler için sorun çıkartır çok.
-
Yetkili servise gidildiğinde belki de yapılacak en iyi şey hangi yağın kullanıldığını öğrenmek. Ben müsait bir zamanda gidip, eğer bakabilirsem yağı öğrenmeye çalışayım. Yağ GM olabilir fakat yukarıdaki B71 ile başlıyorsa zaten sorun yok deriz. Şanzıman yağı değişimi konusunda kitapçığında belirtilen her hangi bir servis önerisi göremedim. Önceki aracım (2013 kia ceed dizel otomatik) kitapçığında şanzıman yağı değiştirilmeyeceği bilgisi vardı. Buna dayanarak bende değiştirmeyi düşünmüyorum.
Triger konusunu (almadan önce de okudum) kayış değişimi 6 yıl veya 100.000 km olarak güncellenmiş, bu aklınızda olsun. Sakarya'da pejo ve opel servisleri de, bayileri de tek çatı altında. Belki en mantıklısı bu şekilde olan servis tercih etmek.
Dediğim gibi ben müsait bir zaman servise gidip, not alayım ve buraya aktarayım.
-
Merhaba, bugün yolumun üzerindeki Ekin Oto'ya uğradım. Servis boştu, yeni kasa corsayla ilgilenen bir çalışan vardı (servisteki pozisyonunu sormadım).
*GM yağlarını incelediğimi ve yağların üzerindeki ibarelerin pejo motorları içermediğini. Kendisi forumlarda çok fazla bilginin dolaştığını, forumda yazanların lafına bakıp şanzımanı bozulan müşteri de olduğunu söyledi.
*Kitapçıkta da pejo standartlarına uygun yağ numarası verildiğini, bu problemi nasıl çözebileceğimizi sordum. Avrupa'da 0w-20 yağ kullanıldığını, Türkiye özelinde ise 5w-30'un uygun olduğunu, her ne kadar aynı motorlar olsa da opel ve pejo'nun farklı standartları olduğu için farklı yağ kullanıldığını söyledi.
* Videolarda bir Europar ustasının her 2 yağ bakımından birinde mutlaka karter sökülerek pompa ve filtrenin mutlaka temizlenmesi gerektiğini, aksi halde pompanın tıkanacağından bahsettiğini söyledim. Yıllarca DSG şanzıman korkusundan dsg'li araç almadığını, uzun zamandır da dsg'li araç kullandığını söyledi. Diyor ki "Abi sizi anlıyorum, araçlarınız çok değerli, pahalı ama bak böyle yaşadım, sende yaşama, aracın keyfini sür diye bunu söylüyorum." Tekrar bu karter sökülmesi konusunu hatırlattım, bu problemi nasıl çözeceğiz? Ben istediğimde bu işlemi yapar mısınız? "Para kazanacağım, siz belirttikten sonra biz gerekeni yaparız." dedi.
*3 yıldır pejo ve opel servisi olarak hizmet veriyormuş, şu ana kadar benim bahsettiğim türden bir sorunla araç gelmediğini söyledi, ama doğru ama yanlış bilmiyorum.
Önceki aracımda da her 6 ayda mutlaka bakım yaptırır, kullanılan yağa dikkat ederdim falan ama yaklaşık 2021 mayıs ayından itibaren rölanti dalgalanması yaşamaya başladım, her zaman gittiğim özel serviste arıza vs bakıldı, enjektör, pompa değerlerine bakıldı ama bir şey çıkmadı ve maalesef zaman geçtikçe dalgalanma tepmeye dönüştü. Bu durumdan yola çıkıp, kafamın ağrımasını istemediğimi anlattım, ayak üstü (oradaki müşteriyi de beklettik biraz) hızlıca, sonuç odaklı konuştuk. 3 yıldır pejo ve opel servisi olmasından dolayı sanırım bakımı burada yaptıracağım.
Sonuç: Anladığım kadarıyla dışarıdan yağ almakla risk alacağım (ona sordum ama ben sorumun cevabını almayı, o da cevap vermeyi unuttu). En azından garanti sürecinde servis yağını bi kullanayım, 2. seneden sonra bir ara özel serviste karter kontrolü yaptırırım, bir sorun yoksa yetkili servisten devam ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X