Şimdi Ara

:: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı :: (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.019
Cevap
35
Favori
532.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rb.atasoy

    Beyler herkes tatildemi yoksa.Arabalar da maşallah sapasağlam.Kaybolmasın da klübümüz


    tatilden döndük oyumuzu kullanacağız..inşallah ALLAH cc ülkemiz için en hayırlı iktidarı bize nasip etsin..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee


    quote:

    Orjinalden alıntı: rb.atasoy

    Beyler herkes tatildemi yoksa.Arabalar da maşallah sapasağlam.Kaybolmasın da klübümüz


    nazar değdirdin yaw buğra malum balıkesir akçayda tatildeyim. bugün arabamın ön camını çatlattım. tavandaki kuş pisliklerine hortumla su tutuyordum arabada güneşte kalmıştı biraz. ön cama su akınca (akçayı bilen bilir sular hep yeraltından motorla çıkar ve tertemiz BUZ gibidir) bi çıt sesi geldi önemsemedim. tahmin etmedim yani.

    bi baktım sürücü tarafında üstten 20 cm boyunda yıldırım işaretine benzer bi çatlak

    sadece dıştan çatlamış malum mika yani laminated cam. iç tarafı ve mikası sağlam. kasko hemen yönlendirdi anlaşmalı camcıya. orjinali yokmuş ama bulacak. pazartesi hbr verecek. bizde sonradan caydık. camcıda önemli değil fazla zararlı değil dedi. mika cam 3 kat 1 katı çatlamış dedi. kaskodan hakkımızı kjaybetmiyelim ankaraya dönünce değiştirelim dedik kaskoya. onlarda tamam sorun değil dediler. döndüğünüzde sizi yönlendiririz dediler. öyle kaldı bakalım


    Geçmiş olsun abim.Hakkaten nazar değdirdik ya.İnşallah problem olmaz o çatlak.Gerçi bizim aracı aldığımızda bir çatlak vardı uzun bi süre öyle binmiştik.Sonra kaskodan değişmişti. O değil herkes tatilde biz ankarada bi yandan sıcaktan bi yandan sıkıntıdan bunalıyoruz.



    LordOfEldorado bırak yorulsun araba abi ya.Ama uzun yol seni yorar.Hele ki tek şöförsen.Biz rahatız 4 kişilik ailede 3 kişi şöför birtek benim yaş tutmuyo.O da seneye inşallah.



    Seçim için ise dileklerine katılıyorum ve amin diyorum pejo306




  • Yok söför ben değilim benimde yaş tutmuyo.Allahın izniyle seneye alıcam ehliyeti
    Babamda 10 saati gözü kesmedi hemde bu aralar mıcır falan kazalar oluyor biliyorsun Antalya yolu tehlikeli.Bizde otobüsle gidelim dedik ulusoyla.
    Ulusoyların otobüsleri çok rahat ama klimaları sonuna kadar açıyorlar.
    Gidiş iyiydi ama dönüşte otobüs biraz eskiydi bizim koltuğun üstündeki klimanın kapağı kırıktı o günden beri boynumda bir ağrı var bugün azaldı ama yinede hissediliyor.
  • saolun arkadaşlar.. %22 yeşil oranı varmış bizim camın camcı öyle dedi. ne akdar yüksek o akdar az güneşi alırtmış içeri. bakalım biz orjinalinden yani SICURSİV marka olmasından yanayız. durum nasıl gelişcek görcez.

    camcı söyleyince dikkat ettik. 2 ön cam ve arka cam PPG marka, 2 arka ve önce SICURSIV marka.. şaşırdım biraz. pug hep böyle yapıyo sanırım. 4-5 yıl 306 üretmiş 4 farklı camcıyla çalışmış camcının deidğine göre..

    sileceklerinde 2 side pug kutusundan çıkmasına rağmen biri bosch biri valeo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LordOfEldorado

    Yok söför ben değilim benimde yaş tutmuyo.Allahın izniyle seneye alıcam ehliyeti
    Babamda 10 saati gözü kesmedi hemde bu aralar mıcır falan kazalar oluyor biliyorsun Antalya yolu tehlikeli.Bizde otobüsle gidelim dedik ulusoyla.
    Ulusoyların otobüsleri çok rahat ama klimaları sonuna kadar açıyorlar.
    Gidiş iyiydi ama dönüşte otobüs biraz eskiydi bizim koltuğun üstündeki klimanın kapağı kırıktı o günden beri boynumda bir ağrı var bugün azaldı ama yinede hissediliyor.


    Baban haklı tabi Bide ben sana niye abi diyorum ki.Gerçi lafın gelişi diyorum ama olsun.Adın yokmu senin?



    Cihan abi bu fransızlar herşeyi çeşit çeşit yapıyolar sanırım. 4 lastiği de farklı vermediklerine dua etmek lazım.




  • İsmim Mete
    Seninkide Buğra olmalı
    Sileceklerde bizim 2 side bosch ama kötü siliyorlar değiştirmek lazım birde şimdi camı silmek istiyoruz su fışkırıyo 4-5 kere silicek camda gidip geliyo 5. de camın ortasında duruyor
    Elektroniğinde sorun var heralde radyoyu açabilene aşk olsun.Bende arabada mp3 dinliyorum diğerleri motor sesini
  • Evet Mete tanıştığıma memnun oldum

    Şu sileceği ortada durdurmayı bizde sadece abim beceriyo ama nasıl yaptığını bilmiyorum. Orjinal teyp mi var arabada.Değiştirin gitsin ya alın bi cd-mp3 çalar.Zaten fiyatları da uygun bu aralar.

    Bu aralar yine arabayı değiştirmeyi düşünüyoduk ama babam yine lpg taktırcam bincem demeye başladı. Ama arabanın baya eksiği var ya.1,8 xt bari alsa ona lpg taktırsa.
  • Bende tanıştığıma memnum oldum Buğra.
    Eskiden yoktu bu silicek vakası yeni yeni başladı .Evet teyp orjinal.
    Ne kadar bu araba için olan mp3-cd çalarlar bir fikrin var mı?
    2.El temiz bir xt bulursanız alın ama bu devirde 2. elde güvenmek zor.Daha geçen gün bu forumda arkadaşın biri araba almış 120 binde bilirken araç 400.000 de çıkmış.Böyle sahtekarlar çok var maalesef.
    Bu yüzden alırsanız dikkat edin biliyorsun 306 ları genelde gençler kullanıyor
  • Hocam bizde sony gt200 var.Bu da gt210.Tavsiye ederim.250 lira fiyatı var.

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=26082&productid=otsonycdxgt210

    Valla 2. elde hakkaten iş zor.Artık insanlara güven olmuyor.Mesela biz arabayı aldığımızda sağ kapı boyalı diye almıştık.Babam opel bayisinde(astra classic bakarken) takas için makineye bağlamışlar.Sağ taraf komple boyalı çıktı.Aslına bakarsan boya çok da önemli değil.Önemli olan motor ve yürüyen aksam.Ama yinede sonradan öğrenmek kötü tabi.

    Dediğin gibi km düşürenler de çok.Ama peugeot araba alırken km düzenbazlığına düşceğimi sanmıyorum.406 bakıyoduk mesela 60binkmde fren hidroliği değişiyor, 80binkmde triger serti.Ki zaten servise götürmeden araba alınmaz.

    Ayrıca 306hb leri gençler kullanıyor.Biz sedan alacağız.Memur arabası olur.




  • Geçen gün babamla konuşurken laf geldi bizim 306 yı nasıl aldığımıza Sizinle paylaşmak isterim
    Yıl 1999 sıcak bir ağustos günü
    Biz 15 inde annemle tatile gitmiştik babam istanbulda kalmıştı.1 sene öncede amcam bizim eski Bmw 3.16 mızı bağdat caddesinde haşat etmişti1 senedir arabasızdık.İşte biz annemle tatile gitmiştik babamda yeni araba almak istiyordu.Çamlıca da oto pazarı var bilen bilir.İşte babam arabalara bakarken uzaktan bir çok tatlı mavi renkte bir peugeot görmüş.Hemen fiyatına bakmış 5 mi 6 milyarmı neymiş o zamanın parasıyla.Şaşırmış babam böyle güzel bir arabaya bu kadar mı istiyosunuz diye sahibine söylemiş.babam tamam alıcam ama biraz indirim yapın demiş.pazarlıkta bitmiş adamın ödeyeceği son taksit borcu varmış.Tabi araba daha yeni gıcır gıcırBabam ben seni 2 gün sonra arıyıcam demiş.Şansa bakın 2 gün sonrada 17 ağustos depremi oldu.Biz Bodrum dayız tabiBabam ertesi gün aramış.Notere gitmişler işlemleri bitirip babam arabayı almışş.Arabayı alınca şaşırmış araba çok iyi gidiyor.Bastın mı bütün arabaları hemen geçiyomuş.Yine boğaz köprüsünden geçerken yanına bir peugeot gelmiş.İçindede 23-24 yaşında bir genç varmış.Adam gaza basıp çekiyormuş yarışmak istiyormuş.Babam o an Hayatımın en kötü hatasını yaptım demiş.
    Sonra babam bizi almaya o da bodruma geldi.İzmir yokuşuna geldimi bir bakmış arabanın hararet ibresi sonda.Babam hemen yokuş aşşağı dönmüş klimayı sıcağa getirip izmir de bir servise çekmiş.Serviste küçük bir vida gibi bir parça eksik demişler.hemen başka bir araçtan alıp takmışlar.Servis birşey olmaz bunlara güçlü motorlar bunlarda 2 tane fan vardır demiş.Birinden sonra diğeri devreye girer demiş.Siz devam etseydiniz diğeride devreye giricekti demiş.Sonra babam bodruma geldi biz otelin kapısında bekliyoruz arabayısonra bir baktık sis farları açık çok tatlı bir peugeot geliyor İlk görüşte aşk böyle olsa gerek
    Sizde 306 nızın hikayenizi yazın lütfen biraz topic şenlensin dimi




  • Kimse yok mu?Oy telaşı var heralde.Buğra hocam sen yaz bari nasıl aldınız sizin aracı oto pazarından falan mı yoksa galeriden mi?
  • Mete güzel hikaye sizinki.Bizimki nasıl oldu anlatayım.Birgün evdeyiz annem abim ben.Babam geldi akşam vakti.Araba aldım dedi Ne aldın nasıl bişey bilmemne derken aşağı indik biz bakmaya.Hiç tanımadığım bir araba. Bindik içine bir güzel kokuyor araba.2. el olmasına rağmen.Birde brodveyden sonra mercedes gibi geldi zaten araba(yahudi mercedesi) Ondan birkaç gün sonra arabayı denemek için Eskişehire gittik.Amcamlar var hem ziyaret olsun hemde biz gezmeyi çok severiz diye.Tabi eskişehir yolu güzel.Babamda basıyo.Basıyo dediğim en fazla 140.Çünkü annem var arabada Neyse karşıdan radar arabası görünmesinmi.Tabi babam gazdan çekti biraz yavaşladı ama girdik radara.Neyse çevirdiler tabi bizi.Sonrası malum.İlk yolculuğumuz böyleydi.

    Birde arabayla yolda kalmıştık birkere tatile giderken onu anlatayım ben.

    Ankaradan eskişehir üzerinden balıkesire tatile gideceğiz.Eskişehirde de 1 gece amcamlarda kalacağız.Çıktık yola.Yine eskişehir yolu güzel çabucak vardık.Tam amcamların eve yaklaşırken(eskişehirden biraz önce) ışıkta durduk babam arabayı kaldırırken zorlandı.Meğer debriyaj yemiyomuş.Neyse gittik amcamlara.Amcam ca şöfördür zaten.Baskı balata bitmiştir değiştirelim sıkıntı olmasın dedi.Onda da partner vardı o aralar(Sürekli araba değiştirir). Benim pejocuya götürürüz dedi.Neyse sabah bunlar gittiler baskı balatayı değiştirmeye.Ama o kadar kolay iş değilmiş.Motor komple iniyor.Bu adamlar da hiç 306 sökmemişler.Klasik "yaparız abi" mantığıyla sökmüşler.Babam anlamış adamların bilmediğini ama tabi çok geç.Neyse güç bela değiştirmişler.Sonra toplamayı becerememişler.Yine güç bela toplamışlar.Saat öğle vaktini geçti tabi.Neyse bindik hemen yola.Herşey normal.Bursayı geçtik.Balıkesirde biryerlerde araba tekledi.Sonra stop etti.Hemen kenara çektik.Babam hemen vatan amcayı aradı(bizim servis).Babam trigerden şüphelenmiş.Neyse sonra çalıştırdı.Normal herşey.1-2 km gitmedik yine aynı olay.Sonra sağa çek.Sonra araba soğuyunca tekrar dene yine 1-2km gittik gitmedik aynı olay.Sonra bir mesire yerinde kaldı araba. Hepimiz indik.Babam kara kara dşünüyor.Saat de iyice geç olmaya başladı.Babam tanıdıkları arayıp bir tamirci buldu gideceğimiz yere yakın.Bunlar 131 ile geldiler.Bağladık bizim arabayı 131e.Ama hava felan karardı.Bizim araba çalışmıyo.Yokuş aşağı denk geldimi ipi çıkarıyolar salla boşta yokuş aşağı.Büyük cesaret valla adamdaki.Araba çalışmayınca ne fren hidroliği görev yapar ne direksiyon.Neyse biz gece yarısı gittik otele.Sonra babam bu tamircilerle halletti geçici olarak.Sonra sağsalim tatilimizi yapıp ankaraya döndük.Babam hemen bizim servise çekiyo arabayı.Sonra 1-1,5 milyar masraf.O baskı balatayı değiştiremeyen adamlar şanzımana bilyemi kaçırmasın vidaları yanlış mı takmasın.Sonra profesyonel ellerde araba düzeldi tabi.


    Aslında bizim arabayı satma vaktimiz hakkaten gelmiş ya




  • Sizinki baya action olmuş
    131 in arkasından ipi salıp arabayı boşa bırakma falan
    Sonunda mutlu son ama
  • Ben aracıma lovato easy fast taktırdım (11.05.2007), 5000 km oldu. Aracın sabahları çalışmama gibi bir sorunu var. Ayrıca araç ısınana kadar lpg'de rolanti oynuyor.
    Ben o sizin taktırdığınız yerin kardeşine taktırdım. O da damla otogaz (ivedik organize de) . Hatta aracın kalibrasyonu benim taktırdığım yerde yapılamadı. Sizin taktırdığınız yere benim araç götürüldü. Orada yapıldı ama.....
    Araçla uzun yola çıkıp ertesi gün soğukken çalıştırmak istediğimde güç bela çaılşıyor. Ben gidip aracın kendi beynini cihaza bağlatıyorum. Araç yaklaşık 300-400 km problemsiz. Sonra tekrar aracın ayarı kaçıyor. Bunu 2 defa yaşadım.
    Tatilden yeni geldim.Ayarı yine bozuldu. Yarın gidip lovato'dan adam gibi anlayan birilerini bulmaya çalışacağım.
    Sanırım bu problemleri hiç yaşamadınız.
    quote:

    Orjinalden alıntı: pejo306


    quote:

    Orjinalden alıntı: yakgol2

    Selam Arkadaşlar,
    Benim arabam da 306 XR ,1999 sonu çıkışlı 200o medel. Formda yazdıklarınızı okudum. LPG dönüşümü ile ilgili kimle konuştuysam aman uzak dur 306 lara olmuyor olsada başın arızadan kurtulmaz pişmanolursun diyorlar. Sizler gayet memnunsunuz gördüğüm kadarıyla. 1600 motor klimalı aracımdan da gayet memnunum aslında km de 210 ykr yakıyor yeni hesapladım. LPG de 140 yada 150 ye düşer deymez diyen servisler bile oldu. Getir abi her türlü montaj yaparız diyenler de. aracımdan memnunum aslında ama daha ekonomik bi aracla değiştirecem sanırım.
    Ankara da Göral a bakımlarını yaptırmıştık. Servis olarak pekde memnun değildim gerçi ordan .Sonradan bir tanıdık buldum içerden işler düzeldi. 120 000 bakımını dışarda yaptırdım. Bence servis şart değil. İşin ustası servisi aratmıyor.
    Silecek motoruyla ilgili problem yaşadım. Sizin başınızada gelirse aklınızda bulunsun. Servis 150 ytl ye moru sararız dedi. İvedik Organize Sanayide 40 ytl ye yeni motor aldım 10 ytl yede monte ettirdim.



    selam anladığım kadarıyla bu işi doğru dürüst yapacak bir yer arıyorsun arkadaşım.ankarada türkiye dipiritörü bir servis var damla otogaz. ben sana internet adresini vereyim bi bak.. git konuş adresi belirtmişler sitelerinde..ayrıca ben yukarda belirtmiştim koca elinden dün gece geldim.depoya 38 litre gaz aldım yaklaşık koca eline göre 54 ytl falan izmire göre 50 ytl ..490 km yol yaptım sanırım 10 km daha götürür..arabadada baya yükte vardı yolun yaklaşık 200 km resini 120 km ..150km hızla geldim sonra 90 ...100 falanla devam ettim...diyeceğim lpg çok avantajlı 100 ..105 kururuşa km de yakmış sanki dizel araba...hiç düşünme bile hemen taktır ben 1.5 senedir biniyorum sanki mobiletim var o kadar karlı bu iş...duyduğuma göre ankarada 1.250 ytl miş lpg ozaman çok daha avantajlı....ankardaki damla.....http://www.damlaautogas.com/yazilar.html.....

    izmirde yaptırmak isreyen olursa ay-ok sızdımazlığın karşısıda kalıyor yeni adliye tarafı bayraklıda ...1de 1 ci sanayide yeleri var...

     :: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı ::





  • Sorma mete ne ekşın hemde


    Ahmet Uzun, ya neden böyle olur ki lpg ile.Birde birine oluyo diğerine olmuyo şans. İnşallah halledersin.
  • Arkadaslar Peugeot 306 Cabrio nasil sizce ? 97 model 85.000 km var bi tane almayi dusunuyorum 7,5 milyar fiyati..Sizce bu arabayi alirken dikkat etmem gereken özel bi husus veya baska bisi varmi ? Kisaca bi dusuncelerinizi yazarsaniz sevinirim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bguzelsoyy

    Arkadaslar Peugeot 306 Cabrio nasil sizce ? 97 model 85.000 km var bi tane almayi dusunuyorum 7,5 milyar fiyati..Sizce bu arabayi alirken dikkat etmem gereken özel bi husus veya baska bisi varmi ? Kisaca bi dusuncelerinizi yazarsaniz sevinirim...



    o arabayı yüksek ihtimal bir genç kullanmıştır. hemde 306 nın 306 olduğu zamanlarda. motor bloğu patlamış olabilir. buna dikkat edilmeli ilk başta. sonrada elden çıkarırken ki zorluu düşünülmeli..
  • aRKADASLAR yurt disinda yasiyorum daha aracin km si 85.000 km de falan sadece yazlari kullanilmis araba ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ahmet Uzun

    Ben aracıma lovato easy fast taktırdım (11.05.2007), 5000 km oldu. Aracın sabahları çalışmama gibi bir sorunu var. Ayrıca araç ısınana kadar lpg'de rolanti oynuyor.
    Ben o sizin taktırdığınız yerin kardeşine taktırdım. O da damla otogaz (ivedik organize de) . Hatta aracın kalibrasyonu benim taktırdığım yerde yapılamadı. Sizin taktırdığınız yere benim araç götürüldü. Orada yapıldı ama.....
    Araçla uzun yola çıkıp ertesi gün soğukken çalıştırmak istediğimde güç bela çaılşıyor. Ben gidip aracın kendi beynini cihaza bağlatıyorum. Araç yaklaşık 300-400 km problemsiz. Sonra tekrar aracın ayarı kaçıyor. Bunu 2 defa yaşadım.
    Tatilden yeni geldim.Ayarı yine bozuldu. Yarın gidip lovato'dan adam gibi anlayan birilerini bulmaya çalışacağım.
    Sanırım bu problemleri hiç yaşamadınız.
    quote:

    Orjinalden alıntı: pejo306


    quote:

    Orjinalden alıntı: yakgol2

    Selam Arkadaşlar,
    Benim arabam da 306 XR ,1999 sonu çıkışlı 200o medel. Formda yazdıklarınızı okudum. LPG dönüşümü ile ilgili kimle konuştuysam aman uzak dur 306 lara olmuyor olsada başın arızadan kurtulmaz pişmanolursun diyorlar. Sizler gayet memnunsunuz gördüğüm kadarıyla. 1600 motor klimalı aracımdan da gayet memnunum aslında km de 210 ykr yakıyor yeni hesapladım. LPG de 140 yada 150 ye düşer deymez diyen servisler bile oldu. Getir abi her türlü montaj yaparız diyenler de. aracımdan memnunum aslında ama daha ekonomik bi aracla değiştirecem sanırım.
    Ankara da Göral a bakımlarını yaptırmıştık. Servis olarak pekde memnun değildim gerçi ordan .Sonradan bir tanıdık buldum içerden işler düzeldi. 120 000 bakımını dışarda yaptırdım. Bence servis şart değil. İşin ustası servisi aratmıyor.
    Silecek motoruyla ilgili problem yaşadım. Sizin başınızada gelirse aklınızda bulunsun. Servis 150 ytl ye moru sararız dedi. İvedik Organize Sanayide 40 ytl ye yeni motor aldım 10 ytl yede monte ettirdim.



    selam anladığım kadarıyla bu işi doğru dürüst yapacak bir yer arıyorsun arkadaşım.ankarada türkiye dipiritörü bir servis var damla otogaz. ben sana internet adresini vereyim bi bak.. git konuş adresi belirtmişler sitelerinde..ayrıca ben yukarda belirtmiştim koca elinden dün gece geldim.depoya 38 litre gaz aldım yaklaşık koca eline göre 54 ytl falan izmire göre 50 ytl ..490 km yol yaptım sanırım 10 km daha götürür..arabadada baya yükte vardı yolun yaklaşık 200 km resini 120 km ..150km hızla geldim sonra 90 ...100 falanla devam ettim...diyeceğim lpg çok avantajlı 100 ..105 kururuşa km de yakmış sanki dizel araba...hiç düşünme bile hemen taktır ben 1.5 senedir biniyorum sanki mobiletim var o kadar karlı bu iş...duyduğuma göre ankarada 1.250 ytl miş lpg ozaman çok daha avantajlı....ankardaki damla.....http://www.damlaautogas.com/yazilar.html.....

    izmirde yaptırmak isreyen olursa ay-ok sızdımazlığın karşısıda kalıyor yeni adliye tarafı bayraklıda ...1de 1 ci sanayide yeleri var...

     :: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı ::






    ben izmirdeyim ve lpg mi burada taktırdım ...AY-OK ...a ..damla oto gaza değil yanlış anlamışsınız..siz Ankarada oturuyorsunuz diye damla otogaz lavoto montajı yapıyor diye belirttim..sizin sorununuz bu konuda resimde elimle gösterdiğim elektronik bölümün arızalı olmasından veya daha değişik montaj sorunundan kaynaklana bilir.izmire gelecek olursanız yardımcı olurum size bu AY -OK dediğim firmadaki arkadaşlar gayet hassas davranıyorlar sağ olsunlar..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bguzelsoyy

    Arkadaslar Peugeot 306 Cabrio nasil sizce ? 97 model 85.000 km var bi tane almayi dusunuyorum 7,5 milyar fiyati..Sizce bu arabayi alirken dikkat etmem gereken özel bi husus veya baska bisi varmi ? Kisaca bi dusuncelerinizi yazarsaniz sevinirim...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.