Şimdi Ara

:: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı :: (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.019
Cevap
35
Favori
533.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tesekkur ederim enginkom kardeş ... keske su nazar boncugu olayını daha once soleseydin :) cunku ben de camı catlattım aldıgım gün :( dediğin gibi 306 nın atak şürüşüne alısmak lazım ... benim 1.3 motor 92 model lpgli corolladan sonra mükemmel kactığı soylenebilir... bu arada kardeş arac 80000 kmde ve 13750 ye satın aldım... seninle araba hakkında konusmak isterim cunku sana arac ile ilgili sormak istediğim bıikaç sorum olacaktı tabi musaıt olursan.. benim msn gurkan80@hotmail.com eklersen sevinirim... bir de senin arac lpglimi ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: limp_biscuit

    tesekkur ederim enginkom kardeş ... keske su nazar boncugu olayını daha once soleseydin :) cunku ben de camı catlattım aldıgım gün :( dediğin gibi 306 nın atak şürüşüne alısmak lazım ... benim 1.3 motor 92 model lpgli corolladan sonra mükemmel kactığı soylenebilir... bu arada kardeş arac 80000 kmde ve 13750 ye satın aldım... seninle araba hakkında konusmak isterim cunku sana arac ile ilgili sormak istediğim bıikaç sorum olacaktı tabi musaıt olursan.. benim msn gurkan80@hotmail.com eklersen sevinirim... bir de senin arac lpglimi ?


    Ben de satacak olsam 14000 civarı ediyor demek ki...
    Benim araba lpgli değil, ve şu sıralar taktırmayı düşünmüyorum, bugün işe gelirken 101.2 KM için 20 YTL benzin aldım (Tabanca benzini kestiğinde 16küsur YTL idi, gerisini pompacı tamamladı). Benim kaldırabileceğim miktarda yakıt tüketimi var ve kış çıktıktan sonraki durumlarıma göre arabayı değiştirme ihtimalim var, o yüzden LPG'ye şimdilik ihtiyacım yok (arabanın orijinalliği falan davası). Ben geçen yıl bu sıralarda aldım arabamı 52000 KM'de 13500'e. Şimdi de 63000 civarında. 15-20 gün önce de triger seti, buji, hava filt. yağ ve yağ filt falan değiştirdim, bir kış daha beni taşıyacak duruma getirdim yani.
    Bir de seni MSN listeme ekledim, oturum açınca görürsün, bildiğim birşey olursa seve seve yardım ederim.
    Görüşmek üzere.




  • Sevgili 306 kullanıcıları, iç tavan ön kısmındaki aydınlatma bloğunda ızgaralı bir kısım var, belki ışıklar yandığında fazla ısı birikmesi olmasın diye bir nevi havalandırma ya da fan penceresi olabilir ama ben orda fan çalıştığını hiç duymadım. Bi de içinde bir aparat daha var, bunların ne olduğunu bilen var mı?

     :: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı ::


     :: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı ::




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yakgol2

    Slm Arkadaşlar,
    Arabama (2000 model 306xr 1600 motor) sonunda lpg taktırdım. Göral da .Montaj ve sonrası başarılı geçti. Birkaç gün sonra Arıza Lambası yanmaya başladı. Servise götürdüm. Bazen olur deiler.Cihaza bağlayıp lambayı söndürdüler. Bana Kaliteli bir yerden gaz al dediler. Bu sorun gazdan olurmuş. ?? Aygaz euro LPG den al demişlerdi . Bende ordan almıştım zaten. Bana pek mantıklı gelmedi. Talkılan kit Atiker ...
    Bu sorunu daha önce yaşayan başka arkadaş oldumu??
    Arabayı benzine alıyorum. Bir süre sonra lamba sönüyor. Gazda yanıyor. Bana yanlış ikaz olarak görünüyor .
    Servis kullan bişey olmaz dedi. Pejo servisi Göral..
    Bazı modellerde başımıza geliyor dediler.
    Bi ara tekrar gidecem.
    Çözüm bulunursa buraya yazacam.

    Yıldırım


    arkadaşım arıza lambası olayı bendede oluyordu .sonradan düzeldi..ben bu sorunun .çözümünü buldum sonunda..ayarları tam yapamadıklarından oluyor bi kere gaz basıncı azaldığı zaman yapar..birde gazın iyice bitmeye başladığındada yapar.yani gaz ayarlarını biraz daha yükseltsinler..biliyorsunki her devirde ayrı ayrı değerler var tek tek yükseltecekler
    sorun bundan kaynaklanıyor olabilir....




  • Yeni katılan arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum
    quote:

    Orjinalden alıntı: enginkom

    Sevgili 306 kullanıcıları, iç tavan ön kısmındaki aydınlatma bloğunda ızgaralı bir kısım var, belki ışıklar yandığında fazla ısı birikmesi olmasın diye bir nevi havalandırma ya da fan penceresi olabilir ama ben orda fan çalıştığını hiç duymadım. Bi de içinde bir aparat daha var, bunların ne olduğunu bilen var mı?

     :: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı ::




    Hocam sende sunroof yoktu değilmi.Tahminime göre sunroof düğmesi yeri.




  • MALATYAdan selamlar.. pug cu kardeşler 1 saat sonra otobüsüme binip ankaraya dönüyorum inşallah:D 6 gün izin..


    buğra kardeşim. 2. kara havacılık alay komutanlığına çıktı askerlik.. saygılar
  • Evet rb.atasoy hocam, bende sunroof yok. Ama içinde bişey daha var onun. Hoparlör ya da bir çeşit mikrofon gibi. O nedir acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enginkom

    Evet rb.atasoy hocam, bende sunroof yok. Ama içinde bişey daha var onun. Hoparlör ya da bir çeşit mikrofon gibi. O nedir acaba?


    Bizde Xsarada aynı şey saatin yanında var. ilk tahminim o kontağı kapadığınız zaman ışıklar vb. açıksa dıt dıt diye oten alet. 2. tahminim aracıniç ısısını olcen bişey.(xsarada auto konumuvar klimada onla ilgiliolabilir diye düşünmüştüm ama büyük ihtimalle hoporlor.)
  •  :: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı ::

     :: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı ::

     :: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı ::

     :: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı ::




  • 1.6 90bg motorun dyno grafiği varmı? Bulabilen varsa koybilirmi foruma?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rb.atasoy

    Bisikletin frenler disk mi banamı öyle geldi.Sen bu işi biliyosun sanırım.Ama profesyonel olmadığın belli bianchi kullanıyosun Vakit olsa bende dağ bisikletciliği yapacam ama...

    Yeni geldim.Geç mesaj için kusura bakma çanakkale ören taraflarına gitmiştimde.evet ön arka disk(Mekanik ama hidrolikler 2 bin ytl den aşşağı yok)Doğrusu Lisansım yok ama iyi bisiklet sürerim.Haftada 3 gün( 70 er km sürerim) kalan günlerdede zaman buldukça 15-20 şer km sürerim.Yer olarak değişir.Hafta sonları bostancıda.Ara sıra aydosta ve Ataşehirde.

    Birazda yakıt tüketiminden bahsediyim 306 mızın.Toplamda 950 km yaptık.190 ytl lik benzin alındı.Depoda yarım depodan biraz daha az benzin kaldı.Aynı yolu geçen hafta golf 1.6 8v ile gitmiştik yokuşlarda bayılıyodu.306 ile gidince insan oh be dünya varmış diyor.Golf ile 3 le çıkılan yokuşu 5 te alıyor .Ne varsa fransızlarda var.Yolda en atak arabalar megane,cliolar ,hondalar ve peugeotlardı.Alman arabaları nal topluyodu(Bmw , mercedes , audi için sözüm meclisten dışarı tabi)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: rb.atasoy

    Yeni katılan arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum
    quote:

    Orjinalden alıntı: enginkom

    Sevgili 306 kullanıcıları, iç tavan ön kısmındaki aydınlatma bloğunda ızgaralı bir kısım var, belki ışıklar yandığında fazla ısı birikmesi olmasın diye bir nevi havalandırma ya da fan penceresi olabilir ama ben orda fan çalıştığını hiç duymadım. Bi de içinde bir aparat daha var, bunların ne olduğunu bilen var mı?



    Hocam sende sunroof yoktu değilmi.Tahminime göre sunroof düğmesi yeri.


    Dün fırsat bulup servise gittim, ordaki arkadaşlara sordum, birisi o ızgaranın tavan sacı ile tavan döşemesi arasındaki nemi alarak oralarda bir çürüme olmasını engellemek için koyulmuş bir bölüm olduğunu söyledi. İçindeki zımbırtı da klima "auto" konumunda iken araç içi ısıyı ölçerek klimanın çalışma hızı ve derecesini ayarlamaya yarayan bir sensörmüş.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

    MALATYAdan selamlar.. pug cu kardeşler 1 saat sonra otobüsüme binip ankaraya dönüyorum inşallah:D 6 gün izin..


    buğra kardeşim. 2. kara havacılık alay komutanlığına çıktı askerlik.. saygılar


    Cihan abim hoşgeldin ankaraya.Bende dün gece tatilden geldim

    Hayırlısı olsun rahatsındın inşallah.(izine bu kadar çabuk geldiğine göre rahatsın)







    Mete sen hakkaten bu işi biliyosun.Ben öylesine sormuştum ben bisiklete binerim ama senin kadar ilgili değiliz tabi.





    O tavandaki deliği de öğrenmiş olduk sağolun enginkom.





    Biz de dün tatilden döndük.Araba eskimiş ya Allahtan ufak çaplı bi ses sistemi var yoksa yol sesinden durulmuyo arabada.Birde amortisörler de gıcırdamaya başladı.Ama uzun yolda güven veriyor araba.Hiç sıkıntı çekmedik.Ama gelirken afyon yakınlarında bir kaza gördük.Eski bir c serisi mercedes takla atmış arabadan eser kalmamış bir haldeydi.Yani arabanın onü arkasına karışmış çok kötüydü.Sonradan öğrendik ki araç hatalı sollamadan dolayı otobüsle kafa kafaya çarpışmış ve otobüs ile birlikte yok kenarına(hatta uçuruma) uçmuşlar.Yani otobüsü göremedik o kadar aşağıdaydı.Aracı çıkartmışlardı. Gerçekten böyle şeyler görmek üzücü.Yolda insanların nasıl araç kullandıklarınız görüyoruz.Yani arabayı "kötü" kullanan o kadar belli ediyor ki.Mesela gidiş gelişli yoldayız önde kamyon arkasında connect arkasında bir otomobil sonra biz sonra arkamızda baya bir araç var.Arkadan bir araç hızla gelip sola geçti hepimizi geçecek.Connectdeki aptal sola bir çıktı ki sormayın.Hem o aracı çok zor durumda bıraktı neredeyse connecte giriyodu.Hemde karşıdan gelen arabayı.Neyse çok uzattım galiba allah korusun başımıza herşey gelebilir yollarda.Çok dikkatli olmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 31 Ağustos 2007; 15:48:32 >




  • internetimiz yıok ma aatarimiz ps2 miz bilardo langırtımız mevcuttur bugün arabama bindim. özlemişim baya.. bu arada xsara lar çok güzel ve maalesef 306 dan daha konforlu aletler

    20 gün öncesine kadar bende ÖREN akçay karaağaç diyodum ahh ahh.. pazar günü sınavım var buğra ona geldim.. saygılar
  • Daha ne olsun bide internet mi istiyosun Xsara da 306nın aynısı işte bizimkinde donanim yok ya sana öyle gelmiştir.Sen askerden gel xt bulalım sana.Olmadı marea 2.0 lpg yaparız Ama 306nın yakıtından rahat edersin.2200 km yol yaptık 1 haftada.Araba 120bin kmyi geçti.Eskidi eskidii.

    Başarılar sınavında.Ama ne sınavı ki?
  • Bir uyarı;Balıkesir çanakkale tarafına gidicekler.Çanakkale - Balıkesir yolunda dikkatli araba sürelim.Yol ağaçlık iyi güzel ama siz o ağaçların güzelliğine bir daldınız mı sonu kötü olabilir.Karşınıza ne zaman araba çıkacağı belli olmuyor.Emin olmadıkça sollama yapmayalım.Hem kendi hayatımız için hemde diğer insanların hayatı açısından.Sadece belirttiğim yönde değil Türkiye nin her yerinde dikkatli olalım.Canımız tatlı...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rb.atasoy

    Daha ne olsun bide internet mi istiyosun Xsara da 306nın aynısı işte bizimkinde donanim yok ya sana öyle gelmiştir.Sen askerden gel xt bulalım sana.Olmadı marea 2.0 lpg yaparız Ama 306nın yakıtından rahat edersin.2200 km yol yaptık 1 haftada.Araba 120bin kmyi geçti.Eskidi eskidii.

    Başarılar sınavında.Ama ne sınavı ki?


    valla bilmiyom anahtarı dahii çok şık. koltukları rahat güzel. ne bi,liyim. yaw. ben arabamaı seviyorum aslında..

    sözleşmeli sb lık sınavı . bugün sabah girdim..




  • EVET ARKADASLAR SONUNDA 306 MA LPG TAKTIRDIM... ( LOVATO EASY FAST) BASTA ROLANTİ PROBLEMİ EPEY SORUN YAPTI ARABADA AMA TAKTIRDIĞIM YER ARABANIN DUZGUN CALISABILMESİ İÇİN OLAGANÜSTÜ BI GAYRET GOSTERDILER. ROLANTI DUZENLEYICISINI KELEBEĞİ VE BOGAZI KOMPLE SOKÜP OZEL SPREYLE TEMIZLEDILER... SU AN ICIN OLDUKCA MEMNUNUN YAKIT DA %54 CIVARINDA INDI SAYILIR... NERDEYSE HIC PERFORMANS KAYBI YOK... BILGILERINIZE
  • limp_biscuit hayırlı olsun diyelim.


    Bizim aracın amortisörlerden ses gelmeye başladı.Yine masraf çıkaracak bu araç.


    Bugün babama dedim baba sıfır albeaları 16ya bırakıyolar gidip ondan alıp uğraşmasakmı diye.
  • Sistemi nerede taktırdınız?
    quote:

    Orjinalden alıntı: limp_biscuit

    EVET ARKADASLAR SONUNDA 306 MA LPG TAKTIRDIM... ( LOVATO EASY FAST) BASTA ROLANTİ PROBLEMİ EPEY SORUN YAPTI ARABADA AMA TAKTIRDIĞIM YER ARABANIN DUZGUN CALISABILMESİ İÇİN OLAGANÜSTÜ BI GAYRET GOSTERDILER. ROLANTI DUZENLEYICISINI KELEBEĞİ VE BOGAZI KOMPLE SOKÜP OZEL SPREYLE TEMIZLEDILER... SU AN ICIN OLDUKCA MEMNUNUN YAKIT DA %54 CIVARINDA INDI SAYILIR... NERDEYSE HIC PERFORMANS KAYBI YOK... BILGILERINIZE
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.