Şimdi Ara

Peugeot 306 1.8'e Lovato Easy Fast taktırdım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar, bende yaklaşık 2 ay önce Atiker taktırdım memnunum fakat sabahları benzinde ilk çalışmada zor çalışıyor ve lpg ye geçince düzeliyor. Yani sonuçta LPG ye geçenlerde hep bu sorun olacakmıdır illaki rolanti düzenleyicisi, boğaz kelebeği yıllardır sorun çıkartmıyordu da LPG yüzünden mi düzensiz çalışıyor. Ahmet Uzun arkadaşım bu rolanti düzenleyicisi pahalı bişeymi acaba sanırım bende de aynı sorun oluştu anlattıklarına göre. Tüm arkadaşlara kazasız belasız günler dilerim.
  • Ahmet bey lavoto sistemi ne kadara taktırdınız acaba?
  • Hayırlı olsun
  • Hayırlı olsun....
  • Ben aracı alalı 3 hafta oldu. Zaten ilk aracı alıp ustama gösterdiğimde rolantli düzenleyicisinin düzgün çalışmadığını söyledi Lpg taktırmadan önce çıkarıp temizledi. Ben Lpg taktırdıktan sonra 2 hafta sorun yaşamadım. Yaklaşık 1000 km olunca benim araç da sabahları çalışmakta zorlandı. Bu hafta başında ustama gittim ve bu parçayı söktürüp yan sanayisini taktırdım(50 YTL). Ancak motor sıcak olmasına rağmen aynı problemleri yaşayınca hemen söktürüp orjinal parçanın siparişini verdim. Dün orjinal parçayı(210 YTL) taktırdım. Parçacının bana dediği;
    " Pejo grubunda, lpg taktırdıktan sonra bu parçanın bozulduğu ve değişmesi gerektiği"
    Araba sıcakken hiçbir problem yaşamadım Ancak bu sabahta araba ilk çalıştırmada stop edince aracı ustama bıraktım ve
    "Ne yaparsan yap, arabayı düzelt" dedim.
    O gün boyu uğraşmış, aracı cihaza bağlatmış, hiç bir arızanın olmadığını görmüşler. Aracın beynindeki bilgiler silinip yeniden programlama yapılmış. İşi garantiye almak için lpg taktırdığım yerin dışında başka bir yere lpg sistemi yeniden kontrol edilmiş.
    Sonuç itibari ile araç soğumuş vaziyette( Yaklaşık 2.5 saat beklemiş) ben deneme yaptım. Rolanti sağlık bir araçta olması gerektiği gibiydi. Lpg'den benzine elle geçişti ani yaşadığım rolanti düşmeleri, benzinde yüklenmeler sonuda oluşan ani rolanti düşmeleri (ustalar buna aptallaşma diyorlar)ortadan kalkmıştı.
    Bu durum veya durumumuz hakkındaki yorumları; pejolarda, özellikle 306'larda, Lpg sistemi belli bir km'den sonra aracın rolanti düzenleyicisini bozuyor. Bunun yenilenip programlanması gerekiyor.
    - Tam kesin tecrübeyi yarın sabah yapacağım, durum hakkında bilgilendirme yaparım.




  • PEŞİN 1500 VADELİ 12X140= 1680 MAXİMUM KARTA
    quote:

    Orjinalden alıntı: rb.atasoy

    Ahmet bey lavoto sistemi ne kadara taktırdınız acaba?
  • Aracım dört dörtlük oldu. Pejosuna lpg taktırıp da rolanti sorunu olanlara yardımcı olabilirim.
  • Ahmet Uzun bey tecrübelerinizi paylaşmak ve bunları tek başlık altında toplayarak daha verimli olmasını sağlamak isterseniz :

    Peugeot 306 topluluğuna bekleriz:
    http://forum.donanimhaber.com/m_14634653/tm.htm
  • Arkadaşlar arabam şehiriçinde 35 lt benzinle 710 km yol yapıyor yani 1,98 kuruş.ancak lpg taktırmak istiyorum öneriniz nedir?özellikle uygun ama yerli olmayan bir tercih yapmak istiyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.