Şimdi Ara

peugeot 3008 vs audi a3 sportback (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam öncelikle 10 litre tüketim resimleri 3008 forumunda mevcut burdan başlayayım c maxi geçiş için aldım binmek için değil yakın zamanda tekrar otomatik vites bir araca geçeceğim gönül isterki 3008 i duzeltsinler gideyim alayım şu an araç 7 binde sehir içi tüketim 7 litre ki fazla c maxtada problem var yok değil arabamı severim ancak bir sorun olursa rezil ederim bu aractada arka döşeme gıcırtı yaptı döşeme değişti otm. Park sistemini sürekli kullanıyorum hiç kamyon denk gelmedi bilemem ben bu sıkıntıları bu aractada dile getiriyorum ha bu aracın yoldan çıkma mevzusu ise sana bağlı çünkü benim aracın amortisorler hataliydi ve değişti bu olay öncesinde gerçekleşti bana bu korkuyu yaşatması bile yeterli arabada babamı hastahaneye götürürken birde kaza tehlikesi atlattim ambulans çağırdım aracı da çekici ile tokat pejoya cektirdim adamlarin cevabi yok mesele bu peşinden amortisorler değişti ve sorun düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensnksr -- 2 Aralık 2013; 15:10:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

Hocam öncelikle 10 litre tüketim resimleri 3008 forumunda mevcut burdan başlayayım c maxi geçiş için aldım binmek için değil yakın zamanda tekrar otomatik vites bir araca geçeceğim gönül isterki 3008 i duzeltsinler gideyim alayım şu an araç 7 binde sehir içi tüketim 7 litre ki fazla c maxtada problem var yok değil arabamı severim ancak bir sorun olursa rezil ederim bu aractada arka döşeme gıcırtı yaptı döşeme değişti otm. Park sistemini sürekli kullanıyorum hiç kamyon denk gelmedi bilemem ben bu sıkıntıları bu aractada dile getiriyorum ha bu aracın yoldan çıkma mevzusu ise sana bağlı çünkü benim aracın amortisorler hataliydi ve değişti bu olay öncesinde gerçekleşti bana bu korkuyu yaşatması bile yeterli arabada babamı hastahaneye götürürken birde kaza tehlikesi atlattim ambulans çağırdım aracı da çekici ile tokat pejoya cektirdim adamlarin cevabi yok mesele bu peşinden amortisorler değişti ve sorun düzeldi

hocam yine aynı yere geliyoruz..senin araç artık şanssızlık mı dersin ne dersin bilmiyorum ama sorunlu bir araçmış..bazen olur böyle şanssızlıklar..benim takıldığım nokta genelleme yapman..hiç bir model hakkında genelleme yapamassın..işte ben sorun yaşadımda sakın ha uzak dur tarzı şeyler olumlu yorum yapan onlarca insana saygısızlık..tamam sen yorumunu yap ama kararı arkadaş versin.. ben sanayide esnaflık yapıyorum..öyle oluyor ki adam benden çin malı matkap alıyor yıllarca kullanıyor ama diğer taraftan bosch matkap alıyor 2 günde bozuluyor..olur böyle şeyler yapacak bişey yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: tttnet.net

quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

Hocam öncelikle 10 litre tüketim resimleri 3008 forumunda mevcut burdan başlayayım c maxi geçiş için aldım binmek için değil yakın zamanda tekrar otomatik vites bir araca geçeceğim gönül isterki 3008 i duzeltsinler gideyim alayım şu an araç 7 binde sehir içi tüketim 7 litre ki fazla c maxtada problem var yok değil arabamı severim ancak bir sorun olursa rezil ederim bu aractada arka döşeme gıcırtı yaptı döşeme değişti otm. Park sistemini sürekli kullanıyorum hiç kamyon denk gelmedi bilemem ben bu sıkıntıları bu aractada dile getiriyorum ha bu aracın yoldan çıkma mevzusu ise sana bağlı çünkü benim aracın amortisorler hataliydi ve değişti bu olay öncesinde gerçekleşti bana bu korkuyu yaşatması bile yeterli arabada babamı hastahaneye götürürken birde kaza tehlikesi atlattim ambulans çağırdım aracı da çekici ile tokat pejoya cektirdim adamlarin cevabi yok mesele bu peşinden amortisorler değişti ve sorun düzeldi

hocam yine aynı yere geliyoruz..senin araç artık şanssızlık mı dersin ne dersin bilmiyorum ama sorunlu bir araçmış..bazen olur böyle şanssızlıklar..benim takıldığım nokta genelleme yapman..hiç bir model hakkında genelleme yapamassın..işte ben sorun yaşadımda sakın ha uzak dur tarzı şeyler olumlu yorum yapan onlarca insana saygısızlık..tamam sen yorumunu yap ama kararı arkadaş versin.. ben sanayide esnaflık yapıyorum..öyle oluyor ki adam benden çin malı matkap alıyor yıllarca kullanıyor ama diğer taraftan bosch matkap alıyor 2 günde bozuluyor..olur böyle şeyler yapacak bişey yok..

Hocam aslında amacım genelleme yapmak değil ama ister istemez o noktaya çıkıyor ben daha önceki berlingoyuda sorunları yüzünden sattım dedim 30 binlik araba olur verdim takasa bunu aldım bundan memnun olunca 508 aldım babama ama 2 side uğraştırdı beni kısaca durum şu 3008 makyaj yesin bi bakalım sorunları bitsin emin olayım yine alırım

• 3008 gibi araçların modası artık geçti. Bence A3 alın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

3008 gibi araçların modası artık geçti. Bence A3 alın.

araç modası için değil ihtiyaç için alınır..gömlek mi bu modası geçsin..
  • quote:

quote:

Geçiyor bazen.

Mesela BMW'nin modası artık geçti. Devrini tamamladı diye bakılıyor. Yenilik yapamıyor. Ayrıca herkes aldı alacağını.
  • quote:

quote:

quote:

Geçiyor bazen.

Mesela BMW'nin modası artık geçti. Devrini tamamladı diye bakılıyor. Yenilik yapamıyor. Ayrıca herkes aldı alacağını.

bu sınıfta seçenek fazla olmadığı için makyaj olur yeni kasası çıkar ama devrini tamamlamaz..jeep havası olsun,yerden yüksek olsun,otomatik olsun,dizel olsun az yaksın,uygun vergi diliminde olsun donanımlı olsun yakışıklı görünsün falan dendiği sürece zaten başkada seçenek yok..

• Daha ilginci ben tartıştığınız markanın en sorunlu bilinen, en kötü üne sahip olan araçlarından birine uzun zamandır sahibim : 307

2006 yılında sıfır aldık, 7 yıldır kullanıyoruz, kilometre 245 bini geçti (1,6 HDi)

Bunca zamandır satmamamızın tek sebebi genel manada araçtan memnuniyetimiz ve bu durumdan mütevellit araç değişikliği için geçerli bir neden görmememizdir. Bunca km'dir motordan sadece bir kere ekstra masraf açtı, emme manifoldu çatladı, çıkma taktık; 300 TL. Hiç yolda kalmadı. Hala orijinal turbo, orijinal enjektörleri ile devam. En dolu paket ve üzerine bir iki ekstrası olmasına rağmen elektrik-elektronik aksamında çalışmayan yok, bu güne kadar da ciddi bir sıkıntı çıkmadı, hep ufak tefek, her araçta olabilecek basit şeyler. İlginçtir ön takıma falan da hala bir masraf açmış değil, millet sağda solda ön takım hassasiyetinden bahsediyor . Yakıt tüketimi desem on numara. Gül gibi geçinip gidiyoruz, tek sıkıntısı arka süspansiyonu, o da yol çok bozulmadıkça rahatsızlık vermiyor. (böyle devam eder inşallah)

Şimdi ortada bu araçla bir çok problem yaşayan insan varken benim çıkıp "307 süper araba, çok sorunsuz" diye sağda solda her fırsatta yazmam ne kadar anlamsızsa, bir araçtan memnun olan bu kadar insan varken de çıkıp her fırsatta "şöyle kötü, böyle kötü" yazmak da aynı derecede anlamsız. Görüldüğü üzere istisnalar yaşanabiliyor. Çok sorunsuz diye aldığınız bir araba ile ertesi gün yolda kalırsınız, çok sorunlu bilinen bir arabaya da yıllarca başınız ağrımadan binersiniz, oluyor mu; oluyor.

Evet Peugeot zamanında kronik sorunlu araçlar sattı, milletin başını ağrıttı, sütten ağzı yanan da yoğurdu üfleyerek yemeye çalışıyor, çok doğal.

Fakat güncel araçları başka herhangi bir marka ne kadar sorunsuzsa o kadar sorunsuz, ekstra bir şeyi yok.

Zira bir çok arıza istatistiği çalışmaları var, bu forumda yerden yere vurulan Fiat, PSA markaları sorunsuzlukta Japonların ardından avrupalı üreticiler içinde genelde en yukarılarda yer alıyor. Artık Peugeot eski Peugeot değil, oldukça olumlu gelişmeler var fakat önyargıların yıkılması çok zor. Her markada sorunlar yaşanıyor, fakat mimli markaların sorunları daha çok göze batıyor, buna da "algıda seçicilik" deniyor

Konuyu açan arkadaşın da bu durumda genellemeler üzerinden değil de ihtiyacına göre karar vermesi en sağlıklısı.

Geniş hacim, aile yaşantısında kullanışlılık istiyorsa 3008 her türlü iş görür.

Biraz daha spor, daha lüks bir araç istiyorsa da A3 güzel bir tercih.

• quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Daha ilginci ben tartıştığınız markanın en sorunlu bilinen, en kötü üne sahip olan araçlarından birine uzun zamandır sahibim : 307

2006 yılında sıfır aldık, 7 yıldır kullanıyoruz, kilometre 245 bini geçti (1,6 HDi)

Bunca zamandır satmamamızın tek sebebi genel manada araçtan memnuniyetimiz ve bu durumdan mütevellit araç değişikliği için geçerli bir neden görmememizdir. Bunca km'dir motordan sadece bir kere ekstra masraf açtı, emme manifoldu çatladı, çıkma taktık; 300 TL. Hiç yolda kalmadı. Hala orijinal turbo, orijinal enjektörleri ile devam. En dolu paket ve üzerine bir iki ekstrası olmasına rağmen elektrik-elektronik aksamında çalışmayan yok, bu güne kadar da ciddi bir sıkıntı çıkmadı, hep ufak tefek, her araçta olabilecek basit şeyler. İlginçtir ön takıma falan da hala bir masraf açmış değil, millet sağda solda ön takım hassasiyetinden bahsediyor . Yakıt tüketimi desem on numara. Gül gibi geçinip gidiyoruz, tek sıkıntısı arka süspansiyonu, o da yol çok bozulmadıkça rahatsızlık vermiyor. (böyle devam eder inşallah)

Şimdi ortada bu araçla bir çok problem yaşayan insan varken benim çıkıp "307 süper araba, çok sorunsuz" diye sağda solda her fırsatta yazmam ne kadar anlamsızsa, bir araçtan memnun olan bu kadar insan varken de çıkıp her fırsatta "şöyle kötü, böyle kötü" yazmak da aynı derecede anlamsız. Görüldüğü üzere istisnalar yaşanabiliyor. Çok sorunsuz diye aldığınız bir araba ile ertesi gün yolda kalırsınız, çok sorunlu bilinen bir arabaya da yıllarca başınız ağrımadan binersiniz, oluyor mu; oluyor.

Evet Peugeot zamanında kronik sorunlu araçlar sattı, milletin başını ağrıttı, sütten ağzı yanan da yoğurdu üfleyerek yemeye çalışıyor, çok doğal.

Fakat güncel araçları başka herhangi bir marka ne kadar sorunsuzsa o kadar sorunsuz, ekstra bir şeyi yok.

Zira bir çok arıza istatistiği çalışmaları var, bu forumda yerden yere vurulan Fiat, PSA markaları sorunsuzlukta Japonların ardından avrupalı üreticiler içinde genelde en yukarılarda yer alıyor. Artık Peugeot eski Peugeot değil, oldukça olumlu gelişmeler var fakat önyargıların yıkılması çok zor. Her markada sorunlar yaşanıyor, fakat mimli markaların sorunları daha çok göze batıyor, buna da "algıda seçicilik" deniyor

Konuyu açan arkadaşın da bu durumda genellemeler üzerinden değil de ihtiyacına göre karar vermesi en sağlıklısı.

Geniş hacim, aile yaşantısında kullanışlılık istiyorsa 3008 her türlü iş görür.

Biraz daha spor, daha lüks bir araç istiyorsa da A3 güzel bir tercih.

ya konu biraz farklı bir tarafa gitti sanırım,

benim pejo hakkındaki bilgim şimdiye kadar sağdan soldan duyduğum "sorunlu araba, alan pişman olur, elinde kalır vs.vs." dir. sonrasında forumda 3008 ve birçok (dizel otomatik ve max. 1600cc) araç araştırıp sonunda oldukça sorunsuz olması nedeni ile 3008 ya da 308 arasında kaldım.
    308 şimdiki aracımdan farksız neden değiştireyim dedim sadece sıfır olacak ama hali hazırdaki aracım corolla hb ve hiçbir şikayetim yok, 308 inden bu araçtan çok çok farklı bir yönü yok boyut, yakıt, bagaj hacmi ve konfor yönünden, o yüzden 3008 tek kaldı, hatta haftasonu test sürüşü yaptık bir arkadaşım ile bayıldık araca, daha sonra yine aynı arkadaşın ısrarı üzerine a3 e de bakmaya gittik, a3 gerçekten çok çok güzel, içi dışı ayrı güzel, daha kalitesini koltuğuna oturunca hissediyorsunuz ama...

ama gel gör ki konuyu açarken sormak istediğim 3008 in sorunlu olup olmadığı değil a3 s-torniğin sorunlu olup olmadığı idi :) yazarken bile tuhaf geliyor insana:)
    sağosun 3008 ci arkdaşlar +- birçok yönde yardımcı olmaya çalıştı ama a3 den pek bir bilgi gelmedi nedense,

forumlarda yaptığım araştırmalarda ise s-troniğin bir dsg kadar olmasa sorunlu olduğunu gördüm, tamam belki garantiden değişiyor, sonrasında iyi niyet garandisi vs. var ama aracnı serviste yattığı günle rde araçsız kalmak bile ayrı bir sıkıntı benim için.

Bu yüzden son olarak makyajlı 3008 den yana karar kıldım, umarım pişmam olmam, yardımcı olmaya çalışıp görüş bildiren tüm arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim.

• m044010 M kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun makyajlı kasa demek.. ne zaman geliyormuş makyajlı 3008 bilgi var mı..

• A3 sportback mi 3008 mi bilemem.. Böyle 2 alakasız araç arasında kalanlara genelde pyasa arabalarını almalarını öğütlüyorum. Çünkü bagaj hacimler yarı yarıya olan 2 araç arasında kalıyorsa.. MPV'ye gerek yoktur..

Gel gelelim 3008 konusu.. Şimdi forumda samimi olarak soruyorum. 3008 aile için iyi bir seçm diyen arkadaşlar evli mi? Çocuklu mu? Kaynı, kayınvalidesi, baldızı var mı?

Neden soruyorum.. Arkadaşlar 3008 klasik şehir iç bayan arabasıdır. Çocukları alsın okuldan, eve gelsin. Biraz da yüksek olsun. 7/24 aile aracı alacaksanız 5008 almalısınız.. Ford cephesinde Grand C-max almalısınız.. Renault cephesinde Grand Scenic almalısınız..

Allah aşkına Golf'ün arka koltukları ile aynı alana sahip bir araba nasıl oluyor da aile arabası seçiliyor?

Aile kullanamaz mı.. Kullanır.. Millet Braodway'i senelerdir aile aracı olarak kullanıyor.. ancak 60-70bin tl araca verecekseniz ya tam aile iş olsun.. Ya da C sedan olsun.. B hatcback olsun.. Bari 2 işlevden birini tam yerine getirir..

• quote:

Hocam hayırlı olsun makyajlı kasa demek.. ne zaman geliyormuş makyajlı 3008 bilgi var mı..

bayilerin verdiği bilgiye göre şubat sonu mart başı gelecekmiş, biraz zaman var ama beklicez artık ETG6 ile geliyor sanırım kaldıki araçtaki hoşma gitmeyen ön far ve sis farları baha hoş durmuş makyajlıda
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

A3 sportback mi 3008 mi bilemem.. Böyle 2 alakasız araç arasında kalanlara genelde pyasa arabalarını almalarını öğütlüyorum. Çünkü bagaj hacimler yarı yarıya olan 2 araç arasında kalıyorsa.. MPV'ye gerek yoktur..

Gel gelelim 3008 konusu.. Şimdi forumda samimi olarak soruyorum. 3008 aile için iyi bir seçm diyen arkadaşlar evli mi? Çocuklu mu? Kaynı, kayınvalidesi, baldızı var mı?

Neden soruyorum.. Arkadaşlar 3008 klasik şehir iç bayan arabasıdır. Çocukları alsın okuldan, eve gelsin. Biraz da yüksek olsun. 7/24 aile aracı alacaksanız 5008 almalısınız.. Ford cephesinde Grand C-max almalısınız.. Renault cephesinde Grand Scenic almalısınız..

Allah aşkına Golf'ün arka koltukları ile aynı alana sahip bir araba nasıl oluyor da aile arabası seçiliyor?

Aile kullanamaz mı.. Kullanır.. Millet Braodway'i senelerdir aile aracı olarak kullanıyor.. ancak 60-70bin tl araca verecekseniz ya tam aile iş olsun.. Ya da C sedan olsun.. B hatcback olsun.. Bari 2 işlevden birini tam yerine getirir..

görüşlerin için teşekkür ederim ama 3008 i aile aracı olduğu için tercih etmedik ki zaten,

aracı hafta içi her gün işe gidip gelirken kullanıyorum ve park sıkınrtısı olan bir yerdeyim, hafta sonlarıda ya da 2 haftada bir şehir dışına çıkıyorum max. km 350-400, bunun yanında 4 ve 6 yaşında 2 çocuğum var,

hal böyle olunca kendimce kriterlerimi belirledim:

hafta içi park sıkıntısı olmayacak 4,3 mt. civarı
    dizel ve yarı otomatik motor ve şanzuman,
    gerektiğinde arka koltuklar yatınca yatak olabilen hb araçlar benim aradığım

bu kritererle seçenekler de şöyle oluyor

golf, dsg sorunları yüzünden dolayı direk eledim
    c4, forumdaki yazılan olumsuzlukları okuyunca tipi ve içi çok hoşuma gitmiş olmasına rağmen eledim. kaldıki sıfır olması haricinde elimdeki araçtan bi farkı yok, yakıt, konfor açısından
    auris, şimdiki 2006 corollamdan pek bii farkı yok, tamam sorunsuz ama 9 sene geçmiş aradan halen cc yok, ss yok,, sıfır olması haricinde elimdeki araçtan bi farkı yok
    308, sıfır olması haricinde elimdeki araçtan bi farkı yok, yakıt, konfor ve sorunsuzluk açısından.
    a3, s-tronik nedeni ile eledim
    3008, sorunlar okusamda hiçbiri kronik değil ve ufak tefek şeyler, test şürüşü yaptım, muhteşem olmasada oldukça konforlu, hem 4,3 mt hem 510 lt bagaj, çakmasıda olsa jip gibi bir duruşu var:)

yani anlayacağın park sıkıntım olmasa hafta içi, 5008 dir alacağım araç ama herkez gibi bazı kriterler koymak zorunda kalınca seçenekleri değişiyor insanın ister istemez

• hayırlı olsun, makyajlı kasa 2014 olarak gelecek daha da iyi olmuş
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.