Şimdi Ara

Peugeot 3008 göğüs kalkması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2011 3008 aracımı geçen sene servise bıraktığımda araç bayramda serviste kaldı, sanırım sıcaktan göğüs ile havalandırma arası yarım parmak kalktı, Ankarada bir iki yere gösterdim tüm göğüsün sökülüp bakılması gerek gibi teşhisler konuldu, zaten trim sesi olan bir araç, sökülüp takılsa hepten kötü olur diye niyetlenmedim, Ankarada bu işin erbabını da bulamadım, anlayan tavsiye edebileceğiniz bir usta veya çözüm önerisi var mıdır ? TeşekkürlerPeugeot 3008 göğüs kalkması

• Merhabalar. Çözüm bulabildiniz mi acaba?
  • maalesef bulamadım, bu şekilde kullanmaya devam ediyorum.
  • bazen göğüs üstünün bazı kısımların yumuşak kaplama oluyor benim aracımda o kalkmıştı, benzer problem sanıp baktım ama sıcaktan bu şekilde kalkması için o plastiğin tamamen deforme olması lazım. çoğu aracın göğüs plastiği tırnaklı oluyor, o kısmı tutan tırnak ya darbe görüp yerinden çıktı ya sökülüp işlem yapıldı ya da fabrikada oturturken sorun oldu kastırınca attı. tek çözüm göğüs sökülüp bakılacak, vaktiniz varsa kendiniz uğraşın ya da bol vakti olan ustaya götürün hazır trim sesiniz varsa iyi bi usta onuda keser, ama sallamasyon aceleyle halledilecek alalade bir işlem değil. servis bu konuda ne diyor? eğer o kısımda işlem yoksa büyük ihtimalle üretim kaynaklı sorun var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

bazen göğüs üstünün bazı kısımların yumuşak kaplama oluyor benim aracımda o kalkmıştı, benzer problem sanıp baktım ama sıcaktan bu şekilde kalkması için o plastiğin tamamen deforme olması lazım. çoğu aracın göğüs plastiği tırnaklı oluyor, o kısmı tutan tırnak ya darbe görüp yerinden çıktı ya sökülüp işlem yapıldı ya da fabrikada oturturken sorun oldu kastırınca attı. tek çözüm göğüs sökülüp bakılacak, vaktiniz varsa kendiniz uğraşın ya da bol vakti olan ustaya götürün hazır trim sesiniz varsa iyi bi usta onuda keser, ama sallamasyon aceleyle halledilecek alalade bir işlem değil. servis bu konuda ne diyor? eğer o kısımda işlem yoksa büyük ihtimalle üretim kaynaklı sorun var.
    Ben şahsen servise sormadım. Düzenli bakıma götürdüğüm ustama sordum ancak bu şekilde kalmasının bir mahsuru olmadığını söyledi. Başka 3008'lerde de benzer durumun olduğunu gördüm ki bu durumda aslında kronik bir sorun gibi duruyor.

Bu durumun sıcaktan (malum ön cam çok geniş) veya hemen havalandırma üstünde olduğu için sıcak havalandırmadan olabileceğini düşünüyorum. Difüzörü söküp baktığımda plastik deformasyonundan ziyade sizin de dediğiniz gibi yumuşak kaplamanın ayrılması gibi geldi bana. Zira bastırınca veya sıcakta güç uygulayınca olması gereken şekle geliyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voxah -- 16 Mayıs 2019; 14:46:26 >

• Göğüsün tamamen sökülmesi hepten riskli bir işlem, sıcaktan yumuşak kaplamanın kendini salması gibi görünüyor, çözümsüz biniyorum bu haliyle arada gözüm takılıyor ama idare ediyorum.
  • aynısı babamın 5008 de var, alalı 2-3 ay oluyor 2011 model. Benimde tahminim sıcaktan dolayı atması. ,
    konuyu görünce belki bir çözümü vardır dedim böyle kullanmaya devam sanırım
  • Bunu anlamanın en güzel yolu, aynı model 2 aracı yan yana getirip karşılaştırmak. Bana da tırnak atması gibi geldi. Sıcaktan olsa deformasyon da olurdu.
  • Neredeyse her pejoda kronik hocam benim 207de de var
  • Resimde görünmüyor ancak havalandırmayla göğüs arasında iki tane tırnak görünüyor, olay sıcaktan oldu, arkadaş kronik demiş ama forumda ve diğer pejo gruplarında konuyu açınca sanki bir benim başıma gelmiş gibi geldi bana, çözen olursa haberleşelim lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ostrah

Resimde görünmüyor ancak havalandırmayla göğüs arasında iki tane tırnak görünüyor, olay sıcaktan oldu, arkadaş kronik demiş ama forumda ve diğer pejo gruplarında konuyu açınca sanki bir benim başıma gelmiş gibi geldi bana, çözen olursa haberleşelim lütfen.
    yok yav izmirdeki neredeyse gördüğüm her pejo böyle yeni modeller hariç. perçin atsan bile kabarıyor bi süre sonra.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.