BMW 116İ'mi satıp. ( sadece bagajı küçük artık bana ve 1 yaşındaki oğluma )
3008 alma arifesideyim. fakat araştırmama göre 2010-2011 modeller ile 2012 arasında 5-8binlira oynuyor. bu olay sadece yıldan değil mutlaka bir şey fazla ama ne 2012 de olup 2011 de olmayan bir ek özellikmi vardır.
strart-stop anahtarsız çalıştırma hangi pakette mevcuttur
Allure-Premium-Premium pack arasında ne gibi vaz geçilmez ekler mevcut bilen varsa yardımcı olabilirmi ?
Okumadığım forum kalmadı 2011 de start-stop yok diyede var aracını satarken özellik olarak yazanda özellikle şu anahtarssız çalıştırmaya takmış durumdayım yardımcı olabilirmisiniz
şimdiden teşekkürler
Öncelikle yazınızda dikkatimi çeken bir nokta olduğu, eğer yanlış anladıysam kusura bakmayın. Start/Stop ile anahtarsız çalışma farklı şeylerdir. Start/Stop (bu araçta Stop&Start olarak geçmekte) kabaca tarif etmek gerekirse aracın yoğun trafikte ya da ışıklarda durduğunuzda motorun kendini kapatması ve ayağınızı frenden çektiğinizde (manuel araçlarda debriyajdan çektiğinizde) tekrar çalışmasıdır. Anahtarsız çalışma özelliği ise sizin 116i aracınızdaki Start/Stop düğmesine basıp motoru çalıştırmanızdır. Bu ikisi bazen karıştırılabiliyor olduğundan bunu belirtmek istedim.
3008'e dönecek olursak; Stop&Start özelliği e-HDi motora sahip modellerde bulunmakta olup normal HDi motora sahip modellerde bulunmamaktadır, bu yeni motor da 2012 modellerde yer almaktadır.
Bildiğim kadarıyla ülkemizde satılan hiçbir 3008 anahtarsız çalışma özelliğine sahip değil, 2012 model 3008 1.6 e-HDi Auto6R Allure sahibiyim ve benim aracımda da yok.
Eğer bulabiliyorsanız 3008'in Féline donanım paketine sahip modelini alın derim, ben alırken bu donanım paketine sahip araç bayilerde kalmamıştı maalesef. Allure-Féline farkına gelirsek de Féline paketinde ekstra olarak deri döşeme, ısıtmalı ön koltuklar, sürücü koltuğu bel ayarı, xenon farlar ve far yıkama sistemi yer almakta. Beni cezbeden kısım xenon far olmuştu.
Ayrıca bu senenin temmuz ayından itibaren satılan 3008'lerde navigasyon bulunmakta.
Anahtarsız çalıştırma aslında sadece düğmeye basarak çalıştırmak demek değil. Örneğin standart Volvolarda anahtarı bir yuvaya yerleştirirsniz ve start tuşuna basar aracı çalıştırırsınız ama bu anahtarsız çalıştırma demek olmuyor. Anahtarsız çalıştırma olan modellerde ise ki bu ekstra donanım; o donanımda anahtar cebinizde iken yuvaya yerleştirmden aracı çalıştırabilirsinz, hatta araca girerkende anahtar cebinizdeyse kapı kolunu çekmeniz kilitlerin açılması için yeterli olur.
quote:
Orijinalden alıntı: canyener
Arkadaşlar
3008 alma arifesideyim.
şimdiden teşekkürler
Çok fazla takılmayın bu anahtarsız çalıştırma işine...
Bir an önce 3008'i alın ve ailenizle birlikte keyfini çıkartmaya başlayın...
arkadaşlar paspas arıyordum malum kış ayları ve bizim buralar sert birçok yerde istediğim tipte paspaslara 100-150 arasıydı ben hem halı hem kauçuk istiyorum bugün bime gelen paspas setini aldım sizlere de söylemek için yazıyorum gerçekten güzel çıtçıtlı üstü halı altı kauçuk ve kauçukun kenarları yüksek su falan gitmez altına isterseniz halı kısmını söküp kauçuk olarakta kullanılıyor bence kaçırmayın hatta bitmiş bile olabilir bende sabah işe giderken gördüm
quote:
Orijinalden alıntı: sarppy
quote:
Orijinalden alıntı: canyener
Arkadaşlar
3008 alma arifesideyim. fakat araştırmama göre 2010-2011 modeller ile 2012 arasında 5-8binlira oynuyor. bu olay sadece yıldan değil mutlaka bir şey fazla ama ne 2012 de olup 2011 de olmayan bir ek özellikmi vardır.
Allure-Premium-Premium pack arasında ne gibi vaz geçilmez ekler mevcut bilen varsa yardımcı olabilirmi ?
Okumadığım forum kalmadı 2011 de start-stop yok diyede var aracını satarken özellik olarak yazanda özellikle şu anahtarssız çalıştırmaya takmış durumdayım yardımcı olabilirmisiniz
şimdiden teşekkürler
Öncelikle yazınızda dikkatimi çeken bir nokta olduğu, eğer yanlış anladıysam kusura bakmayın. Start/Stop ile anahtarsız çalışma farklı şeylerdir. Start/Stop (bu araçta Stop&Start olarak geçmekte) kabaca tarif etmek gerekirse aracın yoğun trafikte ya da ışıklarda durduğunuzda motorun kendini kapatması ve ayağınızı frenden çektiğinizde (manuel araçlarda debriyajdan çektiğinizde) tekrar çalışmasıdır. Anahtarsız çalışma özelliği ise sizin 116i aracınızdaki Start/Stop düğmesine basıp motoru çalıştırmanızdır. Bu ikisi bazen karıştırılabiliyor olduğundan bunu belirtmek istedim.
3008'e dönecek olursak; Stop&Start özelliği e-HDi motora sahip modellerde bulunmakta olup normal HDi motora sahip modellerde bulunmamaktadır, bu yeni motor da 2012 modellerde yer almaktadır.
Bildiğim kadarıyla ülkemizde satılan hiçbir 3008 anahtarsız çalışma özelliğine sahip değil, 2012 model 3008 1.6 e-HDi Auto6R Allure sahibiyim ve benim aracımda da yok.
Eğer bulabiliyorsanız 3008'in Féline donanım paketine sahip modelini alın derim, ben alırken bu donanım paketine sahip araç bayilerde kalmamıştı maalesef. Allure-Féline farkına gelirsek de Féline paketinde ekstra olarak deri döşeme, ısıtmalı ön koltuklar, sürücü koltuğu bel ayarı, xenon farlar ve far yıkama sistemi yer almakta. Beni cezbeden kısım xenon far olmuştu.
Ayrıca bu senenin temmuz ayından itibaren satılan 3008'lerde navigasyon bulunmakta.
navigasyon konusunda emin misiniz? kendi araçlarımıza acaba taktırabilir miyiz?
3008 HYBRID
quote:
Orijinalden alıntı: inch
Yeni modeller navigasyonlu olacak...
Ancak bunların daha sonradan takılabileceğini sanmıyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: inch
Ülkemizde navigasyona sahip 3008'lerin satılmaya başlandığı doğrudur, hatta forumda alan arkadaşlar da var.
Navigasyon olmayan araçlara sonradan takılıp takılamayacağı konusunu servis ile görüşüp öğrenebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: ensnksr
arkadaşlar paspas arıyordum malum kış ayları ve bizim buralar sert birçok yerde istediğim tipte paspaslara 100-150 arasıydı ben hem halı hem kauçuk istiyorum bugün bime gelen paspas setini aldım sizlere de söylemek için yazıyorum gerçekten güzel çıtçıtlı üstü halı altı kauçuk ve kauçukun kenarları yüksek su falan gitmez altına isterseniz halı kısmını söküp kauçuk olarakta kullanılıyor bence kaçırmayın hatta bitmiş bile olabilir bende sabah işe giderken gördüm
Güle güle kullanın...
Bende yağmurlu çamurlu kış aylarında kullanmak üzere Peugeot servisinden 1 takım kauçuk paspas almayı planlıyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: dammak
quote:
Güle güle kullanın...
Bende yağmurlu çamurlu kış aylarında kullanmak üzere Peugeot servisinden 1 takım kauçuk paspas almayı planlıyorum...
servisten almanıza gerek yok bence çünkü serviste 70 ten aşağıya bırakmıyorlar benimde amacım oydu yağmur kar olayı bime gelen benim araca çok güzel oldu tek sorun pedalların altında biraz toplanma yapıyor çıkıntı varya gaz pedalının altında orda
quote:
quote:
quote:
Güle güle kullanın...
servisten almanıza gerek yok bence çünkü serviste 70 ten aşağıya bırakmıyorlar benimde amacım oydu yağmur kar olayı bime gelen benim araca çok güzel oldu tek sorun pedalların altında biraz toplanma yapıyor çıkıntı varya gaz pedalının altında orda
Orijinal Peugeot kauçuk paspas takımını 50 TL karşılığında İstanbul Dudullu'daki Can Otomotiv'den aldım...
quote:
quote:
quote:
quote:
Güle güle kullanın...
Orijinal Peugeot kauçuk paspas takımını 50 TL karşılığında İstanbul Dudullu'daki Can Otomotiv'den aldım...
hayırlı olsun kaliteli birşeye benziyor ama işte bizim bura malum o yüzden başka yerlere yöneldim
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Güle güle kullanın...
hayırlı olsun kaliteli birşeye benziyor ama işte bizim bura malum o yüzden başka yerlere yöneldim
Sağolun...
3 puan artarak %40'a çıkan ÖTV bizim aslanların fiyatına nasıl yansıyacak acaba?
quote:
3 puan artarak %40'a çıkan ÖTV bizim aslanların fiyatına nasıl yansıyacak acaba?
hocam şimdi pek bir şey etkilemez ama yıl başında işler değişecek ben vergi dairesinde gelir uzmanıyım görüştüğüm bir müfettiş arkadaşım % 25 e yakın artış olacağını söyledi bende araştırdım böyle bir söylenti var yani 1.6 motorlar 80-90 bini bulacak durumlar kötü 4.5 liradan dizel alıyoruz kıyamet yaklaştı
quote:
quote:
hocam şimdi pek bir şey etkilemez ama yıl başında işler değişecek ben vergi dairesinde gelir uzmanıyım görüştüğüm bir müfettiş arkadaşım % 25 e yakın artış olacağını söyledi bende araştırdım böyle bir söylenti var yani 1.6 motorlar 80-90 bini bulacak durumlar kötü 4.5 liradan dizel alıyoruz kıyamet yaklaştı
% 25 haaa...
Eyvah eyvah...
% 3 lük ÖTV artışı nedeniyle bende ay sonuna kadar pek bir şey olacağını sanmıyorum...
Ekim başında da en fazla 1000 - 1500 TL'lik bir artış olur...
Ama söylediğiniz gibi yılbaşında % 25 lik bir vergi artışı olursa otomotiv sektörü çöker...
80 - 90 bine 1.6 otomobil almak tam anlamıyla çılgınlık olur...
Akaryakıt fiyatlarının durumu zaten tam bir facia...
Olacak gibi değil ama devlet kazancımıza resmen ortak olmuş durumda...
quote:
quote:
quote:
% 25 haaa...
Eyvah eyvah...
% 3 lük ÖTV artışı nedeniyle bende ay sonuna kadar pek bir şey olacağını sanmıyorum...
Ekim başında da en fazla 1000 - 1500 TL'lik bir artış olur...
Ama söylediğiniz gibi yılbaşında % 25 lik bir vergi artışı olursa otomotiv sektörü çöker...
80 - 90 bine 1.6 otomobil almak tam anlamıyla çılgınlık olur...
Akaryakıt fiyatlarının durumu zaten tam bir facia...
Olacak gibi değil ama devlet kazancımıza resmen ortak olmuş durumda...
hocam bir araba alıyoruz birde devlete yıllık vergisi yakıtıydı falan derken %18 elektrik doğalgaz var önümüzde daha ve bugün haberlerde bahsetti açıklanmayan zam paketleri varmış bütçe açığı kapnmassa ve %25 lik vergi bu pakette gircek düşünsenize bomboş 206 40 bin lira 508 150 bin lira passat 200 bin lira
quote:
hocam bir araba alıyoruz birde devlete yıllık vergisi yakıtıydı falan derken %18 elektrik doğalgaz var önümüzde daha ve bugün haberlerde bahsetti açıklanmayan zam paketleri varmış bütçe açığı kapnmassa ve %25 lik vergi bu pakette gircek düşünsenize bomboş 206 40 bin lira 508 150 bin lira passat 200 bin lira
Hiç bir şey değilde kar kış kapıdayken yapılacak % 18'lik doğalgaz ve elektrik zammı tam bir felaket olur...
Özellikle de hiç birimizin gelirinin artmadığı bir ortamda...
Şu saat itibarıyla Peugeot'nun resmi sitesinin fiyatlar bölümünde;
Fiyatlarımız şu anda güncellenmektedir.
şeklinde bir ibare var...
Muhtemelen toplantı halindeler ve yeni fiyat/kampanya vs. gibi şeyleri belirlemeye çalışıyorlar...
Bakalım bu % 3 lük ÖTV artışı fiyatlara nasıl yansıyacak...
Ben ötv ile artışı hiç önemsemiyorum. Vergi ne kadar artarsa azalsın zaten değişen bi şey yok ya devlet alacak yada otomobil firmaları insanlar ses çıkarmadıkça değişen bişey olmaz.
2-3 sene evvel ötv indiğinde ne olmuştu bir hatırlayalım, hemen firmalar fiyatları zamlandırdılar daha fazla kar etmeye çalıştılar. Şimdide aşağı çekecekler. Zaten gelen artış 1000 -1500 arası birşey. Satışlar zaten geçen seneye göre düşük daha fazla kampanya yapacaklar. Kampanya dedikleri de laf kalabalığı değişen bi şey yok. Uygun aracı halk alamaz, ya bayi kendi üstüne plakalar yada galerici alır binecek adam her türlü şişmiş fiyata mahkumdur.
OTomobilciler şu aralar ağlıyolar yok verginin %1 artışıyla piyasa %3 daarlırmış, ötv %40 olduğu içinde %12 daralacakmış. Hepsi hikaye o zaman 2000 TL indirim yaspsınlar piyasa %12 büyüsün. Burda suç sadece devlette değil. Otomobilciler sömürücü olmuş resmen.
ÖTV'nin yılbaşında %25 artacağı bence şehir efsanesi, bu geçici bir düzenlemeydi. Yakında emisyona göre vergiye geçilir işler tamamen değişir.
Diğer zamlarla ilgili ise yorumum yok. Doğalgazda dışa bağımlıyız bişey diyemem, zaten petrolde de bidünya vergi veriyoruz onu da veririz.