Şimdi Ara

PEUGEOT 3008 (290. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.081
Cevap
113
Favori
1.515.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: norton772

quote:

Orijinalden alıntı: black-or-white

arkadaşlar bir sorum olacak gösterge panelinin orta ekranında kontağı açtığınızda pejo amblemi çıkıyormu yoksa sadece peugeot yazısımı çıkıyor ilk başta internetteki videolarda pejo yazısıyla beraber aslan amblemi de çıkanları gördüm ancak benimkinde sadece ortada yazı çıkıyor varmı bunun bi espirisi yada değiştirecek bir yer falan bilen varmı ?

siz deyince baktım ve bende hem yazı hem de amblem çıkıyor ortada

Aracın kapısını açıp bindiğim sırada gösterge panelinin orta kısmı bende aşağıdaki gibi gözükmekte.

Acaba HDi motorlu modellerde Peugeot logosu ve yazısı çıkarken e-HDi motorlu modellerde Peugeot ve Stop&Start System yazısı çıkıyor olabilir mi...

Opel Grandland 1.2T Elegance AT8 '22
    Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
    LG OLED evo C3 48" || Samsung HW-Q800D || PlayStation 5 Pro
    Samsung Galaxy S24 Plus || Huawei Watch GT4 || Huawei FreeBuds 6i

• @sarppy, benim ki de e–hdi ama start stop olmayandan. Üstte aslan amblemi var hemen altında da peugeot yazıyor ve güzel görünüyor ayrıca. Sizinki çok çirkin bence. Yarın bir resmini çeker koyarım unutmazsam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: dammak

quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

hocam ilk üç ay bende sizin gibiydim içinden çıt çıkmayan sessiz mükemmel bir araçtı önümde ki toros ve partnerden sonra bana mercedes gibi geldi ama şu anda hala babamda duran torosum 3008 gibi sağı solu ses yapmıyor ve 93 model

Artık sözün tükendiği yerdeyiz...

Ne diyelim sağlık olsun...

Buyurun 3008 ile kıyasladığınız araca biraz daha yakından bakalım...

Bakalım da bu aracı bilmeyenlerde öğrensinler...

hocam gerçekten komik ama böyle keşke gelip kendiniz görseniz diyecek bir şey yok

.........1993 Renault toros 1.4 buz beyazı 130.000.......

• quote:

@sarppy, benim ki de e–hdi ama start stop olmayandan. Üstte aslan amblemi var hemen altında da peugeot yazıyor ve güzel görünüyor ayrıca. Sizinki çok çirkin bence. Yarın bir resmini çeker koyarım unutmazsam.

e-HDi motorun en önemli özelliğinden biri zaten Stop&Start teknolojisini barındırmasıdır, sizin aracınız e-HDi motorlu olup da Stop&Start özelliğine nasıl sahip olmuyor acaba?

Aracınızın arkasında bu şekilde e-HDi yazısı bulunmakta mı?

Opel Grandland 1.2T Elegance AT8 '22
    Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
    LG OLED evo C3 48" || Samsung HW-Q800D || PlayStation 5 Pro
    Samsung Galaxy S24 Plus || Huawei Watch GT4 || Huawei FreeBuds 6i

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

@sarppy, benim ki de e–hdi ama start stop olmayandan. Üstte aslan amblemi var hemen altında da peugeot yazıyor ve güzel görünüyor ayrıca. Sizinki çok çirkin bence. Yarın bir resmini çeker koyarım unutmazsam.

e-HDi motorun en önemli özelliğinden biri zaten Stop&Start teknolojisini barındırmasıdır, sizin aracınız e-HDi motorlu olup da Stop&Start özelliğine nasıl sahip olmuyor acaba?

http://www.peugeot.com/en/innovation/engines/hdi-fap-engines/technologie-micro-hybride-e-hdi-1-6l-e-hdi-112ch-fap.aspx

Aracınızın arkasında bu şekilde e-HDi yazısı bulunmakta mı?

sanırım arkadaş karıştırmış..araç e-hdi ise start stop olmayan diye bişey olamaz..

• Renault 12 ye laf ettirtmem ,1978den 1988e kadar kahrımızı çekti,küçükken koltuk köşelerindeki derileri bile kemirmiştim o derece yani..Çok güzel hatıralarla dolu yıllarımız geçti onunla...

Ama şu kuş serisinin Kartal ve Şahin’i yok mu?

Bir aralar onların direksiyonları sayesinde bayağı bir pazu yapmıştım…

Ne günlerdi be…

"HAYAT, SEN BAŞKA PLANLAR YAPARKEN BAŞINA GELENLERDİR"

• quote:

@dtvolkanozbay, anahtar dizaynı dermişsiniz de vw de aynı dizaynda başka bir çok marka da, nasıl olması gerekiyor, yapı gereği genelde şekil il aşağı beş yukarı aynı olur. Ayrıca direksiyon sertliği bence gayet iyi. Ne yumuşak ne de sert. Fazla yumuşak direksiyon yüksek hızlarda çok güvensiz hissettiriyor, belki şehir içi hoşunuza gider ama şehir dışı da bir o kadar tedirgin eder. Ben vw gurubundan buna geçtim ve bence gayet ölçülü sertlik.

14 . ncü sıradaki negatif düşünce bana ait. diğer 13 madde başka 3008 kulanıcalarına ait , ben sadece alıntı yaparak ekleme yaptım

quote:

Orijinalden alıntı: dtvolkanozbay

Eksileri

14- klima ısıtmada ayaklara yetersiz sıcak hava veriyor. kilma soğutmada orta saklama gözüne araç içine verdiği soğuk hava ile yanı derecede soğuk veriyor böylece soğutmalı torpido da yalan oluyor

Diğer 13 maddeye ilişkin düşüncelerimi daha önce yazmıştım...

Gelelim sizin eklediğiniz maddeye...

14. Elbette her yazın birde karı, kışı, yağmuru, çamuru var... Sonuçta bu tür araçların klimaları (belki Volvo hariç) orta Avrupa iklim koşullarına göre üretilmiştir... Ama bence bizim bulunduğumuz iklim kuşağında klimanın esas önemli işlevi soğutmasıdır... Kışın biraz sağlam çorap ve ayakkabı giydinizmi iş biter... Ki ben şahsen ona da gerek duymuyorum... Zaten sadece havalandırmayı çalıştırsanız o bile yeterince sıcak üfleyecektir... Birde bu orta konsoldaki saklama gözünün işlevini çok fazla abartmamak lazım... Sonuçta bu mini bar veya buzdolabı değil... Aslında o iş için bagajda 12 volt enerji hazır... Uzun yol ve piknikler için neden bir mini soğutucu alınmasın?

çok büyük bir problem değil ama vectra c aracamın çok iyi idi özellik torpido soğutması çok iyi idi buz gibi yapıyordu:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtvolkanozbay -- 31 Temmuz 2012; 11:55:12 >

• quote:

hocam e-hdi dememek zaten start stoplu demek eğer start stop yoksa 112 lik euro 5 motordur yada bildiğimiz ilk 1,6 HDI euro4 motordur. aracınızın modeli ne acaba benimki 2011 alure 112 lik euro5 motor bende sadece PEUGEOT yazısı çıkıyor ekranda fark ne acaba yada açılıp kapatıldığı bir tuş kombinasyonumu var ?

@dtvolkanozbay, anahtar dizaynı dermişsiniz de vw de aynı dizaynda başka bir çok marka da, nasıl olması gerekiyor, yapı gereği genelde şekil il aşağı beş yukarı aynı olur. Ayrıca direksiyon sertliği bence gayet iyi. Ne yumuşak ne de sert. Fazla yumuşak direksiyon yüksek hızlarda çok güvensiz hissettiriyor, belki şehir içi hoşunuza gider ama şehir dışı da bir o kadar tedirgin eder. Ben vw gurubundan buna geçtim ve bence gayet ölçülü sertlik.

anahtar dizaynı daha şık olabilir opelin anahtarına bakın birde pejo nunkini yada ford un anahtarına bakın bie pejonun kine farkı anlarsınız pejo 106 da ne anaktar kullanıyorsa en üst modeli 508 mi mesela onda da aynısını kullanıyor bi fark yok yani diğer markalarda öyle değil üst sınıf araçlarının ahatar görünümü dış plastik kabı kalitesi çok farklı çok önemli bişey değil ufak ayrıntılar ama ben biraz dikkat ederim bu tür ayrıntılara ondan yazmıştım.

direksiyon olayı ise elektro servo direksiyonlar düşük hızda yumşak yüksek hızda sertleşen direksiyon sistemidir zaten araç yerinde manevra yaparken düşük hızlarda olabildiğince yumşak direksiyon hiisi verirken hızlandıkça sertliği artan bir direksiyon teknolojisidir ama pejoda bu yok 100 km/h de neyse 0 km/h da o serlik yada yumşaklık neyse buda zaten otomatikman diğer birçok markadan sert olmasını sağlıyor dikkat edin kötü demiyorum bu bana göre bir eksi olsaydı iyi olurdu dediğimiz bir olay...

• sayın ensnksr arabanızı bukadar da rezil etmeyin yeter sizden başkada illet eden yok burda yada başka sitede yakışmıyor 3008 almaya niyetlenen internette araştırma yapan birisi tokatta 3008 varsa almayın orda bir araç var dökülüyor diye düşünecek birbirine söyleyecek buraları yer yer galericiler bile okuyor buraları hayır sizin için önemli değilse bile tokatta başka 3008 sahibi arabasını satmaya kalksa ilan verse satamayacak bu araba o arabamı acaba diye... yazdıklarınızı okuyan sizin arabanızı almaz çünkü hakkaten sizin araç fabrikasyon hatalı falan gibi birşey...

Her markada var bu numune durum herhalde opel insignia formunda ( önceleri insignia ya sarmıştım 2000 dizel motor olmasından dolayı vargeçtim ) orda da adamın biri feryatı figan ediyordu bu ne rezil araba balata gıcırdıyor şurası şöle burası böle diye aynı şey....
  • sabah bir baktım bir sürü cevap gelmiş. arkadaşlar kusura bakmayın ben euro5 motor olayıyla karıştırdım. evet haklısınız benim araç start stop olmayan, sadece 112 beygirlik olan. ama ortadaki logo hakkettende çok çirkirin yaw. bende fıstık gibi logo ve yazı çıkıyor alt alta.
    bu arada direksiyon olayına katılmıyorum. gidin bir toyota corolla kullanın bakalım. direksiyon yumuşacık ama acaip de sentetik bir sürüş hissi veriyor. ayrıca bazı ford grubu araçların direksiyonları çok daha sert oluyor, bunu da belirteyim.
  • Direksiyon olayı çözümü basit artık günümüzde bazı arkadaşlarında bahsettiği gib manevra yumuşak yüksek hızlarda sert olabilen sistemler yaygın. Ancak 3008'in direksiyonu manevrada epey ağır. Manevrada hafif olması yüksek hızda da hafif olacağı anlamına gelmiyor. Fİatlarda city tuşuna basarsanız manevrada diresksiyonu parmak ucuyla dahi çevirebilirsniz, ama tuş aktifken yüksek hızlarda durum değişmez.,

Anahtarlık olayı da bencede modellere göre bazı farklılıklar yaratılabilirdi. Günümüzde araçlar kişiselleştirilebiliyorken, tüm modellerde aynı anahtarı sunmak çok hoş değil.
  • arkadaşlar 2006 palio multijet dynamic çelik jantlı 160000km de bir araba daha aldım. bu gün bakımdan çıktı 685tl verdim. bana 16000tl ye geldi. 3008 mi yıpratmamak için hafta içi komple bu aracı kullanıcam hafta sonu 3008 devam

arkadaşlar 2006 palio multijet dynamic çelik jantlı 160000km de bir araba daha aldım. bu gün bakımdan çıktı 685tl verdim. bana 16000tl ye geldi. 3008 mi yıpratmamak için hafta içi komple bu aracı kullanıcam hafta sonu 3008 devam

Ne büyük 3008 sevgisi bu. Ama aracı asıl alma sebebimiz kullanmak değilmi, sizden sonrası kar edeceğine siz kullanın gitsin. 3008 nere palio nere güvenlik herşeyden önemli palio allaha emanet bir araba bana çok mantılı gelmedi açıkçası. Sanki kmye göre rakamda yüksek gibi

Orijinalden alıntı: toledox

quote:

arkadaşlar 2006 palio multijet dynamic çelik jantlı 160000km de bir araba daha aldım. bu gün bakımdan çıktı 685tl verdim. bana 16000tl ye geldi. 3008 mi yıpratmamak için hafta içi komple bu aracı kullanıcam hafta sonu 3008 devam

Ne büyük 3008 sevgisi bu. Ama aracı asıl alma sebebimiz kullanmak değilmi, sizden sonrası kar edeceğine siz kullanın gitsin. 3008 nere palio nere güvenlik herşeyden önemli palio allaha emanet bir araba bana çok mantılı gelmedi açıkçası. Sanki kmye göre rakamda yüksek gibi

ev iş iş ev her gün 70-80 km ayda 2000km eder. üstelik e5 üstüne ne balata kalıyor ne bindiğimden zevk alıyorum. akmayan bir trafik işte . 3008 i hırpalamak sitemedim hanım da arasıra avm gezmeyede gider. Hafta sonuda ben binerim olur biter. 3 yıl binecez 3008 e niyet böyle. aslında palio yerine corsa d tek kapı sport alıcaktım ama bütçemi çok aşıyor kolay satabileceğim bir şey alamaya çalıştım

• quote:

ev iş iş ev her gün 70-80 km ayda 2000km eder. üstelik e5 üstüne ne balata kalıyor ne bindiğimden zevk alıyorum. akmayan bir trafik işte . 3008 i hırpalamak sitemedim hanım da arasıra avm gezmeyede gider. Hafta sonuda ben binerim olur biter. 3 yıl binecez 3008 e niyet böyle. aslında palio yerine corsa d tek kapı sport alıcaktım ama bütçemi çok aşıyor kolay satabileceğim bir şey alamaya çalıştım

Palio'ya verdiğiniz para az mıdır çok mudur orasını bilemem...

Ama şunu açıkça söylemeliyim ki; 3008'i tek bir farkla bende aynen sizin gibi kullanıyorum...

Hafta içi şirket aracı, hafta sonu keyif için 3008...

Benimde niyetim 3008'i hiç değilse bir 4-5 yıl süreyle kullanmak...

Ondan sonra artık kısmet olursa hybrid veya full elektrikli bir araç alırız...

• quote:

Orijinalden alıntı: black-or-white

sayın ensnksr arabanızı bukadar da rezil etmeyin yeter sizden başkada illet eden yok burda yada başka sitede yakışmıyor 3008 almaya niyetlenen internette araştırma yapan birisi tokatta 3008 varsa almayın orda bir araç var dökülüyor diye düşünecek birbirine söyleyecek buraları yer yer galericiler bile okuyor buraları hayır sizin için önemli değilse bile tokatta başka 3008 sahibi arabasını satmaya kalksa ilan verse satamayacak bu araba o arabamı acaba diye... yazdıklarınızı okuyan sizin arabanızı almaz çünkü hakkaten sizin araç fabrikasyon hatalı falan gibi birşey...

Her markada var bu numune durum herhalde opel insignia formunda ( önceleri insignia ya sarmıştım 2000 dizel motor olmasından dolayı vargeçtim ) orda da adamın biri feryatı figan ediyordu bu ne rezil araba balata gıcırdıyor şurası şöle burası böle diye aynı şey....

Daha önce yine bu konuda bende aşağıdakileri yazmışım...

Tekrar olacak ama olsun bir kere daha yazalım...

quote:

Sizde çok iyi söylemişsiniz...

Hakikaten sıkıntı vermeye başladı bu aracın orasından burasından ses geliyor tarzındaki şikayetler...

3008 almaya heveslenip de bu başlığa şöyle bir göz atanlar aracı harbiden her tarafı zangır zangır oynayan "tenekeden teyyare" zannedecekler...

Yok aslında böyle bir şey...

Binin aracınıza açın radyonuzu klimanızı çıkın otobana basın gaza ve birazda işin tadını çıkartın...

Sonra yine aynı konuda şöyle bir diyalog daha yaşanmış...

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ENG_civ

Okuyanların kafası karışmaz bence ses muhabbetine. Hep aynı kişi(ler) konuyu hortlattığı için, aynı kişilerde çözümün nasıl olması gerektiğini defalarca söylediği için kimsenin kafası karışmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 31 Temmuz 2012; 21:29:36 >

• quote:

sabah bir baktım bir sürü cevap gelmiş. arkadaşlar kusura bakmayın ben euro5 motor olayıyla karıştırdım. evet haklısınız benim araç start stop olmayan, sadece 112 beygirlik olan. ama ortadaki logo hakkettende çok çirkirin yaw. bende fıstık gibi logo ve yazı çıkıyor alt alta.
    bu arada direksiyon olayına katılmıyorum. gidin bir toyota corolla kullanın bakalım. direksiyon yumuşacık ama acaip de sentetik bir sürüş hissi veriyor. ayrıca bazı ford grubu araçların direksiyonları çok daha sert oluyor, bunu da belirteyim.

Hocam elektroservo direksiyon diyorum okumadınız sanırım toyota da da sadece hidrolik sistem var olabildigince yumsak dogru ama toyota hafif araç zaten elektroservo demek elektrik motorlu hidrolik sistem demek hıza duyarlı bir sistem yani çok önemli degil sadece bir ayrıntı olsa iyi olurdu benim düşüncem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.