Şimdi Ara

PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (159. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.890
Cevap
93
Favori
650.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba. Ben aşağıdaki siteyi takip ediyordum.

Bu sitede makyajsız kasa 208 ler ve citroen modellerinin güncellemeleri de yayınlanıyor. Linkini verdiğim Forumda gezerek bulabilirsiniz konuları. Ama fabrikadan bu güncellemeleri sızdıran adamı forumdan atmışlar sanırım. O yüzden yeni güncellemeler nasıl paylaşılacak bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ergin88 E kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi peugeot çağrı merkezini aradım. dedim bir sorum var. benim araç 2015, yeni kasa, ağustos çıkışlı 208. bunların smeg ekranlarının versiyonları kaç ile başlaması lazım.bana dedi ki bizim bir bilgimiz yok,sizi bayii lere aktarayım oradan yardım alın. dedim tamam, kendi bayii me aktarmasını istemedim dedim anadolu yakasından peugeot can otomativ e bağlayın,bağladı.
    teknik servis bölümünü tuşladım. orada usta başı ile görüştüm. dedim böyleyken böyle. versiyonu kaç ile başlamalı. hiç bir tüyo vermedim. sadece kaç ile başlamalı dedim. makyajlı kasa ,çıkış tarihini vs verdim. bana direk 5 ile başlamalı dedi. dedim 6 olmasın. net bir şekilde hayır dedi 6 lar daha türkiye ye gelmedi. bahsettiğiniz yıl ve ayda çıkan yeni kasalar 5 ile başlar. o kadar sert ve ciddi söyledi ki, öğretmen edasıyla.hani böyle mm eee yaniii falan yok. tek ve net bir şekilde 5 ile başlar dedi.
    bende dedim 6 ya yükseltsek olurmu o zman 6 yok ki yükseltelim elimizde dedi. gene net bir şekilde. bende teşekkür ettim ve kapattım.

şimdi aklım karıştı 5 mi 6 mı ? dün yabancı sitelerden 6 lı olan en üst versiyonu usb ye indirdim. usb cebimde. acaba araca kursam mı? çöker mi? 6lı versiyonlar türkiye pazarında değilse, adama boşuna mı çıkıştık. teli cevap vermedi benim smeg ile ilgilenen yetkilinin whutsapp dan yazdım bi dünya. acele mi ettik acaba?? ya kafam çorba oldu.

ben şimdi peugeottan şikayet açsam benim değil 5 le başlıyo diye ,hayır doğru 5 le başlayacak diyecekler. yeni ekran istesem tüketici hakem heyetinden başka yol gözükmüyor. neye istinaden yeni istiyorsun çekecekler. off ya. adam bi 6 deseydi. of yaaa.

arafta kalmak bu olsa gerek . şimdi yabancı forumlarıda araştırdım. bir tane yabancı 208 sahibi aracı çok tesadüftür 2015 ağustosunda almış. üstelik 3ünde. benle aynı. 3 ay sonra foruma yazmış güncelleme var mı diye, diğer yabancı aradaşlarıda sormuş versiyonun ne diye. bendeki versiyonun aynısını yazmı. google translate den çevirdim. o bilgiyede şimdi ulaştım 15 dk önce.

arafta kalmak bu olsa gerek :'(

• Selam arkadaşlar şimdi benim arabam 208 ACCESS 1.2 PURETECH 82HP ETG 2015 bu smeg ekran dediğinizi güncellememi oluyor nasıl oluyor. Şimdi forumu takip ediyorum da
  • arkadaşlar klimanızda durum nedir 1.2 otomatik var bende ama cılız kalıyor üflemesi 2015 model araç, klima sistemimde bir sorun olabilir mi?
  • emy_644 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. evet smeg ekran güncellemi üzerine çelişki içerisindeyiz. benim aracımda 208 1.2 PURETECH 82HP ETG5 2015 tek farkı active donanım. 3 ağustos çıkışlı yeni kasa. smeg ekranının versiyonu 5 ile başlıyor ve devam ediyor. yeni kasa olduğu için 6 ile mi başlamalı 5 ile mi bunu öğrenmeye çalışıyorum. servis 5 ile başlayacak dedi. kesin ve net konuştu. arkadaşlar 6 ile başlamalı diyor .durum karıştı yani. 5 mi 6 mı. benim ki 5 ile başlıyor elimde 6 ile başlayan son versiyon var usb de. kursam çöker mi? diğer yeni kasa sahipleri 2015 modeller kaç ile başlıyor ? durum karıştı. :((
  • furkmid F kullanıcısına yanıt
    benim ki de cılızdı, ölçüm yaptırdım. tam dolu çıktı klima gazı ve 4 derece ye kadar soğutuyormuş.ölçüm yapıldı. özelliği böyle imiş hızlı üfürüp çarpmasın sürücüyü diye, yavaş yavaş ama etkili soğutuyor.ben yeri geliyor üşüyüp kapatıyorum bile. üstelik 1 de iken.ama hemen değil 15 dk içinde soğutuyor. 5 dk da değil maalesef...
  • furkmid F kullanıcısına yanıt
    yok kardeş klimalar biraz zayıf kalıyor öyle çok kuvvetli değil ama 4-5 konuma getirirsen bayağı iyi oluyor
  • gitarcigokhan kullanıcısına yanıt
    yalnız benim araçta usb girişi yok boş olan kasa araç güncelleme gelse bile güncellemeyi ben yapamam sanırım servis yapar yoksa nasıl bir bağlantı kurabilirsin ki birde benim araçın sol direksiyon kolunun uc düğmesi boş sanırım sağda ekran görünütüsünü değiştiriyorsun ama solda bir işlem göremiyorum.
  • emy_644 kullanıcısına yanıt
    o zaman ölçüm yapılması iyi olur.bana ölçüm sonuç belgesi verdiler 4 dereceye kadar indiği gözüküyor. ama benim eski fiat panda aracımda 5dk içinde soğutuyordu ama baya surata surata çarpıyordu. vuuu sesi bile duyuluyordu. müziğin sesini arttırmak gerekiyordu.
    bunda hiç ses yok ve 15 dk da soğutuyor. herhalde sürücüyü çarpmasın diye şeklinde düşündüm. teknik serviste aynısını söyledi, belki benim kelimemden esinlendi bir şey diyemem. ama 4 dereceye inen belge verildiği için içim rahat etti.biraz değişik bir çalışma prensibi var hafiften yükseğe doğru. vites sistemi gibi prensipleri farklı . ama bariz bir soğutmama var derseniz ölçüm yaptırmanızı tavsiye ederim.garanti kapsamında ise araç ücretsiz onu biliyorum. ama garanti bittiyse belki 3-5 işçilik alabilirler...
    Motor fındık motor O yüzden fazla güçten düşmesin diye klimayı da ona göre orantılı yapmışlar. Klima konusunda Toyota çok başarılı, motordan değil, elektrikten gücünü alan bir sistemi var ve baya başarılı bu konuda.

Ama ne olursa olsun klima teknolojisi verimli hale geldi baya. Eskiden Fiat Tempra aracımızda klimayı açınca motor rölantideyken stop ederdi gücü yetmediği için
    Ben aralık 2015 de satın aldım ve makyajlı kasa. Hatta bir site bulup üretim tarihini bile buldum. 23 eylül 2015 de üretilmiş. Bu konu altınada yazmıştım bir zamanlar üretim tarihini öğrenmenin yolunu.

Neyse makyajlı kasaların smeg ekran versiyonu 6 ile başlar. Bu önceki versiyonlara göre donanımsal bir güncellemedir. Yani versiyonu 5 olan yada 3 olan 6 ya yükseltilemez. Donanımsal bir güncellemedir yazılımla değişmez.

• Halilowich kullanıcısına yanıt
    evet bencede güçten düşmesin diye daha ekonomik hava veriyor olabilir. gerçi bu gün petek yönlerini yüzüme doğru yönelttim ve 1.derece de açtım.inanın yüzüm üşüdü.sonra içeriye yönelttim. o zaman az geldi. 2 ye aldım. ama aslında baya etkili.ama 15 dk dan sonra :) evet eski arabaların ne klimaları vardı betam derin dondurucu mübarek :))
    hocam size inanıyorum hatta inanmak istiyorum. ama peugeot can oto servis danışmanı da bu gün hiç kekelemeden 5 deyip, üzerine ısrar edince de,aklım karıştı.üstelik hiç bir tüyo vermedim. 5 olabilir mi demedim.yeni kasalar 5 mi dedim hatta tekrardan direk evet dedi. keşke 6 ya güncellenseydi. elimde mevcut şimdi.dün indirdim. acaba sizinki allure donanım olabilirmi? otomatik park ,30km ye kadar fren otomatik fren sistemi,geri görüş kamerası, wi-fi , mirror screen,apple car play,navigasyon,mirror link, cam tavan aydınlatma ayarları falan gibi ekstralar var mıdır? belki bunlar varsa versiyon o yuzden 6 dır. bende bunlar yok belki oyuzden 5 tir. :'(
    Bana inanın diye bir iddaam yok keşke bunlar yaşanmasaydı. Kendimi sizin yerinize koyuyorum bu kafa karışıklığı bile insanı yorar.

Elbette servis yetkilisinden daha iyi bilecek değilim ancak ben bu şekilde olduğunu biliyorum.

Benim araç 1,2 vti etg5 active donanım.

Eğer aramızda bu yazdıklarımızı okuyan makyajlı kasa ve active ve üzeri donanım paketli 208 sahipleri varsa yardımcı olmalarını ben rica ediyorum. Bir zahmet SRC tuşuna basılı tutup versiyonları 3, 5 yada 6 ile başladığını yazarlarsa sevinirim. Tüm arkadaşlardan değil sadece makyajlı kasa sahiplerinden rica ediyorum.

Ayrıca Gökhan bey forumda 2008 konusuda var. 2008 lerinde ekranları smeg. Oraya da yazın bence.

Valla yoruldum hocam. yemin ediyorum yoruldum. beynim yoruldu valla. sizinki de active donanımsa o zaman bu işte bir bit yeniği var.

bende valla rica ediyorum. ARKADAŞLAR MAKYAJLI 2015 MODEL ACTİVE SAHİPLERİ BURAYA SMEG VERSİYONUNUZUN KAÇ İLE BAŞLADIĞINI LÜTFEN YAZARMISINIZ!!!

2008 forumunada gideceğimde burada bi netliğe kavuşsa en azından kafamda bir şeyler canlanmış olur.2008 forumunuda velveleye vermeyeyim şimdi.ama aklımda orayada yazacağım.

burda diğer makyajlı 2015 active sahiplerinden birkaç derlemegelse smeg için en azından yanlızmıyım değilmiyim onu çözmüş olurum.

ARKADAŞLAR YARDIMMM!!!!
  • Beyler konuyu böldüm kusura bakmayın (ergin88, gitacigokhan, Halilowich arkadaşlar) :)

Ben de daha önce arz ettiğim konu ile ilgili resimler çektim. Buraya ekliyorum. Birkaç malzeme mühendisi arkadaşa sordum, "o bölgede kullanılacak son malzemeyi kullanmış Peugeot, resmen rezalet" dediler, poliüretan esaslı petrol bazlı düşük esnekliği bulunan süper-kırılgan bir malzeme. Arka cam su iletim borusu zamanla bagajı aç-kapa yaptıkça kırılıyor.

Gerekli kontrolleri yapmanızı tavsiye ederim. Ben Peugeot Türkiye'ye veryansın etmekten bıktım, onlar robot gibi aynı şeyleri söylemekten bıkmadılar. Bakalım servis maceramız nasıl sonuçlanacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Ağustos 2016; 21:27:52 >

• 07:14 pm 17 Kas 2015: Yayınlanan
    Başlangıçta Gio tarafından gönderildi Gio yazdı:

soru: kimler SMEG 5 yazılımını eski 208ler ile uyumlu olup olmadığını biliyor?

cevap:Orada birkaç farklı SMEG tarih:
    SMEG için son yeni versiyon 3.21
    ---------
    SMEG + ve SMEG-I için son yeni versiyon 5.2
    ---------
    SMEG-IV2 mirrorlink olan için son yeni versiyon 6.1.D.R8

BU YAZIYA YUKARIDAKİ LİNKTEN ULAŞTIM VE TRANSLATE ETTİM.YAZI TARİHİ 17 KASIM 2015. BENİM ARAÇ 3 AĞUSTOS 2015. YANİ YENİ KASA ARAÇLAR ZATEN AĞUSTOSTA ÇIKTI. YENİ KASADAN 3 AY SONRA BU MESAJ ATILMIŞ.

şimdi peugeot.com.tr de yeni 208 özelliklerinde smeg-i ekran diyor. bendeki araçta da zaten mirrorlink yoktu. bu mirorlink-gerigörüş kamerası olanlariçin 6 lı versiyon demiş. diğerleri için 5 li versiyon demiş. zaten sonradan geri görüş eklenmiyor bunlara.versiyonda sonradan 6 olmuyor sanırım buyuzden. belki bu yuzden benim ki 5.2 dir. mirorlink olmadığı için. ama telefon ettiğimde servisin mirorlink ve gerigörüş var mı yokmu demeden direk 5 le başlıyor demesi yanlış oldu tabi.ben 6 olmasın deyince de hayır 5 le başlıyor diye ısrar etmesi de ilginç ti. ama 6 lar türkiye ye gelmedi demesi belkide mirorlink li olanların daha yeni bir versiyonu gelmedi anlamında olabilir. yani 6 lar fabrikadan nasıl geldiyse öyle devam ediyor olabilir.ama 5 ler den güncelleme alan olmuştur. bu yuzden 5 le başlıyor, yani onu guncelleyebiliriz demek istemiş olabilir. yani mirrorlink-gerigörüş-wifi ekranlar yeni kasa da opsiyon ya, bu yuzden özellikle böyle bir ekran demediğim için, yeni kasalar 5 le başlıyor demiştir.çünkü donanım listesinde de şu an smeg-i diyor. yabanci sitedeki yazıda da smeg-i lar 5 diyor.yani belki erken galyana geldim. yazılım sorumlusuna da whatsupp dan bindirdim. ayıp oldu. zaten jelatinli halde kasada duruyordu.bana takılan cyclone ilk günden beri eksiği olduğu için güncellenmezse iade ederim diye devamlı söylüyordum. belki o yuzden sakladılar kasada ekranımı.birde az önce kullanma kitabını okudum. smeg ekran bölümünde bu ekran güvenlik amacıyla sadece sizin aracınızda çalışmak üzere programlanmıştır diyor.hemen taktılar zaten. hani kırma falan yapacak vakitleri olmadı takarken. sanırım benim ekran bu :( şimdi bunun eksiklerini nasıl gidereceğim onu araştırmam gerekecek ...

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    rica ederiz ne demek,sizin sorunuzun aynı zamanda bizlerinde sorunu.çok geçmiş olsun. evet bu biraz kaba olacak ama,artık malzemelerden yapılan bir malzeme kullanmışlar.siyah çöp poşetlerinin malzemesinden.geri dönüşümü olan bir araçmış ya bu. yüzde 70 imi ne geri dönüşüyormuş. bu yuzden malzemelerin bağzı yerleri bu maddeden. bende aracın yanına gidince bakacağım. bu aracı kullanmak isteyene nacizane tavsiyem garantiyi 2 den 4 e çıkarın.en azından garanti kapsamında olup rahat rahat bineriz. aksi halde işimiz var valla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitarcigokhan

rica ederiz ne demek,sizin sorunuzun aynı zamanda bizlerinde sorunu.çok geçmiş olsun. evet bu biraz kaba olacak ama,artık malzemelerden yapılan bir malzeme kullanmışlar.siyah çöp poşetlerinin malzemesinden.geri dönüşümü olan bir araçmış ya bu. yüzde 70 imi ne geri dönüşüyormuş. bu yuzden malzemelerin bağzı yerleri bu maddeden. bende aracın yanına gidince bakacağım. bu aracı kullanmak isteyene nacizane tavsiyem garantiyi 2 den 4 e çıkarın.en azından garanti kapsamında olup rahat rahat bineriz. aksi halde işimiz var valla...

Hocam bende sizin gibi düşünerekten garantiyi 1120 lira bedel ödeyerek 2'den 4 yıla çıkardım ama henüz pek bir hayrını göremedim. Arabanın değişmedik yeri kalmaz bana kalsa motor dışında. Sadece motor iyi nazar değmesin. Geri kalan oyuncak depolarındaki oyuncakların malzeme seviyesinden bozma. Bu malzeme ve mühendislik bu paraya olamaz. En az 10 bin lira fark olmalıydı muadillerinden :) Ama donanım seviyesi ve ergonomi de çok iyi bana göre.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    kesinlikle size katılıyorum.bencede ekonomi olsun,motor olsun, donanım olsun ve tabi tasarım olsun çok iyi. ama işçilik denen bu elzem olay her arabada iyi değil işte. arkadaşım toyota corolla aldı işçiliği beğenmedi kimse. herkez bu işçilik olayını çozemiyor maalesef. garantiyi uzattığınız çok iyi olmuş.bende çok sevdim keratayı.bu yuzden en ufak şeyi kafama takıyorum.ne diyelim her güzelin bir kusuru vardır..:)
  • 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.