Şimdi Ara

.::Peugeot 205 1.9 GTİ Hakkında Görüşleriniz ::. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
13.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaw Şahin arabanın şahı değil tamam güzel arabada fiyatının arabası kardeşim, Ayrıca diyorum, r9 lada dan da Şahin den de iyidir diye, yani o paraya Şahin yerine r9 a binmek daha mantıklı da biz hız tutkunuyuz hocam, bize peugeot 205 gti 1.9 daha iyi yakışır, o muhabbet zaman aşımına uğradı, tamam Lada'yla kıyaslayınca Şahin ve el arabası ve bisiklet, at arabası daha güzel de genede Şahin de o kadar da iyi değil kabul ediyorum ama sadece Ladayla kıyaslanmaz çünkü Lada 100.000 bile göremiyor hocam
  • Konu ile alakası yok ama Lada'lar doğru kullanıldığında 500.000km'yi görür ve benim arabam şuan 420.000km'yi devirdi bunu herkes bilir tabiki hararet filan yapmadığı sürece yapar 500.000km'yi,yoksa hayal....
  • Yorum yazan arkadaşlarında belirttiği gibi araç bir efsanedir çok çabuk hızlanması ve ısındıkça açılmasıyla otoban faresi olarak tanımlayabiliriz fren sistemi ne kadarda zayıf olsada ( bu zayıflık aracın hafif olmasından kaynaklanıyor ABS şart) aracın temizni bulmak o kadarda mesele deil 7000 ila 8000 tl arasında 1.9 bulabilirsin 1.9 GTI kullana birisi olarak sana bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum öncelikle aracın önden darbe yememiş olması gereklidir ,kaputu açtığımızda hava boru diyeyim ben onun üzerinde bosh marka akışmetre yani debimetre olur onun vidalarına bakılmalı ve söküüp sökülmediği kontrol edilmeli debimetre bu arabada çok önemlidir arabanın herşeyi diyebilirm eger oynanmışsa bu araçtan uzak durulmalı vidalar sağlam duruyor fakat ben bu arabanın debimetresinden şüreleniyorum diyorsan denemek lazım araç çalıştırılır motor soğukken sorun olup olmadfığını anlayamazsın fakat hararet göstergesi normal seviyeye geldiğinde eğer debimetrede sorun varsa devir saati göstergesi kendiliğinden oynayacak ve bir düzeyde durmayacaktır buda aracımızın debimetresinin sorunlu olduğunu ve motora giden benzine göre hava veremediğini gösterir bunuda hallettikten sonra torpido gözünün kapağı açılır ve torpidonun tavanında beyin vardır bu beyin iyice incelenir ve oynanınp oynanmadığı enleşılır eğer oynanmışsa kesinlikle o araçtan uzak durululmalıdır , bundada sorun yoksa arabaya binilir ve test sürüşüne çıkılır bu araçlar genelde sert klullanıldığından viteslerde sert atılır musait bi yolda 1. viteste gaza yüklenilir ve 4000 devir civarlarında ayak gazdan çekilmeden 2. vitese atılır ve depriyaz sertçe bırakılır deminde belirttiğim gibi bu araçlar sert kullandığından hafif bi kütürtü gelecektir fakat bu ses rahatsız edici düzeydeyse bu sesin 1000 tl civarında masrafı vardır ve göz önünde bulundurulmalıdır aracın diğer gözle görünüz sorunları o kadar öenmli değildir peyderpey halledilir bu arada parça sorunu kesinlikle yoktur ve korkulduğu kadarda pahalı deildir istediğin her parçayı kolaylıkla bulabilirsin

umarım yardımcı olabilmişimdir iyi günler

• quote:

Orjinalden alıntı: DialogMu

Yorum yazan arkadaşlarında belirttiği gibi araç bir efsanedir çok çabuk hızlanması ve ısındıkça açılmasıyla otoban faresi olarak tanımlayabiliriz fren sistemi ne kadarda zayıf olsada ( bu zayıflık aracın hafif olmasından kaynaklanıyor ABS şart) aracın temizni bulmak o kadarda mesele deil 7000 ila 8000 tl arasında 1.9 bulabilirsin 1.9 GTI kullana birisi olarak sana bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum öncelikle aracın önden darbe yememiş olması gereklidir ,kaputu açtığımızda hava boru diyeyim ben onun üzerinde bosh marka akışmetre yani debimetre olur onun vidalarına bakılmalı ve söküüp sökülmediği kontrol edilmeli debimetre bu arabada çok önemlidir arabanın herşeyi diyebilirm eger oynanmışsa bu araçtan uzak durulmalı vidalar sağlam duruyor fakat ben bu arabanın debimetresinden şüreleniyorum diyorsan denemek lazım araç çalıştırılır motor soğukken sorun olup olmadfığını anlayamazsın fakat hararet göstergesi normal seviyeye geldiğinde eğer debimetrede sorun varsa devir saati göstergesi kendiliğinden oynayacak ve bir düzeyde durmayacaktır buda aracımızın debimetresinin sorunlu olduğunu ve motora giden benzine göre hava veremediğini gösterir bunuda hallettikten sonra torpido gözünün kapağı açılır ve torpidonun tavanında beyin vardır bu beyin iyice incelenir ve oynanınp oynanmadığı enleşılır eğer oynanmışsa kesinlikle o araçtan uzak durululmalıdır , bundada sorun yoksa arabaya binilir ve test sürüşüne çıkılır bu araçlar genelde sert klullanıldığından viteslerde sert atılır musait bi yolda 1. viteste gaza yüklenilir ve 4000 devir civarlarında ayak gazdan çekilmeden 2. vitese atılır ve depriyaz sertçe bırakılır deminde belirttiğim gibi bu araçlar sert kullandığından hafif bi kütürtü gelecektir fakat bu ses rahatsız edici düzeydeyse bu sesin 1000 tl civarında masrafı vardır ve göz önünde bulundurulmalıdır aracın diğer gözle görünüz sorunları o kadar öenmli değildir peyderpey halledilir bu arada parça sorunu kesinlikle yoktur ve korkulduğu kadarda pahalı deildir istediğin her parçayı kolaylıkla bulabilirsin

öncelikle yazdığın kıymetli yorumların için çok teşekkür ederim, aslında arabalardan iyi anlarım çünkü araba alım satımıylada uğraşıyorum aynı zamanda, yanlız bu araçların karakteristik özellikleri var, onun için beğenip karar verdikten sonra sonra senin gibi kullanan bir arkadaşla gitmek lazım, bir de fazla bu araçlara talep yok bu işle uğraşmama rağmen satarken zorlanırım diye düşünüyorum, sen arabandan memnun musun? Bildiiğin kullananlar varsa o arkadaşlar memnun mu? Yakıt tüketimi nasıl, yani yaktığına göre performans ta da hakkını veriyor mu? 106 GTİ larla kıyaslandığında durumu nedir? bu cevapların benim karar vermemde etkili olacaktır. Özellikle 2.elde zor satılır diye düşünüyorum.
    Vereceğin cevaplar için şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım

• quote:

Orjinalden alıntı: maksimumhız

quote:

Yorum yazan arkadaşlarında belirttiği gibi araç bir efsanedir çok çabuk hızlanması ve ısındıkça açılmasıyla otoban faresi olarak tanımlayabiliriz fren sistemi ne kadarda zayıf olsada ( bu zayıflık aracın hafif olmasından kaynaklanıyor ABS şart) aracın temizni bulmak o kadarda mesele deil 7000 ila 8000 tl arasında 1.9 bulabilirsin 1.9 GTI kullana birisi olarak sana bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum öncelikle aracın önden darbe yememiş olması gereklidir ,kaputu açtığımızda hava boru diyeyim ben onun üzerinde bosh marka akışmetre yani debimetre olur onun vidalarına bakılmalı ve söküüp sökülmediği kontrol edilmeli debimetre bu arabada çok önemlidir arabanın herşeyi diyebilirm eger oynanmışsa bu araçtan uzak durulmalı vidalar sağlam duruyor fakat ben bu arabanın debimetresinden şüreleniyorum diyorsan denemek lazım araç çalıştırılır motor soğukken sorun olup olmadfığını anlayamazsın fakat hararet göstergesi normal seviyeye geldiğinde eğer debimetrede sorun varsa devir saati göstergesi kendiliğinden oynayacak ve bir düzeyde durmayacaktır buda aracımızın debimetresinin sorunlu olduğunu ve motora giden benzine göre hava veremediğini gösterir bunuda hallettikten sonra torpido gözünün kapağı açılır ve torpidonun tavanında beyin vardır bu beyin iyice incelenir ve oynanınp oynanmadığı enleşılır eğer oynanmışsa kesinlikle o araçtan uzak durululmalıdır , bundada sorun yoksa arabaya binilir ve test sürüşüne çıkılır bu araçlar genelde sert klullanıldığından viteslerde sert atılır musait bi yolda 1. viteste gaza yüklenilir ve 4000 devir civarlarında ayak gazdan çekilmeden 2. vitese atılır ve depriyaz sertçe bırakılır deminde belirttiğim gibi bu araçlar sert kullandığından hafif bi kütürtü gelecektir fakat bu ses rahatsız edici düzeydeyse bu sesin 1000 tl civarında masrafı vardır ve göz önünde bulundurulmalıdır aracın diğer gözle görünüz sorunları o kadar öenmli değildir peyderpey halledilir bu arada parça sorunu kesinlikle yoktur ve korkulduğu kadarda pahalı deildir istediğin her parçayı kolaylıkla bulabilirsin

öncelikle yazdığın kıymetli yorumların için çok teşekkür ederim, aslında arabalardan iyi anlarım çünkü araba alım satımıylada uğraşıyorum aynı zamanda, yanlız bu araçların karakteristik özellikleri var, onun için beğenip karar verdikten sonra sonra senin gibi kullanan bir arkadaşla gitmek lazım, bir de fazla bu araçlara talep yok bu işle uğraşmama rağmen satarken zorlanırım diye düşünüyorum, sen arabandan memnun musun? Bildiiğin kullananlar varsa o arkadaşlar memnun mu? Yakıt tüketimi nasıl, yani yaktığına göre performans ta da hakkını veriyor mu? 106 GTİ larla kıyaslandığında durumu nedir? bu cevapların benim karar vermemde etkili olacaktır. Özellikle 2.elde zor satılır diye düşünüyorum.
    Vereceğin cevaplar için şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım

Selamlar kafana takılan konulara kafamın ve kafanın karışmaması açısından maddemler halinde cvp vereceğim umarım kafana yatar yorumlarım tamamen kişiseldir. ve eleştriye açıktır.

1 . bu araçlara fazla talep yok demişsin .

Bu araçlar ele geçmiyor memleketimde 3 tane var 2 tanesi 1.9 diğeri 1.6 motor en temizi 1.6 olan ama 1.6 olduğundan beni cezbetmiyor ayda 10 kez yolda durduruyorlar araban satlıkmı die arabam çok iyi die deil bildiğin temiz bi 205 gti araç neden cazip dar gelirli ve orta gelirli insanlar için (yani ben) talepleri fazlasıyla karşılayan bi araç kırmızı ışıkta duruken kendimde bi güven oluyor o kırmızı yanan ışıkta biliyorum ki kimse benden önce kalkamayacak ha bi dalgınlığıma geldide bi 106 gti benden önce kalktı şuna eminimki benden önce diğer ışığa yetişemeyecek :) kasko derdi yok parçası ucuz kaza yapsan araba yansa allah göstermesin en fazla 5 milyar zararın olur 7 milyarlık bi arabada pert olsa yani 106 ya binsen 205 e en yakın araba 106 ve 306 dır 106 nın kasko derdi senelik 600 milyon civarı sanırım bilmem kaç aylık benzin param ben kendi şahsıma konuşuyorum benim bütçem modelli arabaya binmeye musait deil ha param çok olsada garajımda kesinlikle 1.9 gti yatacaktır.

2. bildiğin kullananlar varsa onlar memnunmu demişsin sanal alemden 10 kişi falan var reel alemden 3 kişi falan var debimetresi sağlam olan arkadaşların haricinde kesinlikle hiç bir şikayet duymadım arabanın tek sorunu frenlerin çabuk kitlenmesi virajlarda vs kesinlikle hiç bi sorun yok fren ler yeni nesil araçlara göre zayıf bunuda kullanan arkadaşlar bilirler zamanla bu sorunda arabaya alışınca ortadan kalkıyor

3. yakıt tüketimi nasıl yakıta göre performans nasıl? az yakan araç yoktur eger arabayı devirli kullanırsan çok yakıyor sende takdir edersinki hız pahalıdır normal kullanımda şehir içi 200 ytl yakıyorum 30 ytl lik benzinle 140 ila 160 km arası gidiyorum kullanmama bağlı . Aracın fabrika çıkışı 1.9 motorlarda 120 hp dir yıpranma payı vs diyelim 115 hp olarak kabul et 1 yıldan beri kullanıyorum çehir içinde henüz beni yiyen olmadı bir keresinde modifiyeli bi 106 gti ile kapıştık yaklaşık 1 km de bana 1 boy fark attı fakat 106 da sanırım 4-5 bin dolarlık malzeme yüklüydü performans son derece mükemmel sen bu araca binersen günlük gördüğün arabaları kendine rakip görme 50 bin euroluk araçlardan kork :)

4. 106 gti ile kıyaslama durumu ? Bu kıyaslama tamamen görecelidir ben 205 aşığı bi insan olarak kesinlikle 205 diyorum 1. maddede bi nebzede olsa kıyaslama yapmıştım sanırım

Kusura bakmayın bu arabaya olan aşkım bazı arkadaşlara aşırı gelmiş olabilir ama sadece şunu söylüyorum kullanan bilir bir araçtan alınabilinecek zevkin doruğunu hissediyorum uzun yolda olsun şehir içinde olsun hiç mahçup etmedi beni iyi günler iyi çalışmalar.
     .::Peugeot 205 1.9 GTİ Hakkında Görüşleriniz ::.

araç şu anda 27 plakalıdır devrini aldığımdan dolayı plakasıda değişti

umarım yardımcı olabilmişimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DialogMu -- 12 Ocak 2008; 22:10:51 >

• Araç "0" olsa denildiği gibi hızlıdır ama benim gördüklerimin hepsi yaşlarından, kullanımlarından dolayı, şanzuman olsun, motor olsun vs. yüzünden ilk halleri kadar hızlı değillerdi. Corsa GSi ile (1.6 110Hp) bi tanesini geçtim, bindiğim başka bi taneside gözlemlediğim kadarı ile Corsadan yavaştı. Tabi temizse gerçekten iyi yürüyorlar ama temiz 205 mi 106 mı derseniz 106 derim.
  • arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim, dialogmu eğer araban buysa güzelmiş, az paraya en yüksek hız, bundan başka 10 - 12 bin liraya rover 220 turbolar var arkadaşların dediği gibi, ama onların satımı daha da zor, o paraya peugeot 206 2.0 GTİ bulunabilir biraz zorlarsak, ama iyi araba ucuz arabadır bence, çünkü bende senin gibi arabaya fazla para bağlamam eğer bineceksem, satacağım arabalara bağlıyorum çünkü paramı -konuyla alakasız ama şu anda elimde 2 tane temiz Şahin, 1 tane de Opel Vectra var bu arada almak isteyenlere de duyurulur- bu arada dialogmu yaşadığın yer neresi, Ankara'ya yolun düşüyor mu?
  • ben antepte yaşıyorum malesef şehir dışıyla pek işim olmuyor. Bence sen düzgün bi 205 gti al sana memnun kalma garantisi veriyorum aracın debisi ve beyni sağlam olsun yeter diğerleri o kadarda önemli deil zamanla düzelir bu aracın öndüzenini bi kere yaptır 10 sene bin bu araçların diğer bi özelliğide ön düzenlerinin dayanıklılığıdır rally aracı olarak tasarlandığından dolayı olay bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

Araç "0" olsa denildiği gibi hızlıdır ama benim gördüklerimin hepsi yaşlarından, kullanımlarından dolayı, şanzuman olsun, motor olsun vs. yüzünden ilk halleri kadar hızlı değillerdi. Corsa GSi ile (1.6 110Hp) bi tanesini geçtim, bindiğim başka bi taneside gözlemlediğim kadarı ile Corsadan yavaştı. Tabi temizse gerçekten iyi yürüyorlar ama temiz 205 mi 106 mı derseniz 106 derim.

aracım 94 model corsa yla kapışmaya benzinime yazık derim 320 BMW falan varsa kapışırım model fark etmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DialogMu -- 13 Ocak 2008; 18:33:36 >
  • OLMUYORMU SİZDE ARABADAN ANLIYOSUNUZ HE CİTROENDE DEVAR PEJODADA BU SİSTEM KÜLTÜRLÜ ARKADASLARIMIZ
    quote:

Orjinalden alıntı: kayake

araba hakkında birçok bilgim var diyenden korkacaksın demiş atalarımız.

amortisörsüz araç mı olur kardeşim? neden bahsediyorsun sen?

• quote:

Araç "0" olsa denildiği gibi hızlıdır ama benim gördüklerimin hepsi yaşlarından, kullanımlarından dolayı, şanzuman olsun, motor olsun vs. yüzünden ilk halleri kadar hızlı değillerdi. Corsa GSi ile (1.6 110Hp) bi tanesini geçtim, bindiğim başka bi taneside gözlemlediğim kadarı ile Corsadan yavaştı. Tabi temizse gerçekten iyi yürüyorlar ama temiz 205 mi 106 mı derseniz 106 derim.

katılmıyorum buna ben çok honda gördüm dynoda 120 hp veriyor 1997 model araçlar 1.4leri 90hp sabit şaşmıyor bmwler de falan kayıp oluyordu ama hondalarda hiç kayıp yoktu çok şaşırmıştım bu duruma.
  • bende bı ara cok arastırmıstım 205 ı
    kıme sorsam cok problem cıkartır dedıler.bı araba olusturcak kadar parcayı yanında tası gıbısınde laflar ettıler soguttular benı arabadan

temız bı 205 gti ı corsa gsi yakalayamaz.106 gti kafa kafaya gelır gıbı gelıyo.dedıgım gıbı debımetresı sorunsuz bı arac olursa.

pınarbası yarıs pıstınde ızlemıstım.bursalı bı 106 gti (yukluydu arac) ve 205 gti 1.9 kalkmıstı.
    205 ın alcagına kesın gozule bakıyorduk.kalkar kalkmaz 205 te sorun oldu.egsozdan mavı duman atarak yarısı bırakmak zorunda kaldı.

demek ıstedıgım yaslı araba bunlar.temızını dedıgın paralara bulamazsın.o paraya alcagın araba basını agrıtabılırrr.

astra gsi da dusebılırsın hız ıcın. 6.000 ytl ye goruyorum nette.1 senedır satılmıyor. 2.0 lıtre sfi motor 156 hp
  • quote:

quote:

aracım 94 model corsa yla kapışmaya benzinime yazık derim 320 BMW falan varsa kapışırım model fark etmez

Evet benzinine yazık bencede, sen BMW 3.20 falan bulup geçte deysin en azından benzinine. Ben çoktan boy boy ayırdım 3.20leri... (tabi yeni nesil dizel 3.20 leri karıştırmayın olaya, onlar benzinlisinden hızlı)

quote:

Orjinalden alıntı: *AXI*

bende bı ara cok arastırmıstım 205 ı
    kıme sorsam cok problem cıkartır dedıler.bı araba olusturcak kadar parcayı yanında tası gıbısınde laflar ettıler soguttular benı arabadan

temız bı 205 gti ı corsa gsi yakalayamaz.106 gti kafa kafaya gelır gıbı gelıyo.dedıgım gıbı debımetresı sorunsuz bı arac olursa.

pınarbası yarıs pıstınde ızlemıstım.bursalı bı 106 gti (yukluydu arac) ve 205 gti 1.9 kalkmıstı.
    205 ın alcagına kesın gozule bakıyorduk.kalkar kalkmaz 205 te sorun oldu.egsozdan mavı duman atarak yarısı bırakmak zorunda kaldı.

demek ıstedıgım yaslı araba bunlar.temızını dedıgın paralara bulamazsın.o paraya alcagın araba basını agrıtabılırrr.

astra gsi da dusebılırsın hız ıcın. 6.000 ytl ye goruyorum nette.1 senedır satılmıyor. 2.0 lıtre sfi motor 156 hp

Evet birer tane sıfır Corsa GSi ve 205 GTi bulsak 205 geçer, zaten 400 metre olarak yarım sn fark var aralarında (ki yarım sn 400 metrede boy boy fark demek) ama yaş ve yaşın markaya göre değişken etkisini katınca işin içine durum değişiyor. 205 temiz olmadıkça, Corsa SFi GSi geçer bence. Bu arada 106 GTi ile 205 GTi'ın 400leri aynı. Yinede ikiside 0 olsa 106 GTi alırdım çünkü hem yol tutuşu hem frenleri daha iyi. Ama 205'in de şekli şemali daha güzel Astra GSi'ın SFi olanları (genelde 94 model) efsanedir..

• arabada tip yok ya 205 te motoru güzel olsa ne olur görüntü olcak arabada biraz. hacımuratın görüntüsü bence 205 ten daha güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: s_a_m_a_r_a

arabada tip yok ya 205 te motoru güzel olsa ne olur görüntü olcak arabada biraz. hacımuratın görüntüsü bence 205 ten daha güzel

arabanın tipinden hoşlanma meselesi bence , sizde takdir edersiniz ki görecelidir çevremdeki insanlara bakıyorum 206 tan çok hoşlanıyolar kardeşimde hdi 206 var yemin ederim bedava verseler binmem bende o nun tipinden nefret ediyorum bu şekilde antipati duyduğum bi kaç araç var ama bunu beğenen arkadaşlarada araba tipsiz vs gibi yorumlarda bulunmuyorum bana göre çok çirkin bi araba yada kadın başkasına göre çok çekici olabilir 205 e çirkin diyen arkadaşımıda esefle kınıyorum :)
  • taktım kafaya bir tane alacam 205 GTİ, en az parayla alınabilecek en hızlı araba çünkü, yanlız parça fiyatları ucuz dedin de Dialogmu, mesela modifiye için bir eksantrik mili ne kadara mal olur? Yani 106 GTİ yı banko geçsin, 206 GTİ la da en azındAn yan yana gelsin diyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: maksimumhız

taktım kafaya bir tane alacam 205 GTİ, en az parayla alınabilecek en hızlı araba çünkü, yanlız parça fiyatları ucuz dedin de Dialogmu, mesela modifiye için bir eksantrik mili ne kadara mal olur? Yani 106 GTİ yı banko geçsin, 206 GTİ la da en azındAn yan yana gelsin diyorum

bu tür konularda pek bilgi sahibi deilim modifiye konusunda yani yani ama yapılırsa elbette iyi olur . kendi tercihim motorla oynatmıyorum orjinal hali bana yetiyor
  • hort
  • merhabaarkadaşlar konu uzun zaman önce kapanmış ama bende 205 gtı lara baktım ama benim kafama takılan parça parçalarını bulabilirmiyiz bulursak bize ne kadara gelir gibi sorular kafama takıldı vede çok arıza çıkartıyo diye duydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evocu -- 15 Şubat 2012; 17:37:49 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.